Λαστιχα για 4x4

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
Συνάδελφοι για πείτε τις γνώμες σας. Τι λάστιχα προτείνετε για Grand Vitara 1600 3d '02.

Διάσταση 215/65/16 και υπάρχει η σκέψη αντί για 80-20 να μπούνε 70-30. Καμιά πρόταση ?

JohnJohn said:
Συνάδελφοι για πείτε τις γνώμες σας. Τι λάστιχα προτείνετε για Grand Vitara 1600 3d '02.

Διάσταση 215/65/16 και υπάρχει η σκέψη αντί για 80-20 να μπούνε 70-30. Καμιά πρόταση ?

Οτι προτεινει ο κατασκευαστης!

εχμ.. συμφωνώ 100% όσον αφορά την διάσταση και τους δεικτες βαρους, ταχύτητας κτλ. Αλλά με την μάρκα-μοντέλο τι γινεται? Στα 4κίνητα δεν έχω ιδέα, αλλά στα αυτοκίνητα δρόμου στην ίδια διάσταση ( και δείκτες κτλ) οι διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο ελαστικού είναι από υπαρκτές έως έντονες. Στα 4κίνητα είναι όλα πάνω κάτω "τα ίδια" ? Χλωμό το κόβω, τι λετε ?

Αναλογος πως το χρησιμοποιεις θα επιλεξεις αν θα πας σε κατι πιο χωματινο η οχι αλλα να ξερεις οτι πιο χωματινο ελαστικο σημαινει θορυβο στον αυτοκινητοδρομο, κακη προσφυση στον επαρχιακο αλλα εκτος δρομου μεταμορφωνει το αυτοκινητο. Για μαρκα που θα επιλεξεις δεν εχω γνωμη αλλα θα προτεινα σιγουρα μια απο τις 3-4 γνωστες εταιρειες που ολοι ξερουμε.

Εχω ακριβώς αυτή τη διάσταση. Προτείνω ανεπιφύλακτα Yokohama Geolandar
πάντα εαν κάνεις τέτοια χρήση (50/50). Εχουν λίγο θόρυβο παραπάνω είναι η αλήθεια όμως η αίσθηση στο εκτος δρόμου που σου δίνουν είναι εξαιρετική. Ιδιαίτερα ανθεκτικά επίσης. Εχω δοκιμάσει Michelin & Uniroyal επίσης χωρίς να είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

Για 80-20 πολυ καλο ειναι το Mishelin Synchrone4x4 ιδιαιτερα στο βρεγμενο και στο φρεναρισμα στο βρεγμενο πολυ καλυτεερο απο το ΤΟΥΟ που ειχα προηγουμενως το οποιο ηταν πιο σκληρο και πιο ασφάλτινο. Σε διασταση 215 70 16.

Δεν ξέρω σε τι διαστάσεις βγαίνει κι αν σου κάνει, αλλά εξαιρετικό λάστιχο (δοκιμασμένο σε Land Cruiser 265/65/17) είναι το BRIDGESTONE DUELER A/T.

Re: Απάντηση: Λαστιχα για 4x4

Μπάμπης Κολέζας said:
Δεν ξέρω σε τι διαστάσεις βγαίνει κι αν σου κάνει, αλλά εξαιρετικό λάστιχο (δοκιμασμένο σε Land Cruiser 265/65/17) είναι το BRIDGESTONE DUELER A/T.
Επίσης σε Nissan X-Trail και συμφωνώ με τον Μπάμπη… αλλά ρίξε μια ματιά και εδώ…

http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT

Λαμβανω την τιμη να αναφερω πως με Bridgestone Dueller ειναι εξοπλισμενο ενα Subaru Forester 2.0 και ειμαστε ακρως ικανοποιημενοι. Απλως μην δοκιμασεις αναποδο τιμονι σε χωματινο λασπωμενο δρομο μετα απο ψιλοβροχο...