LCD 40-42" μέχρι τα 850

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Ρε παιδιά ποιές TV θα προτείνατε στις 40-42 ίντσες μέχρι τα 850 ???

Απόσταση θέασης 4m
Χρήση: 80% τηλεοπτικό σήμα (Nova) και κάνα DVD αραιά κ που.....

Λέτε να πάμε για HD Ready ή για Full HD?

Για ρίχτε τα φώτα σας να προχωρήσουμε σε αγορά...! -bye-

Κάτι σε μη Plasma???

O ιδιοκτήτης δεν θέλει να έχει σκοτούρες με burn in και στρωσίματα... Θέλει να αφήνει ένα κανάλι με τις ώρες χωρίς άγχος μην αφήσει στίγμα το logo του καναλιού....

Για τηλεοπτικό σήμα θα προτείνατε 720p και όχι Full HD σ αυτές τις ίντσες?

Επειδή θα γίνει δώρο το budget είναι μέχρι τα 850....

Όσο για την απόσταση θέασης απ' όσο θυμάμαι τον χώρο κάπου στα 3-4 μέτρα είναι...

Κάτι σε μη Plasma???

O ιδιοκτήτης δεν θέλει να έχει σκοτούρες με burn in και στρωσίματα... Θέλει να αφήνει ένα κανάλι με τις ώρες χωρίς άγχος μην αφήσει στίγμα το logo του καναλιού....

Για τηλεοπτικό σήμα θα προτείνατε 720p και όχι Full HD σ αυτές τις ίντσες?

Αν δεν του το πεις, δεν θα έχει ούτε άγχος ούτε πρόβλημα :D

Η ανάλυση δεν παίζει ρόλο από αυτή την απόσταση και σε αυτά τα μεγέθη, αλλά πλέον σχεδόν όλες οι LCD στις 40-42 είναι FullHD. Ρίξε μια ματιά στις LG 42LG3000 (Full), Sony 40L4000 (Full), Samsung 40A457 (Ready).

Γιώργο θα σε μαλώσω...-bye- Μάλλον βιαζόσουν και γλύστρισαν τα δάχτυλά σου στο πληκτρολόγιο... Τη Sony την κρατάμε, αλλά από LG μάλλον εννοούσες την 5000 και από Samsung την 536, ε;:BDGBGDB55:

Γιώργο θα σε μαλώσω... Μάλλον βιαζόσουν και γλύστρισαν τα δάχτυλά σου στο πληκτρολόγιο... Τη Sony την κρατάμε, αλλά από LG μάλλον εννοούσες την 5000 και από Samsung την 536, ε;

Την σκέφτηκα την 5000, αλλά νόμιζα πως έπαιζε πιο πάνω όσον αφορά την τιμή.

Την 536 δεν την προτείνω από τότε που ανέφερες πως είναι βασισμένη στα περσινά μοντέλα ;)

Δεν βιαζόμουν, αλλά αποσυντονίστηκα σκεπτόμενος την ποιοτική διαφορά όλων αυτών με την PX :D

Last edited:
Είναι όμως βασισμένη σε ένα από τα ομολογουμένως καλά περισυνά μοντέλα (προσωπικά θα προτιμούσα μία Μ86 από την 3000 ή την 457). Βέβαια η PX παίζει στη δική της κατηγορία σε αυτό το budget :D :D :D, αλλά υπάρχουν πάντα αυτοί που έχουν πρόβλημα με phosphor trails και pwm noise ή οι αμετανόητα κολλημένοι με τις LCD, οπότε οφείλουμε να ξεψαχνίσουμε τον σωρό για να έχουν και αυτοί εναλλακτικές...

@NNOW: Τη Philips δεν την προτείνω για τον πολύ απλό λόγο πως από αυτή την εταιρεία στις τηλεοράσεις της ή θα αγοράσεις τα πολύ ακριβά της μοντέλα ή καθόλου. Όλη η φτηνή της γκάμα είναι LG στην καλύτερη, κάτι τρομακτικό κινέζικο στην χειρότερη, με αλλαγμένα πλαστικά και 100-200 ευρώ καπέλο στην τιμή...

Αφού βλέπω τόσους από σας να την προτείνετε θα το σκεφτώ σοβαρά για την 42PX8 αν και θα προτιμούσα LCD....

Επίσης έχω στη λίστα την Sony 40L4000... Για LG δεν ξερω... Πέρσι που έβλεπα τις 32άρες τους ήταν μαύρα χάλια μπροστά σε Samsung Sony...

Ρε παιδιά με τις Samsung έχω ένα δίλημμα γιατί πήρε πέρσι ο κολλητός μου την 40άρα series 5 και σε γρήγορες εναλλαγές σκηνών (ή στο pro) τα αντικείμενα έκαναν "είδωλα". Ειδικά στο Pro η μπάλα έκανε θολούρα, στα replay φαινόταν πολύ έντονα...

Με τα πολλά το παίρνει την Samsung και του την αντικαταστήσανε με την 40άρα από seri είπαν ότι όλα της τα panel της εταιρίας το παρουσιάζουν αυτό και ότι δεν θεωρείται πρόβλημα...es 6 πριν από κάνα 2μήνο... Και πάλι τα ίδια..... Ξαναπήρε στο service και του Τι να πω...
Και γω την Sams R32 έχω αλλά δεν έχω δει τπτ τέτοιο....

Πάντως στα μάτια μου έπεσε κάπως η αίγλη του ονόματος Samsung (αν κ είμαι πελάτης τους 7 χρόνια τώρα με monitors και TV)

edit: @THOR πολύ δελεαστική η τιμή της!!!

Last edited:
Μια και τη σκέφτεσαι, να πω την άποψή μου.
Την 40L4000 την εχω ένα μήνα περίπου.
Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Εικόνα SD, από καλή έως πολύ καλή, ανάλογα με το κανάλι. (καινούρια κεραία καλώδια κλπ)
Πολύ καλή και με DVD και ματρόσκες (mkv) από PC με 1080 resizing και καλώδιο DVI-HDMI 15m.
Στα 900 ευρώ είναι μια τίμια αγορά, χωρίς σκοτούρες για burn in, κατανάλωση και τα σχετικά θέματα των πλάσμα.

Είναι όμως βασισμένη σε ένα από τα ομολογουμένως καλά περισυνά μοντέλα (προσωπικά θα προτιμούσα μία Μ86 από την 3000 ή την 457). Βέβαια η PX παίζει στη δική της κατηγορία σε αυτό το budget :D :D :D, αλλά υπάρχουν πάντα αυτοί που έχουν πρόβλημα με phosphor trails και pwm noise ή οι αμετανόητα κολλημένοι με τις LCD, οπότε οφείλουμε να ξεψαχνίσουμε τον σωρό για να έχουν και αυτοί εναλλακτικές...

δηλαδη η 40Α536 ειναι rebadged 40M86? πολυ ενδιαφερον ακουγεται αυτο...η 40Μ86 μου αρεσε παρα πολυ οταν κυκλοφορουσε και η 536 εχει τρομερη τιμη και ειμαι στο ψαξιμο για τηλεοραση για χρηση Monitor PC/PS3 , οποτε δε με ενδιαφερουν 100hz και αλλα τετοια. Απλα θελω να εχει clear panel για ζωντανα χρωματα (δε με νοιαζουν οι αντανακλασεις) οπως ειχε και η 40Μ86 και εχουν και ολες οι samsung πλεον απο σιερα 6 και πανω. Εχει η 536 τετοια επιστρωση? Απο θεμα input lag τι εχει παρατηρηθει? Review δε μπορω να βρω με τιποτα...το google βγαζει μονο σχολια σε forums περιεργων eastern european χωρων που προφανως δε μπορω να διαβασω ουτε και τολμαω να μεταφρασω με babelfish...

Ναι, η 536 είναι ουσιαστικά μία Μ86 σε δίαιτα...
Λείπει το σύστημα frame interpolation (Movieplus) και δεν είμαστε ακόμα 100% σίγουροι για το πάνελ. Υπάρχει μία υποψία μήπως είναι AUO, άλλα όλα τα μαγαζιά που την πουλάνε λένε ότι είναι clear panel (οπότε ίσως στην S-LCD έχουν διατηρήσει τη γραμμή παραγωγής γι' αυτό και η υπέρ χαμηλή τιμή). Δες την από κοντά, αν έχει τη γνώριμη γυαλιστερή οθόνη, όρμα άφοβα. Αν όχι, δεν παύει πάλι να είναι μία ιδιαίτερα συμφέρουσα περίπτωση "επώνυμου" Full-HD...