Λάθος ήχος στα ακουστικά από τον ενισχυτή

Djbeast

New member
5 September 2009
62
Αθήνα
Αντιμετωπίζω ένα θέμα με τον ήχο και τα νέα ακουστικά μου.
Συγκεκριμένα , όταν συνδέω τα ακουστικά μου στον A/V ενισχυτή μου (Pioneer SC-LX73) , ο ήχος δεν είναι στερεοφωνικός.Είναι σαν να ακούω ορισμένα κανάλια ήχου αλλά όχι όπως θα έπρεπε.Πιο απλά , όταν συνδέω το βύσμα των ακουστικών στον ενισχυτή , αυτός αλλάζει από πολυκάναλο σήμα σε στέρεο , στα αυτιά μου δεν ακούω στέρεο.
Η πηγή του ήχου είναι κυρίως κονσόλες (ps4,ps3,xbox one κτλ) που είναι συνδεδεμένες με hdmi καλώδια πάνω στον ενισχυτή.
Έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις των κονσολών και του ενισχυτή αλλά δεν μπόρεσα να καταφέρω κάτι.Θεωρώ ότι πρόκειται για κάποια ρύθμιση που μου έχει ξεφύγει.
Μήπως ξέρει κάποιος να με βοηθήσει?
Ευχαριστώ.

Last edited:
Ποια είναι τα νεα σου ακουστικά? έχουν καρφί 6.35 mm ή 3.5 mm χρησιμοποιείς αντάπτορα? είσαι σίγουρος ότι έχεις τοποθετήσει το καρφί τέρμα μέσα στην υποδοχή ή/και το καρφί στο αντάτορα και αυτός εν συνεχεία στην υποδοχή?

Δεν υπάρχει απολύτως καμία ρύθμιση που πρέπει να κάνεις, απλά βάζεις το καρφί στην υποδοχή και ακούς στέρεο, αν φυσικά η πηγή σου αναπαράγει στέρεο.

Δες μήπως είναι ενεργοποιημένο κάποιο surround πεδίο. Σε κάποιους AVR έτσι δουλεύει το ψευδοσαράουντ από τα ακουστικά.

Mηπως τα ακουστικα εχουν μικρο jack ο ενισχυτης μεγαλη τρυπα και εβαλες καποιον ανταπτορα για το jack και ο ανταπτορας ειναι μονοφωνικος. ?

Re: Απάντηση: Λάθος ήχος στα ακουστικά από τον ενισχυτή

Mηπως τα ακουστικα εχουν μικρο jack ο ενισχυτης μεγαλη τρυπα και εβαλες καποιον ανταπτορα για το jack και ο ανταπτορας ειναι μονοφωνικος. ?

+1 ναι και αυτό παίζει

Phones Surr λέγεται η ρύθμιση που πρέπει να τσεκάρεις και να την απενεργοποιήσεις. Σελίδα 58 στο manual. Είναι μαζί με τα υπόλοιπα advanced surround listening modes.

Ο άνθρωπος σου λέει ότι δεν ακούει στέρεο. Ακόμα και δίκιο να έχεις το surround δεν ακούγεται μονοφωνικό, άλλο είναι το πρόβλημα.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.
Απαντάω εδώ για όλες τις ερωτήσεις κατά σειρά :

- Τα ακουστικά είναι τα SteelSeries Siberia Elite Prism και μάλιστα είναι καινούργια και έχουν παίξει λιγότερο από 2 ώρες.Είναι headset για το pc αλλά έχουν μετατροπέα που τους δίνουν την δυνατότητα να παίζουν παντού.Έχουν καρφάκι 3,5 mm και στον ενισχυτή χρησιμοποιώ μετατροπέα σε 6,35 mm.Τα βύσματα έχουν κουμπώσει καλά μεταξύ τους.Οι πηγές είναι παιχνιδοκονσόλες οι οποίες έχουν την δυνατότητα να παίζουν και surround ήχο.

- Δεν είναι ενεργοποιημένο κάποιο surround πεδίο.Όταν βάζω τον 6,35 mm μετατροπέα στον ενισχυτή , αυτομάτως γράφει Stereo χωρίς καμιά άλλη ένδειξη.

- Ο 6,35 mm μετατροπέας που χρησιμοποιώ είναι στερεοφωνικός , έχει δηλαδή 2 μαύρα δακτυλίδια πάνω στο σώμα του.

Δοκίμασα και κάποια άλλα ακουστικά ψείρες που έχω και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Αρχίζω και πιστεύω ότι κάτι τρέχει με τον 6,35 mm μετατροπέα.

Ο άνθρωπος σου λέει ότι δεν ακούει στέρεο. Ακόμα και δίκιο να έχεις το surround δεν ακούγεται μονοφωνικό, άλλο είναι το πρόβλημα.

Άλλο έγραψε:

"Είναι σαν να ακούω ορισμένα κανάλια ήχου αλλά όχι όπως θα έπρεπε"

Δεν έγραψε ότι ακούει μονοφωνικά. Η περιγραφή μοιάζει με ενεργοποιημένο DSP.

Είναι πολύ απλό να το τσεκάρει στο ADV. SURR και από το τ/χ.

Άλλο έγραψε:

"Είναι σαν να ακούω ορισμένα κανάλια ήχου αλλά όχι όπως θα έπρεπε"

Δεν έγραψε ότι ακούει μονοφωνικά. Η περιγραφή μοιάζει με ενεργοποιημένο DSP.

Είναι πολύ απλό να το τσεκάρει στο ADV. SURR και από το τ/χ.

Δυστυχώς δεν είναι ούτε αυτό.

Τότε ή χαλασμένος αντάπτορας ή χαλασμένη υποδοχή ακουστικών (αν και αυτό σπάνιο).

Υποψιάζομαι ότι ο 6,35 mm αντάπτορας να είναι χαλασμένος , αν και χθες τον αγόρασα.Για την υποδοχή του ενισχυτή χλωμό , δεν έχω βάλει ξανά ακουστικά , η πρώτη φορά είναι τώρα.Θα αγοράσω άλλον αύριο και θα ξαναπροσπαθήσω.

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις με την κάρτα τους και το λογισμικό τους σε υπολογιστή να δεις τι γίνεται?
Έχεις βάλλει το mini-jack πάνω στο μοχλό του ps4 να δεις μην έχεις ενεργοποιήσει καμία περίεργη ρύθμιση στο ps4?

Μπορείς επίσης να τσεκάρεις τη διαφορά με το ενσωματωμένο ραδιόφωνο σε σχέση με το ps4.

Στο user manual λέει ότι έχουν στη συσκευασία και αντάπτορα για κινητά, εκεί ακούγονται ΟΚ?

Υποψιάζομαι ότι ο 6,35 mm αντάπτορας να είναι χαλασμένος , αν και χθες τον αγόρασα.Για την υποδοχή του ενισχυτή χλωμό , δεν έχω βάλει ξανά ακουστικά , η πρώτη φορά είναι τώρα.Θα αγοράσω άλλον αύριο και θα ξαναπροσπαθήσω.

Εδώ είναι το πρόβλημα όπως σου είπαμε πιο πάνω, πιθανώς αγόρασες στέρεο σε μόνο...

Στα συνοδευτικα/ανταπτορες, ειδα κατι τριπολικα και τετραπολικα βυσματα. (μαλλον και για το mic)
Mηπως εκει γινεται το προβλημα με καποια αντιστροφη επαφης κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To λεω αυτο γιατι με το τετραπολικο βυσμα, θυμηθηκα την περιπτωση των sony mh1 οπου δεν εκλειναν κυκλωμα με την γειωση αλλα με το μικροφωνο οταν δεν πατησεις το κουμπι στο hands free.
(Αλλιως ακουγονται σαν απο πηγαδι)

Μηπως παιζει και καποια παρομοια περιπτωση με τον ανταπτορα κι εδω. ?

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις με την κάρτα τους και το λογισμικό τους σε υπολογιστή να δεις τι γίνεται?
Έχεις βάλλει το mini-jack πάνω στο μοχλό του ps4 να δεις μην έχεις ενεργοποιήσει καμία περίεργη ρύθμιση στο ps4?

Στον υπολογιστή παίζουν μια χαρά! Επίσης κουμπωμένα πάνω σε smartphone/tablet/ps vita/3ds , παίζουν πολύ καλά.Δοκίμασα ότι φορητή συσκευή είχα στο σπίτι και είναι οκ.
Στο ps4 θα τα δοκιμάσω σε λίγο , αλλά θέλω να παίρνω τον ήχο από όλες τις κονσόλες μέσω του ενισχυτή χωρίς να χρειαστεί να περιοριστώ στο π.χ ps4.

Στο user manual λέει ότι έχουν στη συσκευασία και αντάπτορα για κινητά, εκεί ακούγονται ΟΚ?

Ναι , οι αντάπτορες των ακουστικών για κινητά/τάμπλετ κτλ λειτουργούν άψογα.

Εδώ είναι το πρόβλημα όπως σου είπαμε πιο πάνω, πιθανώς αγόρασες στέρεο σε μόνο...

Αυτό φαντάζομαι και εγώ ότι έχει γίνει.Αν και ζήτησα στέρεο σε στέρεο.Αύριο θα αγοράσω άλλο και θα ξαναπροσπαθήσω.

Στα συνοδευτικα/ανταπτορες, ειδα κατι τριπολικα και τετραπολικα βυσματα. (μαλλον και για το mic)
Mηπως εκει γινεται το προβλημα με καποια αντιστροφη επαφης κλπ.

To λεω αυτο γιατι με το τετραπολικο βυσμα, θυμηθηκα την περιπτωση των sony mh1 οπου δεν εκλειναν κυκλωμα με την γειωση αλλα με το μικροφωνο οταν δεν πατησεις το κουμπι στο hands free.
(Αλλιως ακουγονται σαν απο πηγαδι)

Μηπως παιζει και καποια παρομοια περιπτωση με τον ανταπτορα κι εδω. ?

Είσαι φοβερός , αυτό λέω μόνο!
Και εξηγώ : στην συσκευασία των ακουστικών είχε 2 αντάπτορες των 3.5 mm. Ένας για στέρεο ήχο+μικρόφωνο και ο άλλος ξεχωριστά για στέρεο ήχο και ξεχωριστά για μικρόφωνο. Χρησιμοποιούσα το πρώτο που περιγράφω και το αποτέλεσμα είναι αυτό που είπες , ήχος από πηγάδι. Τώρα δοκίμασα και το άλλο και όλα παίζουν μια χαρά! Δεν είχα ιδέα ότι μπορούσε να συμβεί αυτό.
Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθειά σας!!! Καταλαβαίνετε ότι απομονώνομαι σιγά-σιγά :)