λαμπα η τρανζιστορ για cd player?

Re: Απάντηση: λαμπα η τρανζιστορ για cd player?

Αλλά οι λάμπες έχουν...βάσανα και περισσότερα έξοδα.Σου δίνουν,αλλά και ζητάνε απο την άλλη.Δεν είναι σαν έναν τρανζιστοράτο,που τον ανάβεις και τον σβήνεις και κάνεις το κέφι σου.

αυτο το δεν ειναι σαν τον τρανζιστορατο που τον αναβεις και τον σβηνεις
μπορεις να το αναλυσεις λιγο ?

μοιρασμενα τα πραγματα βλεπω! ηχεια εχω τα klipch rf25 k cd χρησιμοποιω το denon 2930 αλλα θελω να τ αναβαθμισω κ ηχεια κ ενισχυτη κ cd! απλα ρωταω για να μαζεψω γνωμες αρχικα για να δω που θα ψαχτω! κ απ οτι καταλαβα θελει πολυ ψαξιμο κ ειμαι κ απερχια δυσκολα μπορω ν ακουσω κατι! θα με φανε τα ταξιδια με βλεπω !

Αφού έχεις Klipsch, σκέψου την σοβαρά τη λάμπα. Και ευαίσθητα ειναι, και ταιριάζουν καλά με λάμπα.

Αν θέλεις φίλε μου να χαρείς τα ηχεία σου η λύση είναι μονόδρομος .Λαμπατος ακούγα τα klipch με denon και σε 10 λεπτά με κουράζανε. δοκίμασα πολλούς τραντζιστορατους .κατέληξα σε λαμπατο και χαίρομαι τα ηχεία μου .ίσος να είναι στραβός ο γιαλός όπως λέει κάποιος (ηχεία) το αποτέλεσμα είναι όμως που μετράει και το αποτέλεσμα δεν είναι απλά καλό είναι πάρα πολλή καλό .

Αν θέλεις φίλε μου να χαρείς τα ηχεία σου η λύση είναι μονόδρομος .Λαμπατος ακούγα τα klipch με denon και σε 10 λεπτά με κουράζανε. δοκίμασα πολλούς τραντζιστορατους .κατέληξα σε λαμπατο και χαίρομαι τα ηχεία μου .ίσος να είναι στραβός ο γιαλός όπως λέει κάποιος (ηχεία) το αποτέλεσμα είναι όμως που μετράει και το αποτέλεσμα δεν είναι απλά καλό είναι πάρα πολλή καλό .
εχεις κ συ klipsch δηλ? κ ποιον λαμπατο πηρες κ ποσο αν επιτρεπεται!

τι ζηταει δηλ μια λαμπα? ωρες πολλες στρωσιματος? συχνη αλλαγη?

Σε πηγή συνήθως όχι πολλά πράγματα.

Σε ενισχυτές,ζητάει προσεκτικά ταιριάσματα(ειδικά με ηχεία) και γενικό πέδεμα,σε βάζει σε έξοδα γι' αλλαγές λυχνιών και στο σαράκι ποιά ακούγεται καλύτερα,είναι ευαίσθητες σε κραδασμούς και ρεύματα,θέλει καλό ζέσταμα ο ενισχυτής για να παίξει όπως μπορεί,χρειάζονται προσοχή γιατί είναι ντελικάτες,καίνε και σε ιδρώνουν το καλοκαίρι...

Αμα θυμηθώ κι άλλα θα στα γράψω-bye-

Re: Απάντηση: λαμπα η τρανζιστορ για cd player?

Σε πηγή συνήθως όχι πολλά πράγματα.

Σε ενισχυτές,ζητάει προσεκτικά ταιριάσματα(ειδικά με ηχεία) και γενικό πέδεμα,σε βάζει σε έξοδα γι' αλλαγές λυχνιών και στο σαράκι ποιά ακούγεται καλύτερα,είναι ευαίσθητες σε κραδασμούς και ρεύματα,θέλει καλό ζέσταμα ο ενισχυτής για να παίξει όπως μπορεί,χρειάζονται προσοχή γιατί είναι ντελικάτες,καίνε και σε ιδρώνουν το καλοκαίρι...

Αμα θυμηθώ κι άλλα θα στα γράψω-bye-

-bye-:grinning-smiley-043Αυτο ξαναπες το

Σαν σαουνα ενα πραγμα

Α καλα -bye-! θ αλλαξω ηχεια στο τελος κ θα τελειωνει η υποθεση! προσφατα ακουσα audio physic virgo κ μου αρεσαν πολυ αλλα βεβαια ξεφευγω λιγο σε τιμη ! κ ειχαν κ αντιστοιχα συνοδα ( symphonic line ενισχυτη κ cd)! απ οτι καταλαβαινω πρερι ν ανεβω πολυ στα χρηματα για ν ακουσω κατι ενδιαφερον ηχητικα!

Α καλα -bye-! θ αλλαξω ηχεια στο τελος κ θα τελειωνει η υποθεση! προσφατα ακουσα audio physic virgo κ μου αρεσαν πολυ αλλα βεβαια ξεφευγω λιγο σε τιμη ! κ ειχαν κ αντιστοιχα συνοδα ( symphonic line ενισχυτη κ cd)! απ οτι καταλαβαινω πρερι ν ανεβω πολυ στα χρηματα για ν ακουσω κατι ενδιαφερον ηχητικα!
http://cgi.ebay.co.uk/YAQIN-MC-10L-...0|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:0|293:1|294:50

H φαγωμάρα για τις λυχνίες μου θύμισε ένα ενδιαφέρον παλιό άρθρο του Audio Critic, το οποίο βάζω συνημμένο (2. The Vacuum Tube Lie).

Attachments

Οι αφορισμοί όπως "ηλίθιο", "βλακώδες" και "μπούρδα" δεν νομίζω ότι συνιστούν επιχειρήματα.

Απο τόσες σελίδες αυτά μόνο σου έμειναν;
Αυτά είναι τα συμπεράσματα στη βάση επιχειρημάτων.

Οπως και νάχει άν έχεις ενστάσεις κι αντίθετα επιχειρήματα,μπορείς να τα αναπτύξεις στο σχετικό θέμα κι όχι σ' αυτό.

Όντως! Θα μπορούσα να πω ότι μόνον αυτά μου έμειναν.
Τα υπόλοιπα επιχειρήματα (?) είναι τόσο παιδαριώδη και ανάξια συζητήσεως ... που προσπαθώ να τα ξεχάσω. Μάλλον προσομοιάζουν περισσότερο με θόρυβο και κραυγές.

Δεν συμφωνώ απόλυτα με το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά όμως αναγνωρίζω ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και στοιχειοθετημένο με τρόπο που παρουσιάζει ορισμένα σημαντικά θέματα για το χώρο του audio.

Θα με ενδιέφερε(κι όχι μόνο εμένα φαντάζομαι) να δώ τα επιχειρήματά σου στοιχειοθετημένα,μέσα στο συγκεκριμένο θέμα,γιατί μέχρι τώρα δεν είδα κάτι πέρα απο γενικόλογη κριτική-αυτό δηλαδή που καταλογίζεις στους άλλους.

Anyway...

καλησπερα σας! η απορια μου ειναι η εξης: εχει διαφορα αν ο ενισχυτης μου θα ναι λαμπατος η τρανζιστορ αφου εγω ακουω cd player κ οχι πικαπ? αφου ακουω "φηφιακο υλικο" (cd), σε ψηφιακη πηγη , τι διαφορα θα μου κανει η λαμπα στον ηχο τελικα?

Ενας λαμπάτος ολοκληρωμένος ενισχυτής υψηλής πιστότητας συνήθως κοστίζει πολύ περισσότερα χρήματα από έναν αντίστοιχης ισχύος και ποιότητας ενισχυτή που υλοποιείται με τρανσίστορς.

Το υψηλό κόστος είναι αυτό που περιορίζει τις δυνατές επιλογές μας και όχι πάντα το προσωπικό γούστο. Ενας λαμπάτος ενισχυτής έχει και υψηλό κόστος συντήρησης αφού πολύ συχνά αισθανόμαστε την ανάγκη αντικατάστασης των λυχνιών του, ασχέτως εάν αυτές πραγματικά χρειάζονται αντικατάσταση.

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση με εκπληκτικά αποτελέσματα θα ήταν κατά τη γνώμη μου η αγορά δύο τρανσιστοράτων μονοφωνικών τελικών ενισχυτών σε τάξη λειτουργίας ΑΒ, με τα πρώτα 20-25 watts σε τάξη Α. Κάθε τελικός να είναι τοποθετημένος όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ηχείο.
Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι μια συνολική κατανάλωση ισχύος της τάξης των 500-700 watts σε κατάσταση ηρεμίας (on idle) θα ήταν για πολλούς φίλους μας αρκετά υψηλή και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευτική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ευτυχώς που διατίθενται πλέον στην αγορά και πολλοί καλοί ενισχυτές class D, ή αντίστοιχης τεχνολογίας, με πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Συνεπώς υπάρχουν πολλές λύσεις, αρκεί να έχουμε την οικονομική άνεση,. το χρόνο και τη δυνατότητα δοκιμών στο χώρο μας.

οποιος δεν μπορει να ακουσει την διαφορα μεταξυ λαμπας και τρανζιστορ ακουγοντας μουσικη, ειναι κριμα και αδικο να πεταει τα λεφτουδακια του.
παιρνει εναν nad που ειναι πολυ καλος για τα λεφτα του, ενα ηχειο το πολυ 1.000 ευρω και καθαρισε!:flipout:

απο εκει και πανω και μεχρι τα 12-15 χιλιαρικα οπου βρισκεις τρανζιστορ αξιολογα, το να συγκρινεις τις λαμπες με τρανζιστορ ειναι παραξενο!
αν εχεις λιγο "αυτι" (με εξαιρεση καποιον καλο naim)
εκτος κι αν ακους χεβυ μεταλ:flipout:

το προβλημα δεν ειναι λαμπα ή τρανζιστορ, αυτο ειναι λυμενο!
το προβλημα ειναι ποια λαμπα για ποιο ηχειο
αν δεν ταιριαξει η λαμπα σου με το ηχειο σου, τοτε την εκατσες τη βαρκα:violent-smiley-030:

απ οτι καταλαβαινω πρερι ν ανεβω πολυ στα χρηματα για ν ακουσω κατι ενδιαφερον ηχητικα!

σε καμια περιπτωση!

παιρνεις εναν πριμαλουνα προλογκ, βαζεις οτι ηχειο σου κανει κεφι (εκτος απο τριανγκλ) και καθαρισες καθε τρανζιστορ κατω των 2.500 ευρω και ισως κατω των 4.000 ευρω!!!
ακομα και με ηχεια φτηνα και ελληνικα, πχ κρυσταλ οντιο, δεν θα ξεκολας! -bye-

υ.γ.

δεν χρειαζεται να πω τι παιρνεις αν παρεις διαλογο ή κατι αντιστοιχο.
αν πας δε, σε κανενα π-π με 300Β σε ευκολο ηχειο , τελος._

Last edited:
και εννοειται οτι μιλαμε για μεσα ηχεια, οχι τιποτα τρελιαρικα σε απαιτησεις ρευματος πχ atc ε? :flipout: