Λαμπατοι Audio Space τους φερνουν Ελλαδα

Tο hi-fi world χρησιμοποιει τα icon 845 σαν reference,οδηγωντας B&W 802D,αυτο λεει πολλα. Αν οντως εχουν 4000,ισως να μην προλαβεις γιατι θα τους παρω εγω για τα Quad.

Θα με συγχωρεσεις αλλά δεν νομίζω οτι αυτό το ηχείο ειναι σοφο να το συνοδευεσεις με 300Β ή 845.
Δύο 845 εχουν οi icon?

Tο hi-fi world χρησιμοποιει τα icon 845 σαν reference,οδηγωντας B&W 802D,αυτο λεει πολλα. Αν οντως εχουν 4000,ισως να μην προλαβεις γιατι θα τους παρω εγω για τα Quad.
Αυτο λεει παρα πολλα . Το 802D δεν μπορουσε να παιξει με τα δυο τελικα μου (graaf + luxman) γιαυτο πηρα αυτο το ηχειο !(ηθελα πολυ το 802D). Εαν οντως εχουν τετοιο drive θα πουλησω και τους δυο τελικους μου να τα παρω !
Τωρα με τι καρδια θα δωσω τετοιο κοσμημα(Μ7) ο θεος το ξερει!
Απο το studio-17 εμαθα οτι τους φερνει σε αυτη την τιμη εχεις καποιον αλλον dealer που τους φερνει ?

Last edited:
Θα με συγχωρεσεις αλλά δεν νομίζω οτι αυτό το ηχείο ειναι σοφο να το συνοδευεσεις με 300Β ή 845.
Δύο 845 εχουν οi icon?

Ναι 2 εχουν , το λες απο θεμα drive των τελικων η οτι το ηχειο παιζει με τραντιστορατους καλυτερα ?

Δεν είχα δει αυτους τους icon....δυστηχως για μένα
κανενα SET είτε με μία είτε με δύο λάμπες δεν οδηγησε τα ηχεία μου αλλά αυτό είναι αλλο μηχανάκι.
Αν και το DF τους ειναι χωμα στα 13 και τα μαζεματα χαλαρά...θα εχει ενδιαφέρον.
Τελικά δεν μπορω να σου πω με τα ηχεία σου γιατι αν και τα εχω ακουσει δεν εχω ακουσει τους ενισχυτες.
Αν τους εχει εδω ο Παντελής παω να δω....

Δεν είχα δει αυτους τους icon....δυστηχως για μένα
κανενα SET είτε με μία είτε με δύο λάμπες δεν οδηγησε τα ηχεία μου αλλά αυτό είναι αλλο μηχανάκι.
Αν και το DF τους ειναι χωμα στα 13 και τα μαζεματα χαλαρά...θα εχει ενδιαφέρον.
Τελικά δεν μπορω να σου πω με τα ηχεία σου γιατι αν και τα εχω ακουσει δεν εχω ακουσει τους ενισχυτες.
Αν τους εχει εδω ο Παντελής παω να δω....

Χλωμο το βλεπω να τους εχει στο μαγαζακι του τρομου! :bigcry:

Αυτο λεει παρα πολλα . Το 802D δεν μπορουσε να παιξει με τα δυο τελικα μου (graaf + luxman) γιαυτο πηρα αυτο το ηχειο !(ηθελα πολυ το 802D). Εαν οντως εχουν τετοιο drive θα πουλησω και τους δυο τελικους μου να τα παρω !
Τωρα με τι καρδια θα δωσω τετοιο κοσμημα(Μ7) ο θεος το ξερει!
Απο το studio-17 εμαθα οτι τους φερνει σε αυτη την τιμη εχεις καποιον αλλον dealer που τους φερνει ?
Δυστυχως δεν ξερω αλλον που να τους φερνει,αν και δεν εχω κανενα προβλημα με τον συγκεκριμενο που μου φερνει τις αγαπημενες μου κεφαλες Benz.To κακο ειναι οτι συνηθως δεν εχει demo αυτου που σε ενδιαφερει.Επισης ξεχασα να σου πω για τους icon mb150,μονομπλοκ,με 150 πραγματικα βατ στο καναλι,ισως και στην μιση τιμη απο τους 845.Γιατι εμπιστευομαι το hi-fi world?Γιατι δεν εχει κανενα προβλημα να χρησιμοποιει στα τεστ μηχανηματα ακομα και δεκαετιων πριν,οπως τα Yamaha NS1000M,τα Ferograf,τα Κelly transduser,τα garrard,σαν αναφορας,επειδη πιστευουν οτι δεν εχουν ξεπεραστει μεχρι σημερα.

Re: Απάντηση: Re: Λαμπατοι Audio Space τους φερνουν Ελλαδα

Ο graaf ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌΣ ενισχυτης και κατα την αποψη μου σαφώς ανώτερος απο αυτά που αναφέρεις, αυτα απο προσωπική μακροχρόνια εμπειρία μαζί τους! Οι χροιες που αναφέρεις προφανώς είναι επιπλέον Χρωματισμος, αν αυτός θες τότε Οκ!
Λυπαμαι, αλλα δεν θα συμφωνησω,οτι η χροιες ειναι επιπλεον χρωματισμος,το αντιθετο συμβαινει,δηλ η ελλειψη χροιων ειναι επιπλεον αποχρωματισμος ο οποιος καποια μεσα αναπαραγωγης επιβαλλουν στον φυσικο ηχο.Απο την κυματομορφη του ηχου πηγαζει το χαρακτηριστικο της χροιας,το οποιο εκφραζει και την ποιοτητα ενος ηχητικου κυματος,δηλ ειναι το χαρακτηριστικο εκεινο που προσδιοριζει την ταυτοτητα της ηχητικης πηγης και κανει εφικτο τον διαχωρισμο μεταξυ δυο διαφορετικων πηγων.Με ποιο απλα λογια,η χροια ειναι το δακτυλικο αποτυπωμα καθε ηχου,και αυτην θα πρεπει να σεβονται τα μηχανηματα που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ NA THN ANAΠAΡΑΓΟΥΝ.

Τα Luxman τα πουλας?
Σιγουρα θα βαλω αγγελια πρωτα το GRAAF GM100.
Μιλησα με το studio 17 και δυστυχως δεν τα εχει στο μαγαζι αλλα ισως καταφερω να τα ακουσω σε πελατη του στο σπιτι του!
Τωρα εαν αναγκαστω να δωσω και τον Luxman θα πεσω σε βαθια καταθληψη !
Εχω μεγαλο παθος με αυτη την εταιρεια και τα συγκεκριμενα ειναι εργα τεχνης ! Γενικα ειμαι σε μεγαλο διλλημα !
Ισως βαλω αγγελια και τα δυο για πουλημα η ανταλαγες σε καποιο απο τα 211-845 μονομπλοκ που κυκλοφορουν θα σε ενημερωσω!

Last edited:
Σιγουρα θα βαλω αγγελια πρωτα το GRAAF GM100.
Μιλησα με το studio 17 και δυστυχως δεν τα εχει στο μαγαζι αλλα ισως καταφερω να τα ακουσω σε πελατη του στο σπιτι του!

Και τι συμπέρασμα θα βγάλεις βρε Χρήστο, σε ένα ξένο σύστημα και κυρίως με
άλλα ηχεία?

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να έρθεις σε επαφή με
τον ιδιοκτήτη των icon, μήπως και μπορέσεις να τα πάρεις στο σπίτι για ακρόαση..

Τωρα εαν αναγκαστω να δωσω και τον Luxman θα πεσω σε βαθια καταθληψη !

Εχω μεγαλο παθος με αυτη την εταιρεια και τα συγκεκριμενα ειναι εργα τεχνης ! Γενικα ειμαι σε μεγαλο διλλημα !
Ισως βαλω αγγελια και τα δυο για πουλημα η ανταλαγες σε καποιο απο τα 211-845 μονομπλοκ που κυκλοφορουν θα σε ενημερωσω!

Πριν τα δώσεις, σιγουρέψου οτι ο αντικαταστάτης τους αξίζει την αλλαγή, γιατί
μετά θα είναι αργά..

Kαι βέβαια τα 20watt έστω και σε τάξη Α των icon, έχω την αίσθηση
οτι δεν επαρκούν για σωστή οδήγηση των 802...Νομίζω πως θα φαγωθούν για πρωινό!

Κι εγώ δε νομίζω να επαρκούν με την καμία... κι όχι τίποτα άλλο, αυτός ο Luxman είναι και ενισχυτάρα, δεν τον δίνεις έτσι...

MB845 MK2 110w triode mono amplifiers,δεν υπαρχει λογος να αμφισβητουμε τον κατασκευαστη.

Attachments

• MB845-MkII-one-cover-270x150.jpg
    MB845-MkII-one-cover-270x150.jpg
    12.8 KB · Views: 43
MB845 MK2 110w triode mono amplifiers,δεν υπαρχει λογος να αμφισβητουμε τον κατασκευαστη.

Μόνος του αμφισβητείται...

http://www.iconaudio.com/portfolio-item/mb-845-mk-ii/

Specifications and Features
• Improved Tertiary winding output transformer
• Improved dual 6SN7 high current driver circuit
• Choke regulated power supply
• All hand wired point to point
• No printed circuit board to ‛colour’ sound
• Class A, all Triode front end
• 2x 845B precisely matched for best performance
• 1x 6SL7 first stage gain valves
• 2x 6SN7 driver valves, choke loaded plates
• 845 AC heating for max life and max reliability
• 30.5V (approx) output at clipping point 8 Ohms*
• Giving approx 20 Watts of Pure Class A
• Can be used with passive or active pre-amp
• 450mv (high) & 1000mv (low) input sensitivity.
• Signal to noise level -90db* (approx)
• Hum and noise 0.5mv (low sensitivity)*
• 6SL7/6SN7 DC heater circuit for minimum hum
• Freq response -1db points= 6Hz 27khz
• Freq response -3db points= 6Hz-57kHz
• Source impedance 0.7Ω (8Ω taps, low sensitivity)
• Damping factor 13
• Gain 67 (high) 30 (Low)
• THD typically less than 0.1% @ 1w. 0.14% @ 8w (1kHz)
• 4 & 8 ohm loudspeaker taps
• Custom hand-wound mains/output transformers using Japanese special long grain iron and low oxygen copper Attractive valve cover included in the price
• High quality 2W metal film, & wire-wound resistors
• Solen audio capacitors (or optional Jensen Copper foil)
• Silver TEFLON audio cable
• Ceramic valve holders for minimum leakage
• Gold plated Input & speaker terminals
• 220/240volts (115 v adjustable)
• Comprehensive manual supplied
• Full instructions for DIY valve change included
• Power consumption: 180w quiescent, (290w max sine wave) each
• Size in cm W24, D57, H28 mm ( inc cover), 33kg each
(Allow space for connections and ventilation)
• Carton 2x 66x35x38cm + 1x 57x31x32 Total 84kg
(Specifications subject to change, errors & omissions excepted August 2011)

Last edited:
Ειναι 110 βατ,εκ των οποιων τα 20 σε καθαρη ταξη Α.Κατι παρομοιο κανει και ο PASS XA-30.5,o κατασκευαστης δινει ισχυ 30 βατ σε ταξη Α,και 335 βατ σε ταξη ΑΒ στα 2 ohm.

Καλημερα , δεν ξερω για το 802D αλλα για το MONITOR AUDIO PL300 φθανουν και περισευουν. Αλλα στην χειροτερη αλλαζω μονο τον GRAAF και κραταω τον LUXMAN παιζοντας παλι οριζοντια διυενυσχηση με τα 20 τριοδικα watt μονο πανω στα μεσουψηλα.
Τωρα για να δανειστο τα μονοπλοκ σπιτι μου απο τον πελατην του Παντελη το βλεπω χλωμο (μακαρι ο ανθρωπος να με καταλαβει!)
Το κακο ειναι οτι ολα αυτα τα μηχανηματα δυσκολα μπορεις να τα ακουσεις στον χωρο σου οπως θα ηθελες!