ΛΑΜΠΑΤΟΣ ΜΕ 6CA7

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Established Member
21 May 2010
139
Ανοίγω νέο post για να είναι συγκεντρωμένη όλοι η δουλειά κ οι φωτό.Μετά από αρκετό καιρό ψάξιμο ξεκίνησε η κατασκευή του jolida.Ορίστε και οι πρώτες φωτό

Attachments

• P9130024.jpg
    P9130024.jpg
    76.6 KB · Views: 158
  • P9130027.jpg
    P9130027.jpg
    71.8 KB · Views: 129
  • P9060005.jpg
    P9060005.jpg
    54.8 KB · Views: 109
Επειδή οι γειώσεις είναι χοντρές σκέφτηκα να τις άφηνα τελευταίες,θα το σκεφτώ όμως μπορεί να ειναι καλυτερα οπως το λες

Last edited:
επειδη θα ειναι χοντρες καλυτερα κανε ενα προχειρο σχεδιο πως θα περναν και ξεκινα απο αυτες μαζι με τα νηματα . ειναι πολυ καλυτερα να ειναι κολλητα κατω στο σασι !!

Συνεχίζω με αργά βήματα γιατί δεν υπάρχει κ πολύ ελεύθερος χρόνος-bye-

Attachments

• P9230003.jpg
    P9230003.jpg
    69.3 KB · Views: 84
  • P9230001.jpg
    P9230001.jpg
    83.4 KB · Views: 104
μπραβο και παλι!! απο εδω και στο εξης αν ξαναπιαστεις με κατασκευη με λαμπες, να θυμασαι παντα, οτι πρωτα ξεκιναμε απο το το τροφοδοτικο,επισης τα νηματα παντα πρωτα, και τα καλωδια συνεστραμενα μεταξυ τους.επισης οχι σε σειρα τα νηματα,αλλα το καθενα μονο του. καλη επιτυχια!

Ειναι ο πρώτος ενισχύτης που φτιάχνω,δεν εχω φτιάξει ουτε καν τρανσιστορατο.Για την επομενη φορα θα ξερω περισσοτερα.Ελπιζω να μην εχω προβληματα θορηβου η κατι αλλο επειδη περασα τα νηματα ολα μαζι!

Να ρωτήσω κάτι?Μην βαρέσεται όμως.Εχω αυτό το όργανο που μετράει mA,γίνεται να μετρίσω mV στην ίδια κλίμακα όταν θα έχω 1ohm αντίσταση?νόμος του οhm

Attachments

• P9280043.jpg
    P9280043.jpg
    55.2 KB · Views: 56
Last edited:
Για να γίνει αυτό θα έπρεπε η αντίσταση εισόδου του οργάνου να ήταν πολύ μεγάλη ώστε να μην επηρεάζει το κύκλωμα που θα μετρήσει. Δηλαδή αν βάλεις το όργανο παράλληλα στην αντίσταση 1 ohm και αυτό έχει μικρή αντίσταση θα ρίξει την αντίσταση την συνολική και η πτώση τάσης στην αντίσταση θα είναι μικρότερη από αυτή που θέλεις να μετρήσεις. Επίσης θα τραβήξει το ίδιο ενα σημαντικό ποσοστό ίσως ρεύμα που θα επηρεάσει ίσως το σύστημα.
Θέλεις πιθανώς δύο αντιστάσεις ακριβείας να φτιάξεις κάποιο διαιρέτη τάσης.

βάλε σε σειρά με το όργανο ενα τριμερ πολύστροφο π.χ 100ΚΩ και εφάρμοσε μια
τάση 1ν και ρύθμισε το τριμερ να σου δείξει τα ίδια

Για να γίνει αυτό θα έπρεπε η αντίσταση εισόδου του οργάνου να ήταν πολύ μεγάλη ώστε να μην επηρεάζει το κύκλωμα που θα μετρήσει. Δηλαδή αν βάλεις το όργανο παράλληλα στην αντίσταση 1 ohm και αυτό έχει μικρή αντίσταση θα ρίξει την αντίσταση την συνολική και η πτώση τάσης στην αντίσταση θα είναι μικρότερη από αυτή που θέλεις να μετρήσεις. Επίσης θα τραβήξει το ίδιο ενα σημαντικό ποσοστό ίσως ρεύμα που θα επηρεάσει ίσως το σύστημα.
Θέλεις πιθανώς δύο αντιστάσεις ακριβείας να φτιάξεις κάποιο διαιρέτη τάσης.
στην καθοδο των el34 πανω στον αντισταση δεν υπαρχη θεμα. κατα τα αλλα οπως λεει ο ΚΟΚΑR.