laptop σε tv και 5.1 ήχος

Geothing

Established Member
29 March 2012
199
Παιδιά γεια σας, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω συνδεδεμένο το λαπτοπ μου μέσω hdmi στην panasonic et5 τηλεοραση και την τηλεόραση πάνω στο ενισχυτή μέσω optical. Αυτό που προσπαθω να κ´ανω είναι να πάρω ήχο 5.1 όταν βλεπω mkv στο λαπτοπ αλλά δεν τα καταφέρνω. Υπάρχει κάποιος τρόπος; Να διευκρινίσω εδ´ω ´οτι όταν παίζω mkv, μέσω του player της tv, ο ενισχυτής αναγνωρίζει αυτόματα τον πολυκάναλο και το γυρίζει σε 5.1 Ευχαριστω πολύ παιδιά, περιμένω προτασεις σας.

εχεις ρυθμισει να στελνει μαζι με την εικονα και τον ηχο to hdmi?

όχι, χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι τέτοιο;. Το μόνο που έχω κάνει είναι οι συνδέσεις. Μπορείς να με οδηγήσεις για να το κάνω vagos08; Ήχο ακούω αλλά δικάναλο

αυτό φοβάμαι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ελεγξω; Επίσης ακόμα και αν η tv έστελνε 5.1 απο εξωτερική πηγή, θα το έστελνε αυτόματα;. Μήπως χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι στον kmplayer τον οποίο χρησιμοποιω για να παίξω την ταινια;

Τις ρυθμίσεις του ΚΜΡ δεν τις θυμάμαι αλλα πρέπει να είναι παρόμοιες με το Potplayer.

Δες στο manual της τηλεόρασης αν έχει κάποια σημείωση για την οπτική.

Τις ρυθμίσεις του ΚΜΡ δεν τις θυμάμαι αλλα πρέπει να είναι παρόμοιες με το Potplayer.

Δες στο manual της τηλεόρασης αν έχει κάποια σημείωση για την οπτική.
το κοίταξα αλλά δυστυχώς δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Ξέρεις, από την εμπειρία σου γενικά, αν άλλες tv έχουν αυτή τη δυνατοτητα;

Απο οσο ξερω, ελαχιστες ειναι οι tv οπου κανουν pass through το σημα για να το περασεις στον AV. Ψαξε στο net για: "panasonic et5 pass through 5.1" Απο τον player τους ειναι αλλο θεμα. Απο εκει μπορει να το περνανε στον av, αλλα να μην μπορουν να κανουν pass through το 5.1 που ερχεται απο οπτικη ή hdmi απο ενα pc.

Ορισμενα laptop εχουν και οπτικη εξοδο ηχου (ορισμενες φορες κοινη εξοδο με την εξοδο ακουστικων) Αν εισαι τυχερος, ψαξε στο manual του laptop σου αν υπαρχει spdif out (οπτικη ή σπανιως coaxial)
Aν υπαρχει, δηλωσε την εξοδο ηχου απο αυτην και συνδεσου απευθειας στον av, αν δεν κανει τελικα η tv pass through απο την hdmi της.

Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά, δυστυχως το λαπτοπ δεν έχει οπτική και για το passthrough δεν βρίσκω κάτι σχετικό στο google. Θα δοκιμάσω μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής μήπως και μου ξέφυγε κατι.

Αναφορά σε σχόλια χρηστών στο Amazon www.amazon.com/Panasonic-TC-L47ET5-47-Inch-LED-LCD-Polarized/dp/B00752RAZY

The digital audio out (TOSLINK optical) doesn't pass through everything, as surround sound (DD/DTS) does not get passed from HDMI connections (silence or static instead) and audio from Skype is not passed at all (probably for echo-cancellation reasons). In both cases the TV speakers still work if enabled

Αναφορά σε σχόλια χρηστών στο Amazon www.amazon.com/Panasonic-TC-L47ET5-47-Inch-LED-LCD-Polarized/dp/B00752RAZY

The digital audio out (TOSLINK optical) doesn't pass through everything, as surround sound (DD/DTS) does not get passed from HDMI connections (silence or static instead) and audio from Skype is not passed at all (probably for echo-cancellation reasons). In both cases the TV speakers still work if enabled
Μάλιστα, ευχαριστώ πολυ papasouzakias. Βέβαια σε εμένα ούτε static ακουγεται ούτε silence, τον ήχο τον περνάει κανονικά στον ενισχυτη αλλά δικάναλο!

Δυστυχως η tv δεν μπορει να περασει τον ηχο. Ειτε θα αρκεστεις στο δικαναλο downmix, ή θα μπορουσες να καταφυγεις στην τελικη (αλλα οχι ανεξοδη) λυση.
Μια καρτα εξωτερικη ηχου usb με spdif, ή usb to spdif converter. ωστε αυτη με τη σειρα της να τροφοδοτησει τον ενισχυτη.
To παραπανω με bold δεν το εχω ψαξει καθολου βεβαια αν ανηκει στις λυσεις που χρειαζεσαι.

Eπισης, αρκετοι με το ιδιο προβλημα με σενα, εχουν καταφυγει στην παρακατω λυση. Εναν hdmi audio converter.
Εχει εισοδο/εξοδο hdmi (να παρει εικονα απο το laptop και να τη συνεχισει παλι με hdmi στην tv.
Κανει ομως extraction τον ηχο και τον δινει σε 5.1. Φυσικα περναει το ac3/dts. Καθως και δικαναλο pcm.

http://www.octavainc.com/HDMI%201x1%20Audio%20Converter.html

Να και παρομοια:
http://www.ebay.com/itm/Black-HIFI-4x1-HDMI-Mini-Switch-w-Remote-Toslink-Coaxial-Audio-Output-/150676973182?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item23150c267e

Μιας και διαβαζω οτι τα απλα usb to spdif converters εχουν προβληματα και δεν κανουν ac3/dts passthrough, η λυση σου ειναι να καταφυγεις στα παραπανω hdmi audio converter.

Τελος, αν θες δεν μπλεκεις καθολου με hdmi converters (κατι μου λεει οτι ειναι και ακριβοι) και παιρνεις ενα media player και παιζεις απο εκει αντι του laptop.
:Banane0:

Δεν το γνωρίζω αυτο! Ξέρει κανείς αν είναι θέμα κάρτας γραφικών ή κάρτας ήχου; Η hdmi υποθέτω έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών.