laptop σε tv και 5.1 ήχος

Παιδιά γεια σας, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω συνδεδεμένο το λαπτοπ μου μέσω hdmi στην panasonic et5 τηλεοραση και την τηλεόραση πάνω στο ενισχυτή μέσω optical. Αυτό που προσπαθω να κ´ανω είναι να πάρω ήχο 5.1 όταν βλεπω mkv στο λαπτοπ αλλά δεν τα καταφέρνω. Υπάρχει κάποιος τρόπος; Να διευκρινίσω εδ´ω ´οτι όταν παίζω mkv, μέσω του player της tv, ο ενισχυτής αναγνωρίζει αυτόματα τον πολυκάναλο και το γυρίζει σε 5.1 Ευχαριστω πολύ παιδιά, περιμένω προτασεις σας.
με τι προγραμμα βλεπεις mkv?
τα παρακατω ειναι για media player classic
εγκατεστησε το k lite codec pack(οποιο θες)
οταν ανοιξεις την ταινια στη μπαρα εργασιας θα ανοιξει ffshow audio decoder(μπλε εικονιδιο)
δεξι κλικ και επιλεγεις ffshow audio decoder
εκει που λεει για passthrough S/PDIF,HDMI τσεκαρεις τα φορματ που θες κα κανει ο player passthrough για να τα "βγαλεις"απο τον ενισχυτη" πχ DTS η Dolby Digital
και μετα εχεις τον ηχο που περιεχει το mkv στα ηχεια σου
εννοειται οτι πρεπει να εχεις καρτα γραφικων που κανει bitstreaming και υποστηριζει τα φορματ αυτα
επισης πριν κανεις ολα τα παραπανω στη γραμμη εργαλειων κανεις δεξι κλικ στο ηχειακι της εντασης επιλεγεις "playback devices "
και επιλεγεις "set as default " το HDMI Output και οχι τα ηχεια του λαπτοπ
καλο ειναι να τσεκαρεις την καρτα σου τι HD φορματ μπορει να μεταφερει και να βαλεις και νεο driver αν υπαρχει

Μήπως να μην φορτώσει το σύστημα με codec pack αλλα να βάλει μόνο MPC-HC & FFDshow ή LAVfilters και να ακολουθήσει τον οδηγό;

Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω οτι ο PotPlayer είναι πιο εύκολο να σεταριστεί.

Μήπως να μην φορτώσει το σύστημα με codec pack αλλα να βάλει μόνο MPC-HC & FFDshow ή LAVfilters και να ακολουθήσει τον οδηγό;

Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω οτι ο PotPlayer είναι πιο εύκολο να σεταριστεί.
και αυτο σωστο ειναι..δε μπορω να καταλαβω ομως γιατι γραφτηκαν τοσα πιο πριν που δεν εχουν σχεση..αφου ο ανθρωπος λεει καθαρα
θελω να δω mkv απο το λαπτοπ στην tv με ηχο 5.1
μεσω ενισχυτη
τι σχεση εχει αν κανει downmix h tv?
η μηπως σκεφτομαι εγω λαθος?

Last edited:
ο player που διαβαζει το αρχειο πρεπει να κανει pass through μεσω της καρτας γραφικων και του HDMI και οχι η tv..
ετσι δεν ειναι?

Απάντηση: Re: laptop σε tv και 5.1 ήχος

ο player που διαβαζει το αρχειο πρεπει να κανει pass through μεσω της καρτας γραφικων και του HDMI και οχι η tv..
ετσι δεν ειναι?

Δυστυχως οχι. Βλεπεις οι νεες tv που εχουν ενσωματωμενο player, μπορουν να δωσουν απο εκει pass through το ac3/dts σε εναν ενισχυτη μεσω της εξοδου οπτικης που εχουν, ομως οταν τους το στειλεις μεσω hdmi το κανουν downmix pcm stereo για να το παιξουν στα ηχεια τους.
Υστερα αυτο το pcm stereo το βγαζουν και στην οπτικη τους εξοδο για να το στειλεις σε εναν ενισχυτη.

Δυστυχως, λιγες ειναι οι τηλεορασεις που παιρνοντας το ac3/dts απο την hdmi τους, μπορουν να τον κανουν pass through στην οπτικη τους εξοδο.
Οποτε δεν ειναι λαθος σεταρισματος του laptop και γενικοτερα των software player του. Ειναι αδυναμια της tv.

Re: Απάντηση: Re: laptop σε tv και 5.1 ήχος

Δυστυχως οχι. Βλεπεις οι νεες tv που εχουν ενσωματωμενο player, μπορουν να δωσουν απο εκει pass through το ac3/dts σε εναν ενισχυτη μεσω της εξοδου οπτικης που εχουν
Υστερα αυτο το pcm stereo το βγαζουν και στην οπτικη τους εξοδο για να το στειλεις σε εναν ενισχυτη.

Δυστυχως, λιγες ειναι οι τηλεορασεις που παιρνοντας το ac3/dts απο την hdmi τους, μπορουν να τον κανουν pass through στην οπτικη τους εξοδο.
Οποτε δεν ειναι λαθος σεταρισματος του laptop και γενικοτερα των software player του. Ειναι αδυναμια της tv.
φιλε μου δεν εννοω τον internal media player της καθε tv..
μιλαω για player τυπου KM Player,VLC Player,MPC Home Cinema και παει λεγοντας...
αν κανεις αυτα που λεω παραπανω η και αυτα που λεει ο Kostas_Y θα ακουσεις πολυκαναλο ηχο απο τα ηχεια
δεν εχει να κανει το pass through η το downmix της εκαστοτε tv.
μολις ειδα με αυτον ακριβως τον τρπο blu ray με φορματ DTS MA,αναλογα τα φορματ που αποκωδικοποιει ο ενισχυτης σου αυτα θα ακουσεις!

ομως οταν τους το στειλεις μεσω hdmi το κανουν downmix pcm stereo για να το παιξουν στα ηχεια τους.
δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο με την tv,αφου ο φιλος εδω απο ενισχυτη θα το περασει το σημα,δεν τον ενδιαφερει το pass through η το downmix που μπορει να κανει η tv

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: laptop σε tv και 5.1 ήχος

μιλαω για player τυπου KM Player,VLC Player,MPC Home Cinema και παει λεγοντας...
αν κανεις αυτα που λεω παραπανω η και αυτα που λεει ο Kostas_Y θα ακουσεις πολυκαναλο ηχο απο τα ηχεια
μολις ειδα με αυτον ακριβως τον τρπο blu ray με φορματ DTS MA,αναλογα τα φορματ που αποκωδικοποιει ο ενισχυτης σου αυτα θα ακουσεις!

Προφανως δεν εχω γινει αντιληπτος και καποιους ισως μπερδεψα.
Αναφερεις οτι ειδες bluray με dts-ma και ακουσες πολυκαναλο ηχο στον av ενισχυτη σου.

Απο το bluray που εστειλες τον ηχο και με ποιο τροπο. ?

Να υποθεσω απο το bluray (ή το pc παιζοντας bluray iso) κατευθειαν στον av ενισχυτη μεσω hdmi. ?

δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο με την tv,αφου ο φιλος εδω απο ενισχυτη θα το περασει το σημα,δεν τον ενδιαφερει το pass through η το downmix που μπορει να κανει η tv

Το θέμα μας εδώ είναι οτι το σήμα απο τον Η/Υ του Σάββα πηγαίνει στην τηλεόραση και απο την τηλεόραση ο ήχος περνάει με ψηφιακή στον ενισχυτή (υποθέτω οτι ο ενισχυτής δεν έχει HDMI και το laptop δεν έχει ψηφιακή).

Στην δική περίπτωση, πως έχεις συνδέσεις τα μηχανήματα;

Edit: Τα ίδια σκεφτόμασταν με τον Λυκάνθρωπο αλλα λόγω ζωώδους δύναμης είναι πιο γρήγορος απο μένα ;)

Mαλλον ο Σαββας εχει ενισχυτη με hdmi και ισως δεν καταλαβε οτι ολη η κουβεντα γινεται για οσους δυστυχως εχουν παλαιοτερους av ενισχυτες και αλλαζουν την αλυσιδα απο player-av-tv σε: player-tv-av.
Στην bold περιπτωση, ΔΕΝ κανουν ολες οι tv pass through το πολυκαναλο απειραχτο στην οπτικη τους εξοδο.

Οτι παιρνουν απο την hdmi τους, το μετατρεπουν σε stereo spdif εξοδο τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: laptop σε tv και 5.1 ήχος

Προφανως δεν εχω γινει αντιληπτος και καποιους ισως μπερδεψα.
Αναφερεις οτι ειδες bluray με dts-ma και ακουσες πολυκαναλο ηχο στον av ενισχυτη σου.

Απο το bluray που εστειλες τον ηχο και με ποιο τροπο. ?

Να υποθεσω απο το bluray (ή το pc παιζοντας bluray iso) κατευθειαν στον av ενισχυτη μεσω hdmi. ?
ετσι !
mkv αρχειο με media player classic με hdmi απο λαπτοπ στον ενισχυτη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: laptop σε tv και 5.1 ήχος

ετσι !
mkv αρχειο με media player classic με hdmi απο λαπτοπ στον ενισχυτη

Δεν εχει ο topic starter av ενισχυτη με hdmi εισοδους. Αν ειχε δεν θα συζητουσαμε για τις παραπανω λυσεις. -bye-

Το θέμα μας εδώ είναι οτι το σήμα απο τον Η/Υ του Σάββα πηγαίνει στην τηλεόραση και απο την τηλεόραση ο ήχος περνάει με ψηφιακή στον ενισχυτή (υποθέτω οτι ο ενισχυτής δεν έχει HDMI και το laptop δεν έχει ψηφιακή).

Edit: Τα ίδια σκεφτόμασταν με τον Λυκάνθρωπο αλλα λόγω ζωώδους δύναμης είναι πιο γρήγορος απο μένα ;)
Όπου Σαββας, εσείς βάλτε Geothing μήπως και βγάλετε νόημα απο την ομορφιά που έγραψα ;)

oχι,δεν εχω συνδεσει καμια optical
η συνδεση ειναι η εξης
hdmi laptop->hdmi ενισχυτη
tv hdmi->hdmi ενισχυτη
δε προλαβα το edit του Kosta Y :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: laptop σε tv και 5.1 ήχος

Δεν εχει ο topic starter av ενισχυτη με hdmi εισοδους. Αν ειχε δεν θα συζητουσαμε για τις παραπανω λυσεις. -bye-
εμμμ!! δε μας αναφερει και ο φιλος για τι συνδεση μιλαει !
αν εννοει optical η hdmi !

Μπλεξαμε τα μπουτια μας. :flipout:

Σαββα, απο τα συμφραζομενα καταλαβαμε ολοι οτι δεν εχει ενισχυτη με εισοδο hdmi. Αν ειχε γιατι να μπει στον κοπο να γραφει ολα αυτα. ?
Θα ειχε στειλει την εικονα με τον ηχο στον ενισχυτη του, αυτος θα συνεχιζε την εικονα στην tv, αλλα θα αποκωδικοποιουσε τον ηχο.
Λιγακι δυσκολο να μην το σκεφτηκε εξ'αρχης.

Οταν οι χρηστες ΔΕΝ εχουν ενισχυτη με hdmi, προσπαθουν να περασουν τον ηχο μεσω της tv εκμεταλλευομενοι την hdmi εισοδο της tv και την οπτικη εξοδο της tv.

Σκεφτονται με τη λογικη: Για να δινει η tv οπτικη εξοδο, θα μπορει να στειλει απο εκει οποιον ηχο της δωσει καποιος στην hdmi της.
Αλλα ειπαμε, δυστυχως αυτο δεν ισχυει για την πλειονoτητα των tv.

Iσως οι κατασκευαστες θεωρουν οτι ολοι εχουν πλεον av ενισχυτες με hdmi. Ισως το κανουν για το οποιο εξτρα κοστος υλικων.

Τα μπλέξαμε δεν θα πει τίποτα...

Παρόμοια συνδεσμολογία με του Geothing έχω για τον ψηφιακό δεκτη\media player: ο δέκτης στέλνει μεν AC3 στην Panasonic αλλά η Panasonic στέλνει PCM στον ενισχυτή. Θα με είχε γλιτώσει απο αρκετό κόπο αν έστελνε αυτούσιο αυτό που παίρνει.

Απάντηση: Re: laptop σε tv και 5.1 ήχος

Τα μπλέξαμε δεν θα πει τίποτα...

Παρόμοια συνδεσμολογία με του Geothing έχω για τον ψηφιακό δεκτη\media player: ο δέκτης στέλνει μεν AC3 στην Panasonic αλλά η Panasonic στέλνει PCM στον ενισχυτή. Θα με είχε γλιτώσει απο αρκετό κόπο αν έστελνε αυτούσιο αυτό που παίρνει.

Ο δεκτης/player σου δεν εχει καποια οπτικη εξοδο (coaxial-optical) ωστε να στειλεις απο εκει στον AV. ???

Ο δεκτης/player σου δεν εχει καποια οπτικη εξοδο (coaxial-optical) ωστε να στειλεις απο εκει στον AV. ???

Έχει και την έχω συνδέσει. Το πρόβλημα είναι άλλο αλλα ας μην βγούμε περισσότερο εκτός θέματος :smile: