Laptop για απλή χρήση. Integrated or dedicated graphics???

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,595
Αθήνα
Ψάχνω laptop για τα γυναικόπαιδα (τη γυναίκα μου και τις κόρες μου).
Προορίζεται για απλή χρήση: browsing, παιχνίδια διαδικτυακά και του Facebook (τύπου Farmville κλπ), θέαση ταινιών.

Δεν θέλω να απομακρυνθώ πολύ από τα 500 ευρώ και έχω βρει αυτό το Dell

15,6''
CPU Intel Core i5-4200U (1.60GHz - Turbo Boost 2.60GHz, 3MB Cache, 4th Gen Haswell)
RAM 4096MB (1x4096MB) DDR3L 1600MHz, up to 8192MB maximum memory (2x slots)
HDD 500GB (5400rpm)
VGA Intel Graphics HD 4400
Win 8.1

Η μόνη μου επιφύλαξη είναι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.
Σκεφτόμουν να αποφύγω ξεχωριστή κάρτα γραφικών για λόγους θερμοκρασίας αλλά δεν ξέρω αν η Intel Graphics HD 4400 θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Η εναλλακτική, με ξεχωριστή κάρτα γραφικών, είναι αυτό το Dell το οποίο έχει AMD Radeon HD 8670M 1 GB.
Από το ψάξιμο που έκανα είδα ότι οι δύο κάρτες έχουν διαφορά αλλά όχι τεράστια (σύγκριση εδώ).
Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο Dell είναι μικρή, (περίπου 35 ευρώ) οπότε το θέμα είναι η απόδοση στα γραφικά σε σχέση με τη θερμοκρασία.

Τι λέτε;

Αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση να την ακούσω αλλά προτιμώ Dell λόγω εγγύησης και επειδή έχω μείνει ικανοποιημένος με ένα άλλο Dell που έχει ο γιός μου.

Ευχαριστώ

Last edited:
Απάντηση: Laptop για απλή χρήση

Καλά κάνεις και επιμένεις στα Dell, αν μπορείς να πας στην Radeon , πήγαινε σε αυτό το μηχανάκι.
Θα σου πρότεινα να πας μια και καλή στην μέγιστη μνήμη και αν μπορείς βάλε του και ένα SSD (Ας είναι 128Gb) και τον 500 βάλε τον εξωτερικό ή άλλαξε το configuration εξ αρχής.
Προτάσεις είναι βέβαια αυτά.
Θα δεις άλλο μηχανάκι

Re: Laptop για απλή χρήση

Ο SSD και η επιπλέον RAM ανεβάζουν το κόστος και μου φαίνεται too much.
Πολύ πιο εφικτό είναι να πάρω το μοντέλο με τη Radeon αρκεί να ξέρω ότι δεν θα έχω πρόβλημα αυξημένης θερμοκρασίας.
Όλ'αυτά τα λέω πάντα σε συνδυασμό με την προοριζόμενη χρήση.

Όπως τα λέει και ο nV από πάνω
Απέφυγε την ενσωματωμένη Intel,
Αν σε παίρνει από την πρώτη μέρα βάλε ssd

Η msystems είναι πολύ καλή εταιρία, ρώτα τους ένα μπορούν να σου εγκαταστήσουν τον SSD
Από προσωπική εμπειρία στο λέω , για να αλλάξεις δίσκο στα σύγχρωνα dell (και HP etc.) θες καμία 25αρια βίδες και μπόλικα κλιπ, 5 καλωδιοταινίες κ.ο.κ.

Γενικά κοιτάς και σε σωστή κατηγορία budget, και σωστή εταιρία dell, για all around χρήση :-)

Ο SSD και η επιπλέον RAM ανεβάζουν το κόστος και μου φαίνεται too much.
Πολύ πιο εφικτό είναι να πάρω το μοντέλο με τη Radeon αρκεί να ξέρω ότι δεν θα έχω πρόβλημα αυξημένης θερμοκρασίας.
Όλ'αυτά τα λέω πάντα σε συνδυασμό με την προοριζόμενη χρήση.

Δε θα με απασχολούσε η όποια μικροδιαφορά στην κατανάλωση ή και η έξτρα θερμοκρασία.
Laptop είναι υπάρχει χώρος για GPU και την ψύξη της.
Γενικά δε θα έλεγα ότι είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά του λαπτοπ, ίσα ίσα στα θετικά πάντα κατατάσσω την ύπαρξη κάρτας γραφικών.

Συνεχίζοντας το μήνυμα μου, απλά θα σου πω, ότι με αυτές τις αλλαγές, ανεβαίνει κατηγορία το μηχανάκι και μαζί του και το εύρος των εφαρμογών που θα μπορείς να το χρησιμοποιησεις. Μίλα όπως σου είπε ο tmjuju με την εταιρεία , θα σε βοηθήσουν να το φτιάξεις και τεχνικά, αλλά και οικονομικά.

Απάντηση: Re: Laptop για απλή χρήση

Από προσωπική εμπειρία στο λέω , για να αλλάξεις δίσκο στα σύγχρωνα dell (και HP etc.) θες καμία 25αρια βίδες και μπόλικα κλιπ, 5 καλωδιοταινίες κ.ο.κ.

έχοντας πολύ πρόσφατη (2 εβδομάδες) την αλλαγή δίσκων τόσο σε HP όσο και σε dell, διαφωνώ κάθετα με το παραπάνω. Ειδικά στα ΗΡ elitebook 8440 και 8460 δεν χρειάστηκαν καν βίδες, έχουν δύο κλιπς που απελευθερώνεται όλο το καπάκι και αποκαλύπτονται όλα τα "σωθικά". Και τα dell είναι ίδια φάση, απλούστατη κατασκευή, όπως και τα Asus. Χάριν της κουβέντας να αναφέρω ότι παράδειγμα προς αποφυγή είναι τα toshiba, μην επιχειρήσετε ποτέ να τα ανοίξετε.

Re: Απάντηση: Re: Laptop για απλή χρήση

έχοντας πολύ πρόσφατη (2 εβδομάδες) την αλλαγή δίσκων τόσο σε HP όσο και σε dell, διαφωνώ κάθετα με το παραπάνω. Ειδικά στα ΗΡ elitebook 8440 και 8460 δεν χρειάστηκαν καν βίδες, έχουν δύο κλιπς που απελευθερώνεται όλο το καπάκι και αποκαλύπτονται όλα τα "σωθικά". Και τα dell είναι ίδια φάση, απλούστατη κατασκευή, όπως και τα Asus. Χάριν της κουβέντας να αναφέρω ότι παράδειγμα προς αποφυγή είναι τα toshiba, μην επιχειρήσετε ποτέ να τα ανοίξετε.

Η πιο πρόσφατη εμπειρία μου είναι σε Dell Inspirion N5010 και HP 250G2, δεν υπάρχει πια αποκάτω η πόρτα για να ανοίξεις μόνο το σκληρό δίσκο, πρέπει να ξεκινήσεις με 15 βίδες βάσης, αφαίρεση πληκτρολογίου καλωδιοταινιες, και μετά ξεκούμπωμα στα δύο του laptop.

Αλλά χαίρομαι όταν κάνω τέτοια λάθη, κοιτάζοντας για το Inspirion 15 3537 βλέπω ότι είναι εύκολη υπόθεση, άρα συγνώμη και για το παραπάνω σχόλιο
http://ftp.dell.com/manuals/all-pro...top/inspiron-15-3537_Owner's Manual_en-us.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=lOW1mQ0r7DE

Οπότε άλλος ένας θετικός πόντος για το 3537!

Last edited: