Λάθος, πρόβλημα ή κλοπή (;) από locker της ACS

Καλά,όλοι έχουν μεγάλη πλάκα.
Ακόμα και το eshop δεν ήξερε τι του γινόταν σε δεμα με παράδοση στο κατάστημα τους.
Το είχα παραλάβει και το είχαν δύο μέρες μετά,προς αποστολή!!!
Ευτυχώς που ήταν ένα καλό παλληκάρι στο κατάστημα,που σήκωνε το τηλέφωνο και με ενημερωνε ο ίδιος!!

Πριν από καναδυό εβδομάδες μου ήρθε μήνυμα στο viber από boxnow για παραλαβή δέματος.

Παρότι παραλαμβάνω αρκετές φορές από boxnow, δεν περίμενα κάτι.

Μου έστειλαν και κωδικό κανονικά.

Τους πήρα τηλ Σάββατο λίγο πριν τις 18:00 που κλείνουν, μου απάντησαν ότι έστειλαν μήνυμα σε λάθος κινητό, όλα ΟΚ και να μην δώσω σημασία σε πιθανά άλλα μηνύματα.

2 μέρες μετά μου ήρθε ξανά μήνυμα να πάω να πάρω το πακέτο γιατί λήγει η προθεσμία το οποίο αγνόησα.

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν πήγαινα να το πάρω. Ο άνθρωπος που το περίμενε θα μπορούσε να βγάλει άκρη εύκολα;

Υπάρχουν κολλήματα.
Είχα πληρώσει 3€ στο ΒΝ για να στείλω κάτι σε φίλο. Τελικά δεν έστειλα γιατί συναντήθηκαμε το ίδιο βράδυ, πριν το στείλω και του το έδωσα χέρι-χέρι.
Μετά από 40-45 μέρες ήταν να του στείλω κάτι ξανά, οπότε πήγα να χρησιμοποιήσω τον κωδικό που είχα πληρώσει και δεν είχα χρησιμοποιήσει πριν.
Αλλά δεν λειτουργούσε.
Έστειλα mail σε ΒΝ με το θέμα, και έπαιρνα επανειλημένα κουκουρούκου απαντήσεις και σε επερωτήσεις μου για διευκρίνηση ξαναέπερνα πάλι άσχετες απαντήσεις.
Έφαγα μια βδομάδα χωρίς να μου το διευκρινήσουν από την αρχή, στο τέλος που τους ρώτησα απ' ευθείας, απάντησαν πως έτσι είναι.
Αν δεν χρησιμοποιήσεις τον κωδικό μέσα σε ένα μήνα, χάνεται.

Πριν από καναδυό εβδομάδες μου ήρθε μήνυμα στο viber από boxnow για παραλαβή δέματος.

Παρότι παραλαμβάνω αρκετές φορές από boxnow, δεν περίμενα κάτι.

Μου έστειλαν και κωδικό κανονικά.

Τους πήρα τηλ Σάββατο λίγο πριν τις 18:00 που κλείνουν, μου απάντησαν ότι έστειλαν μήνυμα σε λάθος κινητό, όλα ΟΚ και να μην δώσω σημασία σε πιθανά άλλα μηνύματα.

2 μέρες μετά μου ήρθε ξανά μήνυμα να πάω να πάρω το πακέτο γιατί λήγει η προθεσμία το οποίο αγνόησα.

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν πήγαινα να το πάρω. Ο άνθρωπος που το περίμενε θα μπορούσε να βγάλει άκρη εύκολα;
Αυτό είναι εύκολο να συμβεί με απλό ανθρώπινο λάθος στην πληκτρολόγηση του κινητού κατά την καταχώρηση.

Ενα συνοπτικο αρθρακι για την τωρινη κατασταση στα lockers στην Ελλαδα

Ενα συνοπτικο αρθρακι για την τωρινη κατασταση στα lockers στην Ελλαδα

Σίγουρα οι θυρίδες έχουν ρόλο και για αυτό έχουν ανθίσει σε όλο το δυτικό κόσμο. Δεν είναι όλοι σπίτι για να παραλαμβάνουν δέματα ώρες γραφείου και συνήθως είναι πιο κοντά η θυρίδα να πας με τα πόδια από κάποιο κατάστημα εταιρίας courier.

Αυτό που θέλει δουλειά είναι η κατάσταση στην επαρχία. Καλοκαίρι πχ στην Πάρο η ACS είναι ένα ατελείωτο χάος. Έχει λιγότερους από τους μισούς υπαλλήλους που θα χρειαζόταν, αν διαλέξεις θυρίδα την πάτησες επειδή είναι λίγες θα περιμένεις 1-2 εβδομάδες εξτρά. Βέβαια και η εναλλακτική είναι να πιεις τον καφέ σου στην ουρά. Μισή ώρα στην καλύτερη, πολλές φορές όσο πλησιάζει ο Αύγουστος και 1 ώρα. Θα ήθελε τουλάχιστον τις 5πλάσιες θυρίδες μήπως και βελτιωνώταν κάπως η κατάσταση. Από την άλλη μιλώντας με εργαζομένους, έβλεπες ότι είχαν φιλότιμο, ότι δούλευαν 16+ ώρες την ημέρα, ότι ακόμη και Κυριακές που δεν εξυπηρετούσαν κοινό ήταν εκεί μπας και προχωρήσει το ατελείωτο backlog δεμάτων. Τα δέματα χύμα πολλές φορές από εδώ και από εκεί και να μου λένε ότι η εταιρία βγάζει θέσεις εργασίας, αλλά κανείς δεν πάει να δουλέψει γιατί οι μισθοί είναι επιπέδου Αθήνας ενώ για σύγκριση οι καθαρίστριες στο νησί (λόγω έλλειψης / ελεύθερης αγοράς) έχουν φτάσει στο άνετο να ζητάνε 25+ ευρώ την ώρα.

Τι έπαθα σήμερα, και αν σας έχει τυχει κάτι ανάλογο, περιμένω δέμα από την acs, μου έρχεται το μήνυμα στο viber το μεσημέρι, Η αποστολή αριθμός (PIN αριθμός) θα παραμείνει έως τις 20/11 στο ACS Smartpoint Locker Lock and Walk οδός, για να την παραλάβετε.

Δήλωση Απορρήτου ACS (GDPR) : https://a.acssp.gr/r/?k=privacyGDPR

Το απόγευμα και ενώ ήμουν στο δρόμο, για να πάρω το δέμα, μου έρχεται νέο μήνυμα στο viber, Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ αριθμός ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SMARTPOINT ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ) ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ, λέω μα καλά αφού μέχρι της 20/11 έγραφε το πρώτο μήνυμα, τι έγινε, ευτυχώς πάντως που πρόλαβα την υπάλληλο,, και το πείρα από το Locker, μου είπε μάλιστα ήρθατε να πάρετε δέμα, γιατί τα αφαιρέσαμε τώρα τον λόγο δεν τον ξέρω, βγήκε off το συγκεκριμένο Locker, και υπήρχε φόβος μην ανοίξουν οι θυρίδες από μονές τους, και να μπορεί οποίος θέλει να πάρει τα δέμα που ήταν μέσα, βγήκε of το σύστημα της acs (δίχτυο) της πανελλαδικά που ελέγχει τα lockers,έπεσε θύμα χακερ το σύστημα που ελέγχει τα lockers, έχει να κάνει με αυτό https://www.e-peiraias.gr/geniko-di...-dekades-istoselides-provlima-sti-cloudflare/ δεν ξέρω

Έπεσε ένα μεγάλο ποσοστό ιστοσελίδων σήμερα λόγω προβλήματος στο cloudflare και έχασαν την επικοινωνία τα lockers με το σύστημα.