Laptop ή PC

spmires

New member
9 August 2011
46
Παιδια θελω πηγη για αρχεια με οριο τα 400ευρω.Πιο θα βγαλει καλητερο ηχο το Laptop η το Pc.

Πολύ γενική η ερώτηση σου,
Και δε νομίζω ότι υπάρχει μοναδική απάντηση
Ειδικά αν αναλογιστούμε πόσες διαφορετικές συσκευές/επιλογές υπάρχουν σε αυτά τα λεφτά

Περίεργo πάντως που δεν έχεις προαποφασίσει το form factor, δε μπορεί κάτι από τα δύο θα σε βολεύει καλύτερα
Λ.χ. λόγο φορτικότητας το laptop, ή εάν προτιμάς θέση εργασίας με κανονικό πληκτρολόγιο

Ενώ μη ξεχνάς ότι το PC είναι ένα μόνο μέρος της αλυσίδας ενός στερεοφωνικού, δηλαδή λ.χ. ένα καλύτερο dac θα κάνει σίγουρα μεγαλύτερη διαφορά.

Με usb dac τον ίδιο ήχο θα βγάλουν και τα δύο. Φαντάζομαι δεν έχεις κανα σύστημα αξίας άνω των 5.000 - 10.000 ευρώ (ενισχυτής - ηχεία); Από κει και πέρα εγώ θα πήγαινα σε λάπτοπ για να χω και την οθόνη να το χειρίζομαι. Εκτός αν έχεις δίπλα τηλεόραση οπότε παίρνεις ότι θέλεις.

Σίγουρα το λάπτοπ με βολεύει καλύτερα αλλά ακούω κάτι φήμες για πιο καλό ήχο από Pc.

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου στα χρήματα που θέλεις;
Συνήθως πάντως με τα ίδια χρήματα παίρνεις καλύτερο σταθερό από ότι λαπτοπ.
Συν πως αναβαθμίζεται-επισκευάζεται ευκολότερα και με μικρότερο κόστος.

Γενικώς,φήμες κυκλοφορούν,τίποτα θετικό και χειροπιαστό όμως.
Τίποτα που θα μπορούσε κάποιος να βασιστεί απόλυτα.

Σε κάθε περίπτωση,ότι κι αν διαλέξεις την δουλειά σου θα την κάνεις.
Οπότε κοίταξε τι σε βολεύει καλύτερα και τι σου πάει αισθητικά.
Αν καταλήξεις και σε μοντέλο,κοίταξε λίγο στο διαδίκτυο και ψάξε τα επίπεδα θορύβου του,να είσαι και σίγουρος.

Edit:Το mambo to ταίζεις από usb ή spdif;
Γιατί αν το δεύτερο,δύσκολα να βρεις lap με coaxial...

Last edited:
Να προσθέσουμε εάν βοηθάει κάπου , ότι η διαμεταγωγή του σήματως USB προς τον κονβέρτορα γίνεται απο την μοντούλα AMANERO

..
Mαζι γράφαμε ...

Απάντηση: Re: Laptop ή PC

Να προσθέσουμε εάν βοηθάει κάπου , ότι η διαμεταγωγή του σήματως USB προς τον κονβέρτορα γίνεται απο την μοντούλα AMANERO

:a0210:
Οκ τότε,διαλέγει ότι θέλει.

Αν επιλέξω το λάπτοπ της κατηγορίας τιμής των 400ευρώ με συμβουλεύουν να αφαιρέσω τον σκληρό ή το ντραιβ και να τοποθετήσω ssd όπου θα βάλω τον player πχ foobar jriver και την μουσική σε εξωτερικό σκληρό. Δεν ξέρω όμως τι χάνω η τι κερδίζω σε αυτή την περίπτωση.

Αν επιλέξω το λάπτοπ της κατηγορίας τιμής των 400ευρώ με συμβουλεύουν να αφαιρέσω τον σκληρό ή το ντραιβ και να τοποθετήσω ssd όπου θα βάλω τον player πχ foobar jriver και την μουσική σε εξωτερικό σκληρό. Δεν ξέρω όμως τι χάνω η τι κερδίζω σε αυτή την περίπτωση.

Με έναν SSD,μόνο κέρδος έχεις.
Μικρότεροι χρόνοι στην εκκίνηση,ταχύτερος,αθόρυβος,πιο αξιόπιστος.

Η μόνη απώλεια,είναι η διαφορά στον αποθηκευτικό χώρο στα ίδια χρήματα,μιας και είναι ακριβότεροι.
Γιατί όμως να μην διαλέξεις απ' ευθείας κάποιο που έχει ήδη SSD επάνω;

Φιλε sokmav καλησπερα.Δεν εχω βρει κατι με SSD σε αυτα τα χρηματα.

Φιλε sokmav καλησπερα.Δεν εχω βρει κατι με SSD σε αυτα τα χρηματα.

Ναι,αλλά δεν θα πρέπει να υπολογίσεις και το επιπλέον έξοδο του SSD (60-80 ευρώ τα 120 GB) στο σύνολο;
Πιστεύω πως με αυτά τα χρήματα (ίσως λίγα παραπάνω),θα ήταν προτιμότερο να συνθέσεις ένα καλό σταθερό pc,μαζεμένο και όμορφο.

Και θα είναι πολύ καλύτερο από κάποιο laptop στα ίδια.
Πολύ καλές προτάσεις θα βρεις εδώ που το έχουμε συζητήσει.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/117040-Μουσικό-PC

Ο ήχος θα εξαρτηθεί από το DAC σου.
Η επιλογή βασικά θα καθοριστεί από τη χρήση. Κλασσικά πράγματα.
Να θυμάσαι όμως:

-Το laptop είναι πιο εύχρηστο.

-Το PC πιο ευέλικτο και αναβαθμίσιμο.
Και σε περίπτωση που προκύψουν ασυμβατότητες hardware (συνηθισμένη περίπτωση στο PC Audio), έχεις περισσότερες δυνατότητες να διορθώσεις τα πράγματα.

Διάβασα το θέμα με το μουσικό PC αλλά τόσα εξαρτήματα ψαγμένα και διαφορετικών εταιρειών πώς θα προμηθευτώ μονταρισμενα εδώ επαρχία.

Διάβασα το θέμα με το μουσικό PC αλλά τόσα εξαρτήματα ψαγμένα και διαφορετικών εταιρειών πώς θα προμηθευτώ μονταρισμενα εδώ επαρχία.

Δεν είναι δύσκολο.
Τα παραγγέλνεις και μόλις τα συγκεντρώσεις το στήνεις.

Συνήθως,μνήμες,μητρική,δίσκους,τροφοδοτικά,μπορείς να τα βρεις και σε ένα μαγαζί,μαζεμένα.
Και δεν μπορεί,όλο και κάποιος θα υπάρχει για να σε βοηθήσει στο στήσιμο αν δεν έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν.

Αν παιζεις games σοβαρα.Απλα ξεχνα το Laptop κοστολογικα.Για να παρεις ενα Game laptop ειναι σαν να αγορασεις 3 desktop

Καλησπέρα σε όλους το θέλω μόνο για πηγή ήχου και μάλλον θα καταλήξω σε λάπτοπ επειδή θα παίζει εναλλάξ σε δύο διαφορετικά συστήματα και βραδυνές ακροάσεις με ακουστικά στην κρεβατοκάμαρα.Αυτό που ψάχνω τώρα είναι για προδιαγραφές που απαιτούνται για την συγκεκριμένη χρήση.

Επεξεργαστής i3 ram 4 με προοπτική 6-8 τώρα Windows 7 η Windows 8.1 πώς τα βρίσκετε είμαι σε καλό δρόμο;