Λάμπες για κόρνες (part 2)

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Με περιτριγυρίζει μια ιδέα, αντί της αντικατάστασης λάμπας που χρειάζεται, να αντικαταστήσω όλο τον τελικό...

Το ερώτημα είναι έχοντας ήδη ένα καλό επίπεδο με τον Synthesis Renaissance με τι θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω σε (παρόμοιο επίπεδο χρημάτων) ώστε να πάρω κάτι σαφώς καλύτερο κυρίως στο θέμα των χαμηλών;

Έχει νόημα να αναζητήσω κάτι σε τάξη Α ακόμα και αν είναι τρανζίστορ (όπως ο ΧΤΖ που έχει παρουσιαστεί); Μήπως υπάρχει λύση σε προσιτό single-ended; Μήπως να κάτσω στ' αυγά μου;

Ποια είναι η γνώμη σας για τον "Αχιλλέα" των Αφών Τσακιρίδη σε αντικατάσταση του Synthesis;

Γενικά μια στροφή προς τάξη Α και 300Β δεν θα είναι σίγουρη βελτίωση κυρίως στο θέμα χαμηλών;

ΥΓ. To project θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, δηλαδή το budget θα είναι τα χρήματα από την πώληση του Synthesis.

Καμμία ιδέα...; Δεν μπορεί...Αν δεν είμαι αρκετά σαφής ή δεν περιγράφω καλά το ζητούμενο, πείτε το ρε παιδιά.

Στροφή προς set σίγουρα ΔΕΝ θα είναι βελτίωση στο χαμηλό. Τάξη Α ομοίως. Δεν το έχω παρακολουθήσει από την αρχή, σίγουρα θέλει ο υπάρχων λάμπες?

Ναι, ναι. Αφού ψάχνουμε τη ρύθμιση του bias...:ernaehrung004:

Γενικές ιδέες για βελτίωση;

Re: Απάντηση: Λάμπες για κόρνες (part 2)

Γιάννη, κουβάλημα και ακροάσεις έχω να σου προτείνω.

Ελπίζω να μην εννοείς τα ηχεία...:Banane0:

Ναι βρε συμφωνώ αλλά από πού να αρχίσω; Να στενέψουμε λίγο τις επιλογές για να γίνει πρακτικό το ζήτημα.

Για λέγε μπάτζετ....

Υπολογίζω να πουλήσω τον Synthesis γύρω στο χιλιάρικο (με νέες λάμπες φυσικά), οπότε κάπου εκεί. Δεν ξέρω κι αν υπολογίζω σωστά βέβαια.

Δεν νομίζω να κερδίσεις τπτ Γιάννη.
Δεν ξέρω πολλά από λάμπες, αλλά του Τσακιρίδη που πιστεύω ότι θα βγάλον αυτά που θες, πάνε κάπου στο 3χίλιαρο (προ-τελικοί)

Δεν το πιστεύω ότι το γράφω εγώ αυτό, αλλά στα χρήματα αυτά βελτίωση χαμηλά θα δεις μόνο από solid state.

Κανένα μεταχειρισμένο Hiraga 20 βαττ ίσως. Είναι και τάξη Α (για το χαμηλό αυτό δεν μετράει ), λένε ότι παίζει και πολύ καλά.

Μειονέκτημα: Θα είναι σχετικά παλιός και μπορεί να θέλει εργασίες συντήρησης (άλλαγμα πυκνωτών).

Με περιτριγυρίζει μια ιδέα, αντί της αντικατάστασης λάμπας που χρειάζεται, να αντικαταστήσω όλο τον τελικό...

Το ερώτημα είναι έχοντας ήδη ένα καλό επίπεδο με τον Synthesis Renaissance με τι θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω σε (παρόμοιο επίπεδο χρημάτων) ώστε να πάρω κάτι σαφώς καλύτερο κυρίως στο θέμα των χαμηλών;

Έχει νόημα να αναζητήσω κάτι σε τάξη Α ακόμα και αν είναι τρανζίστορ (όπως ο ΧΤΖ που έχει παρουσιαστεί); Μήπως υπάρχει λύση σε προσιτό single-ended; Μήπως να κάτσω στ' αυγά μου;

Ποια είναι η γνώμη σας για τον "Αχιλλέα" των Αφών Τσακιρίδη σε αντικατάσταση του Synthesis;

Γενικά μια στροφή προς τάξη Α και 300Β δεν θα είναι σίγουρη βελτίωση κυρίως στο θέμα χαμηλών;

ΥΓ. To project θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, δηλαδή το budget θα είναι τα χρήματα από την πώληση του Synthesis.

Sorry αλλά με τι ηχεία παίζεις???

Γνώμη μου
απο οτι εχω καταλάβει μέχρι σήμερα περί μηχανημάτων
μάλλον πας για set σχεδίαση λόγω ηχείων

ΥΓ. αν πρόκεται στο μέλλον να αγοράσεις πολύδρομα ηχεία μην αγοράσεις set

Δυστυχώς πολλές φορές η επιλογή ενισχυτή εξαρτάται και απο τα ηχεία
και είναι δεσμευτική για το μέλλον

Δεν το πιστεύω ότι το γράφω εγώ αυτό, αλλά στα χρήματα αυτά βελτίωση χαμηλά θα δεις μόνο από solid state.

Κανένα μεταχειρισμένο Hiraga 20 βαττ ίσως. Είναι και τάξη Α (για το χαμηλό αυτό δεν μετράει ), λένε ότι παίζει και πολύ καλά.

Μειονέκτημα: Θα είναι σχετικά παλιός και μπορεί να θέλει εργασίες συντήρησης (άλλαγμα πυκνωτών).

Kαλά παίζει ο Hiraga άλλά πέρυσι στο Μόναχο πήραν φωτιά και μαζί όλο το δωμάτιο του αντιπροσώπου.

Kαλά παίζει ο Hiraga άλλά πέρυσι στο Μόναχο πήραν φωτιά και μαζί όλο το δωμάτιο του αντιπροσώπου.

Είναι μηχάνημα που ανάβει φωτιές...:Banane0:

Δύσκολα θα γύρναγα από τις κόρνες εκτός αν ήταν να πάω σε πολύδρομες κόρνες! (Μαζεύω ευρώ-ευρώ να πάρω του Μορφέα...:worshippy:)

Που να τον βρω αυτόν τον Hiraga ρε παιδιά...; Θα το έχω υπόψη μου αλλά αν υπάρχει και τίποτα πιο προσιτό, καλά θα ήταν.

Επίσης τον Οκτώβρη κατά 99% θα είμαι Ιαπωνία. Μήπως να φέρω τίποτα από 'κεί;

Θυμίζω ότι Ιαπωνία = 120V και απ' ότι μου λένε ακόμα και στα γιαπωνέζικα στα consumer electronics είναι ακριβότερη από την Ελλάδα.

Με ενα χιλιαρικο πολυ δυσκολο σε κατι καλο
κοιτα για κανεναν ALMARO 6C33B λαμπα σε μεταχειρα