ΛΑΜΠΑΤΟΣ ΜΕ 6CA7

Το ρυθμισα!!Το οργανο χωρις την εσωτερικη αντισταση ειναι 1.8 Ohm κ μαζι με το τριμερ τωρα ειναι 4.6Ohm.Τωρα ειναι ετοιμο?
 
Μπορείς να μετράς το ρεύμα ηρεμίας αντι για την τάση αλλά τότε μην το συνδέσεις στην κάθοδο και ξαναβάλε την αντίσταση και μπορείς να έχεις ένα διακόπτη που να το απομονώνει (βραχυκυκλώνει). Πρόσεχε με τις τάσεις.
 
Last edited:
Πριν κάνουμε οποιοδήποτε υπολογισμό, πρέπει να μετρήσεις την αντίσταση του οργάνου με αξιοπιστία. Αν μετράς με κοινό πολύμετρο των 30-40 ευρώ, ξέχασέ το για αντιστάσεις κάτω από 5 ωμ, δείχνουν ότι νάναι. Π.χ το 250 μιλιώμ το δικό μου τα "βλέπει" 1,6 ωμ.

Αν υπάρχει κάποιο μέλος κοντά σου με πολύμετρο της προκοπής, κάνε μια μέτρηση. Αν είμαστε κοντά και βολέψει, μπορώ κι εγώ να το κάνω, έχω γέφυρα. Ακαλιμπράριστη μεν, πολύ κοντά στην πραγματικότητα δε.
 
Last edited:
Αφησα λιγο το οργανο στην ακρη κ συνεχιζω την κατασκευη μου με τα μπλενταζ..
 

Attachments

  • PA030044.jpg
    PA030044.jpg
    96.8 KB · Views: 91
Σημερα που ειχα χρόνο εκανα αρκετη δουλιτσα.Εχω ομως ενα προβλημα.Οταν εβαλα τον μετασχηματιστη κ το τροφοδοτικο επανω ειπα να τον ανοιξω κ να μετρησω τασης (το τροφοδοτικο ηταν στον αερα,χωρις φορτιο).Ετσι κ εγινε.Παρατηρησα καποια στιγμη μετα απο περιπου 2 λεπτα οτι οι αντιστασεις 47κ οι οποιες ειναι παραλληλες στους πυκνωτες 470 uf ζεσταθηκαν πολυ (περιπου 65 βαθμους κελσιου),ειναι φυσιολογικο???Εχω ελενξει το κυκλωμα πολλες φορες κ δεν βλεπω λαθος.
 

Attachments

  • PA050053.jpg
    PA050053.jpg
    113.6 KB · Views: 63
  • PA050054.jpg
    PA050054.jpg
    117.1 KB · Views: 78
  • sj-502a.jpg
    sj-502a.jpg
    64.2 KB · Views: 72
Αν έχεις 360V AC μετά την ανόρθωση έχεις 360 Χ 1,4=504 V DC . 504V / (47000+47000)= 0.005361 A Τώρα 504V X 0.005361A=2.70 W καταναλώνονται μόνο επανω στις αντιστάσεις. Αρα σωστά ζεστένονται. Το λάθος σου είναι οτι είναι κολλητά στην πλακέτα. Οι αντιστάσεις ισχύος πρέπει να είναι γύρο-γύρο ελεύθερες και μακριά απο άλλα εξαρτήματα. Καλή συνέχεια.
 
Last edited:
Ακριβως,μετα την ανορθωση εχω 498 V (χωρις φορτιο).Αλλα τις 47Κ τις δινει 3watt κ εγω εχω βαλει 5watt κ παλι ζεστενονται.Μηπως εαν μπει στο κυκλωμα το τροφοδοτικο δεν ζεστενονται μετα?Ευχαριστω
 
'Οσο και μεγάλες αντιστάσεις και να βάλεις πάλι θα ζεσταίνονται γιατι απλά θα έχουν πάντα πάνω τους περίπου 3W (όπως σωστά έγραψε ο Στέλιος) που αντιστοιχεί σε κάποια θερμότητα. Η λύση είναι να αυξήσεις αυτές τις αντιστάσεις στα 100-150Κ χωρίς πρόβλημα. Γενικά καλό είναι οι αντιστάσεις που χρησιμοποιούμε να είναι τουλάχιστον 3 φορές μεγαλύτερες σε ισχύ (εγω προτιμώ 5Χ) από την ισχύ που καταναλώνεται επάνω τους.
 
Μπηκε και το βαρη πυροβολικο!!!Επειδη αυριο μαλλον θα τον τελειωσω ηθελα να ρωτησω ποσες ωρες να στρωσω τις λυχνιες?Το Bias μετα απο ποση ωρα που θα ειναι ανοιχτος θα το ρυθμισω?
 

Attachments

  • PA060062.jpg
    PA060062.jpg
    68.1 KB · Views: 68
  • PA080068.jpg
    PA080068.jpg
    74.3 KB · Views: 72
  • PA080070.jpg
    PA080070.jpg
    110.2 KB · Views: 80
Ο ενισχυτης τελειωσε!!!Μπηκε κ στην πριζα κ δεν ακουσα μπαμ.Ως εδω καλα!Τωρα ομως αρχιζουν τα δυσκολα κ θελω την βοηθεια σας γιατι δεν εχω ουτε επαρκη εξοπλισμο ουτε πολλες γνωσεις για να μετρησω τι βγαζει... Θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος απο καμια κοντινη περιοχη?:ears: :worshippy:
 

Attachments

  • PA090079.jpg
    PA090079.jpg
    120.9 KB · Views: 83
  • PA090073.jpg
    PA090073.jpg
    87.1 KB · Views: 74
  • PA090072.jpg
    PA090072.jpg
    96.5 KB · Views: 78
Last edited:
Για να μην έχουμε το άγχος του μπαμ, την πρώτη φορά που θέτουμε σε λειτουργία κατασκευές βάζουμε στη σειρά και έναν λαμπτήρα πυράκτωσης.

Αν βλέπω καλά στην φωτο έχεις συνδέσει και την ανάδραση, τολμηρή κίνηση.
Πρέπει να βεβαιωθείς ότι η συσκευή δεν ταλαντώνει
Οι πρώτες μετρήσεις – παρατηρήσεις που πρέπει να κανείς είναι

Το bias των λυχνιών εξόδου είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ? ή έχει μεγάλες διακυμάνσεις ?
Αν η ρύθμιση είναι δυνατή και οι όποιες διακυμάνσεις είναι μικρές είσαι σε καλό δρόμο

Οι τάσεις στις καθόδους των λυχνιών προενίσχυσης και αναστροφής είναι οι επιθυμητές ? είναι σταθερές ή έχουν διακύμανση ?

Όλα αυτά με ωμικό φορτίο στη έξοδο και βραχυκυκλωμενη είσοδο

Στη συνέχεια θα χρειαστείς γεννήτρια και παλμογράφο
 
Ο ενισχυτης τελειωσε!!!Μπηκε κ στην πριζα κ δεν ακουσα μπαμ.Ως εδω καλα!Τωρα ομως αρχιζουν τα δυσκολα κ θελω την βοηθεια σας γιατι δεν εχω ουτε επαρκη εξοπλισμο ουτε πολλες γνωσεις για να μετρησω τι βγαζει... Θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος απο καμια κοντινη περιοχη?:ears: :worshippy:
κ


κατα αρχην ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!:SFGSFGSF:μιας και ειναι η πρωτη σου κατασκευη!! θα την ζηλεψουν αρκετα παιδια απο εδω μεσα!! ξερεις εδω μεσα ειμαστε παρα πολλοι της 17 Νοεμβρη!! δινουμε και συμβουλες εκει να δεις γλεντια!!!:Banane0: