LCD ~46" ποιά να πάρω?

kgeorgeg7

Senior Member
30 August 2007
389
Παιδιά καλημέρα,

Όπως θα καταλαβατε απο τον τίτλο θέλω να αγοράσω μια LCD ~46 ιντσες
Έχω δει μερικές εκ των οποίων 2 μου άρεσαν κυρίως απο εξωτερική εμφανιση:

Samsung LE46A656A και Sony 46X3500

Απο οτι εχω ακούσει και οι Philips 9*03 εχουν καλή εικόνα αλλα δεν συμπάθεισα ποτέ το Ambilight και τις LCD της Philips όσον αφορά εξωτερική εμφάνιση

Πείτε μου τις απόψεις σας για αυτές τις δυο ή προτείνετέ μου και άλλες λύσεις :)

Last edited:
Πολυ καλη ειναι και η 46W4000.

Αυτο που μου εχει κανει ιδαιτερη εντυπωση στις 3 ημερες που την εχω ειναι ποσο καλη εικονα εχει σε SD (τηλεοπτικα , καναλια και DVD). Αλλα και σε HD ειναι απο τις κορυφαιες που κυκλοφορουν.

Και αυτες οι δυο που αναφερεις ειναι κορυφαιες παντως.

Μία εκ των Σόνυ. Θεωρώ ότι είναι σε άλλη κατηγορία σε επίπεδα αξιοπιστίας από οποιαδήποτε άλλη μάρκα (Pioneer included, για να ανάψουν τα αίματα!).

Συμφωνω με τον Γιαννη και μαλιστα πιστευω πως η W4000 ειναι καλυτερη επιλογη γιατι ειναι σημαντικα φτηνοτερη,εχει καλυτερο μαυρο απο την άλλη η Χ3500 εχει λιγο καλυτερη κινηση αλλα δεν αξιζει τα επιπλεον λεφτα

Πήγαινε προς W4000 μεριά εκτός και αν μπορείς να περιμένεις μέχρι το Σεπτέμβριο που έρχεται η διάδοχος της Χ3500.

Συμφωνω με τον Γιαννη και μαλιστα πιστευω πως η W4000 ειναι καλυτερη επιλογη γιατι ειναι σημαντικα φτηνοτερη,εχει καλυτερο μαυρο απο την άλλη η Χ3500 εχει λιγο καλυτερη κινηση αλλα δεν αξιζει τα επιπλεον λεφτα

Όταν λες καλύτερη κίνηση η X3500 εννοείς σε HD ή σε SD φορματ?
Με ενδοιαφέρει και το HD αλλα και τα SD (κυρίως στα παιχνίδια ποδοσφαίρου)
Η Samsung που προανέφερα δεν αξίζει να την αγορασω ?

Πήγαινε προς W4000 μεριά εκτός και αν μπορείς να περιμένεις μέχρι το Σεπτέμβριο που έρχεται η διάδοχος της Χ3500.

Δυστυχώς δεν μπορώ να περιμένω τοσο
Φαντάζομαι η διαδοχος της Χ3500 θα ονομαζεται Χ4000 :firstprize: πολυ πιθανον

Θέλω να αγοράσω την TV μεσα σε 1,5 εβδομάδα

Και απο τα ποστ που βλέπω κλείνετε ολοι προς την W4000 αν δεν κανω λαθος

Αλλα μπορει καποιος να μου εξηγήσει γιατι τοση περαση αυτη η TV (εννοω την W4000)

Μετά από 4 άτομα που λένε Σόνυ ρωτάς για την Σάμσουνγκ....
Μήπως αυτήν θέλεις και ψάχνεις επιβεβαίωση;

Πώς με καταλαβες??? :Banane0: Μου αρεσε μονο απο εμφανιση εξωτερικη

Αλλα όχι απλως θελω να σιγουρευτώ για το τι θα παρω.

Βλεπεις δεν εχω παρει ποτε ξανα LCD εκτος απο αυτες για το PC μου

Ετσι θέλω να παρω κατι καλο και να αποκλεισω καποια επιλογη που να μην αποδιδει οπως θέλω (στην περίπτωσή μας την Samsung)

Όταν λες καλύτερη κίνηση η X3500 εννοείς σε HD ή σε SD φορματ?
Με ενδοιαφέρει και το HD αλλα και τα SD (κυρίως στα παιχνίδια ποδοσφαίρου)
Η Samsung που προανέφερα δεν αξίζει να την αγορασω ?

Βασικά αν ψάξεις λίγο και τα ξένα forums θα δείς οτι η A656 είναι η καλύτερη τηλεόραση αυτή την στιγμή, απο κάθε άποψη. Η Sony είναι ελαφρώς καλύτερη μόνο στην χρωματική απόδοση D6500, αλλα μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές που ακόμα και δίπλα δίπλα να τις βάλεις δεν θα τις δείς.

Ο μοναδικός λόγος να πάς σε Sony κατα την γνώμη μου είναι τα 4 χρόνια εγγύηση, η χαμηλότερη τιμή, το design ή το brand name.

Aπο το review της Toshiba ZF...

As a result of its great connectivity, excellent LCD panel, range of picture tweaks, highly competent video processing, and the degree of control it affords the user in configuring its picture, we can safely say that the 40ZF355D is one of the best HDTVs we've reviewed this year. The only other recent displays we've reviewed that can currently match Toshiba's effort are the Sony KDL-40W4000 and Samsung LE40A656, which prospective buyers should also pay close attention to. It's highly likely, though, that Toshiba 40ZF355D's gorgeous Picture Frame design may help people decide.

http://www.hdtvtest.co.uk/Toshiba-40ZF355D/Conclusion.htm

Mε λιγα λογια oι 656 , W4000 και ΖF ειναι στο ιδιο κορυφαιο επιπεδο.

Γιατι με βαση αυτα που προσφερει εχει πολυ χαμηλη τιμη.

Δες και εδω που την τεσταραν για λεπτομερειες...

http://www.hdtvtest.co.uk/

Μαλιστα......

Απο οτι βλεπω η W4000 εχει πολυ καλη εικόνα σε Full HD (κατι που με ενδοιαφέρει αφάνταστα -BluRay-)

Αλλα θα εχει καλη εικονα σε SD?
Πες μου τις εντυπώσεις σου αγου την εχεις και στην διαθεσή σου.....

Ά και κατι αλλο: εχει λεει υποστηριξη για Η264 MPEG-4
Σε τι χρεισημευει αυτο? Μηπως σε HD καναλια?

Κοιταξε το value/money στην Sony είναι υψηλότερο αφου με λιγότερα χρήματα παιρνεις "καλή" TV..

Η Samsung ειναι ελαφρα καλύτερη στην κινηση και σίγουρα εξισου κορυφαια (δες και το σχετικό τεστ στο hdtvtest.co.uk) αλλά στην Ελλάδα ειναι υπερτιμημένη..

Εαν σου αρέσει ομως σίγουρα δεν θα απογοητεευτείς αγοράζοντάς την

Εγώ την είχα στο ματι μεχρι πριν μια βδομάδα, αλλά τώρα η καρδιά μου ειναι δοσμένη αλλού (οχι στην Sony) :flipout::flipout:

Ο μοναδικός λόγος να πάς σε Sony κατα την γνώμη μου είναι τα 4 χρόνια εγγύηση, η χαμηλότερη τιμή, το design ή το brand name.

Α τιποτα δηλαδη........:BDGBGDB55:
Οπότε αρχίζω να κλεινω και εγω προς W4000

Αλλα θα εχει καλη εικονα σε SD?

Αν εχεις καλο αναλογικο σημα η εικονα ειναι αψογη.

Εγω βλεπω μεσω NOVA (που ειναι γνωστο οτι ειναι για τα μπαζα λογω συμπιεσης) αλλα και παλι η W δειχνει πολυ καλα.

Νομιζω οτι εχει και δεκτη HD που λες.

Conclusion

Best of all, the interpolation artefacts that come with [100Hz Motion Plus] have been attenuated to a level where they're tolerable for day-to-day viewing on the Samsung LE40A656, though we still wouldn't engage it for film-based content, as it makes movies look like videos even on the "Low" setting. Once we've come to accept that no 100Hz MCFI (motion-compensated frame interpolation) technology can be perfect (for the foreseeable future at least) due to the very nature of what it's trying to do (i.e. create frames that aren't there in the first place), the increase in motion resolution can be pretty appealing when [100Hz Motion Plus] is applied to the appropriate material such as sports and video games.

So, in LE40A656, has Samsung finally come up with a candidate that can mount a serious challenge to Sony Bravias at the top of the LCD hill? We believe so. Make no mistake, the Sony Bravias still hold the edge in colour balance and gaming response. And when present, their 100Hz MCFI technology is slightly more accomplished than Samsung's.

Aν αυτά που γράφουν σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερη μόνο στη χρωματικά απόδοση,Ok καταλαβαίνω. Να σου υπενθυμίσω ότι παρόλο που ηλικιακά κοντεύει να κλείσει 1 χρόνο στην αγορά,τα 100 hz της δουλεύουν άψογα,ενώ η 656 που είναι καλύτερη σε όλα (όπως λες) ακόμα βγάζει σκουπιδάκια στην οθόνη όταν τα ενεργοποιείς(τα 100Hz).Kαι είναι μοντέλο φετινό,δηλαδή πάλι στα ίδια στον παραπάνω τομέα με την F86,φοβερή πρόοδο κάνουν στα ερευνητικά κέντρα της Samy.

Last edited:
Μία εκ των Σόνυ. Θεωρώ ότι είναι σε άλλη κατηγορία σε επίπεδα αξιοπιστίας από οποιαδήποτε άλλη μάρκα (Pioneer included, για να ανάψουν τα αίματα!).

Προφανώς κανεις πλάκα να συγκρίνεις τη ΘΕΑ:award::award: με την Sony :smash::smash:

(the war has begun...)

Αν εχεις καλο αναλογικο σημα η εικονα ειναι αψογη.

Εγω βλεπω μεσω NOVA (που ειναι γνωστο οτι ειναι για τα μπαζα λογω συμπιεσης) αλλα και παλι η W δειχνει πολυ καλα.

Νομιζω οτι εχει και δεκτη HD που λες.

Α οκ τοτε
Ευτυχώς το σημα ειναι απλώς τελειο