labatos stereofonikos help-ylika

Ωραίο φαίνεται, και αρκετά απλό από υλικά!! Έχει και γλόμπο στην ανόρθωση!
Ότι ηθελα!
Μια απορία.. Το 285 regulator, δηλαδή σταθεροποιητής, είναι απαραίτητος να μπει?

Ωραίο φαίνεται, και αρκετά απλό από υλικά!! Έχει και γλόμπο στην ανόρθωση!
Ότι ηθελα!
Μια απορία.. Το 285 regulator, δηλαδή σταθεροποιητής, είναι απαραίτητος να μπει?

Gιάννη δε χρειαζεται, θα μπορουσεs να βάλεις στη θέση του αρχικά μια αντίσταση 220Ω για να κάνει τη πτώση απο τα 232 στα 285Volt -bye-

Ο Σπέρτος παρουσίασε (αναλυτικά) σε "διπλανό" forum ένα ενδιαφέρον project ολοκληρωμένου με EL84. Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου δώσω το link.

Last edited:
Υπέροχα, less is more!
Χρήστο, μάλλον εννοείς 332 ?
Κώστα, στείλε το λινκ, η έρευνα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν
Αν και είμαι 99% προς το σχηματικό του Πάνου , το οποίο ελπίζω και μέσα στις γιορτές να το τελειώσω:music-smiley-005:

Ενδιαφέρον ο lo boy αλλά είναι πολύ μεγάλος για τα κυβικά μου:damnyou:
Αν και είμαι σίγουρος πως θα είναι προτζεκτ που θα το κάνω μέσα στο καλοκαιράκι:ernaehrung004:

Είναι λίγο "βαρβάτο" project, indeed.
Όπως λες κι εσύ, θα είναι μία καλή μελλοντική αναβάθμιση του project που θα επιλέξεις τώρα. :antlers:

Ακριβώς:antlers:
Οπότε αρχίζω την αναζήτηση του "Bevois Valley" από Σάββατο
Λέω να ξεκινήσω από το ατσάλι και το σασσι

Υπέροχα, less is more!
Χρήστο, μάλλον εννοείς 332 ?
Κώστα, στείλε το λινκ, η έρευνα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν
Αν και είμαι 99% προς το σχηματικό του Πάνου , το οποίο ελπίζω και μέσα στις γιορτές να το τελειώσω:music-smiley-005:

Οχι Γιάννη

4 EL84 συνολικά 4χ41mA=164mA
2 ΕCC88 συνολικά 2χ8,4mA=16.8mA

Συνολο περίπου 180mΑ.

Αρα για να κανεις μια πτώση τάσης απο τα 320 στα 285 (ΔV=35Volt) θα χρειαστείς μια αντίσταση 35/0.18=211Ω

Στη πράξη θα είναι λίγο διαφορετικα πάντως μην αγχώνεσαι.

Στο σχέδιο του Jones σταθεροποιεί μόνο την τάση προς τα πρώτα στάδια.
Αρα 35V/0.0168A=2083Ω 0.6W και για τα δύο κανάλια ή 35V/0.0084A=4166Ω 0.3W για κάθε κανάλι. Αντιστάσεις 2W είναι ok σε κάθε περίπτωση.

Λοιπόν εγω θα πρότεινα να χρησιμοποιηθεί το regulator.
Αν όμως δεν χρησιμοποιηθεί τελικά, για να πετύχουμε την πτώση τάσεως που θέλουμε, δλδ DV=35V/0,0166Α=2108Ω άρα μιά αντίσταση 2κ2 είνaι μάλλον ο.κ. φυσικά από την αντίσταση και στη γή θα χρειαστεί απαραίτητα ένας πυκνωτής γύρω στα 10μF/400V και πάνω. Από τον κόμβο αντίστασης και πυκνωτή τώρα, πάιρνουν και τα δύο κανάλια τροφοδοσία για το driver, δλδ τις 2 ECC88. To driver ανά κανάλι χρειάζεται 8,3mA. Επίσης αντί για τις αντιστάσεις καθόδου στην πρώτη τρίοδο της ecc88 θα πρότεινα ένα τριμεράκι 1Κ για να μπορέσεις να ρυθμίσεις κάπως τα 2 τριοδικά που είναι direct coupled και ενδέχεται να μην είναι καλα ταιριασμένα μεταξύ τους. επίσης τριμεράκι θα έβαζα και αντί για τις αντιστάσεις ανάδρασης, ας πούμε ένα 4κ7 και να βάλεις την ανάδραση εκεί που προτιμάς με το αυτί.

Με πρόλαβε ο πρόεδρος...anyway είναι γρήγορος αυτός!

Last edited: