με τι προγραμμα βλεπεις mkv?Παιδιά γεια σας, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω συνδεδεμένο το λαπτοπ μου μέσω hdmi στην panasonic et5 τηλεοραση και την τηλεόραση πάνω στο ενισχυτή μέσω optical. Αυτό που προσπαθω να κ´ανω είναι να πάρω ήχο 5.1 όταν βλεπω mkv στο λαπτοπ αλλά δεν τα καταφέρνω. Υπάρχει κάποιος τρόπος; Να διευκρινίσω εδ´ω ´οτι όταν παίζω mkv, μέσω του player της tv, ο ενισχυτής αναγνωρίζει αυτόματα τον πολυκάναλο και το γυρίζει σε 5.1 Ευχαριστω πολύ παιδιά, περιμένω προτασεις σας.
τα παρακατω ειναι για media player classic
εγκατεστησε το k lite codec pack(οποιο θες)
οταν ανοιξεις την ταινια στη μπαρα εργασιας θα ανοιξει ffshow audio decoder(μπλε εικονιδιο)
δεξι κλικ και επιλεγεις ffshow audio decoder
εκει που λεει για passthrough S/PDIF,HDMI τσεκαρεις τα φορματ που θες κα κανει ο player passthrough για να τα "βγαλεις"απο τον ενισχυτη" πχ DTS η Dolby Digital
και μετα εχεις τον ηχο που περιεχει το mkv στα ηχεια σου
εννοειται οτι πρεπει να εχεις καρτα γραφικων που κανει bitstreaming και υποστηριζει τα φορματ αυτα
επισης πριν κανεις ολα τα παραπανω στη γραμμη εργαλειων κανεις δεξι κλικ στο ηχειακι της εντασης επιλεγεις "playback devices "
και επιλεγεις "set as default " το HDMI Output και οχι τα ηχεια του λαπτοπ
καλο ειναι να τσεκαρεις την καρτα σου τι HD φορματ μπορει να μεταφερει και να βαλεις και νεο driver αν υπαρχει