Λαμπα για HD1

Ναι ΟΚ, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν παέι αναλογικά. Και οι Sony των 10.000 ευρώ με xenon λάμπα, κοστίζει η λάμπα τους όσο ένας προβολέας και μάλιστα πέφτει η φωτεινότητα σε χρόνο dt, ενώ θα είχαμε απαίτηση με τόσα λεφτά να κράταγε 5000 ώρες η λάμπα και να έκανε τα μισά λεφτά.

Κάποια μηχανάκια έχουν άλλες απαιτήσεις. Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση που η λάμπα είναι από τις φθηνότερες της αγοράς.

Πάντως προσυπογράφω αυτό που λέει ο Μπαμπης. Ξέρεις πόσοι νομίζουν ότι είναι όλα μια χαρά και μόλις αρχίζουν οι μετρήσεις με όργανα , αρχίζουν τα "όργανα";

Τάσο, συμφωνώ απόλυτα κι εγώ ότι με το πέρασμα του χρόνου οι λάμπες χάνουν σε φωτεινότητα. Αλλά σε τέτοια βαθμό όπου να δικαιολογεί και αλλαγή τους τόσο γρήγορα? Αυτό μου κάνει εντύπωση...

Μήπως ρε παιδιά έτυχε στην συγκεκριμένη λάμπα
να χάσει τόσο γρήγορα την φωτεινότητα της;
Γιατί περίεργο μου φαίνεται τόσο
γρήγορα να είναι αισθητό με το μάτι.
Εκτός αν έχει βιονική όραση ο Ντίνος:flipout:

Περαν απο το οτι πραγματι εχω βιονικη οραση -bye-, ειπα οτι εχω την αισθηση οτι εχει χασει πολυ σε σχεδη με την αρχη.

Επειδη ομως δεν εχω βιονικη μνημη, θα το επιβεβαιωσω (ή το αντιθετο) και θα επανελθω.
(με το νεο ετος, και ισως μετα και απο τα Φωτα, μπας και φωτισει λιιιγο πραπανω η υπαρχουσα)

:flipout:

Εγώ είμαι στις 350 ώρες και ακόμη δεν έχω πτώση φωτεινότητας. Φρόντισα ήδη και έχω καβατζάρει 2 λάμπες για όταν το φωτόμετρο αρχίσει να δείχνει περίεργα νούμερα.

Εγώ είμαι στις 330 ώρες και υπολογίζω εμπειρικά πτώση φωτεινότητας της τάξης του 30%..

Απάντηση: Re: Λαμπα για HD1

Εγώ είμαι στις 350 ώρες και ακόμη δεν έχω πτώση φωτεινότητας. Φρόντισα ήδη και έχω καβατζάρει 2 λάμπες για όταν το φωτόμετρο αρχίσει να δείχνει περίεργα νούμερα.

Τί εννοείς ρε Κώστα "ακόμη δεν έχω πτώση φωτεινότητας";

"Δεν έχω μεγάλη πτώση φωτεινότητας" το καταλαβαίνω.
"Δεν έχω αισθητή πτώση φωτεινότητας" κι αυτό το καταλαβαίνω.
Το "ακόμη δεν έχω πτώση φωτεινότητας" όμως δεν το καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι αδύνατον.

Καλή τιμή μου ακούγεται... Αν δεν θές να μπλέξεις με pricejapan και να γλυτώσεις γύρω στα 80 Ε.