LCD 32'' HD-ready ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ PC!

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Χαιρετώ και πάλι το φόρουμ, και αυτή τη φορά θα χρειαστώ και πάλι την βοήθειά σας για αγορά HD LCD τηλεόρασης για αποκλειστική χρήση με PC κατά 90% όπως ακριβώς και ένα monitor....:antlers:

Καταρχήν, να πω ότι την θέλω περισσότερο για παιχνίδια, αλλά και γα γραφικές εργασίες και σερφάρισμα, και ΟΧΙ για προβολή ταινιών, μιας και θα την συνδέσω στο δεύτερο PC μου, αφού το HTPC με τον Epson700 υπάρχουν αποκλειστικά για θέαση ταινιών... Οπότε, και προσανατολίζομαι στην αγορά HD-Ready και όχι Full-HD, γιατί α) Η διαφορά στις 32'' είναι αμελητέα (εδώ καλά-καλά δεν φαίνεται στον προβολέα) και β) δεν θέλω να παίζω τα παιχνίδια σε μεγαλύτερη ανάλυση από 1280*1024 (ή 720) για να μην επιβαρύνω πολύ την κάρτα γραφικών...:grinning-smiley-043

Οι λόγοι για αγορά HD τηλεόρασης και όχι monitor είναι οι εξής:

1) Δεν έχω βρει monitor PC μεγαλύτερο από 22-24 ίντζες και ανάλυση μικρότερη από 1600*1200
2) Τα καλά monitor είναι πανάκριβα..... (π.χ. ΕΙΖΟ)
3) Οι γωνίες θέασης δεν είναι πάντα τόσο καλές
4) Θέλω κάτι σε 32'' μέγεθος για να απολαμβάνω τα παιχνίδια και στο μέλλον να συνδεθεί και με καμια κονσόλα....

Τα ερωτήματα που έχω βάση της χρήσης της οθόνης για το σκοπό που περιγράφω παραπάνω είναι τα εξής:

α) Θα πάρω από την HD τηλεόραση την ίδια ποιοτική και καθαρή εικόνα που θα έχω από ένα PC μονιτορ?
β) Θα με εξυπηρετήσει καλύτερα μια LCD με 100 ΗΖ κίνηση ή δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στη σύνδεση με PC?
γ) Να προτιμήσω να έχει VGA ή καταφέρνω εξίσου καλά να την κάνω να κλειδώσει με DVI-HDMI αντάπτορα, μιας και οι σύγρονες κάρτες από εδώ και πέρα θα έχουν μόνο DVI υποδοχές?
γ) Προτείνετε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μοντέλα που να έχουν καλή σχέση τιμής-απόδοσης-εγγύσης και όσο γίνεται πιο καλή απόδοση χρωμάτων....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και συγνώμη για το μεγάλο post! :grinning-smiley-043
Περιμένω ανυπόμονα τη γνώμη σας... :antlers:

Υ.Γ. Τα παλιότερα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν wide αναλύσεις, θα φαίνονται καλά σε wide οθόνη? Υπάρχουν patch που να τα κάνουν να υποστηρίζουν wide αναλύσεις? Και τέλος, ΠΟΣΟ έξυπνη αγορά θεωρείται σήμερα η Wide οθόνη για αποκλειστική σχεδόν χρήση με PC?

Last edited:
Σε ευχαριστω για την απάντηση, αλλά θα ήθελα μια εκτενέστερη άποψη με επιχειρήματα, για το αν αξίζει η αγορά wide LCD TV hd-ready για χρήση σαν monitor PC, και αν αποδίδει το ίδιο καλά με ένα monitor σε ότι αφορά παιχνίδια και multimedia εφαρμογές.... Ακόμα, αν η χρήση που θα της κάνω σαν monitor (4-6 ώρες την ημέρα) θα είναι φυσιολογική, ή θα την κουράζει περισσότερο....

Επιμένω σε HD TV, με προοπτική να την συνδέσω αργότερα και με καμια κονσόλα, ή να την χρησιμοποιήσω και σαν τηλεόραση στο δωματιό μου όταν μου χαλάσει η CRT wide 32'' που έχω! :antlers:

Σκεφτόμουν κάτι σαν αυτήν εδώ και σε τιμή όχι πάνω από 900-950 ευρώ αν γίνεται...
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168529

Τι λέτε? :ADFAD2:

Υ.Γ. Αν πάω στις σημαντικά ακριβότερες Sharp Aquos με 6ms πάνελ αντί για 8, θα υπάρχει διαφορά? Με ενδιαφέρει να είναι όσο πιο ξεκούραστη και για τα μάτια, επειδή θα την χρησιμοποιώ και για προγράμματα γραφείου... Τέλος , αξίζει να επενδύσω σε τεχνολογία 100hz για την χρήση αυτή, ή όχι?

Last edited:
1)http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Main_Page
2)Για ταινίες απλά είναι wide ( δλδ προτεινόμενη με χίλια )
3)Τα χαρακτηριστικά στην τελική δεν έχουν και τόσο μεγάλη επίδραση , ο τελικός κριτής είναι το μάτι
4) Το σημαντικό σε μία τηλεόραση σε PC είναι το pixel mapping 1:1 , τώρα ποιες είναι αυτές έχουν αναφερθεί http://pixelmapping.wikispaces.com/
5)Καλές αγορές !

Re: Απάντηση: LCD 32'' HD-ready ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ PC!

1)http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Main_Page
2)Για ταινίες απλά είναι wide ( δλδ προτεινόμενη με χίλια )
3)Τα χαρακτηριστικά στην τελική δεν έχουν και τόσο μεγάλη επίδραση , ο τελικός κριτής είναι το μάτι
4) Το σημαντικό σε μία τηλεόραση σε PC είναι το pixel mapping 1:1 , τώρα ποιες είναι αυτές έχουν αναφερθεί http://pixelmapping.wikispaces.com/
5)Καλές αγορές !

θα συμφωνησω απολυτα και ειδικα για το pixel mapping 1:1-bye- οταν μιλαμε για μονιτορ

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά! :operator:

Αυτό με τα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν wide και με τροποποίηση κάποιου αρχείου .ini υποστηρίζουν, δεν το πολυκατάλαβα.... Θα το ψάξω περισσότερο...
Πάντως το half life 2 και 2-3 άλλα που με ενδιαφέρουν μέχρι στιγμής, υποστηρίζουν κανονικά wide αναλύσεις! :antlers:

Τελικά, είδα την καινούργια 32 D3000 της Sony που έχει και 100HZ και λέω να την πάρω... Θα δω μεγαλη διαφορά στην εικονα με την χρήση της σαν pc monitor, ή καλύτερα να πάρω μια πιο φθηνή (μιας και τα οικονομικά μου είναι λίγο περιορισμένα) ?

Ενδιαφέρομαι για κάτι future proof, και επίσης θα ήθελα να μάθω αν κάποιος που να έχει αγοράσει SONY της σειράς D3000 πετυχαίνει σύνδεση 1:1 pixel mapping, όταν την συνδέει με PC! (δεδομένου ότι η ανάλυσή της είναι 1366*768)...... :grandpa:

η ΕΑ σε πολλά σύγχρονα ( ακόμα και στο NFS carbon ) θέλει hack ... Για αυτό μην λες ποτέ !!!! Επίσης ένα άλλο game εδώ ( έχει βγει μία βδομάδα ) δεν υποστηρίζει 1440χ900 ενώ υποστηρίζει άλλες wide ... Ειναι μεγάλη κουβέντα να πεις "ολα τα συγχρονα παιγνιδια υποστηριζουν wide απο "μαμα" η με path."

Re: Απάντηση: LCD 32'' HD-ready ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ PC!

η ΕΑ σε πολλά σύγχρονα ( ακόμα και στο NFS carbon ) θέλει hack ... Για αυτό μην λες ποτέ !!!! Επίσης ένα άλλο game εδώ ( έχει βγει μία βδομάδα ) δεν υποστηρίζει 1440χ900 ενώ υποστηρίζει άλλες wide ... Ειναι μεγάλη κουβέντα να πεις "ολα τα συγχρονα παιγνιδια υποστηριζουν wide απο "μαμα" η με path."

σε αυτο εχεις δικιο.αλλλα νομιζω οτι μπορει να γινει μεσα απο τους drivers της vga .

για ποιο καινουργιο παιγνιδι μιλας?

Last edited:
Βασικά, για όλα αυτά τα προβληματάκια ασυμβατότητας με τις αναλύσεις, έχω ψιλομπερδευτεί, και μάλιστα είχα αποφασίσει να πάρω μια 19'' monitor 4:3, στα 1280*1024... :ADFAD2:

Έλα όμως που έχω μάθει από τις κονσόλες και θέλω να παίζω παιχνίδια στο PC σε πολλές ίντζες.... Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται λίγο "παιδιάστικο" να κάθομαι να παίζω παιχνίδια PC στο μισό μέτρο... Θέλω να ανοικτώ κάπως πιο μακριά και να την αράζω στην πολυθρόνα μου.... :smash:

Γενικά, η Hd-redy TV είναι μια πιο future-proof επιλογή, αλλά όσον αφορά τη χρήση της με PC, υπάρχουν ακόμα πολλά μειονεκτήματα, όπως για παράδειγμα, η αδυναμία κλειδώματος 1:1 στα περισσότερα hd-ready μοντέλα, το τρεμουλιασμα της επιφάνειας εργασίας, η αδυναμία επιλογής 75-85Hz refresh rate, όπως γίνεται στα pc monitor, κλπ....

Από την άλλη πάλι, το να παίζεις στις 30-32 ιντζες έχει τη χάρη του, καθώς ξεφεύγεις από την κλασσική στάση ενός Pc-Gamer, και μπορείς να παίζεις αραχτός από τον καναπέ σου, όπως γίνεται και με μια κονσόλα....

Και επειδή απ' ότι φαίνεται, σιγά-σιγά το PC θα γίνει η ΑΠΟΛΥΤΗ πλατφόρμα gaming (εν όψη και των Vista, αλλά και του Direct X10 το οποίο παρεπιπτόντως ΔΕΝ υποστηρίζεται από τις σύγχρονες κονσόλες), ΔΕΝ νομίζετε ότι αξίζει η αγορά ενός monitor με περισσότερες ιντζες?

Το ερώτημα είναι ποιο, και σε τι τιμή..... :ernaehrung004:

Η Sony που αναφέρεις είναι και στα δικά μου πλάνα εδώ και πολύ καιρό , αλλά δεν έχω μάθει ακόμα εαν είναι 1:1 , οι φήμες που ακούγονταν πριν 2 μήνες είναι ότι έχει , τώρα στα review δεν βρίσκω κάτι ρε Γ@μ8Τ0

ΥΓ http://www.spaceforce-game.com/news2.aspx είναι το game ( ψιλομούφα είναι, προτιμώ το αρχαίο freelancer )

Last edited:
Εχω νέα

I have the 32d3000 since yesterday and i can confirm that it does have 1:1 pixel mapping over hdmi. When i connect my macbook to the tv and feed 1360x786 over hdmi, then there are 2 rows of 3 black pixels on each side. And i can choose between full1 (pixel mapped) and full2 (stretched) screen modes.

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4936704&postcount=427

Φαίνεται ότι εαν την ταΐσεις με 1280x720 δεν στρώνει , αλλά εαν την ταΐσεις 1360x768 παίρνεις 1:1 !!!!!

Φαίνεται ότι εαν την ταΐσεις με 1280x720 δεν στρώνει , αλλά εαν την ταΐσεις 1360x768 παίρνεις 1:1 !!!!!
Ναι, αλλά μπορείς να επιλέγεις από το menu ενός παιχνιδιού ό,τι ανάλυση θες εσύ, για να εχεις 1:1 pixel mapping?
Συνήθως τα παιχνίδια υποστηρίζουν standard αναλύσεις, και δε λέει να πρέπει να βρίσκουμε hack για κάθε παιχνίδι, για να μπορούμε να το απεικονίσουμε σωστά....

Γενικά πάντως, η D3000 σειρά, απ' ότι έχω διαβάσει και εγώ είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ με παρα πολλες δυνατότητες και κορυφαία σαν τηλεόραση στην κατηγορία της (100Hz και λοιπά)..... :operator:

Για χρήση όμως κατα 90% σαν PC monitor, αξίζει ??
Επίσης τα 1300 ευρώ για 32'' μου φαίνονται κάπως πολλά.... :argue:

Πέρα από το οικονομικό όμως, αυτό που με καίει, είναι ΑΝ ΟΝΤΩΣ αξίζει η αγορά της σαν PC μονιτορ, ή μπορώ να πετύχω την ίδια ποιότητα εικόνας σε αυτές τις ίντζες με κάτι πιο φθηνό και λιτό ???? :operator:

Σαν τηλεόραση είναι κορυφή ( δύσκολα ξεπερνιέται , ακόμα και με επόμενα μοντέλα ) Σαν pc μόνιτορ σε gaming , μάλλον θα παίζει μια χαρά , ενώ ως multimedia είναι κορυφαία !!! Οσο για την ανάλυση στα παιχνίδια , αρκετά υποστηρίζουν 1366χ768 ενώ εαν βάλεις 1280χ720 δεν υπαρχει μεγάλη στρέβλωση ( το 1:1 το θέλουμε για να διαβάζουμε τα μικρά γράμματα και για να έχουμε καθαρή εικόνα στις ταινίες , στο παιχνίδι δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς με την καθαρότητα )

ΥΓ 100 ευρώ για την συμβουλή , άντε να αρχίσετε να πληρώνετε τώρα ...

( το 1:1 το θέλουμε για να διαβάζουμε τα μικρά γράμματα και για να έχουμε καθαρή εικόνα στις ταινίες , στο παιχνίδι δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς με την καθαρότητα )
Δεν συμφωνώ και πολύ με αυτό, γιατί τα σύγχρονα παιχνίδια πλέον έχουν τόσο καθαρά και ρεαλιστικά γραφικά, σαν να βλέπεις ταινία και ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Φαντάσου λοιπόν, να έχεις παίξει το Half-Life 2 για παράδειγμα σε ένα μόνιτορ 19'' των 250 ευρώ, και μόλις συνδέσεις το PC με την D3000 να παρατηρήσεις έστω και μια απειροελάχιστη θολούρα στα γραφικά.....

Αμέσως θα σκεφτείς : "Ρε γαμώτο, χάλασα 1300 ευρώ για την D3000, για να πάρω χειρότερη εικόνα από το pc monitor των 250 ευρώ ??? "

Γι αυτό και είμαι τόσο πολύ επίμονος σε ότι αφορά το pixel maping, για να μην βρεθώ εκτός απροόπτου.....:grandpa:

Κατά τα άλλα, συμφωνώ και εγώ όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, ότι είναι μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ τηλεόραση, που ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει σε LCD μέχρι στιγμής.... ! :operator:

Δοκίμασε σε κανα multirama ή plaisio να συνδέσουν pc σε τηλεόραση να δεις πως είναι το αγάπημενο σου game ! Φυσικά μην πας σε ώρα με πολύ κίνηση θα σε βρίσουν ...

ΥΓ Σε αρκετά παιχνίδια υποστηρίζουν και 1360χ768 , για να μην πω ότι μπορείς να ορίσεις ότι θες πχ 1823χ1027 ... Ισχύει και για το Half-Life ... Υπάρχει και το forum του wide gaming που μπορεί να σου δώσει λύσεις με hacks ...

Last edited: