Λάβατε ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας?

σε ποιές περιοχές;

Στους γονείς μου ήρθε για αγροτικό μικρό πανάρχαιο (1980κάτι) σπίτι στην Ηλεία εντός μικρής αγροτικής έκτασης του παππού μου αντικειμενική αξία 130.000 ευρώ. Η καλύτερη ευκαιρία που είχαμε βρει να το πουλήσουμε ήταν στα 20000.

Εγώ λέω αφού θεωρεί το κράτος ότι κοστίζει 130 χιλιάρικα, να μας τα δώσει να του το πουλήσουμε. Γίνεται?:rifle::rifle::rifle:

Στους γονείς μου ήρθε για αγροτικό μικρό πανάρχαιο (1980κάτι) σπίτι στην Ηλεία εντός μικρής αγροτικής έκτασης του παππού μου αντικειμενική αξία 130.000 ευρώ. Η καλύτερη ευκαιρία που είχαμε βρει να το πουλήσουμε ήταν στα 20000.

Εγώ λέω αφού θεωρεί το κράτος ότι κοστίζει 130 χιλιάρικα, να μας τα δώσει να του το πουλήσουμε. Γίνεται?:rifle::rifle::rifle:

Αυτό λεω και εγω αλλά ...όταν εμείς κλέβουμε το κράτος είμαστε κλέφτες, όταν μας κλέβει αυτό είναι κύριος!

Και ακόμα απ' ότι φαίνεται δεν έχουμε δεί τίποτα....Ποιός ξέρει τι άλλες λαμογιές θα μας ετοιμάζουν....

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1095198&lngDtrID=244

εσεις τι καταλαβαινεται απο οσα αναφερονται στο αρθρο για οσα ειπωθηκαν στο δικαστηριο?

το θεμα ειναι δηλαδη αν υπαρχει ή οχι εννομο συμφερον στην αιτηση για ακυρωση των τελων?

γιατι απο οσο καταλαβα..εφοσον κριθει οτι υπαρχει εννομο συμφερον επειδη δεν εχει επικυρωθει η αυξηση με νομο στην βουλη ειναι ακυρη βαση συνταγματος η αυξηση των τελων..σωστα?

αυτο που διαβασα..οτι υπαρχει σκεψη να πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας με βαση τα χιλιομετρα που θα κανει το αυτοκινητο.. πως μπορει να γινει πρακτικα να ελεγχεται δηλαδη τα χιλιομετρα του καθε αυτοκινητου?

Το σωστό είναι να γίνει χλμ απόσταση επι των ρύπων του κάθε αυτοκινήτου ώστε να δούμε πόσο πραγματικά ρυπαίνει ο καθένας μας και να πληρώνει ανάλογα.

Δε γίνεται να πληρώνω περισσότερα εγώ με το 1000ράκι στην Εθνική Οδό επειδή κάνω περισσότερα χλμ το χρόνο από ότι ένα Porsche Cayenne που κινείται στην Αθήνα όλη την ημέρα !!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΓΕΝ ΩΣ ΛΑΟΜΙΣΗΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΗ ΤΟ Α ΤΟ Β ΤΟ Γ.
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ?
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΜΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ?
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΧ?
Η ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΑΣΜΟΥΣ?
ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ?
ΜΗΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΨΙΜΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ?
Η ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ?
ΜΗΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ ΤΟΥ 70 ΟΠΩΣ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΩ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΡΙΜΑΤΑ?
ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΙΔΕΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ 1000ΡΑΚΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΓΕΝ.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ? ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟΤΕ.

Last edited:
Μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά.

Σύγκρινε τους ρύπους των 2 αυτοκινήτων που αναφέρουμε τελευταία και θα καταλάβεις ποιο ρυπαίνει και πόσο.

Δεν είναι τυχαίο του ότι μεγάλοι κατασκευαστές τέτοιων αυτοκινήτων κάνουν εξαγορά μικρότερες εταιρείες αυτοκινήτων για να μπορούν να παίρνουν άδεια από Ε.Ε. ώστε να μπορούν να κατασκευάζουν και να πωλούν τα μεγάλα αυτοκινητά τους χωρίς πρόβλημα.

Υπάρχει νόμος που αναφέρει πως αν ο μέσος όρος του κατασκευαστή στους ρύπους των αυτοκινήτων που κατασκευάζει υπερβαίνει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό, τότε δεν του επιτρέπουν να τα πουλάει.

Οπότε μην ακούω άλλα τέτοια περίεργα για τα ρυπογόνα τζίπ.

ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΛΛΟ ΤΑ "ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΤΖΙΠ" ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΑΓΕΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΗΜΟΥΝ ΣΑΦΗΣ. ΑΣΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΚΑΓΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ 106-ΠΟΥΝΤΟ-ΙΜΠΙΖΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ? ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΜΗ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΚΑΓΕΝ. ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΓΕΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ Χ5-Χ6-ΤΣΕΡΟΚΙ-ΧΑΜΕΡ. ΚΛΠ

Last edited:
Εγώ συγκρίνω κάτι συγκεκριμένο και εσύ το αλλάζεις σε αυτό το post σου.

Μίλησα για το 1000ράκι μου το οποίο δεν είναι πειραγμένο rallye σε σχέση με το Cayenne το οποίο είναι 4.500 κυβικά.

Τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη παρακαλώ.

Όχι να πληρώνω περισσότερα από τα ρυπογόνα τζίπ επειδή θα κάνω παραπάνω χλμ. το χρόνο.

Δηλαδή το ίδιο ρυπαίνει μια βάρκα για ψάρεμα με βενζινοκίνητη μηχανή με ένα γιοτ;

Ο λόγος που αναφέρω συγκεκριμένα εγώ το Cayenne είναι επειδή πολύ απλά όταν σκέφτομαι μεγάλο τζιπ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό.
Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή;

Αν με ρωτήσεις γρήγορο αυτοκίνητο, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτώ είναι Lamborghini.

Αν μου πεις καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, θα σκεφτώ Παναθηναϊκός......... :flipout: (sorry Σπύρο Σούρλα) :flipout:

ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 1000ΑΡΙ.ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΤΟΥΣ.

Ο λόγος που αναφέρω συγκεκριμένα εγώ το Cayenne είναι επειδή πολύ απλά όταν σκέφτομαι μεγάλο τζιπ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό.
Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή;
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΑΜΕΡ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ?
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΑΝ ΚΑΝΗΣ 50000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΟΛΥΝΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΓΕΝ ΠΟΥ ΚΑΝΗ 5000 ΧΛΜ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

Re: Απάντηση: Λάβατε ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας?

αν εφαρμοστει συστημα χιλιομετρητη για τα τελη..λογικα δεν θα πολλαπλασιαζεται με καποιο συντελεστη ανα κινητηρα?
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

Δεν διαφωνώ αλλά πάλι άλλο είπα εγώ και άλλο λες εσύ.

Να μην κριθεί μόνο ο παρονομαστής στα χλμ. και στα κυβικά αλλά στους ρύπους που βγάζει το κάθε αυτοκίνητο στην κάρτα καυσαερίων του.

Εκεί είναι αληθές το πόσο ρυπαίνει ο καθένας το χρόνο.

Χλμ. x Κυβικά x Ρύπους x 365 = Ζ

Να πάρουν αυτό το Ζ και να του βάλουν ένα ποσοστό τιμής.

Ζ x 0,01 ας πούμε για παράδειγμα και ας πληρώσει ο καθένας ότι του αναλογεί.

Απλά για ακόμα μια φορά, οι έχοντες ζουν και βασιλεύουν και οι άλλοι κακομοιριά.

Α ρε Δημοκρατία που έχουμε, να τη χαιρόμαστε.

Re: Απάντηση: Λάβατε ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας?

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

Όχι γιατί δεν είναι μόνο ο κινητήρας το θέμα των ρύπων.
Είναι και ο καταλύτης και αν έχει πρόβλημα ρυπαίνεις και μάλιστα πολύ !!!!

Τέλος πάντως επειδή βαριέμαι την ανάλυση και δεν είμαι και ο ειδικός για αυτό καλύτερα ας πάω να συνεχίσω τη μελέτη μου.

See ya.