Laser Engravers/Cutters & CNC

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers.

Μπάμπη μου πέταξες τα μάτια όξω με τον υπολογιστή των Αντικυθήρων! Εντυπωσιακό φίλε..

Το κακό Νικόλα είναι οτι δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς συναρμολογείται. Πως ακριβώς δουλεύει; Αυτό είναι.
Κι αυτό είναι το σχέδιο που κάηκε στο laser. Όλα αυτά μοντάρονται ταυτόχρονα; Πώς; :nounder:
Μήπως πρέπει να τα κολλήσω τα εσωτερικά γρανάζια των δύο επιπέδων; Διστάζω να βάλω κόλλα αν δεν είμαι πρώτα βέβαιος.

Άγγελε βλέπεις πως κόπηκε...

Attachments

• Gears.jpg
    Gears.jpg
    151.9 KB · Views: 171
Last edited:
Λέω εγώ όπως το βλέπω, ότι κάθένα από τα 6 γρανάζια φωλια´ζουν στο κεντρικό γρανάζι (όπου έχει κοιλωμα) και τα άλλα 6 μπαίνουν ανάμεσα να κλείσουν τα κενα. να μου κάνεις ένα δώρο Μπάμπη, να το δω πώς δουλευει... :guitarist:

Λέω εγώ όπως το βλέπω, ότι κάθένα από τα 6 γρανάζια φωλια´ζουν στο κεντρικό γρανάζι (όπου έχει κοιλωμα) και τα άλλα 6 μπαίνουν ανάμεσα να κλείσουν τα κενα. να μου κάνεις ένα δώρο Μπάμπη, να το δω πώς δουλευει... :guitarist:

Δώρο να σου κάνω, πολύ ευχαρίστως Νικόλα... Αλλά δες λίγο αυτό.
Εγώ νομίζω οτι τα αριστερά (όπως φαίνεται στο σχέδιο κοψίματος) κολλάνε πάνω στα δεξιά. Γιατί όμως έχει τόσα πολλά γρανάζια; Έχει κι ανταλλακτικά; Και τα σκιασμένα παίζουν κάποιο ρόλο;

'Ωχ... Τώρα το πρόσεξα... :bang:
Υπάρχει και τρίτο επίπεδο. Πρέπει να κόψω ακόμα δύο δίσκους γραναζωτούς (τους αριστερά) και τα 6 σκιασμένα γρανάζια από κάτω μπαίνουν στην πίσω πλευρά. Τα άλλα 3 όμως ;

d1lv2ngo.jpg

Re: Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers.

Δώρο να σου κάνω, πολύ ευχαρίστως Νικόλα... Αλλά δες λίγο αυτό.
Εγώ νομίζω οτι τα αριστερά (όπως φαίνεται στο σχέδιο κοψίματος) κολλάνε πάνω στα δεξιά. Γιατί όμως έχει τόσα πολλά γρανάζια; Έχει κι ανταλλακτικά; Και τα σκιασμένα παίζουν κάποιο ρόλο;

'Ωχ... Τώρα το πρόσεξα... :bang:
Υπάρχει και τρίτο επίπεδο. Πρέπει να κόψω ακόμα ένα δίσκο γραναζωτό (τον αριστερά) και τα 6 σκιασμένα γρανάζια από κάτω μπαίνουν στην πίσω πλευρά. Τα άλλα 3 όμως ;

d1lv2ngo.jpg

Ρε φίλε δεν μπορώ να το καταλάβω καλά αλλά μηπώς τότε μπαινουν πάνω τα 6 μικρά, στην μέση ο δίσκος και από κάτω τα άλλα 6? Σαν να βλέπω 2 μεγάλους δίσους με γρανάζια...

Νομίζω πως γυρνάς το κεντρικό με το χέρι και η στεφάνη περιστρέφεται αντίστροφα..

Σίγουρα έτσι γίνεται αλλά όταν μονταριστεί σωστά. Αυτό προσπαθώ να δώ.

3 δίσκοι είναι τελικά.... Τώρα το κατάλαβα... Και κολλάνε μεταξύ τους κι έτσι δεν ξεκουμπώνει κιόλας η όλη κατασκευή.

Ωραια.
Τωρα πες μας: Τι μερα πεφτει η πρωτη πανσεληνος μετα την εαρινη ισημερια του 2084; 😁
(Πολυ ωραιο, εντυπωσιακα ακριβεις κοπες, περιμενουμε κι αλλα).

Ωραία. Πάρε ένα χελωνο-πάζλ...

Πωωωω, τι ειναι αυτα ρε ανθρωπε;
Πλακα μας κανεις;
Με τι καρδια να παω εγω τωρα να κρεμασω ραφι στον τοιχο;
Θα μαζεψω υπογραφες να σε διωξουνε απο δω μεσα 😛

Περα απο την πλακα, ειναι απιστευτα αυτα τα μηχανηματα.
Να 'σαι καλα να το χαιρεσαι, Μπαμπη :)

Aπιθανο παιχνιδακι που μπορει να παραγει τονους χαρας :)

Περιμενω πως και πως να βγουν μοντελα με σχεδον μηδενικες ρυθμισεις, συναρμολογησεις και καλιμπραρισματα!
Νομιζω οτι ειναι θεμα ελαχιστων ετων :)

Ο 3D printer που σκέφτεσαι να πάρεις έχει πολύ περισσότερα σεταρίσματα. Αυτό θα το φτιάξουμε σε χρόνο dt

Τώρα κόπηκε περιμετρικά, μπήκε και ένα λεπτό μπορντεράκι κι έμεινε από κάτω ο χώρος για τις αφιερώσεις. Ονόματα από τα πιτσιρίκια που θα τα πάρουν δηλαδή.

Attachments

• BBC47AE6-9823-4A2A-814D-2F6FF8DCC604.jpg
    BBC47AE6-9823-4A2A-814D-2F6FF8DCC604.jpg
    191.3 KB · Views: 154

Μπράβο Μπάμπη
Έπεσα πάνω σε αυτό και μου φάνηκε εξαιρετική ιδέα για να εσένα
https://www.instructables.com/The-Ruler-Project/?utm_source=newsletter&utm_medium=email

Τι να κάνω Γιώργο; Να σχεδιάσω εγώ χάρακα;´:flipout:

Να μη σε κακοκαρδίσω όμως... κι επειδή μας «την είπε» κι ο Θανάσης... :silly:

Attachments

• F40A0E65-C0EB-469C-88F5-4BE0DB3819A0.jpg
    F40A0E65-C0EB-469C-88F5-4BE0DB3819A0.jpg
    98.1 KB · Views: 94
Last edited: