Laser Engravers/Cutters & CNC

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Είναι από Amazon.de και στοίχισε 360 συνολικά.
Το ακριβές link νομίζω είναι αυτό, πήραμε δύο κομμάτια και δεν έκανα εγώ την παραγγελία.
Το ευχάριστο είναι οτι ήρθε σχετικά γρήηορα, σε 10 ημερολογιακές ημέρες.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικο Μπάμπη, πολλές και δημιουργικές στιγμές να σου χαρίσει

Σ´ ευχαριστώ πολύ Γιώργο. :grandpa:

Update για τον Εσκομπάρ...
Παύλο, με ταχύτητα 20 mm/s και ένταση laser στο 50% το έκοψε με ένα πέρασμα.
Πάχος κοντρα πλακέ 3,85 mm.

Attachments

• 3BB230D3-2AF9-49D8-9D25-0F787BF706BF.jpg
    3BB230D3-2AF9-49D8-9D25-0F787BF706BF.jpg
    125.1 KB · Views: 340

Πολύ ωραία δουλειά κάνει, οπότε φαντάζομαι ότι μπορεί να ανέβει λίγο ακόμα στο πάχος του ξύλου. Νομίζω για ερασιτέχνη είναι ότι πρέπει.
Έχει έναν επαγγελματία εδώ στις Σέρρες που ασχολείται με τέτοιες κοπες γενικά όπως μπρελόκ και κάτι σχεδιακια για βαπτίσεις και γάμους από κόντρα πλακέ και μου είχε πει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 5 χιλιοστά σε πάχος. Και η επιφάνεια κοπής είναι σαφώς μεγαλύτερη από το 20 Χ 30 και προφανώς περισσότερα watt. Γι αυτό είχα και κάποιους ενδοιασμούς με το βάθος κοπής του δικού σου.

Τι είπες τώρα! 4μμ σε ένα περασμα? Μου αρέσει στο βίντεο που βλέπαμε πριν την παραγγελια που ο τυπος έκανε 10 περασματα για να κόψει 5 χιλιοστά!
Που το δουλευε στο 5%???

Μιχάλη, για πλάκα την έκοψε την οξιά, με ένα πέρασμα και ένταση στο 18%.
Εκεί που τα βρήκε δύσκολα ήταν στο χάρντμπορντ. Δύο περάσματα με ένταση στο 58% και δεν το έκοψε παντού καλά, ίσως ήθελε και τρίτο.

Attachments

• BAC94278-A18C-4668-A4E8-795578EC36B0.jpg
    BAC94278-A18C-4668-A4E8-795578EC36B0.jpg
    85.8 KB · Views: 267
Καλοδουλευτο. Μπραβο

Ειναι δυνατα τα k40. Tο συγκεκριμενο λενε οτι ειναι 30 w παρολο που το πουλανε για 40. Αν εχει μηκος 70 εκατοστα η λαμπα ειναι 30w. Αν εχει 80εκ ειναι 40w. Αυτο λενε τουλαχιστον αυτοι που το εχουν ψαξει. Μικρη σημασια εχει παντως
Οτι και να ειναι ειναι υπεροχο. Σιγουρα θα το χαρεις...

Και επειδη ζηλεψα πηρα και εγω ενα
Το σκεφτομουνα και το εψαχνα 4 χρονια αλλα ολο το ανεβαλα...

Τωρα περιμενω να ερθει.... Το ρισκαρα αρκετα. Το παρειγγειλα απο alibaba με εξοδα εκτελωνισμου στους κινεζους. Μου ανεβασανε την τιμη 600 δολαρια. Ελπιζω να μη πληρωσω κατι επιπλεον. Αυτο εχουν υποσχεθει παντως και το αναφερουν και στο alibaba στη σελιδα αγορας... Θα δουμε....
Συνολο ολα πληρωμενα στην πορτα μου 1600 δολαρια. (Το πληρωσαμε δυο φιλοι μισο μισο)
60x40 , 60watt, με ruida και εξαρτημα για στρογγυλα αντικειμενα. Το ruida ειχε 300 δολαρια παραπανω.
Αν πανε καλα τα πραγματα θα ενημερωσω αναλυτικα. Το ιδιο στην ελλαδα εχει 2100 ευρω (υπαρχει, το φερνει μια εταιρια)
158d618b00149da582fb903e74e6df40.jpg

Παρα πολυ ενδιαφερον Γιωργο, με το καλο να το παραλαβεις!

Δεν φαινονται τα λινκ/φωτο που εχεις βαλει εκτος απο την φωτο στο τελος.
Δωσε αν θες το λινκ αγορας απο τους κινεζους αλλα και απο το Ελληνικο μαγαζι για να δουμε τις λεπτομερειες του laser.

https://www.voiernlaser.com/product.../star-series/co2-laser-engraving-machine.html

https://voiern-laser.m.en.alibaba.com/producttab.html?a2706.wapshop.tabChange.producttab

Λογικα το κιτρινο ειναι. Απο alibaba δε βγαζεις ακρη. Αλλα λενε αλλες τιμες εχουν... Πρεπει να τους ρωτησεις για να σου πουν τιμη η οποια δεν εχει καμια σχεση με αυτη που λενε στην αρχη.

Αυτο που εχω παραγγειλει ειναι το 6040 με 60 watt ruida και ροτορα. Ολα τα υπολοιπα ειναι λογικα μεσα. Red dot κρεβατι που ανεβοκατεβαινει αερα κλπ...

Απο τον ελληνα εχω μονο ενα τηλεφωνο. Μου το εδωσαν οι κινεζοι για να το παρω κατευθειαν απο ελλαδα. Αλλα κοστιζει 700 ευρω παραπανω (αν πληρωσω αυτα που μου ειπαν και δε βγει κατι παραπανω)

Tι λές τώρα... Αυτό είναι θηρίο, καμία σχέση με το δικό μου.
Με το καλό να το παραλάβεις και σου εύχομαι άπειρες ώρες απόλαυσης!

Εγώ σήμερα δοκίμασα και λίγο κοπή σε πλέξι γκλάς και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Απ’ την ποιότητα κοπής εννοώ γιατί σαν πάχος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μόνο 1,7 mm.
Αυτό είχα πρόχειρο όμως.

Attachments

• 523B065A-D724-4202-9F12-F4B4BF1BE01C.jpg
    523B065A-D724-4202-9F12-F4B4BF1BE01C.jpg
    81.2 KB · Views: 202
Θα κοψει σιγουρα και πολυ πιο παχυ. Κοβεται πιο ευκολα νομιζω απο ξυλο. Εχω κοψει πολλα template σε επαγγελματια μεχρι στιγμης και στο ξυλο δυσκολευτεται πιο πολυ. Νομιζω οτι 0.8 cm θα το καταφερει στο "ρελαντι"

Στο ξυλο εχει να κανει με το ειδος του.
Πχ καρυδια και κελεμπεκι το εκοψε ευκολα στα 3mm. Εβενο στο 1.5 mm ηθελε δυο περασματα. Παλισανδρο και βεγγε ηταν καπου στη μεση.

Ένα μικρό update κι από μένα για το καινούριο laser Κ40 που παρέλαβα πρόσφατα.
Μετά από μερικές μέρες δοκιμών και πειραμάτων ο αρχικός μου ενθουσιασμός έχει πέσει λίγο. Δεν είμαι απογοητευμένος βέβαια αλλά απ´ την άλλη ούτε και super ευχαριστημένος είμαι.
Και εξηγώ γιατί.
Όσο τα ψάχνεις τόσο φοβάσαι κι όσο φοβάσαι τόσο μαζεύεσαι... Το συγκεκριμένο μηχάνημα στα καινούρια μοντέλα δεν έχει αναλογικό αμπερόμετρο DC για να βλέπεις ακριβώς τα mA, κι επειδή δεν είναι σίγουρο οτι η ψηφιακή ένδειξη είναι καλιμπραρισμένη σωστά, για να μην κάψεις στα καλά καθούμενα το laser δεν πρέπει να ανεβάζεις την ένταση πάνω από 50-55%.
Σ´ αυτή την ένταση κάποιες φορές, ανάλογα το ξύλο βέβαια, θέλει δύο περάσματα για να κόψει τα 3 mm κι άλλες φορές δεν τα κόβει σε όλα τα σημεία. Για τα 4 mm δεν το συζητάω, με δύο περάσματα σίγουρα δεν τα κόβει κι άν αρχίσεις τα πολλαπλά περάσματα κινδυνεύεις να πιάσεις φωτιά.
Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή θέλει και η θερμοκρασία του νερού ψύξης του σωλήνα. Ιδανικά θα πρέπει να δουλεύει στους 23-25 βαθμούς. Για παράδειγμα αυτή την εποχή χρειάζεσαι παγάκια γιατι διαφορετικά ξεπερνάς εύκολα τους 30 βαθμούς.
Ένα άλλο σημείο απογοήτευσης, το σοβαρότερο για μένα, είναι το ύψος. Η απόσταση δηλαδή πατώματος-laser είναι υπερβολικά μικρή για μένα που είχα καλομάθει με το μικρό Eleksmaker. Κι αν συνυπολογίσεις οτι το laser είναι νεταρισμένο σε συγκεκριμένο σημείο κι αυτό δεν αλλάζει τότε καταλαβαίνεις τους περιορισμούς.
Βέβαια υπάρχουν μόντες και πατέντες, όπως πχ το αφαιρούμενο πάτωμα, που μπορείς να βελτιώσεις αρκετά τα πράγματα αλλά και πάλι η όλη κατάσταση παραμένει προβληματική.
Σε γενικές γραμμές το μηχάνημα είναι για κόψιμο λεπτών ξύλων και εκτύπωση φωτογραφιών.
Ίσως μ´ αυτά που διαβάζετε να νομίζετε οτι είμαι πλήρως απογοητευμένος από το μηχάνημα αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.
Υπάρχουν και τα καλά, όπως πχ η ταχύτητα που, χωρίς να έχω κάνει ακριβείς ρυθμίσεις, υπολογίζω οτι είναι τουλάχιστον πενταπλάσια του Eleksmaker.
Και στο κάψιμο φωτογραφιών επίσης είναι αρκετά καλύτερο του μικρού. Δεν ξέρω αν υπεύθυνο γίαυτό είναι το μηχάνημα ή το software που ελέγχει καλύτερα το laser το αποτέλεσμα όμως είναι σαφώς καλύτερο.
Εδώ ένα παράδειγμα απ´ τις πρώτες μου εκτυπώσεις.

Attachments

• 48D9835A-803C-4598-BACB-29BBC417F2C5.jpg
    48D9835A-803C-4598-BACB-29BBC417F2C5.jpg
    248.5 KB · Views: 147
Η ποιοτητας της εκτυπωσης ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακη και κλασεις ανωτερη απο αυτη των συμβατικων laser engravers.

Η κυρια δουλεια του μηχανηματος, που φαινεται οτι την κανει αριστα, ειναι να κοβει λεπτα υλικα και να τυπωνει επανω σε αυτα.
Αν θες τυπωμα σε υψος εχεις και το αλλο εκτυπωτακι που ειναι μια χαρα!!

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers.

Αν θες τυπωμα σε υψος εχεις και το αλλο εκτυπωτακι που ειναι μια χαρα!!

Αυτό ακριβώς... Γι'αυτό και θα κρατήσω το μικρό που, αρχικά, υπολόγιζα να το πουλήσω.
Όσο για την εκτύπωση συνυπολόγισε οτι το συγκεκριμένο ξύλο είναι εντελώς ακατάλληλο, μια πλάτη από παλιό ντουλάπι, γεμάτη εξογκώματα και σημάδια. Το χρησιμοποιώ για τις δοκιμές μου, κρίμα να χαλάω καλο κόντρα πλακέ.
Με καλύτερο ξύλο, ποιό άσπρο και πιο λείο, και μ'ένα ψιλο-τριψιματάκι πρίν το κάψιμο πιστεύω οτι θα πάρω καλύτερα αποτελέσματα.

Κατι εξαιρετικα εντυπωσιακο που κανει το k40

https://m.facebook.com/groups/1898503160459860?view=permalink&id=2484335061876664

Δε μπορω απο το κινητο να βαλω το λινκ σωστα. Δειτε ολα τα θεματακια του συγκεκριμενου στην ομαδα αυτη.

Ειναι πανω σε πλακακι που εχει βαψει μαυρο

πολυ καλο το καψιμο φωτογραφια μαστορα

μωρε μ' αυτο το laser κανεις παπαδες, αλλα εσυ εχεις κολλησει σε αυτα που εκανες και με το μικρο

ΟΚ, με το engraving νομίζω αρκετά με τις δοκιμές, είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Δεν ξέρω πόσο καλύτερες ρυθμίσεις μπορώ να πετύχω.
Φωτογραφία 19Χ15 σε ακριβώς 30,5 λεπτά.
Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με τα κοψίματα.

Attachments

• D510AA2E-E951-49CD-BBD8-7C1F2717239B.jpg
    D510AA2E-E951-49CD-BBD8-7C1F2717239B.jpg
    251.5 KB · Views: 111