landscape photos με Tamron SP AF 10-24mm

Μανωλο

Senior Member
20 March 2010
535
Barcelona
καλησπερα λεω να παντρεψω την d3000 με τον tamron εχει κανεις στην κατοχη του τον συγκεκριμενο φακο? ποιον αλλο θα προτεινατε για landscape στα ιδια επιπεδα τιμων

ευχαριστω...

To 2.8 σε ευρυγωνιο χρειαζεται?

Με δεδομενο οτι για τοπια και για εσωτερικους χωρους χρησιμοποιουνται κλειστα διαφραγματα.

δυστυχως το badget περιοριζεται εως 400 ευρω το πολυ.... αρα ο τοκινα ειναι εκτος.....αλλα πραγματι ειναι ιδανικος για landscape.....

Απάντηση: Re: landscape photos με Tamron SP AF 10-24mm

To 2.8 σε ευρυγωνιο χρειαζεται?

Με δεδομενο οτι για τοπια και για εσωτερικους χωρους χρησιμοποιουνται κλειστα διαφραγματα.

Δέν είναι μόνο εκεί το θέμα μπρέ.
Κατα κανόνα οι φωτεινοί φακοί έχουν καλύτερα κρύσταλλα.:)

Re: Απάντηση: Re: landscape photos με Tamron SP AF 10-24mm

Δέν είναι μόνο εκεί το θέμα μπρέ.
Κατα κανόνα οι φωτεινοί φακοί έχουν καλύτερα κρύσταλλα.:)

τελικα με επεισες πηρα τον Tokina AT-X 11-16mm και απο review που διαβασα ειναι ενα κλικ πανω απο τους αλλους.....

Εχω τον Ταμρον 10-24.

Ενω ειναι λειτουργικα αριστος και γρηγορος και εστιαζει σωστα, οι φωτογραφιες ομως, σε οποιοδηποτε ευρος ζουμ, ειναι σαν να εχουν τραβηχτει με ISO 1000+, δηλαδη με αρκετο/πολυ θορυβο παντου και στο κεντρο. Εχω δοκιμασει ολες τις πιθανες ρυθμισεις κατω απο καθε φωτισμο αλλα παντοτε τα ιδια αποτελεσματα.

Εχει κανεις καποια εμπειρια με το συγκεκριμενο φακο?

Μπορει να ειναι ελλατωματικος? Κανω κατι λαθος? Μπορω να ζητησω επισκευη/ανταλλαγη? Ειναι απο γνωστοτατο καταστημα του κεντρου (παραγγελια απο τηλεφωνο) και αγορασμενος προ μηνος.

Ευχαριστω!

Re: Απάντηση: landscape photos με Tamron SP AF 10-24mm

Περίεργο ακούγεται, μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία;

Ναι θα ανεβασω αλλα φοβαμαι οτι με την σμικρυνση δεν θα φανει καλα αυτο που λεω. Ισως να ανεβασω και ενα crop μαζι.

-Μήπως έχεις ξεχασμένο κανένα νυκτερινό πορτραίτο;

δυστυχως οχι!

Το προβλημα γινεται εντονοτερο στον χαμηλο φωτισμο.

Πηγα απο το συνταγμα σημερα και μου ειπε το μαγαζι οτι μονο αν εχει μηχανικο/ηλεκτρικο προβλημα ο φακος καλυπτεται απο την εγγυηση. Αν βγαζει φωτογραφιες με θορυβο/θολες κλπ οχι! Ετσι ειναι? Βεβαια μου ειπε να του στειλω δειγμα.

....
Το προβλημα γινεται εντονοτερο στον χαμηλο φωτισμο.
....
Τι στοιχεία exif έχουν οι φώτο με σχετικά αισθητό θόρυβο ;
Εννοώ φυσικά το ISO της ευαισθησίας, το f του διαφράγματος και το χρόνο του κλείστρου. Αν αυτά είναι "φυσιολογικά" πιθανό να φανεί η φύση του προβλήματος.

Τι στοιχεία exif έχουν οι φώτο με σχετικά αισθητό θόρυβο ;
Εννοώ φυσικά το ISO της ευαισθησίας, το f του διαφράγματος και το χρόνο του κλείστρου. Αν αυτά είναι "φυσιολογικά" πιθανό να φανεί η φύση του προβλήματος.

Δεν θυμαμαι τις εχω σβησει ολες. Αλλα μου εδωσες μια ιδεα για πιο καλο τεσταρισμα αυριο.

Θα βαλω iso 100 σταθερο και θα αφησω την καμερα να ρυθμισει τα υπολοιπα. Το ιδιο και σε χαμηλο φωτισμο αλλα με φλας.
ισως ο φακος αυτος εχει την ιδιομορφια του και πρεπει να τη βρω -με τη βοηθεια σας.

Εχεις να προτεινεις πιο 'σωστες' ρυθμισεις για το τεστ σε συνθηκες καλου φωτισμου η με φλας, που θα καταδειξουν αν υπαρχει προβλημα, Spageo?

Σε ευχαριστω για το χρονο σου φιλε!

- Θα πρότεινα να φωτογραφήσεις με προτεραιότητα Α , f 5.6-8 και σταθερό ISO 100-250, γιά διάφορες εστιακές αποστάσεις σε ποικίλες καταστάσεις φωτισμού και δες ποιές φώτο έχουν πρόβλημα!

- Θα πρότεινα να φωτογραφήσεις με προτεραιότητα Α , f 5.6-8 και σταθερό ISO 100-250, γιά διάφορες εστιακές αποστάσεις σε ποικίλες καταστάσεις φωτισμού και δες ποιές φώτο έχουν πρόβλημα!

Ι'll do that Sir!

Ευχαριστω!