Λαμπιζάροντας....

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
Χριστός Ανέστη βασικά...
σε όλους...

έχω αναπτύξει τις θέσεις μου γιά τον Πολωνό λαμποφτιάχτη και θα επαναλάβω εδώ ότι αρχικά δεν μου αρέσει το ύφος του καθώς και η γενική αντίληψη ότι, κατ αυτόν τον παμμέγιστο γκουρού, όλοι οι κατασκευαστές άρδην έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν χοντρές σχεδιαστικές πατάτες.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάπου υπάρχει κάποιος λάκος στη φάβα.
Ετσι πχ δεν θα τολμούσα να χεριάσω ένα benchmark dac1 ή ένα sony XA50ES.
Εντάξει, το να βάλεις ένα γενικό λαμπάτο τελικό στάδιο έχει αποδεδειγμένη χρήση αλλά δεν ξέρω αν είναι διά πάσαν νόσον.
Όμως όταν έχεις κάτι που παρακαλάει γιά χέριασμα ή έστω αν το σκοτώσεις στο ebay στην καλύτερη να πάρεις 50-100 ευρώ ....σε τρώει το χέρι σου.

Ετσι αντί να πουλήσω ένα pioneer με ανάποδο πλατώ που έχω (είχα επί χρόνια και ήταν στην αποθήκη) είπα να δοκιμάσω κάτι στην κασίδα του.

βασικά το μηχανάκι ανοίγοντάς το μου αποκάλυψε ενδιαφέροντα πραγματάκια (καθότι και σχεδίασης 1990 κάτι).

1. Αρκετός χώρος διαθέσιμος - τουλάχιστον κάπου 1 λίτρο - γιά προσθήκες.
2. μόνο toslink άρα πεδίον ελεύθερον γιά κλέψιμο spdif
3. 2 έξοδοι rca (fix var) ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις και τρύπες αν θελησεις να παρακάμψεις τελεστικό
4. καλό τροφοδοτικό (όχι διακοπτικό) με ευμεγέθη ΜΣ καλούτσικη χωρητικότητα που επίδέχεται εύκολη αναβάθμιση
5. dac καλής ποιότητας (καλά...ο Πολωνός όλα τα βρίσκει εξαιρετικά) συμμετρικό που σημαίνει ότι μπορείς να τολμήσεις και τέτοια πράγματα
6. τελεστικό 5532, σταθερή αξία γιά μένα
7. Μοτοριζέ alps στην var έξοδο και ακουστικά
8. Ταχύτατο οδηγό
9. Ευμεγέθη πλακέτα με καθαρές πίστες και μπόλικα χώρο γιά πρωτάρη σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Σε πρώτη φάση αρχίσαμε από τα εύκολα...
Καθαρίσαμε τους πυκνωτές που υπάρχουν στα rca εξόδου.

Χμ... εντάξει δεν μας έπεσε και το σαγόνι, αλλά ....κάτι έγινε. Ιδίως στην fix. Φυσικά το μηχανάκι δεν μπόρεσε να καθαρίσει τον συνδυασμό 50ES + dac1, αλλά σίγουρα από τον ήδη ξεκούραστο (και μόνο) εαυτό του, απέδωσε λίγο πιό ζωντανά χωρίς να χάσει κάτι από τον ξεκούραστο χαρακτήρα του.

Επόμενες επεμβάσεις: δημιουργία spdif εξόδου και μετά παράκαμψη του 5532.

Πριν πάω εκεί και μιά και σας έχω εδώ μου λέτε τι κολλητήρι νέο πρέπει να αγοράσω γιά να επέμβω πάνω στην πλακέτα του επειδή θα δουλέψω κοντά σε dac και τελεστικό ? Δεν σκοπεύω να πάρω ρυθμιζόμενο, έχω ένα μικρό 25 watt νομίζω και ένα γαϊδούρι που ψήνει και μπριζόλες...
Γιά δώστε φώτα...

Επίσης ήδη έχω παραγγείλει ένα από τα (εξαιρετικά πάντα γιά δαύτον :flipout: είναι λέει μετά το ess το καλύτερο που άκουσε.....) τζαμπαντάν diy dacs σε kit και το αναμένω.

Φυσικά θα γίνει και αυτό πεδίον δόξης λαμπρόν...

Ας λέμε λοιπόν εδώ τα κατορθώματά μας σχετικά με τον λάμπα μπάς και καταλάβουμε αν είναι αλήθεια ή μπλόφα.... και όντως ο άνθρωπος έχει ανακαλύψει την αμερική

Last edited:
1. Κολλητήρι για αυτές τις δουλειές:
16-18Watt. Εκτός από την κανονική μύτη που έχει από μαμά, θα πάρεις και μία πολύ ψιλή, που θα σε βολέψει σε SMD και άλλα "στριμόκωλα" σημεία.

2. Ποιο Pioneer είναι?

3. Μην χαίρεσαι για την SPDIF, γιατί μέσα θα την βρείς σε TTL level ενώ εσύ χρειάζεσαι 0,5V@75Ω. Αν δεις πάνω στην πλακέτα μάλλον λείπουν κάποια υλικά και ένα RCA. Για να έχεις σωστή SPDIF θα πρέπει να συμπληρώσεις τα υλικά που λείπουν.

Αν το DAC σου παίρνει οπτική, δοκίμασέ το σαν transport σε κόντρα με το 50άρι.

P.S. Καλό σφάξιμο!

1. Κολλητήρι για αυτές τις δουλειές:
16-18Watt. Εκτός από την κανονική μύτη που έχει από μαμά, θα πάρεις και μία πολύ ψιλή, που θα σε βολέψει σε SMD και άλλα "στριμόκωλα" σημεία.

2. Ποιο Pioneer είναι?

3. Μην χαίρεσαι για την SPDIF, γιατί μέσα θα την βρείς σε TTL level ενώ εσύ χρειάζεσαι 0,5V@75Ω. Αν δεις πάνω στην πλακέτα μάλλον λείπουν κάποια υλικά και ένα RCA. Για να έχεις σωστή SPDIF θα πρέπει να συμπληρώσεις τα υλικά που λείπουν.

Αν το DAC σου παίρνει οπτική, δοκίμασέ το σαν transport σε κόντρα με το 50άρι.

P.S. Καλό σφάξιμο!

1. ευχαριστώ
2. pds 602
3. Δεν ξέρω, δεν αμφισβητώ. Αυτός είπε ότι το έκανε. Και μάλιστα μιλάμε γιά σχεδόν ίδιο μοντέλο (703). Η κόντρα έγινε και έχασε η οπτική...