Το Ελληνικό NOS
Το Dac1, ήρθε καινούργιο στις 24/4 στην Πάτρα, από τον εξαίρετο Στράτο. Η ποιότητα κατασκευής του παραπάνω dac είναι εξαιρετική και μπορεί άνετα να συγκριθεί με συσκευές ανώτερης κατηγορίας. Το dac1, τοποθετήθηκε στο σύστημα για την διαδικασία του στρωσίματος, η οποία διήρκησε για 120 ώρες.
Μετά το πέρας τον 120 ωρών, άρχισε η ακρόαση και κρίση του μηχανήματος μαζί με το φίλο Σωκράτη (Sokmav). Από την αρχή της ακρόασης διαπιστώθηκε η εξαιρετική-μαγική μεσαία περιοχή του μηχανήματος. Σωστά οριοθετημένη σκηνή, αρκετά καλό βάθος και ύψος. Με την stock λυχνία, παρουσιάστηκαν συριστικά ιδιαίτερα στην συχνοτική περιοχή των 5000-7000hz (γυναικείες φωνές) στο δικό μου πάντα σύστημα. Μετά από την εκτενή συζήτηση που είχαμε με τον Στράτο για την ύπαρξη του φαινόμενου, μου έστειλε δυο επιπλέον λυχνίες. Οι καινούργιες λυχνίες ονομάστηκαν λυχνίες Α και Β για να συνεχιστεί η ακρόαση. Με την λυχνία Α, τα πράγματα έγιναν καλύτερα, λιγότερα συριστικά αλλά μικρότερο ύψος σκηνής και λίγο πλαδαρό χαμηλό. Με την λυχνία Β, REVELΑTION (όπως λέμε στα Ελλήνικα), όλα ήταν όπως έπρεπε, σκηνή με μεγάλο βάθος, ύψος, λεπτομέρεια εξαιρετική, χαμηλό στακάτο χωρίς ουρές, μεσαία πάντα μαγικά. Τα συριστικά εξαφανίστηκαν, Μακρό και Μίκρο δυναμικά μας έφεραν στο νου το Audionote dac5.
Μετά από πολλές ακροάσεις dac, στο σύστημα μου, πιστεύω ότι βρήκα αυτό που θέλω να ακούω. Μόνο και μονό για αυτό, Στράτο Εύγε, και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.
ΥΓ1 Δοκιμή καλωδίων ρεύματος : Το καλύτερο αποτέλεσμα, το άκουσα με το Nordost Shiva με Oyaide βύσματα ροδίου
ΥΓ2 Με Oversampling (88.2) είχα μεγαλύτερη σκηνή, λίγο πιο μεστά μεσαία. Συγνώμη Στράτο.
ΥΓ3 Υλικό ακρόασης Flac 24/96 και 24/88.2.
ΥΓ4 USB 24/96 αλλά ποίος ενδιαφέρεται για ψυχρούς αριθμούς. Αυτό που μας νοιάζει είναι η Μουσική
Με εκτίμηση
Δρ. Σπυρίδων Μαντζούκας
Εξοπλισμός:
Ενισχυτής: Symphonic Line RG10 Mk3
Ηχεία: Αudiophysic Tempo
Cdp: Primare Cd31
Dac: Lab12 Dac1 NOs
Turntable: Thorens Td810/Rb300 mod/ Zyx 50 bloom
Προ-phono: Asr basis exl
Kαλώδια: Nordost heimdall2 ηχείων, διασύνδεσης: Nordost Heimdall και Frey, Nordost Shiva, Vinshu και Brahma, Usb: Belkin Gold, Wireworld Ultraviolet.
Windows 10/ Foobar