LCD ~ 600 με PIP, PAP

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,869
Όπως υπονοεί ο τίτλος ψάχνουμε για ΤΒ υγρών κρυστάλλων οικονομική που να έχει λειτουργίες Picture In Picture & Picture And Picture, δίπλα δίπλα δηλαδή απο δύο πηγές.
Επειδή έψαξα λίγο μου κάνει εντύπωση ότι ούτε μία δέν έχω βρεί στα χρήματα αυτά.
Κάποια πρόταση;

Στα χρήματα που διαθέτεις πράγματα δεν υπάρχει κάτι. Με το PAP δηλαδή εννοείς ό,τι και το PIP απλά 50-50 οι εικόνες?

PiP
δείχνει εικόνα απο μία πήγη σε όλη την οθόνη και σε παράθυρο το μέγεθος του οποίου συνήθως αυξομιώνεται, απο μια δεύτερη πηγή.
PAP
50/50 χωρισμένη στα δύο η οθόνη με εικόνα απο δύο πηγές διπλα δίπλα.

Αυτό που είπα δηλαδή με λίγα λόγια. Το 50/50 το κάνει σίγουρα η C7 της Samsung αλλά για κάτι φθηνότερο δυστηχώς δε γνωρίζω.

Το κάνει η Samsung B650 μου, φαντάζομαι θα το κάνει και η C650. Και PIP και PAP και διαλέγεις ποιός ήχος από τους δύο θες να ακούγεται.

Το κάνει η Samsung B650 μου, φαντάζομαι θα το κάνει και η C650. Και PIP και PAP και διαλέγεις ποιός ήχος από τους δύο θες να ακούγεται.

Φίλε είσαι σίγουρος? Χωρισμένη η οθόνη στη μέση? Εγώ έχω την C630, αν είναι να το ξανακοιτάξω.

Ναι, αν θυμάμαι καλά με το πρώτο πάτημα βγάζει μικρό PIP, με το δεύτερο μεγάλο PIP και με το τρίτο πάει σε PAP. Από τα τools μετά μπορείς να αλλάξεις θέση το παραθυρο PIP στις 4 γωνίες και να διαλέξεις ήχο.

Μόλις το τσέκαρα. Η δική μου δεν έχει PAP, μόνο PIP με κύρια οθόνη εξωτερική πηγή και σε παράθυρο πάντα κανάλι. Δεν γίνεται δηλαδή μεταξύ 2 εξωτερικών πηγών. Evanfotis πάνε για B650 τότε! Αν τη βρείς κάπου ή μεταχειρισμένη.

Με έβαλες σε υποψίες μήπως κάνω λάθος. Θα το ελέγξω ξανά μόλις πάω σπίτι...

Edit: Το είδα στο manual, το κάνει κανονικά το PAP, είτε σε strech mode που πιάνει όλη την οθόνη, είτε σε νορμάλ που δείχνει δύο εικόνες στο κανονικό τους μέγεθος με γκρί φόντο γύρω-γύρω.

Last edited:
Α φίλε δε μας τα λες καλά! Είσαι και συμπατριώτης! Πλάκα κάνω. Για να είμαι ειλικρινής το βλέπω χλωμό να υπάρχει στη B650 κι όχι στη C που είναι φετινή.

Ε φάτε την και σεις με την C650 μιά φορά, να κάτι που δεν κάνει η καινούργια...

Κώστα, χλωμό-ξεχλωμό, άνοιξε τα user manual από το Samsung Download Center για να το διαβάσεις και μόνος σου, στην C το κόψανε το PAP, η δικιά μου το έχει (ζούλεια, ζούλεια...-bye-)

Με έβαλες σε υποψίες μήπως κάνω λάθος. Θα το ελέγξω ξανά μόλις πάω σπίτι...

Edit: Το είδα στο manual, το κάνει κανονικά το PAP, είτε σε strech mode που πιάνει όλη την οθόνη, είτε σε νορμάλ που δείχνει δύο εικόνες στο κανονικό τους μέγεθος με γκρί φόντο γύρω-γύρω.

OK τότε θα γίνεται προφανώς. Θα το κατεβάσω κι εγώ το manual έτσι από περιέργεια όχι τίποτα άλλο. Να δούμε σε τί άλλο διαφέρει απ'τη δική μου. Ξεφύγαμε όμως απ'το θέμα του evanfotis.

Η C630 λοιπόν δέν έχει κάτι τέτοιο;...
Asteris, μιάς και το έχει η Β650, μπορείς να μας πείς για την ποιότητα εικόνας των πηγών όταν είναι SD ;
Tι εννοώ:
Η Β650 έχει εγγενή ανάλυση 1920x1080 εικονοστοιχείων. Λογικά μπορεί να δείξει δίπλα δίπλα εικόνα απο 2 πηγές SD σε πλήρη ανάλυση χωρίς να μειώνει τη ποιότητα τους (PAL: 720x576, x 2 = 1440x576) όπως έκαναν παλία οι καθοδικές αφού ήταν οι ίδιες SD.
Είναι όντως έτσι ή κάνει μαϊμουδιές;
Ευχαριστώ κ πάλι

Νομίζω ότι η πρώτη πηγή πρέπει να είναι ή HDMI ή Component/VGA. Η δεύτερη μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Δεν είχα δύο SD σήματα να τσεκάρω. Βάζοντας όμως τηλεοπτικό σήμα δίπλα στο HDMI πχ (όπως έκανα το καλοκαίρι στο Mundial, που έδινα ZDF HD από τον Edision και σε παράθυρο την NET), το τηλεοπτικό ήταν μιά χαρά (στο πλαίσιο του δυνατού πάντα...).

H C650 όντως κάνει μόνο PIP...

Επειδή έχω την c650 και δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το PIP (το βγάζει με αχνά γράμματα στο μενού) μπορεί κάποιος να με βοηθήσει-ίσως με κάποιο παράδειγμα;
ευχαριστώ