laptop spdif σε rxv361

adok13

AVClub Addicted Member
16 July 2008
1,306
εχω αυτο το laptop fs amilo pi-2550 kai δεν μπορω με τιποτα να βγαλω ηχο απο την spdif.απτην εξοδο spdif του laptop εχω βαλει ανταπτορα 3,5mm σε rca και το rca καταληγει στην coaxial εισοδο του ενισχυτη μου (η οποια ειναι δοκιμασμενη οτι δουλευει).stis ρυθμισεις της realtec toy laptop βαζω προεπιλεγμενη εξοδο την ψηφιακη αλλα δεν ακουω τιποτα απτον ενισχυτη.καποιος μια βοηθεια γιατι εχω ξενερωσει.

Μήπως είναι οπτική η έξοδος ???
γιατί τα laptop συνήθως οπτική έχουν.

παιδια σας ευχαριστω πολυ,στην αρχη χαρικα οτι βρηκα την λυση απο αυτα πουμουπατε αλλα δυστηχως τωρα που κοιταω την spdif μου φως δεν βγαζει οποτε δεν εχω εξοδο.παντως η εξοδος ειναι οντως οπτικη το λεει και στο manual,απλα νομιζα οτι ηταν το ιδιο αν συνδεα rca.

απτην εξοδο spdif του laptop εχω βαλει ανταπτορα 3,5mm σε rca και το rca καταληγει στην coaxial εισοδο του ενισχυτη μου

Μήπως το σύνδεσες αλλού;
Πάντως αν περιμένεις να δεις να βγαίνει φως από το RCA θα περιμένεις πολύ...
Τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο τα οπτικά καλώδια...

παιδια σας ευχαριστω πολυ,στην αρχη χαρικα οτι βρηκα την λυση απο αυτα πουμουπατε αλλα δυστηχως τωρα που κοιταω την spdif μου φως δεν βγαζει οποτε δεν εχω εξοδο.παντως η εξοδος ειναι οντως οπτικη το λεει και στο manual,απλα νομιζα οτι ηταν το ιδιο αν συνδεα rca.

Έχε υπόψη ότι για να δώσει έξοδο η οπτική s/pdif που έχει το laptop σου λογικά πρέπει να την ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις ήχου των Windows.

Επίσης, αν δεν βάλεις στην τρύπα τον αντάπτορα της παρακάτω φωτογραφίας δεν πρόκειται να δεις φως (κυριολεκτικά).

41Z%2BxiGguWL._SL500_AA280_.jpg

δεν ειχα βαλει ανταπτορα γιαυτο δεν εχει φως μαλλον.σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια παρηγκηλα τον ανταπτορα αυριο θα τον εχω.τελικα το λαθος μου ηταν οτι η ψηφιακη εξοδος του laptop ειναι μονο οπτικη και οχι coaxial το λεω για καποιον που θα εχει την ιδια απορια με εμενα.-bye-