Lasers

Είναι,την έχω εστιάσει,αλλά τελικά μου είπαν ότι πρέπει να είναι σκούρος ο στόχος για μπορέσει να του βάλει φωτιά.Χτες το βράδυ,σκόπευσα ένα σκούρο χαρτόνι που βρήκα,και μετά από 4-5 sec,άρχισε και κάπνιζε,οπότε σταμάτησε.
Τώρα θα βρω σκούρα μπαλόνια για να δω αν τα σκάει.

Είναι,την έχω εστιάσει,αλλά τελικά μου είπαν ότι πρέπει να είναι σκούρος ο στόχος για μπορέσει να του βάλει φωτιά.Χτες το βράδυ,σκόπευσα ένα σκούρο χαρτόνι που βρήκα,και μετά από 4-5 sec,άρχισε και κάπνιζε,οπότε σταμάτησε.
Τώρα θα βρω σκούρα μπαλόνια για να δω αν τα σκάει.

Συγγνώμη, αλλά δεν είναι επικίνδυνο αυτό το εργαλείο; Αν κατά λάθος το στρέψεις στα μάτια κάποιου μπορείς να τον τυφλώσεις, έτσι δέν είναι;

Παιδια ΠΡΟΣΟΧΗ με τα λειζερ...ΠΑΝΤΑ γυαλια προστασιας για ΟΛΟ το περιγυρο....
Μην ξεχνατε οτι οι εγχειρησης ματιων με λειζερ γινονται σε χρονους που μετριουνται με μηχανηματα, οχι απο γιατρο (δεν προφταινει), προς αποφυγη βλαβης...
Τα νευρικα κυτταρα ματιων και αλλου ΔΕΝ επανερχονται ΠΟΤΕ....

Εχει αναφερθει ηδη στο νημα. Εχουν προταθει και ειδικα γυαλια για δαυτα.

Θελει μεγαλη προσοχη οπως και ολα τα εργαλεια απο κατσαβιδι εως ρουτερ, δισκοπριονα και αλυσοπριονα.

και αβσικα τα ειδικα γυαλια χρειαζονται και για αλλο λογο πιο σοβαρο.Απο την διαχυτη Υπεριωδη ακτινοβολια που ξεφευγει απο τα φθηνα λειζερ. οποτε δεν ειναι μονο θεμα αν πεσει η δεσμη στο ματι σου.
τα καλα εχουν ειδικο φακο.

Πολυ σωστος!

Βρε Κωστα, τι δουλεια εχει αυτο το νημα στα εργαλεια? :))

Μαλλον θεωρηθηκε gadget! θα το μεταφερω μαλλον πισω στους φακους led.

Εχει πάρει κανείς αυτά τα γυαλιά; http://www.survivallaser.com/Eagle_...ard_Laser_Safety_Goggles/p556088_2780808.aspx

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χτες το βράδυ,την ώρα που έμπαινα μέσα από το μπαλκόνι,που καθόμουν και τύφλωνα τον...ουρανό με το μπλε λειζεράκι του 1,5W,ξεχάστηκα να το κλείσω,και τη στιγμή που το έφερνα μέσα,η δέσμη του χτύπησε στο οριζόντιο κάγκελο του μπαλκονιού,με αποτέλεσμα να φάω μιά φλασιά από ανάκλαση,που είδα το Χριστό φαντάρο.
Σήμερα λοιπόν,πρωί πρωί,στο Οφθαλμιατρείο ο Θοδωρής.Σταγόνες για μεγέθυνση της κόρης και κοίταγμα στο μηχάνημα,γιατί ένοιωθα σαν μία μικρή θολούρα.Τα είχα χρειαστεί.
Ευτυχώς,δεν είχε γίνει ζημιά,αλλά άλλη φορά,τα γυαλιά,δεν θα τα αποχωρίζομαι ποτέ.
Αν ήταν όμως το άλλο λέιζερ των 4+ W,τότε την είχα βαμμένη.

Last edited by a moderator:
και αβσικα τα ειδικα γυαλια χρειαζονται και για αλλο λογο πιο σοβαρο.Απο την διαχυτη Υπεριωδη ακτινοβολια που ξεφευγει απο τα φθηνα λειζερ. οποτε δεν ειναι μονο θεμα αν πεσει η δεσμη στο ματι σου.
τα καλα εχουν ειδικο φακο.
Μία μικρή διόρθωση.Εκπέμπεται ακτινοβολία επικίνδυνη,και επειδή είναι αόρατη,αλλά IR,υπέρυθρη πα να πει,και όχι υπεριώδης.
(Βλέπεις έκατσα και διάβασα αρκετά τον τελευταίο καιρό,μιάς και αγόρασα δύο α' αυτά τα λέιζερ.Μπλε μάλιστα,που δεν εκπέμπουν IR,αν και έχουν άλλα θέματα.

PLR 30 C.
Τον έχει κανείς?
Σας έχει εξυπηρετησει???

Ναι κυριε, εχουμε και απο δαυτα, και μας εχουν εξυπηρετησει. Ειναι ακριβη εργαλεια. Το πρασινο μπορει να εχει μαξιμουμ αποκλιση 2μμ στα 50 μετρα, το αλλο 1.5μμ στα 50 μετρα.
Αμα θελετε κανω και ενα τεστακι επι τοπου για να σας εξυπηρετησω.

26780195620_141f5c2451_b.jpg

Δεν ηξερα καν οτι υπηρχε και quigo III !!!

Δεν υπαρχει καμμια ουσιαστικη λειτουργικη διαφορα στα 2 μοντελα που προυπηρχαν και θεωρω οτι και το νεο θα ειναι μια απο τα ιδια.
Αν ομως το ΙΙΙ εχει πιο δυνατη/ορατη ακτινα -για να την βλεπεις καλυτερα- να το προτιμησεις.

Χαιρετώ.
Σήμερα κατάφερα να χαλάσω το λειζεράκι μου,ένα μπλε του 1W πιθανόν,διότι έπεσε στο πάτωμα από κάτω από το μαξιλάρι που το έχω πάντα για παν ενδεχόμενον.Για καναν εισβολέα πα να πει...
Η ζημιά έγκειται στο ότι δεν δουλεύει η βίδα που έχει μπροστά για να νετάρει τη δέσμη,και έτσι είναι σαν να μην το έχω.Eίναι αυτό.
https://www.banggood.com/SHARP-EAGL...ng-Laser-Pointer-p-1014556.html?rmmds=myorder .Φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία το βιδωτό εμπρός τμήμα.
Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει μπας και το σώσουμε;

Δεν μπορουμε δυστυχως να επεκταθουμε για αυτου του τυπου τα λειζερ λογω Ελληνικης νομοθεσιας. Το ειχαμε ψαξει οταν ειχε πρωτοανοιχτει το νημα.

Πλεον γραφουμε για τα εργαλεια με λειζερ εδω.

Δεν μπορουμε δυστυχως να επεκταθουμε για αυτου του τυπου τα λειζερ λογω Ελληνικης νομοθεσιας. Το ειχαμε ψαξει οταν ειχε πρωτοανοιχτει το νημα.

Πλεον γραφουμε για τα εργαλεια με λειζερ εδω.

Δεν το καταλαβαίνω.Και την Ατομική βόμβα απαγορευμένη την έχει η νομοθεσία υποθέτω,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να συζητάμε γι' αυτή.Και τα Γιαπωνέζικα μαχαίρια κουζίνας, που έχω εν αφθονία,μπορούν να κόψουν λαιμούς μιά χαρά εύκολα.Αλλά πουλιούνται.
Και τελικά,το να μιλάμε για κάτι,κατ' αρχάς δεν είναι υποχρεωτικό να το έχουμε κι όλας.Μπορεί το ενδιαφέρον να είναι θεωρητικό.

Τι ακριβώς είναι αυτά τα λέιζερ και γιατί δεν επιτρέπεται να μιλάμε γι αυτά?