Λάστιχα για Corolla'94 και Αvensis'04

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Ετοιμάζομαι να αλλάξω τα λάστιχα στα παραπάνω 2 αυτοκίνητα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη. Θα με βοηθούσε πολύ να μου δίνατε μερικές προτάσεις αγοράς - και γενικότερα μια σχετική συζήτηση ίσως να ξεδιάλυνε λίγο τα πράγματα μιας και έχω μείνει πίσω 3 χρόνια σχετικά με το τι παίζει στην αγορά αυτή την εποχή, τι έχει βελτιωθεί και τι έχει σκαρτέψει...
Ψάχνω για λογικό κόστος αγοράς σε κάθε πρίπτωση.

Η corolla έχει τώρα bridgestone (τα 330 ή 300 νομίζω), και το avensis επίσης bridgestone (τα turanza)...

H corolla είναι το καθημερινό εργαλείο που κάνει 10-12 χιλιάδες km τον χρόνο μέσα στην Αθήνα
(γρήγορη αλλά όχι νευρική οδήγηση , δεν μασάμε σε λακούβες, καβαλάμε και πεζοδρόμια για να πάρουμε ψωμί από τον φούρνο στα γρήγορα)

Τo avensis είναι για ταξίδια επι το πλείστον στο εθνικό δίκτυο και την Εγνατία συν το απαραίτητα χιλιόμετρα στον τόπο προορισμού του ταξιδιού, συν μιά φορά την εβδομάδα που το πηγαινοφέρνω στη δουλειά για να μην αδειάζει η μπαταρία... 10-12 χιλιάδες km κι αυτό το πολύ...
(χαλαρή οδήγηση μέσα στην πόλη, υψηλές ταχύτητες έξω, πεζοδρόμια απαγορεύονται)

Last edited:
Eγω θα σου πρότεινα αυτά για την Corrolla

http://www.michelin.gr/greece/front/affich.jsp?codeRubrique=20060301144421

και αυτά για το Avensis..

http://www.michelin.gr/greece/front/affich.jsp?codeRubrique=20060301144632

Tα δευτερα τα φοράω σε VW Passat Turbo εδώ και 2 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο σε οδική συμπεριφορά,οσο και σε κράτημα,και μειωμένο θόρυβο κύλισης..
Καλή επιλογή.............-bye-

Καλό δεν λέω το μισελέν, αλλά είναι πολύ μαλακό.
Προτιμώ σε όλα τα αυτοκίνητά μου να έχω ή Continental, ή Goodyear.
Mάλλιστα για τα πρώτα παίρνω και γραπτή εγγύηση!!

η άποψή μου γιά τα 330 είναι ότι κάνουν εξαιρετικό θόρυβο και είναι σκληρά γενικώς.
Αν αυτό δεν σε προβληματίζει προχωράς.

κ τα cormoran καλα ειναι για πιο οικονομικα με μαλακη γομωση

η άποψή μου γιά τα 330 είναι ότι κάνουν εξαιρετικό θόρυβο και είναι σκληρά γενικώς.
Αν αυτό δεν σε προβληματίζει προχωράς.

Ετσι ακριβως,αλλα με εξαιρετικο κρατημα.
Τωρα εχω βαλει Michelin Primacy...ιδανικα για μακρινα ταξιδια,μαλακα και πιο "ησυχα".Υποδεεστερα ομως στο κρατημα σε σχεση με τα 330.

Πραγματικά, για το μικρό που καβαλάει πεζοδρόμια, τα michelin δεν νομίζω να κάνουν λόγω μαλακού προφίλ. Οι πιθανότητες να σκιστεί κάποιο ή να καρουμπαλιάσει είναι μεγάλες. Σαν μέγιστη διάρκεια ζωής βάζω τα 3 χρόνια, άρα 3x15k=45k χιλιόμετρα είναι κάτι που το δίνουν όλα τα λάστιχα - και τα michelin - τα οποία ( τα primacy) ακούγονται καλή λύση για το βαρύτερο avensis...
Εχει κανείς άποψη για toyo ή yokohama ?
Eχω την εντύπωση οτι τα bridgestone φθαρήκανε και στα δύο αυτοκίνητα πολύ γρήγορα και ειδικά τα turanza αναίτια. Και ναι όντως πολύς θόρυβος...

Cormoran, δεν τα έχω ξαναακούσει...
Goodyear - τα 4 Seasons, αν και γνωστά, δεν εχω ακούσει ούτε κακές ούτε καλές κριτικές.
Για σκληρή χρήση στην corolla αλλά χωρίς πολύ θόρυβο (bridgestone) τι εναλλακτικές έχουμε ?

Πραγματικά, για το μικρό που καβαλάει πεζοδρόμια, τα michelin δεν νομίζω να κάνουν λόγω μαλακού προφίλ. Οι πιθανότητες να σκιστεί κάποιο ή να καρουμπαλιάσει είναι μεγάλες. Σαν μέγιστη διάρκεια ζωής βάζω τα 3 χρόνια, άρα 3x15k=45k χιλιόμετρα είναι κάτι που το δίνουν όλα τα λάστιχα - και τα michelin - τα οποία ( τα primacy) ακούγονται καλή λύση για το βαρύτερο avensis...
Εχει κανείς άποψη για toyo ή yokohama ?
Eχω την εντύπωση οτι τα bridgestone φθαρήκανε και στα δύο αυτοκίνητα πολύ γρήγορα και ειδικά τα turanza αναίτια. Και ναι όντως πολύς θόρυβος...

Θεωρητικά πάντα, τα 3 χρόνια με τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται τα καλοκαίρια είναι ταβάνι.
toyo και-bye- yokohama είναι πολύ καλά!

Απο YOKOHAMA εχω πάντως "εμπείρια" καθώς είχαν φαγωθεί με κανονική χρήση του αυτοκινήτου μέσα σε 2 χρόνια..
Σε σχέση με τα michelin,τα ΤΟΥΟ και YOKOHAMA εχουν πιο μαλακό υλικό και φθείρονται γρηγορότερα.
Βέβαια δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα της εκάστοτε μάρκας αλλά για την Performance και Sport κατηγορία της κάθε μιας

Πιθανότεροι διεκδικητές των ευρώ μου

a) Continental premium contact 2
b) Michelin energy saver
c) Goodyear optigrip
d) Yokohama c drive
e) Bridgestone er300

Kαμμιά κριτική ?

Continental Premium Contact 2 έχω βάλει 2 συνεχόμενες φορές στο οικογενειακό αυτοκίνητο. Πολύ καλή απόδοση σε όλους τους τομείς, ισορροπημένο δηλαδή.
Από εκεί και πέρα για την Corolla ίσως πρέπει να βρεις κάτι που να βοηθάει στην οικονομία στη βενζίνη και να βγάζει αρκετά κμ μιας και το χρησιμοποιείς καθημερινά στην Αθήνα. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία...

Απάντηση: Re: Λάστιχα για Corolla'94 και Αvensis'04

Πιθανότεροι διεκδικητές των ευρώ μου

a) Continental premium contact 2
b) Michelin energy saver
c) Goodyear optigrip
d) Yokohama c drive
e) Bridgestone er300

Kαμμιά κριτική ?

Το a στο avensis,και το b στο corolla....-bye-

Tελικά για το Avensis συμφωνώ, πάω για continental
Για την corolla...χμμμ... το michelin δεν αντέχει την ταλαιπωρία, αλλά έχει αποδείξει οτι κρατάει καλά στο δρόμο...
Το yokohama a drive και το goodyear optigrip τα ξέρει κανείς ?

Πρακτικά to runflat είναι για τις γυναίκες (και μερικούς άντρες) που δεν ξέρουν να δουλέψουν σταυρό και γρύλλο. Απο κεί και πέρα και με την ρεζέρβα πας σε ενα βουλκανιζατέρ και το φτιάχνεις. Σαν οδηγικά χαρακτηριστικά εχω διαβάσει οτι ειναι πολύ κάτω σε σχέση με τα ίδια non-runflat...

Τελικά στο Avensis έβαλα τα Continental Premium Contact 2 σε διαστάσεις 205/55/16 91Η 18η εβδομάδα 2009 (προτίμησα τα Η από τα V για να είναι λίγο πιό μαλακά)
370 E όλα μαζί (αγορά - τοποθέτηση - αλλαγή βαλβίδων)

Απομένει τώρα να το πάω για ευθυγράμμιση (μόλις ανοίξει ένας καλός που ξέρω).