Λάβατε ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας?

για τον καταλυτη και γενικα την συντηρηση του κινητα στο θεμα των ρυπων...γιαυτο δεν υπαρχουν οι ελεγχοι στα κτεο και με την καρτα καυσαεριων? αν εφαρμοζονταν σωστα..δεν θα σε αφηνανε να κυκλοφορεις και να βγαζεις ας πουμε μαυρη μαυριλα πισω σου!! οι νομοι υπαρχουν το θεμα ειναι πως τους εφαρμοζουμε στην ελλαδα..

Απλά για ακόμα μια φορά, οι έχοντες ζουν και βασιλεύουν και οι άλλοι κακομοιριά. ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΗΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 1929 ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ 75 ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑΝ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ. ΟΠΟΤΕ ΔΙΝΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ "ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ". ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ Η ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΕΑ ΕΙΔΙΚΑ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΘΕΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΥΠΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ CO2 ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ EURO 1-2-3-4-5 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΟ ΟΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΠΟΙ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ CO KAI HC.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΑΝ ΚΑΝΗΣ 50000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΟΛΥΝΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΓΕΝ ΠΟΥ ΚΑΝΗ 5000 ΧΛΜ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζι σου tigergreg. Κάθε μήνα διανύω 1100 χλμ. για να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά μου, καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνία που να με διευκολύνει στην διαδρομή και τις ώρες που αυτό γίνεται. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα σου, θα πρέπει επειδή δεν έχω εναλλακτική λύση, ή να παραιτηθώ ή να πληρώσω επιπλέον επειδή μολύνω;!! περισσότερο από κάποιον, που ενώ δουλεύει 2 χλμ από το σπίτι του πηγαίνει με το αυτ/το του και όχι με το λεωφορείο.

Στην ίδια κατηγορία με μένα υπάρχουν πάρα πολλοί, κάτοικοι αυτής της χώρας, ιδιαίτερα στην επαρχία που καθημερινά διανύουν πολλά χλμ για να πάνε στην δουλειά τους.

Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν οι υποδομές, δεν μπορούμε να μιλάμε για Ολλανδικά μοντέλα. Το μόνο που θα γίνει είναι να τα κονομήσουν κάποιοι ημέτεροι με τα gps, που στην τελική θα καταλήξουν να κρέμονται σε αθώα ζωάκια ( χελώνες, γελάδες κλπ).:flipout::flipout::flipout:

Για να επανέλθω,
μια χώρα που χρόνια τώρα διαθέτει στους πολίτες της, την χειρότερη ποιότητα καυσίμων, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την πετρελαιοκίνηση, για αυτοκίνητα πραγματικά καθαρότερα και με μικρότερη κατανάλωση, δεν έχει καταφερει να δημιουργήσει ένα ΧΥΤΑ για τα απορρίμματα της, δεν μπορεί να προστατέψει τα ποτάμια και τις θάλασσες της από την μόλυνση, ξαφνικά κόπτεται για την μόλυνση του περιβάλλοντος και προσπαθεί να μας πείσει ότι θα μας επιβάλλει φόρους ( τέλη κυκλ/ρίας) για το καλό μας.

Και εμείς ως ιθαγενείς σκύβουμε το κεφάλι και αισθανόμαστε ενοχές που με το ταπεινό μας 1000αρι μολύνουμε τον αέρα του κυρίου με το Hammer ή το υβρυδικό Lexus GS 600h.

ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΛΜ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΕΤΣΙ? ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΠΑΛΙ. 1. ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ 2. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ. ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΗ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ "ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ".

Last edited:
Το ότι κάνω περισσότερα χλμ είναι γιατί πρέπει και όχι για διασκέδαση. Εάν πληρώνω περισσότερα για να πάω στην δουλειά μου αυτό συνεπάγεται μείωση εσόδων, γεγονός μη δίκαιο.

Κοινή λογική είναι αυτή που λέει ότι ένα καινούργιο 1200αρι πρέπει να διανύσει 5απλάσια χιλιόμετρα από ένα 5λιτρο για για να ρυπάνει το ίδιο, άρα δεν μπορεί να τιμωρούμε αυτόν που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει ένα μεγαλύτερο και ακριβότερο αυτ/το, επιβάλλοντας του υψηλά τέλη κυκλ/ρίας, επειδή πάει στην δουλειά του με ιδιωτικό μέσον και όχι με την ανύπαρκτη συγκοινωνία.

Επίσης η κοινή λογική λέει ( και το σύνταγμα) ότι ο φόρος πρέπει να είναι αναλογικός και δίκαιος.

Μία πρόταση θα ήταν τα τέλη κυκλ/ρίας να υπολογίζονται με ποσοστό επί της τιμής αγοράς και όχι βάσει κυβισμού. Πχ 1% επί της τιμής αγοράς και μάλιστα επί της τελικής τιμής γιατί ο Έλληνας θα βγάζει 2 τιμολόγια, ένα με την αξία cif και ένα με τα αξεσουάρ που θα είναι και μεγαλύτερο.

Με αυτόν τον τρόπο αυτ/το 1600κ.ε με τιμή αγοράς 20.000 ευρώ θα πληρώνει 200 ευρώ το χρόνο, ενώ αντίστοιχα αυτ/το 1600 κ.ε με αξία 35.000 ευρώ θα πληρώνει 350 ευρώ το χρόνο. Νομίζω ότι αυτό το σύστημα είναι πιό δίκαιο ( κανείς δεν αγοράζει φτηνιάρικο αυτ/το από επιλογή).

Εάν το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί με αυτόν τον τρόπο δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας να επιβληθεί επιπλέον εισφορά σε όσα ρυπαίνουν περισσότερα αναλογικά με τον κυβισμό του κινητήρα. (υπάρχουν 1600αρια που ρυπαίνουν περισσότερο απο δίλιτρα ).

Τέλος, εγώ με τις 18.000 χλμ που διανύω ετησίως ρυπαίνω λιγότερο από ένα παλιό λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών ( ή ένα άθλιο φορτηγό του 1985 που εξακολουθει να κινείται έως σήμερα )που διανύει 2.000 χλμ το χρόνο, και μη μου πείς ότι το λεωφορείο μεταφέρει πολλούς επιβάτες γιατί και αυτό εγώ ( ως φορολογούμενος πολίτης ) το πληρώνω.

Κλείνοντας μπορεί το Ολλανδικό μοντέλο να είναι καλό, αλλά για την Ολλανδία,όπου οι κάτοικοι και λόγω της μορφολογίας του εδάφους κινούνται και με ποδήλατα. Στην Ελλάδα ανέκαθεν το αυτ/το ήταν και είναι, μαζί με τα ακίνητα, πηγή είσπραξης φόρων.

Καλο βράδυ.-bye-

Καλή ακούγεται η φορολογία με βάση την αξία, αλλά τι θα γίνει με τα μεταχειρισμένα 20 ετών που δεν έχουν πλέον καμιά αξία; Θα πληρώνουν λίγο ή τίποτα; Έτσι θα γεμίσουμε σαράβαλα.

Το ότι κάνω περισσότερα χλμ είναι γιατί πρέπει και όχι για διασκέδαση. Εάν πληρώνω περισσότερα για να πάω στην δουλειά μου αυτό συνεπάγεται μείωση εσόδων, γεγονός μη δίκαιο. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΧ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΤΑΞΙ-ΦΟΡΤΗΓΑ) ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. ΕΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ....

Καλή ακούγεται η φορολογία με βάση την αξία, αλλά τι θα γίνει με τα μεταχειρισμένα 20 ετών που δεν έχουν πλέον καμιά αξία; Θα πληρώνουν λίγο ή τίποτα; Έτσι θα γεμίσουμε σαράβαλα.

Όχι απαραίτητα, αν τα ΚΤΕΟ κάνουν σωστά τη δουλειά τους...

Καλημέρα.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, θέλετε από μένα να σας παρουσιάσω σχέδιο νόμου για τα τέλη κυκλ/ρίας;

Δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να βρεί - τόσοι σύμβουλοι πληρώνονται γι' αυτό - την χρυσή τομή για δίκαιη φορολόγηση των πολιτών.

Παλιότερα τα τέλη κυκλ/ρίας μειώνονταν ανάλογα με την παλαιότητα του αυτ/του. Ας γίνεται το ίδιο και τώρα. Φυσικά όχι μέχρι μηδενισμού των τελών.

Με τον σημερινό νόμο, ίδια αυτ/τα, με τον ίδιο κινητήρα αλλά διαφορετικό έτος κυκλ/ρίας π.χ 2004 και 2005 πληρώνουν διαφορετικά τέλη ακόμα και αν και τα δύο πληρούν τις προδιαγραφες euro 4 ή 5. Αυτό είναι, τουλάχιστον ανόητο, πέραν του άδικου.

Last edited:

Εδώ μπαίνει το θέμα της παροχής κινήτρων, για αντικατάσταση ενεργοβόρων και ρυπογόνων παλαιών αυτ/των και επιτέλους η αναβάθμιση των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς για σταδιακή μείωση της χρήσης ιδιωτικών μέσων μεταφοράς.

Με το να αυξάνουμε τα τέλη κυκλ/ριας των παλαιών αυτ/των , επαναλαμβάνω, τιμωρούμε κάποιους που δεν έχουν την δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν.

Από την άλλη, είναι πιο εύκολο για μένα να κρατήσω ( παράδειγμα) το 2λιτρο 10ετίας που έχω πληρώνοντας 800 ευρώ τέλη κυκλοφορίας απο το να το αντικαταστήσω με νεότερο που θα μου στοιχίσει 25.000 ευρώ τουλάχιστον.

Έτσι ρυπαίνω και πληρώνω. Όμως το ζητούμενο είναι να μη ρυπαίνω και όχι να πληρώνω, γιατί με αυτό τον τρόπο, οι έχοντες, ναι μεν θα πληρώνουν αλλά ΚΑΙ ΘΑ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ όσο και όπως γουστάρουν.

γενικη παρατηρηση... πολλες φορες στο παρελθον για διαφορα θεματα πολιτικης αναφερομενοι σε εφαρμογες αλλων χωρων μιλαμε συνεχεια για την ιδιαιτεροτητα της ελλαδας και ποσο διαφορετικα ειναι και δεν μπορουν να εφαρμοστουν εδω και κτυπαμε το κεφαλι μας να βρουμε πολιτικες που ταιριαζουν στην ελληνικη πραγματικοτητα! ....με τα αυτοκινητα που δεν ειναι τοσο πολυπλοκο οπως η παιδια ας πουμε..τι στο καλο δεν μπορουμε να εφαρμοσουμε ηδη πετυχημενες πολιτικες αλλων χωρων? και εδω ασυμβατοτητα με την εδω πραγματικοτητα και πειρματιζομαστε μια ζωη?

Το τελευταίο διάστημα, προσπαθώ να καταλάβω εάν οι εκάστοτε κυβερνούντες μας, με τις φαεινές ιδέες για την φορολόγηση, τις αποδείξεις, τα τέλη κυκλοφορίας,την εισφοροδιαφυγή, και την φοροκλοπή απο μεγάλη μερίδα των κατοίκων αυτής της ταλαίπωρης χώρας είναι ανεπαρκείς ή απλά ανόητοι.

Εάν στερούντε κοινής λογικής, ή απλά, ακολουθούν επιταγές ( βλέπε διαταγές ) διαφόρων οργανώσεων, συντεχνιών, που στην πραγματικότητα κινούν τα νήματα και κυβερνούν αυτόν τον τόπο.

Δυστυχώς το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι, ότι είναι , όλα τα παραπάνω.

Απάντηση: Re: Λάβατε ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας?

Το τελευταίο διάστημα, προσπαθώ να καταλάβω εάν οι εκάστοτε κυβερνούντες μας, με τις φαεινές ιδέες για την φορολόγηση, τις αποδείξεις, τα τέλη κυκλοφορίας,την εισφοροδιαφυγή, και την φοροκλοπή απο μεγάλη μερίδα των κατοίκων αυτής της ταλαίπωρης χώρας είναι ανεπαρκείς ή απλά ανόητοι.

Εάν στερούντε κοινής λογικής, ή απλά, ακολουθούν επιταγές ( βλέπε διαταγές ) διαφόρων οργανώσεων, συντεχνιών, που στην πραγματικότητα κινούν τα νήματα και κυβερνούν αυτόν τον τόπο.

Δυστυχώς το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι, ότι είναι , όλα τα παραπάνω.

"ανεπαρκείς, απλά ανόητοι, στερούντε κοινής λογικής, ακολουθούν διαταγές"...

Μάλλον πρέπει να ψάξεις αυτούς που τους ψηφίζουν φίλε μου. Οι χαρακτηρισμοί τους ταιριάζουν περισσότερο.

Οι κυβερνώντες έχουν εξασφαλίσει πολλά χρόνια ευημερίας και ευμάρειας!

-bye-

Αντιγράφω από το in.gr

Αθήνα

Την καθιέρωση ενός νέου συστήματος για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα «πράσινα» τέλη.

Όπως αναφέρει η Realnews, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και των ειδικών σημάτων και την αντικατάστασή τους με «φόρο χρήσης» στα καύσιμα.

O φόρος αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι 11 λεπτά το λίτρο και θα επιβάλλεται στο σύνολο της κατανάλωσης που γίνεται στη διάρκεια του έτους.

Για παράδειγμα, εάν ένας κάτοχος ΙΧ 1.600 κ.εκ. διανύει 15.000 χλμ. το χρόνο και καταναλώνει 1.200 λίτρα καυσίμου, θα πληρώσει συνολικά 132 ευρώ «φόρο χρήσης».

Με τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας, ο ίδιος οδηγός θα πλήρωνε 184-352 ευρώ (εφάπαξ) το χρόνο.

Από μία τέτοια ρύθμιση, ευνοούμενοι είναι γενικά όσοι έχουν μικρού κυβισμού και σύγχρονης τεχνολογίας οχήματα, καθώς και όσοι κάνουν μικρή χρήση του ΙΧ τους.

Αντιθέτως, όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού και ενεργοβόρα οχήματα, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο, που πάντως εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα σημερινά επίπεδα των τελών κυκλοφορίας για αυτά τα ΙΧ.

Newsroom ΔΟΛ

Το κράτος μόνιμα και βλακωδώς (ή έξυπνα ή βρίσκοντας την εύκολη λύση) ρίχνει όλα τα βάρη στα εύκολα θύματα.
Στην περίπτωση αυτή αυτοκίνητα.
αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί.
Είναι η αναξιοπιστία του.
Κοιμάσαι το βράδυ και δεν ξέρεις τι θα βρεις το πρωί όταν ξημερώσει.

Όταν το 2005 έφυγα από τα 1600 κυβικά το καθεστώς στα αυτοκίνητα φορολογικά ήταν "πάρτε μεγάλους κινητήρες".
Επειδή λόγω της δουλειάς μου (γρήγορα και ξαφνικά ταξίδια υπό παράξενες συνθήκες) μου επέβαλαν μεγάλο και δυνατό αυτοκίνητο.
Εβλεπα από 1800 τούρμπο έως 2400 κυβικά.
Τα 1800 τούρμπο ήταν πιό φτηνά στα τέλη. Αλλά ήταν euro 3. Ήθελα αυτοκίνητο με 150 ίππους. Αλλά τότε τα τούρμπο φεύγανε επίσης και τα αλλάζανε με ατμοσφαιρικά πολυβάλβιδα με ιδιαίτερες επεξεργασίες στη ρύθμιση των βαλβίδων.
Κοινώς ευρωπαϊκά αλλά και ελληνικά σπρώχνανε τον κόσμο σε μεγάλα ατμοσφαιρικά.
Πήρα τελικά δίλιτρο και καλά που δεν πήρα 2.2 ή 2.4.
Δεν έχω μετανοιώσει ως επιλογή, αλλά θεωρώ ότι όταν παίρνω αυτοκίνητο και μάλιστα μεγάλο και με τιμή που τότε έφτανε τα 30000 κάνω προγραμματισμό γιά τουλάχιστον 5-7 χρόνια και βλέπουμε.
Και δεν γίνεται να ξυπνάς ένα πρωί και να σου λένε από αύριο θα πληρώνεις περιβαλλοντικά.
Αν θέλουν να βάλουν περιβαλλοντικά ας τα βάλουν σταδιακά. Πως θα ξεφορτωθεί ο κόσμος τα μεγάλα τώρα. Απαξιώνουν αξίες πριν καν αποσβεστούν.
Και εντελώς άδικα βάζουν με σκαλοπάτια αυθαίρετα.
Αν εγώ σήμερα δίνω 578 τέλη κυκλοφορίας με 2000 κυβικά του 2005 περιμένω ανάλογη αύξηση στα 3000 και τα 4000.
Και μπορεί να θέλω να αγοράσω μιά Μπουγκάτι και να τη βγάζω βόλτα 3 φορές το χρόνο...
Δεν είναι πολιτικές γιά πολίτες αυτές.