LCD display ή LCD TV???

MANOS

Inactive User
1 July 2007
1,780
Μήπως πρέπει να πάρω καμιά 40άρα LCD NEC αντί για LCD TV??? Η 19" οθόνη μου NEC (8ms response time) έχει καλύτερη κίνηση από την 42" 5522 (5ms) της Philips. Αλλά οι σκοτεινές σκηνές είναι για τα μπάζα. Μόνο 450:1 έχει. Αλλά η 40άρα Full HD στα 60Hz NEC έχει 3.000 (τυπική και όχι δυναμική)!!! Επίσης τα hd mkv στα 24hz τα δείχνει καλύτερα (από άποψη κίνησης) η 19" στα 1280x1024 από την 5522. Φυσικά η 40άρα NEC έχει και τηλεκοντρόλ. Ρωτάω γιατί έχουν αναφερθεί προβλήματα στην κίνηση (κυρίως σε HD υλικό), ακόμη και σε top LCD TV μοντέλα.
http://www.nec-display-solutions.co.../MULTEOS-M40/MULTEOS-M40/index,group=all.html

http://www.nec-display-solutions.co...92VM/LCD-AccuSyncLCD92VM/index,group=all.html

Εγώ το θέλω κυρίως για προβολή ταινιών και σειρών από το HTPC. Είτε από p2p (mkv, ogm, avi κτλ), είτε από το DVD/Blu ray player. Φυσικά θέλω να βλέπω και τα Ελληνικά κανάλια (πχ μέσω TV tuner). Να τονίσω ότι το tv tuner που έχω δείχνει πολύ καλύτερα μέσω της NEC παρά της Philips. Ειδικά τα περισσότερα αναλογικά κανάλια μέσω της Philips (δλδ από το tv tuner του HTPC με συνδεδεμένο το HTPC μέσω HDMI) είναι για τα μπάζα (δεν βλέπονται).
Επίσης να τονίσω ότι θέλω η οθόνη να έχει αντιανακλαστική επιφάνεια (η NEC δεν γράφει αν έχει) και να μην είναι πολύ φωτεινή (βλέπε Plasma).

Παρακαλώ ιδέες. Αν έχει κανείς LCD monitor με αρκετές ίντες, ας μας πει πως φαίνετε σε HD υλικό και μη.

Ευχαριστώ και sorry αν ρωτάω κάτι κουφό.

H 5522 που αναφερεις ειναι πλεον αρκετα παλιο μοντελο και γενικα η σειρα 5XXX παντα ηταν πολυ κατω του μετριου.

Μηπως καλυτερα να προσανατολιστεις στην αγορα καποιας αξιοπρεπους LCD οπως η Samsung A558 η Sony V4000?

η V4000 δεν εχει κανενα προβλημα με τα 24p,η Α558 δυστυχώς τα προβαλλει με judder

Βασικά μιλάω για 24Hz μέσω HTPC που δίνει 60Hz στην TV. Η 9603 έχει προβλήματα σε αυτό τον τομέα, όπως και η 7403. Οπότε θεωρώ λίγο χλωμό για την V να είναι καλύτερη από την 9603 που κάνει σχεδόν τα διπλά λεφτά.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=589189&postcount=13

ναι το προσεξα για την 9603 αλλα αλλη εταιρια η μια αλλη η αλλη,καθε εταιρια εχει άλλους αλγοριθμους

ΟΚ. Τότε κάνα link που να δείχνει ότι υπάρχουν χρήστες που έχουν καταφέρει να δουν 1080p@24 μέσω 60Hz HTPC στην V??? Για να είμαι σίγουρος ότι γίνεται. ;)

Βρήκα αυτό:
hdtvtest said:
The small amount of non-defeatable edge enhancement introduced by the video processor did not visibly harm the picture for video content, but all the same, weʼd really rather it wasnʼt here, because there is no need for it on a 1080p HD signal. It is noticeable when using a PC with the display, however.

Πηγή: http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40v4000-review-20080822127.htm

δεν εχει σχεση με το 24p ομως...οσον αφορα τους κατοχους το εχουν κανει στη W4000 και ειναι οκ.δες το avforums που εχει πολυ διαβασμα!

εχει αναφερθει και στην W4000 αλλα δεν ειναι κατι ανυσηχητικό,Μόνο κάποιοι,ψιλο ενοχλουνται στην πραξη αλλα οχι κατι εντονο

Μπορείς να μου δείξεις κάποια φώτο ή να μου το περιγράψεις κάπως καλύτερα για να μπορέσω να καταλάβω πόσο ενοχλητικό είναι??? Η V και η W έχουν αντιανακλαστική επιφάνεια??? Ευχαριστώ.
Κοίταξα και την 40X3500, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τον ανεμιστήρα, ο οποίος κάνει αρκετό θόρυβο. Οπότε το ξεχνάω.

Αυτο που περιγραφει στο τεστ με πολυ απλα λογια ειναι οτι η τηλεοραση εχει πολυ sharpness στην εικονα.

Αυτο μπορει να λυθει ευκολα βαζοντας το sharpness στο min.

Η W εχει ενα ειδος clear panel αλλα με πολυ λιγοτερες ανακλασεις απο οτι σε αντιστοιχες Samsung. Mαλιστα το καλυμα αυτο ειναι ολα τα λεφτα καθως κανει την εικονα πιο τρισδιαστατη και βελτιωνει την ευκρινεια. Ειχα δει πχ. την Philips 42PFL9703 κοντα σε μια 40W4000 σε ενα καταστημα και σε HD η W φαινοταν να εχει μια κλαση καλυτερη εικονα. Αν δεν ηξερα τιμες θα εβαζα στοιχημα οτι η W ηταν 1000 ευρω ακριβοτερη απο την 9703 και οχι το αναποδο...-bye-

Η W επισης δεν εχει ανεμιστηρακια , βασικα γιατι εβαλαν στην X δεν το γνωριζω , ισως το κυκλωμα επεξεργασιας εικονας να εχει πιο πολυ θερμοτητα.

Μπορείς να μου δείξεις κάποια φώτο ή να μου το περιγράψεις κάπως καλύτερα για να μπορέσω να καταλάβω πόσο ενοχλητικό είναι??? Η V και η W έχουν αντιανακλαστική επιφάνεια??? Ευχαριστώ.
Κοίταξα και την 40X3500, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τον ανεμιστήρα, ο οποίος κάνει αρκετό θόρυβο. Οπότε το ξεχνάω.

1)το θεμα του ανεμιστηρα στην Χ3500 εχει λυθει εδω και πολυ καιρο με fw,αλλα ετσι κι αλλιως δεν αξιζει να την παρεις πλεον
2)το θεμα ειναι το sharpness αλλα δεν ειναι πολυ ενοχλητικό τουλαχιστον απο τα σχολια
3)εχουν ενα ειδος clear panel το οποιο ομως δεν ενοχλει οπως στις samsung

1. Το ίδιο panel έχουν και οι X???
2. Δεν αξίζει επειδή θα βγει η Χ4500??? Πόσο θα κάνει???
3. Το fw τι είναι??? firmware (update μέσω USB???)???
4. Το panel τους είναι SPVA???

Ευχαριστώ.

Βασικά μιλάω για 24Hz μέσω HTPC που δίνει 60Hz στην TV. Η 9603 έχει προβλήματα σε αυτό τον τομέα, όπως και η 7403. Οπότε θεωρώ λίγο χλωμό για την V να είναι καλύτερη από την 9603 που κάνει σχεδόν τα διπλά λεφτά.

ΟΚ. Τότε κάνα link που να δείχνει ότι υπάρχουν χρήστες που έχουν καταφέρει να δουν 1080p@24 μέσω 60Hz HTPC στην V??? Για να είμαι σίγουρος ότι γίνεται.

Σχετικά με το TV ή display δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά νομίζω πως έχεις μπερδευτεί με την αναπαραγωγή BR, .mkv κλπ μέσω HTPC.

Ξεκινάω λίγο πιο γενικά. 3:2 pulldown είναι η διαδικασία μετατροπής των 24fps σε 30fps (60Hz), αυτή η διαδικασία είναι υπεύθυνη για το judder που βλέπουμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον). Επομένως όταν έχεις 24fps υλικό το οποίο μεταφέρεται ή αναπαράγεται στα 60Hz θα έχεις ΠΑΝΤΑ judder.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα. Άν στείλεις 60Hz από το HTPC δεν υπάρχει περίπτωση να δεις σωστά 24fps υλικό σε καμία τηλεόραση, γιατί απλά το 3:2 pulldown έχει γίνει ήδη στο PC και το judder που θα δεις δεν ευθύνεται στην τηλεόραση. Όλα εξαρτώνται από την κάρτα γραφικών σου, αν έχει επιλογή 1920x1080/24Hz τότε πιθανότατα είσαι μια χαρά για υλικό 24fps. Η τηλεόραση θα δέχεται 24Hz στο HDMI και μετά (με την προϋπόθεση πως υπάρχει η δυνατότητα) θα αναπαράγει την ταινία σε κάποια πολλαπλάσια συχνότητα χωρίς judder.

Για να καταλάβεις τι εννοώ σκέψου πως αντί για HTPC έχεις ένα PS3 στο οποίο βάζεις ένα BR. Αν στις ρυθμίσεις του PS3 έχεις 1080/60 τότε θα δεις judder σε οποιαδήποτε τηλεόραση, αφού το 3:2 έχει γίνει στο PS3. Aν έχεις 1080/24 και η τηλεόραση το αναπαράγει σε πολλαπλάσια συχνότητα δεν θα δεις judder γιατί δεν θα γίνει 3:2. Αν η τηλεόραση δεν το αναπαράγει σε πολλαπλάσιο αλλά στα 60Hz πάλι θα δεις judder, γιατί το 3:2 θα γίνει στην τηλεόραση.

Εν ολίγοις, αυτό που χρειάζεται είναι μια πηγή που να μπορεί να στείλει 1080/24 και μια τηλεόραση που να μπορεί να αναπαράγει τα 24fps σε κάποια πολλαπλάσια συχνότητα.

Υ.Γ Μην σε εκπλήσσει η πιθανότητα ένα φθηνό μοντέλο να μπορεί να αναπαράγει χωρίς προβλήματα τα 24fps, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός ρυθμός ανανέωσης. Για παράδειγμα η πιο φθηνή πλάσμα που υπάρχει (PX8) παίζει τα 24fps νεράκι, όπως και όλες οι υπόλοιπες φετινές Panasonic. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις Sony, αφού είναι η εταιρία που στην ουσία μετέτρεψε σε "ανάγκη" τα 24p (προφανώς λόγω BR) και ανάγκασε τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν.

Last edited:
1. Το ίδιο panel έχουν και οι X???
2. Δεν αξίζει επειδή θα βγει η Χ4500??? Πόσο θα κάνει???
3. Το fw τι είναι??? firmware (update μέσω USB???)???
4. Το panel τους είναι SPVA???

Ευχαριστώ.

1)ναι
2)και επειδη θα βγει η Χ4500 και η W4500
3)Firmware(μεσω USB)
4)ναι

1. Άρα ίσως για αυτό να μην παίζει σωστά τα 24Hz η Philips. Θα κάνει 3:2 pulldown στα 60Hz. Αφού το manual λέει 60Hz από PC. Μάλλον θα "βλέπει" το PC και θα το πάει στα 60Hz. Ή λέω βλακείες?? Και μετά όμως πως το πάει στα50 ή 100Hz για να το παίξει??? Ή δεν χρειάζεται???
2. Άρα ξεχνάμε Philips και Samsung για 24Hz μέσω PC. Σωστά???
3. Υπάρχει κάποιο μοντέλο με αντιανακλαστική επιφάνεια από την Sony??? Πχ τα E, S και U??? Αν ναι, τότε να επιλέξω ένα από αυτά, καθώς υποστηρίζουν 24Hz και έχουν BE2 όπως η V και η W.
4. Υπάρχει άλλη εταιρία που να μπορεί να συναγωνιστεί την Sony??? Ή να πάω στα σίγουρα στην Sony???
5. Ξέρετε άλλες εταιρίες που να παίζουν σωστά στα 24Hz από PC. Θέλω και μια 2ρη φτηνή 40" τηλεόραση. Χωρίς αντιανακλαστική επιφάνεια και αν γίνεται να έχει τα κανάλια σε ένα menu και όχι χωρισμένα σε αναλογικά και ψηφιακά και να κάθεσαι να πατάς ένα κουμπί για να αλλάξεις. Το θέλω έτσι γιατί το remote του HTPC ναι μεν είναι universal, αλλά από ότι έχω καταλάβει έχει απλά κουμπιά και μάλλον δεν θα έχει εναλλαγή από analog σε digital. Φυσικά αν δεν υπάρχει κάτι οικονομικό που να κάνει αυτό, δεν με χαλάει. Δεν είναι και τόσο σημαντικό.
6. Ξέρετε αν υπάρχει πρόγραμμα που μπορείς να έχεις αποθηκευμένα profiles από αναλύσεις και συχνότητες οθόνης και να κάνεις εναλλαγές μεταξύ τους γρήγορα και ωραία. Πχ από τα 576p60Hz να πηγαίνει στα 1080p24Hz.
7. Αφού και η NEC έχει SPVA panel, δεν βλέπω τον λόγο να πάω σε LCD monitor. Πάω για LCD TV. ;)

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας.

Από ότι βλέπω οι σειρές E, U και S έχουν χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τις υπόλοιπες LCD που έχω δει. Καλό.

Το manual της Philips πιθανόν να αναφέρεται στην είσοδο VGA. Θα μου έκανε εντύπωση να δεχόταν μια τηλεόραση 24Hz μέσω HDMI από ένα PS3 ή ένα BR player, αλλά όχι από PC.