Λάμπες - Από που αγοράζουμε ;

Τα μέτρησα χθες . Μόνος μου . ( Παναγία μου ) . Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι τιμές σε mV παίζουν πολύ την ώρα της ρύθμισης ( δεν σταθεροποιείται εύκολα ) . Ετσι πρέπει ;

Τώρα πρέπει να βάλουμε και καλές προενισχύτριες . Κάποιος;) μου μίλησε για RFT . Τι λές ;
( Σημειωτέον ότι οι προ ενισχύτριες είναι 12 ΑΤ7 )

Last edited:
Ντοκ, μη μετράς ποτέ bias την ώρα που παίζει μουσική.

Μόνο με ανοιχτές τις συσκευές, ζεστές και σε κατάσταση ηρεμίας. Αν και πάλι θα παίζει η τιμή (σε επίπεδο μV).

Άμα δεις τους EAR, έχουν ένδειξη για το bias.
Την ώρα που παίζει μουσική, η ένδειξη "παίζει" κι αυτή, δεν είναι σταθερή η τάση.

Απάντηση: Re: Λάμπες - Από που αγοράζουμε ;

Ντοκ, μη μετράς ποτέ bias την ώρα που παίζει μουσική.

Μόνο με ανοιχτές τις συσκευές, ζεστές και σε κατάσταση ηρεμίας. Αν και πάλι θα παίζει η τιμή (σε επίπεδο μV).

Άμα δεις τους EAR, έχουν ένδειξη για το bias.
Την ώρα που παίζει μουσική, η ένδειξη "παίζει" κι αυτή, δεν είναι σταθερή η τάση.

καλά ρε σύ , πως θα το μετρούσα το bias παίζοντας μουσική αφού
1) έβαζα τις καινούργιες λάμπες και έβγαζα τις παλιές
2) ρητώς αναφέρεται στις οδηγίες ότι έχουμε απενεργοποιημένο τον προ

Είπαμε του plug'n'play οπαδός είμαι , αλλά μέχρις εκεί μου κόβει :BDGBGDB55::flipout:

Re: Απάντηση: Λάμπες - Από που αγοράζουμε ;

To μαγαζί που λες είναι πολύ αξιόπιστο (έχω ψωνίσει) αλλά ακριβούτσικο.

σε ποιο μαγαζι αναφερεσαι? εχεις να αντιπροτεινεις κατι?
επισης καθαρισε το inbox σου γιατι δεν μπορεις να λαβεις pm.

Τώρα πρέπει να βάλουμε και καλές προενισχύτριες . Κάποιος μου μίλησε για RFT . Τι λές ;

Oι RFT ειναι κορυφαιες, ισως καλυτερες και απο τις TELEFUNKEN που ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει.
Εννοεις μαλλον τις οδηγητριες που υπαρχουν στον τελικο.

Τα μέτρησα χθες . Μόνος μου . ( Παναγία μου ) . Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι τιμές σε mV παίζουν πολύ την ώρα της ρύθμισης ( δεν σταθεροποιείται εύκολα ) . Ετσι πρέπει ;

παιζουν εκεινη την ωρα 5mv πανω κατω. Προσεξε γιατι ο ενισχυτης δειχνει αλλες τιμες οταν ειναι κρυος αποτι οταν ζεσταθει.

παιζουν εκεινη την ωρα 5mv πανω κατω. Προσεξε γιατι ο ενισχυτης δειχνει αλλες τιμες οταν ειναι κρυος αποτι οταν ζεσταθει.

πρέπει να ζεσταθεί ; Το manual των Α/φών Τσακιρίδη δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Ισα -ισα από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι προβαίνεις στην ρύθμιση αμέσως , μόλις τους ανάψεις .

Thanks ecopak.
Στο Tubedepont. Για 6sn7 ειδικός ο Tubeseller.
Δυστυχώς τα αξιόπιστα έχουν τσιμπημένες τιμές.

Ntok. οι RFT είναι απίστευτα καλές λάμπες. Και φθηνές ακόμη.
Να σκεφτείς ότι οι EL84 που έχω ,παίζουν καλύτερα από τις Siemens Ε84L που θεωρούνται από πολλούς κορυφαίες.
Εννοείται ότι ο ενισχυτής πρέπει να ζεσταθεί κάποια λεπτά για να μετρήσεις.
Μίλα με τους κατασκευαστές.

Για 12ΑΤ7 θα ψάξω να δω τι έχω. Σίγουρα πολλές Matsusita ίσως και Telefunken. θα ενημερώσω αρκεί να το θυμηθώ.

παίζουν οι ενδείξεις γιατί είναι ψηφιακό.
Αν είχες με βελόνα θα ήσουν λίγο πιό χαλαρός...

Τώρα πρέπει να βάλουμε και καλές προενισχύτριες . Κάποιος;) μου μίλησε για RFT . Τι λές ;

κοιτα να δεις μυστικοτητα ο Ντοκ!!!

-bye-

αυτός ο κάποιος μήπως τις είχε κάτω από τη μασχάλη του ?

pros thn exodo ths polis radio 741 einai to katasthma nea egnatia.
exei lyxnies cvc (einai poli kales p.x. oi ecc82 pou dokimasa kai metrisa einai mesa stis prodiagrafes tou egxeiridioy ths phillips)prosoxh stis times giati phgainoun me to boi tou agorasth

Oι RFT ειναι κορυφαιες, ισως καλυτερες και απο τις TELEFUNKEN που ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει.
Εννοεις μαλλον τις οδηγητριες που υπαρχουν στον τελικο.
Tελικά τι γινεται με αυτες τις λυχνίες;;; Εχω πανω στον ενισχυτη 2 Mullrad EF86 και αναπληρωματοκές 2 RFT . Ποιες ειναι καλυτερες; Ο ενας λεει τις Mullrad τις βαζω , ο αλλος τις RFT τις αλλάζω, μετα ξανακούω οτι η Mullrad ειναι καλυτερες τις ξαναμαναλλάζω.....Ουφ.........
Kαι μετα με τις EL 84 που θελω να παρω μια τετραδα , παλι το ιδιο μπερδεμα ( και χειροτερα) Ποιες ειναι καλυτερες;;;;ε;;; Eιπα να παρω τις SVOTEK M τελικα.... για να δουμε . Πωπω! Πολύ μπερδεμα...(Εντομεταξυ και με τις Ei που εχει επανω τωρα ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει...αλλα δεν τον εχω ακουσει με αλλες λαμπες , μπορει να παιζει ακομα καλυτερα...:chinscratch:

Με τόσες φορές που τις έχεις αλλάξεις… προφανώς θα εμπιστευθούμε την άποψη σου ;-)
Καλή συνέχεια!

εμ δεν καταλαβαινεις ο ιδιος τι σου αρεσει ποιο πολυ;
Αν και πιστευω οτι οι RFT ειναι ποιο ουδετερες - οι MULLARD πιο παχιες και μελωδικες