ΛΑΜΠΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

seraceno

New member
7 January 2009
42
ΑΘΗΝΑ
εχω εναν unico που τον εχω 5 με 6 χρονια
θα ηθελα να ρωτησω την διαρκεια ζωης των 2 λαμπων στην προενισχυση
εχω την υποψια οτι εχουν καει :grandpa:
περιπου υπολογιστε οτι ακουω 1 ωρα την ημερα μουσικη
επισης εαν εχουν καει πως θα το καταλαβω
κοιταξα πανω απο τισ γριλιες του ενισχυτη και δεν ειδα φως απο τις λαμπες αλλα δεν τον εχω ανοιξει ακομα

Και οι δυο? Δυσκολο,εκτος και ηταν συννενοημενες:slapface:
Θεμα τροφοδοσιας ισως να ειναι...-bye-

μπορει να ηταν η μια καμενη και να καηκε και η αλλη .:Banane0:
πως το καταλαβαινεις στον ηχο?
ποιος ξερει να τις αλλαζει:furious3:

Δεν ειμαι ο πλεον καταλληλοτερος να σου απαντησει για τις λαμπες,αν ο Μιχαλης ο Σπερτος δει το τοπικ σου,θα σου δωσει σιγουρα λυσεις.:grandpa:

εχω εναν unico που τον εχω 5 με 6 χρονια
θα ηθελα να ρωτησω την διαρκεια ζωης των 2 λαμπων στην προενισχυση
εχω την υποψια οτι εχουν καει :grandpa:
περιπου υπολογιστε οτι ακουω 1 ωρα την ημερα μουσικη
επισης εαν εχουν καει πως θα το καταλαβω
κοιταξα πανω απο τισ γριλιες του ενισχυτη και δεν ειδα φως απο τις λαμπες αλλα δεν τον εχω ανοιξει ακομα

Η διάρκεια ζωής δεν είναι αυστηρά καθορισμένη αν και τα 5-6 χρόνια ακούγονται πολλά.
Δεν έχω καταλάβει αν ο ενισχυτής σου παίζει ή όχι?
Αν παίζει, τότε οι λάμπες σου μπορεί να έχουν χάσει σε απόδοση και να έχουν "πέσει" αλλά δεν μπορεί να έχουν καεί.

ΥΓ. Υπάρχουν λάμπες που και στα καλύτερά τους φωτίζουν πολύ αμυδρά.
Μεταξύ αυτών και οι 12AU7 που (νομίζω ότι) φοράει ο Unico.

Last edited:
Μα,ρωταει πιο πανω, πως το καταλαβαινεις στον ηχο...αρα παιζει και αφου παιζει,δεν θαχουν καει,αλλα θαχουν οντως πεσει. Και μετα πο 5-6 χρονια κιολας...

Το κόστος είναι πολύ μικρό για την αλλαγή οπότε τις αλλάζεις και τελειώνεις με την ιστορία

DF

...σωστός!

Άλλως τε είναι πολύ εύκολο, απλά βγάζεις (με σεβασμό...) την μία και βάζεις (με ακόμα περισσότερο σεβασμό) την καινούργια. Τέλος.

Οι δικές μου(πρπενισχύτριες κι ισχύος),έχουν γράψει σε λιγότερο απο 1,5 χρόνο,παραπάνω απο ότι οι δικές σου και παίζουν άψογα-καλύτερα τώρα.Έσύ τι ακούς σε σχέση με παλιώτερα;

Δεν τελειώνουν έτσι οι λάμπες,άν τις προσέχεις και δεν είναι ελαττωματικές.

Βγάλε τες και δώσε να στις μετρήσουν.Δεν νομίζω,ότι έχουν πρόβλημα με τόση μικρή χρήση.Βέβαια άν ανοιγόκλεινες 4-5 φορές την ημέρα τον ενισχυτή και γενικά τους φερόσουν "αγενώς",μπορεί και να έχουν.

παιδιά επειδή ζαχαρώνω έναν unico ενός φίλου, και για να μην ανοίγω νέο thread μπορείτε να μου πείτε :

1) που μπορώ να αγοράσω τέτοιες λάμπες ? φαντάζομαι στο e-bay και με τί τιμή περίπου?

2) φίλε seraceno αλλά και όσοι έχετε το καταπληκτικό αυτό υβριδικό ενισχυτή της unison research, έχω τα epos m12.2 (87db ευαισθησία) ... έχει ο εν λόγω ενισχυτής που φέρεται 80wpc στα 8οhms (αλήθεια κατεβαίνοντας η αντίσταση π.χ. στα 4ohms πόσα watts δίνει?)) τα αποθέματα να τα οδηγήσει σωστά ? δεν νομίζω πως θα δυσκολευτεί αλλά ρωτάω επειδή τον έχεις (εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να τον ακούσω, γιατί είμαστε μακριά) μάλλον λέω να τον χτυπήσω πάντως... φοβερά μουσικός ζεστός ήχος, πιστεύω πως τουλάχιστον ηχητικά θα ταιριάξουν...

Last edited:
Θέλω να πώ,ότι οι καλές λάμπες παίζουν πράγματι σημαντικό ρόλο και μπορούν να δώσουν άλλη διάσταση στον ήχο ενός μηχανήματος.

Απο εκεί και πέρα όμως,άν ο ενισχυτής(γενικά μιλάω κι όχι για μηχανήματα που αναφέρθηκαν) δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο,ότι λάμπες και να βάλεις σε μιά κακή ή μέτρια σχεδίαση δεν...
Πέρα απ' αυτό,δεν έχει νόημα να βάλεις λάμπες των...1000 ευρό σε ενισχυτή αντίστοιχης τιμής...