Λαμπάτος ή Τρανζιστοράτος?

amoustakas

Senior Member
27 November 2011
340
Θεσσαλονίκη
Παιδιά καλημέρα και καλώς σας βρήκα (το πρώτο μου ποστ). Μετά από 8-9 χρόνια εγκατάλειψης του σπορ το μικρόβιο έχει επανέλθει και μάλιστα δριμύτερο. Το σύστημά μου αποτελείται από:

DVD AUDIO Panasonic RA71 - Magnum IA-200 (2X100W RMS) ολοκληρωμένος - Klipsch RF3 II - Solid Chord (interconnect) - Straight Wire Stage (speaker cable). Χώρος 40-50 τ.μ. σαλοκουζίνα.

Επειδή ακούω 99% κλασική μουσική ΟΛΟΙ μου έχουν προτείνει με κλειστά τα μάτια να πάω σε λάμπα. Το budget μου είναι μέχρι 500-600 ΕΥΡΩ και θα ήθελα να ρωτήσω:
1. αν θα μπορέσω να βγάλω άκρη με τις λάμπες (είμαι άσχετος από νόμους και τύπους φυσικής!)
1. αν υπάρχει κάποια πρόταση σε λάμπα στα λεφτά αυτά (και σε μεταχειρισμένο) που να μου δώσει κάτι ιδιαίτερα πιο αξιόλογο από τον (εξαιρετικό) Magnum.
2. αν θα χρειαστεί να πάω και σε άλλες αλλαγές (κυρίως πηγή - ηχεία), πράγμα που στην παρούσα φάση αποκλείεται.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και όποιες απαντήσεις.

Για το budget που διαθέτεις δε θα δεις διαφορά αν πας σε λάμπα. Καλύτερα να μείνεις στον Magnum.

Ολοκληρωμένος λαμπάτος σε αυτή την κατηγορία θα συμφωνήσω ότι δύσκολα θα σταθεί δίπλα στον Magnum.

Κι εγώ το ίδιο, μείνε στον Magnum και ξανασκέψου το για μιά καλύτερη πηγή. Ίσως ένα DAC; Στα λεφτά που θες να δώσεις υπάρχουν πολύ καλά μηχανήματα που μπορεί να προσφέρουν μεγάλη αναβάθμιση.

Μπορεις να παρεις ενα ''μαλακο'' cd player γιατι οχι και λαματο και να ακους αποκληστικα απο κει και οχι απο το dvd...πχ το Unico της Unison Reaserch.......Ενισχυτη δεν θα το προτηνα και γω...

Δεν ξέρω το Panasonic τι ψάρια πιάνει. αλλά αυτό που έχει εξελιχθεί την τελευταία δεκαετία είναι τα ψηφιακά. Κότσαρέ του ένα DAC και νομίζω ότι δεν θες τίποτε παραπάνω.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το dvd audio της panasonic είχε εξαιρετικές κριτικές κυρίως ηχητικά και σαν cd player (EISA βραβείο).
Αύριο αναμένω το Marantz cd 63 MKII Kis (μεταχείρα) για να δω αν υπάρχει διαφορά.

τα τετραγωνικά σου είναι πολλά, παρόλα αυτά επειδή έθεσες και το θέμα του μεταχειρισμένου κάποιος συμφορουμίτης πουλούσε έναν tsakiridi powerhouse τον οποίο (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φίλους εδώ) συστήνω ανεπιφύλακτα.

Εαν διαθετεις 600 ευρω + ανταλλαγη τον magnum μπορεις να κτυπήσεις μτχ λαμπατο με πχ kt88 / 6550 etc .
Συμφωνω για τελικους Τσακιριδη με κλειστα ματια φθηνοι και καλοί!

Last edited:
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το dvd audio της panasonic είχε εξαιρετικές κριτικές κυρίως ηχητικά και σαν cd player (EISA βραβείο).
Αύριο αναμένω το Marantz cd 63 MKII Kis (μεταχείρα) για να δω αν υπάρχει διαφορά.
Αυτα περι eisa awards κτλ , κρατα μικρο καλαθι ! Το μαρκετιγκ κανει καλα τι δουλεια του.
Τα αυτακια σου βαθμολογουν και καλο ειναι να μην εχεις διαβασει review πριν ακουσεις ενα μηχανημα γιατι αυτο σε προδιαθετει οτι θα ακουσεις καλα λογω των reviews!

Re: Απάντηση: Λαμπάτος ή Τρανζιστοράτος?

Η κόρνα των κλιπς στα τετραγωνικά νομίζω κάνει καλύτερη δουλειά από ότι ένα τουίτερ. Με 98db ευαισθησία ο Magnum τα γεμίζει τα κλιπς με άνεση. Επειδή στην κλασική υπάρχουν τα pianissimo εκεί δεν ξέρω αν με καλύψουν τα λίγα βατ των "φθηνών" λαμπάτων. Ένας φίλος από γειτονικό φόρουμ άλλαξε τους πυκνωτές στα κρος των κλιπσ (να ναι καλά το παιδί) και τα περιμένω από Αθήνα. Θα δω αν τελικά αυτό που ενοχλούσε στα μεσοψηλά (λεπτά και ενίοτε ενοχλητικά) διορθώθηκε έτσι.

Παιδιά καλησπέρα και πάλι και καλές γιορτές σε όλους. Τα Klipsch με την αλλαγή πυκνωτών και αντιστάσεων σε mundorf έγιναν άλλα ηχεία.Τα πρίμα και τα μεσοψηλά μαλάκωσαν απίστευτα. Να ναι καλά ο Αργύρης (argi) γειτονικού φόρουμ. Σαν πηγή προστέθηκε το Marantz SA-7001, στρώθηκαν τα χαλιά και το ηχητικό αποτέλεσμα "στάζει μέλι" και δη με ενισχυτή το μικρό Magnum IA-120 SE (2Χ65 RMS)!!! Πραγματικά δε "ρισκάρω" να πάω σε κάτι άλλο προς το παρόν. :music-smiley-005:

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις (βλ. το παραπάνω ποστ :slapface:). Σας ευχαριστώ όλους σας για το χρόνο σας και την ειλικρινή διάθεσή σας να με βοηθήσετε στο μπέρδεμά μου. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που ανταλλάξαμε και σας υπερευχαριστώ. :grinning-smiley-043.
ΣΤΑΘΕΡΕΣ
Χώρος: 5,50 Χ 9,20 = περίπου 50 τ.μ.
Πηγή : SACD Marantz SA-7001
Ηχείο: Klipsch RF-3
Interconnect: Solid Chord
Spaker Cable: Straight Wire - Stage cable (διπλοκαλωδίωση)

Από τα πάνω δεν αλλάζει τίποτα οπότε: Ψάχνουμε ενισχυτή ο οποίος:

1. θα παίζει γεμάτα, καθαρά και ποιοτικά κυρίως σε χαμηλές εντάσεις έως μέτριες.
2. μουσική κλασική, ακουστική (σύνολα πιάνο, κρουστά, κοντραμπάσο, κιθάρα, πνευστά κλπ.), φωνές κλπ. ΟΧΙ μεταλ, χαρντ-ροκιές, μπαμ μπουμ, ποπ, ηλεκτρονική μουσική (καμία ροκ μπαλάντα κάπου κάπου ή μουσική 80s ΟΚ).

Ο Raysonic-SE-30 MKII (link) με καλύπτει;

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις (βλ. το παραπάνω ποστ :slapface:). Σας ευχαριστώ όλους σας για το χρόνο σας και την ειλικρινή διάθεσή σας να με βοηθήσετε στο μπέρδεμά μου. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που ανταλλάξαμε και σας υπερευχαριστώ. :grinning-smiley-043.
ΣΤΑΘΕΡΕΣ
Χώρος: 5,50 Χ 9,20 = περίπου 50 τ.μ.
Πηγή : SACD Marantz SA-7001
Ηχείο: Klipsch RF-3
Interconnect: Solid Chord
Spaker Cable: Straight Wire - Stage cable (διπλοκαλωδίωση)

Από τα πάνω δεν αλλάζει τίποτα οπότε: Ψάχνουμε ενισχυτή ο οποίος:

1. θα παίζει γεμάτα, καθαρά και ποιοτικά κυρίως σε χαμηλές εντάσεις έως μέτριες.
2. μουσική κλασική, ακουστική (σύνολα πιάνο, κρουστά, κοντραμπάσο, κιθάρα, πνευστά κλπ.), φωνές κλπ. ΟΧΙ μεταλ, χαρντ-ροκιές, μπαμ μπουμ, ποπ, ηλεκτρονική μουσική (καμία ροκ μπαλάντα κάπου κάπου ή μουσική 80s ΟΚ).

Ο Raysonic-SE-30 MKII (link) με καλύπτει;

Φίλε μου ΙΜΗΟ ψάχνεις ενισχυτή με Ιταλικό κούρδισμα. Σε τρανζίστορ Κοίτα σε Norma Audio, Audia Flight, Analogue Audio κλπ κλπ. Σε λάμπα Pathos, Jadis κλπ

Ευχαριστώ για το ποστ. Να διεύκρινήσω ότι πρόκειται για καλομεταχειρισμένο κομμάτι στα 800 . Σε αυτά τα λεφτά κινούμαστε.

Re: Απάντηση: Λαμπάτος ή Τρανζιστοράτος?

Ευχαριστώ για το ποστ. Να διεύκρινήσω ότι πρόκειται για καλομεταχειρισμένο κομμάτι στα 800 . Σε αυτά τα λεφτά κινούμαστε.
Τότε μια ματιά στις αγγελίες του forum ίσως σε βοηθίσει. Υπάρχουν αρκετά αξιόλογες προτάσεις σε καλές τιμές.