Δεν ξέρω τι λέει η Cary, πάντως είναι γεγονός ότι οι καλύτερες λάμπες θα βγούν στην αγορά πολύ αργότερα. Οταν μια original NIB 6SN7 Philips WGTA ή μια SYLVANIA WGTA ή η αντίστοιχη της TUNG-SOL θα πουλιέται από $1.500 και πάνω.
Θα είναι όμως καινούργιες, δεν θα μικροφωνίζουν και ματσαρισμένες και όχι rejects όπως αυτές που αναφέρει ο φίλος μας ο IN().
Ο Cary π.χ. SLP-98 είναι αρκετά ευαίσθητος σε μικροφωνισμούς με τις δύο μπροστινές λυχνιες 6SN7.
Oσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν και πολύ καλά έκαναν.
Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει και ο Ralph Karsten της Atma-sphere και έχει απόλυτα δίκαιο. Έχω και προσωπική εμπειρία επί του θέματος. Λ.Σ.Και νομίζω η cary ισχυρίζεται στο site της ότι οι nos προενισχύτριες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι όλα τα rejects που είχαν μείνει στις αποθήκες και ότι οι πραγματικά καλές έχουν εξαντληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.
όπως μας τα περιγράφεις θα πρέπει ή να πληρώσεις άλλο ένα slp 98 για να αγοράσεις τις 4 6sn7 ή να αγοράζεις απο e-bay και οτι κάτσει,μια και στην Ελληνική αγορά δεν υπάρχουν.
Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει και ο Ralph Karsten της Atma-sphere και έχει απόλυτα δίκαιο. Έχω και προσωπική εμπειρία επί του θέματος. Λ.Σ.
I.K. ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο Παν/μιο μου βρήκε 10 λυχνίες 6SN7 του Σοβιετικού στρατού από την Ουκρανία, δεκαετίας 60, [είχαν και χαρτιά πιστοποίησης] τις βάλαμε στον προενισχυτή μου Atma-sphere ΜP-1. Όντως ήταν λίγο καλύτερες ηχητικά από αυτές που είχε ο προ, ΑΛΛΑ μετά από λίγους μήνες η απόδοσή τους έπεσε και σαν ένταση αλλά και σαν ηχητική ποιότητα. Ο ήχος είχε γίνει λίγο σκοτεινός, ατονικός και αναιμικός. Που και πού υπήρχαν και θόρυβοι από τις λυχνίες. Έτσι μετά αναγκάστηκα και ξαναέβαλα τις παλιές που είχε ο προ από το εργοστάσιο. Η διαφορά ήταν απίστευτη, υπέρ των εργοστασιακών λυχνιών!!Ολοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με το θέμα της λυχνίας έχουν παρόμοιες κακες εμπειρίες, πόσο μάλλον εσείς κ. Στεφανίδη που είστε τόσο χρόνια στην αγορά του audio.
Ι.Κ. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η Atma-sphere χρησιμοποιούσε Σοβιετικές και κατόπιν Ρώσικες 6SN7 [Sovtek/Svetlana]. Να φανταστείς τα χάρτινα κουτάκια έχουν και σφυροδρέπανα επάνω και το αστέρι!!Λ.Σ , ποιες 6SN7 προτείνεις από τις λυχνίες νέας παραγωγής ?
φίλε μου, ο SLP98 δεν έρχεται από τον κατασκευαστή με "ακριβές "NOS". Φοράει συνήθως Electroharmonics των 10 ευρώ. Oπότε και καινούργιο SLP98 να φέρεις δεν λύνεται το πρόβλημα.
Εγώ ευτυχώς είχα κάνει τις προμήθειές μου σε λάμπες πολυ πριν αγοράσω τον Cary. Αναφέρομαι σε New in Box (NIB) ματσαρισμένες ανά δύο 6SN7 (JAN) WGTA της Sylvania της Tung-Sol και τις Philips.
Ψάχνω και για λάμπες τις δεκαετίας του 40 , αλλά οι τιμές είναι απλησίαστες.
I.K. Η ονομασία Sovtek ή Svetlana είναι αμερικάνικη, οι αμερικάνοι εισαγωγείς. Πάντα αναγράφεται πάνω στην λυχνία η μία ή η άλλη λέξη αναλόγως ποιος έναι ο εισαγωγέας/διανομέας. Όταν δεν αναγράφεται είναι απευθείας από Ρωσία. Λ.Σ.Λ.Σ , βρήκα τον τύπο της Ρώσικης 6H8C OTK. Εχω ήδη μια τετράδα.
Τη φωτογραφία την βρήκα στο internet. Μπορεί να είναι της Sovtek.
http://yu-studio.idv.tw/catalog/popup_image.php?pID=566&osCsid=210713f4f97a6319e27b8f3a38d97680
http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll...loc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget
I.K. Η ονομασία Sovtek ή Svetlana είναι αμερικάνικη, οι αμερικάνοι εισαγωγείς. Πάντα αναγράφεται πάνω στην λυχνία η μία ή η άλλη λέξη αναλόγως ποιος έναι ο εισαγωγέας/διανομέας. Όταν δεν αναγράφεται είναι απευθείας από Ρωσία. Λ.Σ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.