‘Λαμπάτο Φίλτρο’

Οντως βιαστηκες πολυ...να καταδικασεις τον susano που λογικα εχει απειρες δυνατοτητες προσαρμογης του ηχου :grinning-smiley-043 ετσι ωστε να τον φερεις στα μετρα σου και στα γουστα σου ευκολα.

Αντε και καλες...δοκιμες

Απλώς, για τον συγκεκριμένο τομέα (''γλυκές ψηλές'') δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος γιατί αντίστοιχες προσπάθειες με Denon πχ δεν είχαν καλά αποτελέσματα (όλο και κάτι άλλο ''χάλαγε'').

Μη βιαζεσαι, αλλωστε οπως λεει και ο ποιητης ''... να ευχεσαι να ναι μακρυς ο δρομος ...'' Ειμαι σιγουρος πως αν δε μπορει ο susano να σε ικανοποιησει τοτε τιποτ' αλλο δε θα μπορεσει... που λεει ο λογος τωρα. Απλα θελει πολυ πειραμα.

Ευελπιστώ κι εγώ σε ένα ''θαύμα'' από το σύστημα ισοστάθμισης του Pioneer.

Το EQing μπορείς να το δεις κάλλιστα σαν ένα εργαλείο εκπαίδευσης.
Θα σε βοηθήσει να βρείς λάθη, επικέντρωση φασματικών προβλημάτων και άλλα δεινά.
Θα δεις τα πράγματα με άλλη οπτική.
Μετά είναι δυνατόν να βρείς ευκολότερα τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.
Και αν λύσεις τα προβλήματα να παροπλίσεις μια ωραία μέρα το ("φτου-κακά" για πολλούς) EQ.
Εξυπακούεται όμως πως θα παιδευτείς πρώτα με τον χώρο/στήσιμο διότι κανένα EQ στον πλανήτη δεν κάνει θαύματα...

Re: ‛Λαμπάτο Φίλτρο’

Περαν του EQing (που σιγουρα το κτηνος susano μπορει), κοιτα και τα καλωδια σου (interconnect, ρευματος, ηχειων).

Σε παρομοια κατασταση (με δικαναλο χωρις κανενα ρυθμιστικο) αντικατεστησα το interconnect απο CD -> ενισχυτη με ενα Van Den Hul (The second) και η διαφορα ηταν μεγαλη και ακριβως ο,τι ηθελα. Τα ψηλα "γλυκαναν" και τα χαμηλα πηραν λιγο ογκο.

Τωρα το iLink που λες καταλαβαινω οτι ειναι ψηφιακο, ωστε να χρησιμοποιεις το DAC του Susano (λογικο)... οποτε εκει δε νομιζω να εχεις διαφορα... στα αναλογιακ σηματα, ομως, παιζει...

Κατα περιπτωση, και καλωδιο ρευματος μπορει - αν μη τι αλλο - να σου καθαρισει το "θορυβο" στις ψηλες...

Καλο ψαξιμο.

Χωρίς να θέλω να πω ότι εδώ βρίσκεται η λύση, η παροχή του ρεύματός σου τι λέει ? Επίσης, δοκίμασες να βάλεις κάποια συσκευή με τη φάση ανάποδα στο δίκτυο ? (πχ τον ενισχυτή ?) Και βέβαια ΠΡΕΠΕΙ να δεις τι μπορεί να κάνει η ισοστάθμιση στον ήχο σου.