K.ROMPOTIS
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Λάμπες: Διάρκεια ζωής..
Βγάλτο επιτέλους μας έσκασες, ρε μπας και είναι δύο διαφορετικοί προβολείς;
Βγάλτο επιτέλους μας έσκασες, ρε μπας και είναι δύο διαφορετικοί προβολείς;
Τα πράγματα είναι απλά.
Η πρώτη λάμπα έχει πάνω από 2500 ώρες λειτουργίας και η δεύτερη ακριβώς 156 ώρες.
Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε αντίστοιχες φωτογραφίες και από άλλους δημοφιλείς προβολείς..
Αααααααα μπλόφαρες έτσι; Πάντως μεγάλη διαφορά ωρών αν λάβουμε υπόψιν την πτώση μετά από 500 ώρες. Το ενδιαφέρον θα ήταν να υπήρχε και τρίτη φωτό με την καινούρια λάμπα αλλά και να καθάριζες και χρωματικό τροχό να βλέπαμε αν θα χε επιπλέον διαφορά. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο; Είχες δει κάποια σκηνή σκοτεινή πριν την αλλαγή της λάμπας για να δεις αν με την καινούρια είχες χειρότερο μαύρο;
Tην κουβεντα προφανως την ανοιξε ο Δημητρης για να δουμε τις διαφορες σε πτωση λαμπας σε σχεση με αλλες τχνολογιες, ειδικα DILA.
Παίδες, να κάνω μια ερώτηση?
Είμαι άσχετος από προβολείς -μόνο 3 είχα στο παρελθόν- αλλά 150 με 180 ευρώ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ θεωρείται φθηνή τιμή??? (καταλαβαίνετε τι εννοώ έτσι? για τα γενικότερα κοστολόγια των λαμπών προβολέων είναι φθηνά, αλλά οι εταιρίες πουλούν προβολείς και χρεώνουν τις λάμπες 150-180 ευρώ??? πόσο τους στοιχίζουν άραγε, πόσο επί τοις εκατό κέρδος να έχουν??? και να μιλούσαμε για λάμπες που διαρκούν 10.000ώρες χωρίς πτωση φωτεινότητας να πεις παει στο καλό αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ που έχουν γίνει (όχι με το.... μάτι) από ειδικούς επί του θέματος μιλούν για κατακόρυφη πτώση της φωτεινότητας μετά από 400 ώρες)
..... ......... ..........
Ο Τάκης εννοεί ότι είναι φθηνή σε σχέση με άλλους προβολείς. Γενικά πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι ο προβολέας δεν ´χρησιμοποιείται από τους περισσότερους εδώ μέσα σαν μεγάλη Τηλεόραση.Δεν παίζει δηλαδή 8-9 ώρες την ημέρα, αλλά συνήθως μόνο για ταινίες δηλ. 2 ώρες την φορά .Με αυτή τη χρήση η λάμπα μπορεί να σου βγάλει 2-3 χρόνια ή και 1 χρόνο αν είσαι άτυχος! Είναι επιλογή όμως όσων ασχολούνται με το σπόρ.
Τώρα το κατά πόσο κλέφτες είναι οι κατασκευαστές που πουλάνε μια λάμπα από 150 έως όσο θέλουν είναι μεγάλη κουβέντα την οποία την έχουμε κάνει κατά καιρούς και δεν νομίζω να βγάλαμε ποτέ ασφαλές συμπέρασμα .
Σίγουρα όμως δεν είναι περισσότερο κλέφτες από αυτούς που πουλάνε το μελάνι του εκτυπωτή πιο ακριβά από τον εκτυπωτή! αν καταλαβαίνεις τι εννοώ![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.