Λάθος, πρόβλημα ή κλοπή (;) από locker της ACS

17 June 2006
11,273
Πήγα να παραλάβω σήμερα 2 πακέτα από την Adidas από το ACS smart locker της περιοχής μου. Η adidas τα είχε στείλει με 2 αποστολές, η μικρή είχε ένα ζευγάρι παπούτσια για την κόρη μου και η μεγάλη περισσότερα πράγματα.
Πάω ανοίγω το πρώτο το μικρό locker και ήταν άδειο. Δεν το κλείνω και ανοίγω το δεύτερο μήπως για κάποιο λόγο είχαν μπει και τα δύο εκεί.
Το δεύτερο μεγάλο είχε κανονικά το κιβώτιο με τα πράγματα, αλλά το δέμα με το πρώτο άφαντο.
Κλοπή; Λάθος υπαλλήλου που ξέχασε να βάλει το δεματάκι μέσα;

Η επικοινωνία με την ACS είναι προβληματική γενικώς. Σιγά μην σήκωνε κάποιος τηλέφωνο κυριακή. Έστειλα μέσω φόρμας επικοινωνίας να δω αν και πότε θα απαντήσει κανένας.

Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι αντίστοιχο; Να λέω απλά ευτυχώς που "εξαφανίστηκε" το μικρό δέμα μικρής αξίας σε σχέση με το δεύτερο πολλαπλάσιας;

Ενωμεταξύ ποτέ δεν παραλαμβάνω από locker γιατί μπορώ να παραλάβω κανονικά από courier πρωινές ώρες. Απλά κάποιες εταιρίες (πχ Adidas, Aliexpress, κλπ) έχουν στις συμφωνίες τους default παράδοση σε Locker.

1758434749299.png

Last edited:
  • Sad
Reactions: vlad66 and ika
Καλά ξεμπερδέματα.
Ούτε σε μένα έχει τύχει κάτι τέτοιο.

Αν ξέχασε ο υπάλληλος να το βάλει, θα τους περισσεύει και θα σε ενημερώσουν φαντάζομαι.
Αν το πήρε, άντε να αποδείξεις πως όντως το βρήκες άδειο....
Ίσως αν έχουν κάποια φόρμα παραπόνων στον ιστότοπο ή αλλού και τα γράψεις εκεί.
Επίσης ένα μήνυμα-ενημέρωση από 'κει που τα πήρες δεν βλάπτει.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Επειδή έχει μεγαλώσει παρά πολύ η μπίζνα με τα locker έχει ακούσει κανένας αν παραβιάζονται με ηλεκτρονικό τρόπο, όχι με λοστούς.
Εδώ θα μου πείτε παραβιάζονται ολόκληρα αυτοκίνητα , στα locker θα κολλάνε;

Καλημέρα,
Υπάρχει και η πιθανότητα ο υπάλληλος να το έβαλε σε άλλη θυρίδα. Σε αυτή την περίπτωση, κάποιος θα βρεθεί με το δικό σου δέμα.
Γενικότερα, η διαδικασία τοποθέτησης των δεμάτων στο locker είναι συγκεκριμένη και με σκοπο την αποφυγή λαθών. Επίσης υπάρχει διαδικασία σε περιπτωση προβλήματος (πχ αέρας έκλεισε την πόρτα), να επιλυθεί με άμεση επικοινωνία του υπαλλήλου με τα κεντρικά.
Το θεωρώ δύσκολο ο υπάλληλος να ξέχασε να τοποθετήσει το δέμα, ενώ είχε ολοκληρώσει την διαδικασία. Θα έπρεπε να γυρίσει στο φορτηγό με το δέμα!!!
Υπάρχει και η πιθανότητα να μην χώραγε το δέμα στην συγκεκριμένη θυρίδα, να μην υπήρχε άλλη ελεύθερη και απλά το γύρισε πίσω έχοντας όμως δηλώσει την τοποθέτηση.
Σαφώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί η κακόβουλη ενεργεια, αλλά έχει μικρό ποσοστό.

Εγω θα έστελνα και ένα μήνυμα εδω, μόνο και μόνο για το ιστορικό.
1758438462379.png

Η διαδικασια τοποθετησης που εχω δει εγω να γινεται απο συγκεκριμενη εταιρεια, φανταζομαι ολες την ιδια διαδικασια ακολουθουν, ειναι ο υπαλληλος σκαναρει το barcode που ειναι κολλημενο στο πακετο και ανοιγει αυτοματα το αντιστοιχο προκαθορισμενο ντουλαπακι οπου τοποθετει το δεμα και το κλεινει.... αυτοματα ερχεται μηνυμα στον πελατη οτι το δεμα του ειναι ετοιμο προς παραλαβη στο ταδε κουτι με τους δεινα κωδικους...

Θα πρεπει να εχεις λαβει 2 μηνυματα για τα 2 locker.... αρα ο υπαλληλος σκαναρε 2 ετικετες.... το γιατι η μια δεν μπηκε στο locker θα το ξερει αυτος φανταζομαι, εαν δεν χωρουσε η οτι αλλο...

εγω εχω βρει σε σκρουτζοκουτο,μαζι με το δικο μου μικρο δεμα,ενα ακομα μεγαλυτερο καποιου αλλου.
ειδοποιησα τον σκρουτζ μετα απο μεγαλη προσπαθεια επικοινωνιας μαζι τους...

• Wow
Reactions: Larry and vlad66
Απλά κάποιες εταιρίες (πχ Adidas, Aliexpress, κλπ) έχουν στις συμφωνίες τους default παράδοση σε Locker.

Το ξερεις οντως αυτο ?

Γιατι και εμενα συμβαινει αυτο και προσπαθω ΜΗΝΕΣ να επικοινωνησω με το καταστημα που με εξυπηρετει αλλα ειναι αδυνατον πρεπει να πας απο εκει να το παιξεις Ελληναρας.

Δυστυχως καθε καταστημα της ACS αντανακλα την επαγγελματικοτητα του κατοχου που το τρεχει. Του Ζωγραφου πχ ειναι ακρως επαγγελματιες παντα σηκωνουν τηλεφωνα συννενοεισαι......της Αγιας Παρασκευης μιλαμε για οτι χειροτερο μου εχει τυχει στην ζωη μου εδω και σχεδον ενα χρονο μια μονον φορα σηκωσανε τηλεφωνο.

Παντως απο Adidas επειδη δεν γουσταρω αυτη την πρακτικη του locker προτιμω παραλαβη απο το καταστημα στην Μεσογειων (outlet αλλα πολυ εξυπηρετικοι), και δοκιμαζω επι τοπου οτι εχω παραγγειλει και επιστρεφω επι τοπου οτι δεν μου κανει και δεν χρεωνεται ποτε στην πιστωτικη μου τελικα .

Η καλυτερη περιπτωση ειναι αυτη.

Κι εγώ έχω πάρει λάθος δέμα… φαντάζομαι οτι το δικό μου θα το πήρε κάποιος άλλος.
Όχι ACS όμως, απο Boxnow

• Wow
Σε εμενα, εφτασε ο κουριερ, χτυπησε το κουδουνι του θυροτηλεφωνου, βγηκα στο
μπαλκονι, και τον ειδα να ψαχνει ασταματητα το βαλιτσακι.
Τον ρωταω τι συμβαινει και μου λεει "κλεψανε το δεμα".
Το βιβλιοπωλειο μου ξαναστειλε εκ νεου τα εξι βιβλια που περιειχε το δεμα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει η (έστω) μικρή πιθανότητα,να εχουν σύστημα παρακολούθησης τα lockers.

Στα ATM, χωρίς να φαίνεται πουθενά, υπάρχει κάμερα και έτσι έχουν τσιμπήσει αρκετούς πονηρούς.
Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον.

Δεν ξέρω αν υπάρχει η (έστω) μικρή πιθανότητα,να εχουν σύστημα παρακολούθησης τα lockers.

Δεν εχουν.

Ουτε της ACS, oυτε της Boxnow ουτε της Skroutz.

Ειναι θεμα προστασιας προσωπικων δεδομενων.

• Sad
Reactions: mdvq
Λοιπόν, τέλος καλό, όλα καλά.
Μου ήρθε μήνυμα στις 8μιση το πρωί ότι θα μου έρθει σπίτι και 9 παρά τέταρτο ήρθε όντως στο σπίτι το δέμα.
Ο υπάλληλος δεν ήξερε τίποτα.
Εικάζω ότι δεν έπαιρνε για λίγο το κουτί η θυρίδα που είχε επιλεγεί και δεν είχε καταφέρει ο άλλος υπάλληλος να το χωρέσει μέσα λόγω ύψους.

Τώρα θα πρέπει να ενημερώσω τη Adidas ότι λύθηκε και να δω αν θα πάρω κάποια ενημέρωση με mail από την εξυπηρέτηση πελατών της ACS.

Επίσης μου ήρθε ενημέρωση για να δηλώσω πως να παραλάβω το δέμα στο email αφού το είχα παραλάβει.

Φυσικά λίγο αργότερα η εξυπηρέτηση πελατών απάντησε λιτά ότι έχω ήδη παραλάβει το δέμα μου.

Στείλε τους email ότι είναι ευκαιρία να αναβαθμίσουν το σύστημα τους , σε αντίστοιχες περιπτώσεις να πηγαίνει μήνυμα π.χ. "αδυναμία παράδοσης τάδε δέματος στο locker, θα ενημερωθείτε για νέα παράδοση" ούτως ώστε να μην καρδιοχτυπά ο κάθε άνθρωπος.
Αν ήταν κινητό π.χ. 500 ευρώ;
Μην γελάτε, κάποιοι χρησιμοποιούν τα lockers ακόμα και για μεγάλης αξίας αντικείμενα.

• Like
Στείλε τους email ότι είναι ευκαιρία να αναβαθμίσουν το σύστημα τους , σε αντίστοιχες περιπτώσεις να πηγαίνει μήνυμα π.χ. "αδυναμία παράδοσης τάδε δέματος στο locker, θα ενημερωθείτε για νέα παράδοση" ούτως ώστε να μην καρδιοχτυπά ο κάθε άνθρωπος.
Αν ήταν κινητό π.χ. 500 ευρώ;
Μην γελάτε, κάποιοι χρησιμοποιούν τα lockers ακόμα και για μεγάλης αξίας αντικείμενα.
Στην BOXNOW, δηλώνεις από πριν το εύρος αξίας του αντικειμένου που μετακινείται, έχει μέχρι 100€.
Οπότε αν χαθεί, το πολύ να πάρει ο απωλέσας τα 100€.

τέλος καλό όλα καλα....
αλλα ας το γραψω
εγω ανοιξα το δικο μου κουτι και βρήκα μεσα και ενα αλλο, το οποιο μαλιστα το ανοιξα γιατι δε καταλαβα οτι δεν ηταν δικο μου (περιμενα αρκετα πραγματα και υπεθεσα οτι τα ειχαν βαλει σε διαφορετικα κουτακια)
Το οποιο προφανως το εκλαιγε καποιος αλλος.
Ειχε τηλέφωνο και τον πηρα. Εμενε κοντα προφανως, βρεθηκαμε και του το εδωσα.

Ειχε παρει τηλεφωνο την εταιρια αλλα δεν ειχε βγαλει μεχρι τοτε ακρη.
Τι θα γινοτανε αν κραταγα το δεμα δε ξερω (Ειχε και ωραια πραγματα μεσα, για ψαρεμα) :cool:

Πάντως να γράψω εδώ:
- Η ACS επικοινώνησε αφού μου έστειλαν πρώτα το δέμα στο σπίτι. Τους έστειλα απάντηση για αναβάθμιση του συστήματός τους μιας και όντως το πιο πιθανό σενάριο ήταν ότι η επιλεγμένη θυρίδα δεν έπαιρνε το δέμα.
- Η Adidas πρότεινε επιστροφή χρημάτων, τα οποία τους ζήτησα να μην το προχωρήσουν μιας και παρέλαβα τα παπούτσια τελικά.