LAB12: Dac 1 SE

Απάντηση: Re: LAB12: Dac 1 SE

Γιατί να είναι φτηνότερο? και ποιον κινέζο ανταγωνίζεται? είναι χειροποίητο, με πολύ καλά υλικά και τραγουδάει πολύ καλά όπως το ακούσαμε στην έκθεση. Το κακ(λ)ό είναι ότι δεν απευθύνεται σχεδόν σε κανένα από όλους μας εδώ μέσα και κυρίως σε αυτούς που έγραψαν στο παρόν νήμα. Είναι συσκευή με άλλες προτεραιότητες και όχι την τιμή και τις εισόδους επειδή απευθύνεται σε άλλο κοινό, εξειδικευμένο με συγκεκριμένες απαιτήσεις και γούστα.

Re: Απάντηση: LAB12: Dac 1 SE

Το αντίστοιχο Ayazi σαφώς ομορφότερο[υποκειμενικό] και οικονομικότερο
Η μή ύπαρξη ενισχυτή ακουστικών είναι μικρότερη έλλειψη καθώς απουσιάζει η ισορροπημένη έξοδος πού το θεωρώ σοβαρότερο .
Το πώς παίζει άγνωστο φυσικά ,για μένα

το ένα είναι NOS,
οπότε δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα,
από την άποψη ότι για κάποιους τα NOS είναι μονόδρομος

προσωπικά είμαι φαν της NOS φιλοσοφίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα NOS ακούγονται καλά

πάντως να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στις δύο ελληνικές προσπάθειες, και καλή επιτυχία και στο εξωτερικό

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: LAB12: Dac 1 SE

Γιατί να είναι φτηνότερο? και ποιον κινέζο ανταγωνίζεται? είναι χειροποίητο, με πολύ καλά υλικά και τραγουδάει πολύ καλά όπως το ακούσαμε στην έκθεση. Το κακ(λ)ό είναι ότι δεν απευθύνεται σχεδόν σε κανένα από όλους μας εδώ μέσα και κυρίως σε αυτούς που έγραψαν στο παρόν νήμα. Είναι συσκευή με άλλες προτεραιότητες και όχι την τιμή και τις εισόδους επειδή απευθύνεται σε άλλο κοινό, εξειδικευμένο με συγκεκριμένες απαιτήσεις και γούστα.

Σε σχέση με το Ayazi (μιας και αναφερθηκε και εδώ) σαφώς και δικαιολογεί πολύ περισσότερο την τιμή του σαν υλοποίηση. Μια καλύτερη τιμη σίγουρα θα το βοηθούσε, απο την άλλη έχεις δίκιο όσον αφορά το πού απευθύνεται και τουλάχιστον το συγκεκριμένο είναι ειλικρινές ως προς το τί προσφέρει και πώς το προσφέρει.

Απογευματινή βολτούλα σε φίλο λοιπόν για ακρόαση του συγκεκριμένου ντακ.
Το σύστημα γνωστό μου μεν αλλά μια δίωρη ακρόαση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την συμβίωση,οπότε ας το δούμε υπό αυτό το πρίσμα.
Δεν χρειάζεται πιστεύω να τονίσω για ακόμα μια φορά πως το γούστο μου είναι ιδιαίτερο οπότε ας συνυπολογιστεί κι αυτό.Επιπλέον το μηχανάκι ολοκαίνουργιο.

Κατ' αρχήν αυτό που με κέρδισε ήταν η μεσαία του,ανοιχτή και ξεκούραστη.Οι φωνές λίγο πίσω στην σκηνή η οποία είναι ανοιχτή με καλό ύψος και βάθος.
Το χαμηλό πλούσιο στο άνω άκρο του,καλή έκταση,όγκος και έλεγχος.
Στα υψηλά δεν ένιωσα κάποια μεγάλη έλλειψη,ίσως κάποια μειωμένη ανάλυση που όμως αντισταθμίζεται από την όμορφη χροιά και ζεστασιά της λάμπας.

Αυτά τα λίγα,περισσότερα όταν έρθει στο δικό μου σύστημα κι αφού θα έχει γράψει και κάποιες ώρες.

Το άνω άκρο του χαμηλού εννοώ. Εκεί που αρκετοί τονίζουν ελαφρώς γύρω στους 120. Δίνει όγκο και κάνει το σκάσιμο απο τα μικρά τύμπανα πιο έντονο.
Πολλές φορές αυτο το φουσκωματακι σκεπάζει κι αδυναμίες πιο χαμηλά. Φυσικά δεν λέω πως αυτο ειναι αποκλειστικά του ντακ. Στον δεδομένο χώρο/σύστημα ομως κάτι τέτοιο εισέπραξα.

Ακρόαση Νο 2,στο δικό μου αυτή την φορά.
Κι όχι μόνο αλλά αφού βρήκαμε λαμπάτο,έγινε και το πατροπαράδοτο tube rolling.

Με την αρχική λάμπα οι εντυπώσεις ίδιες λίγο-πολύ,σε εμένα απλώς το κάτω άκρο άπλωνε λίγο παραπάνω.
Στη πρώτη αλλαγή όλα έγιναν πιο συγκεκριμένα,η σκηνή μάζεψε λίγο,το χαμηλό έσφιξε και η μεσαία ήρθε λίγο πιο μπροστά (μοιραία).

Στην δεύτερη αλλαγή όμως...
Εκεί όλα βρήκαν τον δρόμο τους,ξεχάστηκα τελείως,βγήκε μπροστά η μουσική και τέλος.Και σκηνή μεγάλη και ψηλή και υψηλές που και να προσπαθήσεις δεν θα ενοχλήσουν και βαθύ και σφιχτό χαμηλό κι όλα μια χαρά.
Μεγάλο πράγμα να μπορείς να αλλάζεις έτσι χαρακτήρα κι αυτό είναι από τα πολύ δυνατά χαρτιά του συγκεκριμένου μηχανακίου.Αποδεικνύεται άλλωστε κι από το χαμόγελο που είχε ο ιδιοκτήτης όταν έφυγε (θα μας πει και ποιες ήταν οι λάμπες,εγώ μόνο την δεύτερη,την Mullard συγκράτησα κι αν δεν κάνω λάθος η τρίτη ήταν Valvo ).

Και οι απαραίτητες φώτο.

DSC_1211.jpgDSC_1204.jpgDSC_1202.jpg

Επιτέλους, μπήκε και ένα μηχάνημα μη πίου και βοήθησε το wb της φωτό...

Άντε βρε και καλή Ανάσταση!

Το Ελληνικό NOS

Το Dac1, ήρθε καινούργιο στις 24/4 στην Πάτρα, από τον εξαίρετο Στράτο. Η ποιότητα κατασκευής του παραπάνω dac είναι εξαιρετική και μπορεί άνετα να συγκριθεί με συσκευές ανώτερης κατηγορίας. Το dac1, τοποθετήθηκε στο σύστημα για την διαδικασία του στρωσίματος, η οποία διήρκησε για 120 ώρες.
Μετά το πέρας τον 120 ωρών, άρχισε η ακρόαση και κρίση του μηχανήματος μαζί με το φίλο Σωκράτη (Sokmav). Από την αρχή της ακρόασης διαπιστώθηκε η εξαιρετική-μαγική μεσαία περιοχή του μηχανήματος. Σωστά οριοθετημένη σκηνή, αρκετά καλό βάθος και ύψος. Με την stock λυχνία, παρουσιάστηκαν συριστικά ιδιαίτερα στην συχνοτική περιοχή των 5000-7000hz (γυναικείες φωνές) στο δικό μου πάντα σύστημα. Μετά από την εκτενή συζήτηση που είχαμε με τον Στράτο για την ύπαρξη του φαινόμενου, μου έστειλε δυο επιπλέον λυχνίες. Οι καινούργιες λυχνίες ονομάστηκαν λυχνίες Α και Β για να συνεχιστεί η ακρόαση. Με την λυχνία Α, τα πράγματα έγιναν καλύτερα, λιγότερα συριστικά αλλά μικρότερο ύψος σκηνής και λίγο πλαδαρό χαμηλό. Με την λυχνία Β, REVELΑTION (όπως λέμε στα Ελλήνικα), όλα ήταν όπως έπρεπε, σκηνή με μεγάλο βάθος, ύψος, λεπτομέρεια εξαιρετική, χαμηλό στακάτο χωρίς ουρές, μεσαία πάντα μαγικά. Τα συριστικά εξαφανίστηκαν, Μακρό και Μίκρο δυναμικά μας έφεραν στο νου το Audionote dac5.
Μετά από πολλές ακροάσεις dac, στο σύστημα μου, πιστεύω ότι βρήκα αυτό που θέλω να ακούω. Μόνο και μονό για αυτό, Στράτο Εύγε, και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.

ΥΓ1 Δοκιμή καλωδίων ρεύματος : Το καλύτερο αποτέλεσμα, το άκουσα με το Nordost Shiva με Oyaide βύσματα ροδίου
ΥΓ2 Με Oversampling (88.2) είχα μεγαλύτερη σκηνή, λίγο πιο μεστά μεσαία. Συγνώμη Στράτο.
ΥΓ3 Υλικό ακρόασης Flac 24/96 και 24/88.2.
ΥΓ4 USB 24/96 αλλά ποίος ενδιαφέρεται για ψυχρούς αριθμούς. Αυτό που μας νοιάζει είναι η Μουσική

Με εκτίμηση
Δρ. Σπυρίδων Μαντζούκας

Εξοπλισμός:
Ενισχυτής: Symphonic Line RG10 Mk3
Ηχεία: Αudiophysic Tempo
Cdp: Primare Cd31
Dac: Lab12 Dac1 NOs
Turntable: Thorens Td810/Rb300 mod/ Zyx 50 bloom
Προ-phono: Asr basis exl
Kαλώδια: Nordost heimdall2 ηχείων, διασύνδεσης: Nordost Heimdall και Frey, Nordost Shiva, Vinshu και Brahma, Usb: Belkin Gold, Wireworld Ultraviolet.
Windows 10/ Foobar

Μια χαρά τα λες Σπύρο.
Να πω κι ένα παράξενο,στην διάρκεια των ακροάσεων πολλές φορές έτυχε να στείλουμε σήμα 24/352.8 (DSD κομμάτια σε μετατροπή σε PCM on the fly και υπερδειγματισμένα ),τα οποία έπαιξε κανονικότατα ενώ τα specs του δηλώνουν ανώτατη δειγματοληψία 24/96.Δεν έψαξα το πως το κάνει,θα δούμε...