LCD ή plasma? 32 ή...42? Ε, μπερδεύτηκα!

xaotikos

New member
28 September 2007
49
Λοιπόν, προσπαθώ εδώ και κάμποσο καιρό να διαβάσω σχόλια για να καταλήξω και εγώ σε μια τηλεόραση. Δυστυχώς όμως μένω στους αναποφάσιστους.

Ψάχνω για μια τηλεόραση για χρήση
- Κυρίως αναλογικών προγραμμάτων,
- Δορυφορικά για ποδόσφαιρο,
- σύνδεση με HTPC για ταινίες
- πιο σπάνια DVD ή κανένα παιχνίδι.

Η απόσταση θέασης είναι περίπου στα 2.5-2.80μ.
Το budget max 1200-1400 έουρος.

Αρχικά είδα σαν πολύ καλή λύση την PHILIPS 32PFL9632D μιας και τα 100Hz με το ambilight αλλά και το HDReady θεώρησα ότι κάλυπταν τις απαιτήσεις μου. Αλλά είδα αρκετούς να λένε...μακρυά πλέον από τις 32" κλπ κλπ.

Έτσι έψαξα λίγο παραπάνω και έκανα μια στροφή προς τις plasma. PANASONIC TH-42PX70E το μοντέλο που ακούγεται από πολλούς, value for money. ΑΛΛΑ...το μείον με τα ίχνη που μπορεί να αφήσει η χρήση PC κλπ κλπ.

Και ερωτώ λοιπόν:
α) Είναι σωστές οι σκέψεις μου πιο πάνω και καλώς απέκλεισα αυτές τις 2?
β) Υπάρχει τελικά κάποια που να με καλύπτει με τα κριτήρια που έδωσα στην αγορά τώρα?
γ) Τι περιμένουμε στα επόμενα μοντέλα το οποίο θα πρέπει να με κάνει να περιμένω? Γιατί φαντάζομαι οι TRUE HD εμένα που ψάχνομαι για SD δεν θα μου πούνε και πολλά.

Έχω καταμπερδευτεί...help:behead:

Υ.Γ Επειδή ανοίγει το mediamarkt στην Λάρισα την ερχόμενη εβδομάδα και μυρίζομαι μια καλή κίνηση για να γίνει το μπαμ, πείτε μου ίσως και κάποιο ακριβότερο μοντέλο μήπως βρεθεί με καλή έκπτωση.

Χμμμμ,κατ αρχάς lcd λόγω burn in.Για την απόστασή σου 37άρα θα ναι καλά πιστεύω....Αλλά αν ανέβαζες λίγο το budget...είναι η καλύτερη 37άρα της αγοράς....Philips 37PFL9732.....

Xaotike ... τραβα καμμια βολτα στο πλαισιο μαζι με τους "αλλους " sonakides να βρεις την υγεια σου , τωρα που γυριζει .:grandpa:
Στο μπατζετ και την αποσταση μεσα εισαι .

Λοιπόν, προσπαθώ εδώ και κάμποσο καιρό να διαβάσω σχόλια για να καταλήξω και εγώ σε μια τηλεόραση. Δυστυχώς όμως μένω στους αναποφάσιστους.

Και γιατί σκάς?

Εμείς χρόνια αναποφάσιστοι είμαστε και μια χαρά περνάμε...ξέρεις τι μαύρο απολαμβάνουμε...στα ονειρά μας?

Και γιατί σκάς?

Εμείς χρόνια αναποφάσιστοι είμαστε και μια χαρά περνάμε...ξέρεις τι μαύρο απολαμβάνουμε...στα ονειρά μας?
Χαχα! Αν το πάρεις έτσι ναι, έχεις ένα δίκιο.

Είμαι ήδη όμως αναποφάσιστος με την επόμενη μηχανή που θέλω να πάρω, αν μείνω στο αναποφάσιστος και με την TV, δεν θα έχω περιθώριο να ονειρευτώ τίποτα άλλο. Ε δεν λέει :BDGBGDB55:

Ψάχνω για μια τηλεόραση για χρήση
- Κυρίως αναλογικών προγραμμάτων,
- Δορυφορικά για ποδόσφαιρο,
- σύνδεση με HTPC για ταινίες
- πιο σπάνια DVD ή κανένα παιχνίδι.

Η απόσταση θέασης είναι περίπου στα 2.5-2.80μ.
Το budget max 1200-1400 έουρος.

Αρχικά είδα σαν πολύ καλή λύση την PHILIPS 32PFL9632D μιας και τα 100Hz με το ambilight αλλά και το HDReady θεώρησα ότι κάλυπταν τις απαιτήσεις μου. Αλλά είδα αρκετούς να λένε...μακρυά πλέον από τις 32" κλπ κλπ.

Έτσι έψαξα λίγο παραπάνω και έκανα μια στροφή προς τις plasma. PANASONIC TH-42PX70E το μοντέλο που ακούγεται από πολλούς, value for money. ΑΛΛΑ...το μείον με τα ίχνη που μπορεί να αφήσει η χρήση PC κλπ κλπ.

Και ερωτώ λοιπόν:
α) Είναι σωστές οι σκέψεις μου πιο πάνω και καλώς απέκλεισα αυτές τις 2?
β) Υπάρχει τελικά κάποια που να με καλύπτει με τα κριτήρια που έδωσα στην αγορά τώρα?
γ) Τι περιμένουμε στα επόμενα μοντέλα το οποίο θα πρέπει να με κάνει να περιμένω? Γιατί φαντάζομαι οι TRUE HD εμένα που ψάχνομαι για SD δεν θα μου πούνε και πολλά.

Έχω καταμπερδευτεί...help:behead:

Υ.Γ Επειδή ανοίγει το mediamarkt στην Λάρισα την ερχόμενη εβδομάδα και μυρίζομαι μια καλή κίνηση για να γίνει το μπαμ, πείτε μου ίσως και κάποιο ακριβότερο μοντέλο μήπως βρεθεί με καλή έκπτωση.

εχεις την εντυπωση οτι επειδη εμεις εχουμε τηλεοραση εχουμε ξεμπερδευτει?
μια απο τα ιδια ειμαστε.

η θεωρια λεει οτι πρεπει να κανεις συμβιβασμους.
ηγνωμη μου ειναι να περιμενεις για τα χρηματα που διαθετεις τα καινουρια μοντελα.

εαν εγω αγοραζα εδω και τωρα(για την χρηση που την θελεις) θα πηγαινα σε pioneer 5080 "φτιαγμενη" απο τον Μανωλη"

ελπιζω να βοηθω και ξεχνα τις 32αρες

Last edited:
  1. Στις 40-42'' είσαι μια χαρά νομίζω όσον αφορά το μέγεθος.
  2. Αν η σύνδεση με HTPC είναι μόνο για θέαση ταινιών μην σε αγχώνει το "burn in", κοίτα κι από plasma μεριά.
  3. Χωρίς να ξεφύγεις από το budget σου πας για το κλασσικό δίλημμα D3000 ή PX70, υπάρχουν πάρα πολλά threads και για τις δύο για λεπτομέρειες.
  4. Υπάρχουν και τα γνωστά outsiders από την Samsung σε LCD (R86) και plasma (C96-Q96).
  5. Αν δεν βγάζεις άκρη με τα παραπάνω είσαι καλοδεχούμενος εδώ -bye-

Ψάχνω τόσο καιρό αλλά οι δεσμοί με το κόμμα είναι αρκετά δυνατοί :D

Την 42Px70 την ζαχαρώνω καιρό, αλλά όποτε πάω και την βλέπω από κοντά σε κάποιο μαγαζί, πάντα μου φαίνεται πως υστερεί σε εικόνα από τις άλλες που είναι δίπλα (lcd ή plasma). Ίσως όχι σε καθαρότητα αλλά σε αντίθεση και ζωντάνια. Ακόμα και στο μάυρο δηλαδη... Έπαιξα και με τις ρυθμίσεις αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Μα καλά τόσο διαφορά έχει αν πάει στο σπίτι?

Σήμερα πήγα μια βόλτα από το mediamarkt και είδα από κοντά μερικές ακόμα. LG 50PC55 και Philips 50 - 5532. Μπορώ να πω ότι η LG μου άρεσε αλλά βλέπω πως προτείνετε την philips (διαφορά μεταξύ τους γύρω στα 300 ευρώ)

Οπότε σας βάζω ακόμα ένα ερώτημα. Panny 42PX70? LG 50PC55? Philips 50 5532? Άλλο?

Βασικά θέλω 2. Την μία πέρα από χρήση στο σπίτι, θέλω να την χρησιμοποιώ και σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι (κάτω από όσο το δυαντόν σκιερότερο μέρος γίνεται). Ας πούμε 40% αγώνες από nova/dvb-t, 40% dvd/pc movies, 20% αναλογικό και για τις 2.

Άντε να κάνουμε την κίνηση τώρα με τις προσφορές του rhodes ή την Χριστουγεννιάτικη ομαδική!

Βασικά θέλω 2. Την μία πέρα από χρήση στο σπίτι, θέλω να την χρησιμοποιώ και σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι (κάτω από όσο το δυαντόν σκιερότερο μέρος γίνεται). Ας πούμε 40% αγώνες από nova/dvb-t, 40% dvd/pc movies, 20% αναλογικό και για τις 2.

Άντε να κάνουμε την κίνηση τώρα με τις προσφορές του rhodes ή την Χριστουγεννιάτικη ομαδική!
Πάρε τώρα μια καλή TV 42-46'' για το σπίτι, και το καλοκαίρι που θα έχουν πέσει κι άλλο οι τιμές παίρνεις έναν φτηνό 720p προβολέα που θα μπορείς με ένα πτυσσόμενο πανί να τον βγάζεις ΑΝΕΤΑ και έξω και να παρακολουθείς τους αγώνες σου!

Και έτσι θα έχεις και από τα δύο και ΔΕΝ θα χρειάζεται να πάρεις 2 TV τώρα! :ernaehrung004:

Αυτό που λες έχει μια βάση αλλά δεν το έθεσα σωστά.

Δεν θέλω 2 tv για το ίδιο σπίτι. Θέλω μια για το σπίτι μου και μία για του αδερφού μου. ΑΛΛΑ, ο αδερφός μου θέλει το καλοκαίρι να χρησιμοποιεί την τηλεόραση και σε ένα μαγαζί που έχει για αγώνες. Δηλαδή εξωτερικός χώρος μεν, σκιασμένος δε. Οι αγώνες είναι συνήθως μεσημέρι και μετά. Ο προβολέας δεν νομίζω να κάνει λόγω ισχυρού φωτισμού από τον περιβάλλων χώρο.

Του ιν ουάν λόγω περιορισμένου budget. Αν είχα διαθέσιμα τα ποσά που παίζουν στις καλές τηλεοράσεις (1500+) έχω βρει τηλεοράσεις που με καλύπτουν. Δεν τα έχω όμως και τα πράγματα δείχνουν δύσκολα :D

Eπειδη ετυχε να δω τις 42C96 , 42PC55 και 42PFP5532 το Σαβ/κο (με τηλεοπτικο σημα) κατα την γνωμη μου και με τις ρυθμισεις που ειχαν στο καταστημα (τις οποιες δεν μπορουσα να αλλαξω):

1-Samsung 42C96
2-Philips 42PFP5532
3-LG 42PC55

Ακομη και η LG παντως ηταν αξιοπρεπης ομως δεν ειχε το μαυρο της Samsung και τα χρωματα ηταν λιγο υπερβολικα τονισμενα. Παντως και οι τρεις ηταν αρκετα καλες.

Κάποιος που έχει γνώμη για τις 50άρες? Όντως size matters μεταξύ της 42-τριπλάρει-κλπ και των 50?

Κάποιος που έχει γνώμη για τις 50άρες? Όντως size matters μεταξύ της 42-τριπλάρει-κλπ και των 50?

Σε 50 δεν εχω δει την PX70 αλλα εχω δει την Samsung 50C96 και ηταν αρκετα καλη. Επισης μπορεις να πας για πιο οικονομια στην 50PC55 που εχει γυρω στα 1350 (!!!)...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14500&page=4

Ειναι αρκετα καλη με value for money που χτυπα κορυφη.

Βεβαια απο τα 2.5 μετρα ισως να εχεις προβλημα ειδικα στο τηλεοπτικο σημα που θα φαινονται οι ατελειες οποτε ισως να σε καλυψει καλυτερα μια 42".

Καλησπέρα και από εμένα. Ειναι η πρώτη φορά που γράφω. Είμαι και εγώ στη διαδικασία αγοράς καινούργιας τηλεόρασης και δεν ξέρω αν 42" είναι καλά μια και εγώ ειμαι στα ίδια μέτρα απόστασης, 2.4 με 2.8 από τον καναπέ.
Να λάβετε υπόψη σας ότι ειμαι φρεσκο παντρεμένος και δεν πρέπει να αρχίσει η μουρμούρα από τώρα μια και έχω πάρει επάνω μου την αγορά.

Απάντηση: Re: LCD ή plasma? 32 ή...42? Ε, μπερδεύτηκα!

Καλησπέρα και από εμένα. Ειναι η πρώτη φορά που γράφω. Είμαι και εγώ στη διαδικασία αγοράς καινούργιας τηλεόρασης και δεν ξέρω αν 42" είναι καλά μια και εγώ ειμαι στα ίδια μέτρα απόστασης, 2.4 με 2.8 από τον καναπέ.
Να λάβετε υπόψη σας ότι ειμαι φρεσκο παντρεμένος και δεν πρέπει να αρχίσει η μουρμούρα από τώρα μια και έχω πάρει επάνω μου την αγορά.

Ποσο που θελεις να διαθεσεις?

Καλως ηρθες κιολας στο φορουμ -bye-

Δεν έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα λεφτά χωρίς φυσικά να κάνω υπερβολές. Δηλαδή θέλω να πάρω κάτι καλό, και να μην χάσω σε ποιότητα αλλά δεν το 'φυσάω' κιόλας το χρήμα. Σε βοήθησα?

Re: Απάντηση: Re: LCD ή plasma? 32 ή...42? Ε, μπερδεύτηκα!

Ποσο που θελεις να διαθεσεις?

Καλως ηρθες κιολας στο φορουμ -bye-

Η αλλοιως ποση και ποιας ταξης μουρμουρα θες να εχεις :flipout::flipout:
Με μια 40ρα θα εισαι μια χαρα απο τοσο κοντα .

Smoothbore το έθεσες πολύ όμορφα. Ευτυχώς η γυναίκα μου δεν γκρινιάζει. Δεν θέλω να δώσω πάνω από 2000 Ευρώ ας πούμε. Απλά νομίζω ότι η 40αρα θα είναι μεγάλη αν κάποιος δεν κάθεται τελείως ευθεία προς την TV. 'Ομως εσείς ξέρετε καλύτερα.