Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Απάντηση: Re: Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Αυτό ειπα εγώ? Με εκπλήσεις.

Η αντίδραση σου στην περίπτωση που αναφέρεις προβλέπεται και δεν είναι υποκατάστατο της αστυνομίας. Δικαίωμα προστασίας της εστίας σου έχεις. Δημοσίων ελέγχων δεν έχεις.
Βεβαια.
Προστατευω την πραματεια μου και το μεροκαματο μου, εμμεσα την οικογενεια μου και τον εαυτο μου.

Να διαμαρτυρηθω, εχω δικαιωμα?

Τέτοια αντμετώπιση βίωσαν και Έλληνες μετανάστες σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες, ευτυχώς όμως ήταν μεμονωμένα περιστατικά, θα μου πεις Alex τι ξέρουν οι "κουτόφραγκοι"....
Αν νομίζουν κάποιοι ότι το πρόβλημα της βίας ή της παραοικονομίας έχει φυλετική βάση πλανώνται πλάνην οικτράν.

Δεν συνάγεται από αυτό που έγραψα?

Μα δεν μεμφθηκα την απαντηση που δωσατε ουτε μπαινω στην διαδικασια να την κρινω. Απλα προσωπικα πιστευω πως το αραπης ειναι πρωτιστως ενα ρατσιστικο σχολιο, κ μετα ολα τ'αλλα. Ισως το quote μου να ηταν λαθος, απλα ηθελα να δειξω οτι και εμενα με ενοχλησε η συγκεκριμενη εκφραση, οπως προφανως κ εσας.

Τροποποιήθηκαν αρκετά ποστ και διεγράφησαν μερικά που απαντούσαν κυρίως πάνω σε λέξεις οι φράσεις που διεγράφησαν.

Τους κανόνες τους γνωρίζετε όλοι. Δεν χρειάζεται να ξεφεύγουμε σε φρασεολογία ή να προβαίνουμε σε επιλογή λέξεων που ενδεχομένως και πιθανότατα ενοχλεί τους συνομιλητές μας. Δόξα τω θεώ, όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά, μια χαρά τη γνωρίζουμε τη γλώσσα μας καθώς και τον πλούτο της. Ας τον χρησιμοποιήσουμε.

Τέλος, ξαναϋπενθυμίζω ότι τα πολιτικά θέματα απαιτούν ιδιαίτερη και περισσότερη προσοχή στον τρόπο έκφρασης διότι ακούγονται πολλές απόψεις οι οποίες τις περισσότερες φορές πόρρω απέχουσι η μία από την άλλη. Ως εκ τούτου, η αυτοσυγκράτηση είναι ο πρώτος κανόνας συμμετοχής σε τέτοιου είδους νήματα.

Εύχομαι, να μην χρειαστούν άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις και να συνεχίσουμε την κουβέντα μας αποφεύγοντας άστοχους και ακατάλληλους χαρακτηρισμούς.

Last edited:
Για να μην θίξω καν το θέμα της αρμοδιότητας που (δεν) εχει ο οποιοσδήποτε σύλλογος να αντικαταστήσει την αστυνομία και τους μηχανισμούς τους.

Εδω ειναι ολη η ουσια.

Απάντηση: Re: Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Τέτοια αντμετώπιση βίωσαν και Έλληνες μετανάστες σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες, ευτυχώς όμως ήταν μεμονωμένα περιστατικά, θα μου πεις Alex τι ξέρουν οι "κουτόφραγκοι"....
Αν νομίζουν κάποιοι ότι το πρόβλημα της βίας ή της παραοικονομίας έχει φυλετική βάση πλανώνται πλάνην οικτράν.
Οι οποιοι πηγαν εκει με διακρατικες συμφωνιες...
Με ετοιμες δουλειες και ιατρικες εξετασεις.

Mιας και χάζεψα το βίντεο μούκανε εντύπωση πώς απο τούς αυτόχθονες ,στο μέν αυτοκίνητο τού χτυπημένου κυρίου στην αρχή απο πίσω κρεμόταν η ελληνική σημαία(στην πλευρά τού οδηγού-φρουρού) ,και ο έτερος που τραυματιστηκε στον λαιμό πάλι φορούσε φανέλλα της εθνικής ελλάδος..
Καλά ολοι με σημαιες και ελληνόφρονα μπλουζάκια πάνε στις δουλειές τους?????????????????????
Απ´εκει και πέρα το μεταναστευτικό ειναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να αφήνεται σε ´συλλόγους´,σέ ´οργανώσεις´και γενικώς σε ακραίες ´ομάδες´οιουδήποτε χρώματος..
Ας αναρωτηθούν όλοι πώς προέκυψε η λαθρομετανάστευση ,ποιοί ωφελήθηκαν και ποιοι θα την πληρώσουν (οι πάντες)μέσω οικονομικής κρισης..
Παλιοί μετανάστες θα στρέφονται κατά τών καινούριων,ντόπιοι κατά των ξένων και πάει λέγοντας.
Τραγική κατάσταση,που δεν λύνεται ούτε με εκδηλώσεις ξενοφοβίας,αλλά ούτε μέ πλήρως ανοικτά σύνορα.

Last edited:
συγνώμη αλλα την λέξη 'αράπηδες' δεν την έγραψα έχοντας κατα νου τη ρατσιστική της έννοια. Δεν είμαι ρατσιστής και απεχθάνομαι τους ρατσιστές κάθε είδους.Αυτό που ήθελα να πώ αυτοσαρκαζόμενος είναι ότι αναφέρομαι σε μετανάστες 'μαυρους' , αφρικανούς ,έγχρωμους ή όπως αλλιώς μπορούν να περιγραφούν.

Η διαφορα αυτών των μεταναστών απο τους υπόλοιπους είναι ότι αποτελούν βάρος στην Ελληνική κοινωνία.Δεν δουλεύουν ,δεν προσφέρουν ,περιφέρονται όλη την ημέρα με μια ναυλον σακούλα στο χέρι μαζεύοντας αντικείμενα απο τον δρόμο και αποτελούν εστία μόλυνσης την τοπικής κοινωνίας ,συν ότι τους πληρώνουν οι δημότες.

Και για να επανέρθουμε στο θέμα του thread, πόσο άδικο μπορεί να είναι για καποιον που για να πουλάει τα προιόντα του στην Ερμου να πρέπει να πληρωνει χιλιάδες ευρώ νοίκι κάθε μήνα(για να μην μιλήσω για εφορία ΤΕΒΕ κ.τ.λ) και να έρχεται κάποιος να εκμεταλεύεται το ίδιο 'πόστο' χωρίς τίποτα απο τα παραπάνω?

Ζητώ συγνώμη εάν έγραψα κάτι προσβλητικό και σε καμία περίπτωση δεν το έκανα εσκεμένα.

Re: Απάντηση: Re: Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Οι οποιοι πηγαν εκει με διακρατικες συμφωνιες...
Με ετοιμες δουλειες και ιατρικες εξετασεις.

Όχι όλοι τους.
Πολλοί Έλληνες στις ΗΠΑ ιδίως στις αρχές του αιώνα κρυβόντουσαν από το Immigration Office.
Εξ'άλλου η νομιμότητα παραμονής δεν νομίζω ότι εξασφαλίζει και νομιμότητα πράξεων.
Το πρόβλημα με το μεταναστευτικό στη χώρα μας έχει πάρει λάθος δρόμο από τα "υψηλά" κλιμάκια, θα μου πεις δουλεύει κάτι σωστά σε αυτήν τη χώρα?

συγνώμη αλλα την λέξη 'αράπηδες' δεν την έγραψα έχοντας κατα νου τη ρατσιστική της έννοια.

Αλλά ποιαν άλλη δηλαδή? Την ποιητική? Όπως αυτά που συνηθούν και παίζουν οι Αραπάδες που έγραφε ο Καββαδίας?

Re: Απάντηση: Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Mιας και χάζεψα το βίντεο μούκανε εντύπωση πώς απο τούς αυτόχθονες ,στο μέν αυτοκίνητο τού χτυπημένου κυρίου στην αρχή απο πίσω κρεμόταν η ελληνική σημαία(στην πλευρά τού οδηγού-φρουρού) ,και ο έτερος που τραυματιστηκε στον λαιμό πάλι φορούσε φανέλλα της εθνικής ελλάδος..
Καλά ολοι με σημαιες και ελληνόφρονα μπλουζάκια πάνε στις δουλειές τους?????????????????????
Απ´εκει και πέρα το μεταναστευτικό ειναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να αφήνεται σε ´συλλόγους´,σέ ´οργανώσεις´και γενικώς σε ακραίες ´ομάδες´οιουδήποτε χρώματος..
Ας αναρωτηθούν όλοι πώς προέκυψε η λαθρομετανάστευση ,ποιοί ωφελήθηκαν και ποιοι θα την πληρώσουν (οι πάντες)μέσω οικονομικής κρισης..
Παλιοί μετανάστες θα στρέφονται κατά τών καινούριων,ντόπιοι κατά των ξένων και πάει λέγοντας.
Τραγική κατάσταση,που δεν λύνεται ούτε με εκδηλώσεις ξενοφοβίας,αλλά ούτε μέ πλήρως ανοικτά σύνορα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ -ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ ΣΤΟ SAGAPO- ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΝ ΘΑΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Όχι όλοι τους.
Πολλοί Έλληνες στις ΗΠΑ ιδίως στις αρχές του αιώνα κρυβόντουσαν από το Immigration Office.
Εξ'άλλου η νομιμότητα παραμονής δεν νομίζω ότι εξασφαλίζει και νομιμότητα πράξεων.
Το πρόβλημα με το μεταναστευτικό στη χώρα μας έχει πάρει λάθος δρόμο από τα "υψηλά" κλιμάκια, θα μου πεις δουλεύει κάτι σωστά σε αυτήν τη χώρα?
Nα εξετασουμε ποσοστα ποσοι ειναι εδω με νομιμο τροπο και ποσοι με παρανομο?
Δεν νομιζω οτι υπαρχει οποιαδηποτε δυνατοτητα συγκρισης.
Εχω συγγενεις και στη Γερμανια και στην Αυστραλια.
Μου εχουν πει τι δικαιολογητικα κουβαλουσαν και τι ελεγχοι εγιναν.
Ειδικα στην Αυστραλια, τους κοιταξαν ακομα και τα δοντια...

Re: Απάντηση: Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Κ. Σουρλα, απαραιτητα αξεσουαρ το μπλουζακι ''Hellas'' και οι παραπλανητικοι τιτλοι..

Αλλά ποιαν άλλη δηλαδή? Την ποιητική? Όπως αυτά που συνηθούν και παίζουν οι Αραπάδες που έγραφε ο Καββαδίας?

Περίπου...κατα νου είχα Βασίλη Τσιτσάνη και το αραπίνες μαύρες ερωτιάρες...:music-smiley-004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες

Nα εξετασουμε ποσοστα ποσοι ειναι εδω με νομιμο τροπο και ποσοι με παρανομο?
Δεν νομιζω οτι υπαρχει οποιαδηποτε δυνατοτητα συγκρισης.
Εχω συγγενεις και στη Γερμανια και στην Αυστραλια.
Μου εχουν πει τι δικαιολογητικα κουβαλουσαν και τι ελεγχοι εγιναν.
Ειδικα στην Αυστραλια, τους κοιταξαν ακομα και τα δοντια...

Ξαναρωτώ όμως: Η νομιμότητα της παραμονής εξασφαλίζει νομιμότητα πράξεων?
Μόνο οι παράνομοι αλλοδαποί είναι η αιτία της βίας ή των παράνομων εργασιών?