Lcd ή Plasma έως 1600-2000 ευρώ

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,798
Athens-προς τα βορεια
46D3000(ειναι μεσα στα χρηματα που διαθετεις)

Το θεμα ομως ειναι τι τηλεορασεις εχει ετοιμοπαραδοτες το media-market...εκτος και αν δε σε απασχολει η αναμονη.

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Sorry για το :eek:fftopic: αλλα που τα βρισκεις αυτα τα δισκακια και ποσο χρονο πρεπει να παιξουν για να στρωσει το πανελ?

Με προλαβε ο φιλος akren -bye-

Παντως εαν ψαξεις περισσοτερο στο ιντερνετ ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις κι αλλες τετοιες σχετικες πληροφοριες. Επισης μπορεις να στειλεις και ενα p.m. στον κ. Μανωλη Καστρουνη, που ειναι ειδικος του χωρου και ξερει πολυ καλυτερα σε αυτα τα ζητηματα.

aka_Lamogio

Senior Member
22 June 2007
594
The Twilight Zone
Μέτρα την απόσταση θέασης που έχεις. Αν είσαι σχετικά κοντά 1,5 με το πολύ 2 μέτρα πάρε την Samsung 40M86. Εφόσον θα παίζεις HD DVD 1080p κατά 80% από αυτή την απόσταση θα καταλάβεις διαφορά. Αν η απόστασή σου είναι μεγαλύτερη πάρε την Sony 40D3000 γιατί δεν έχει σημασία σ' αυτές τις ίντσες το full HD αφού για μεγάλες αποστάσεις (χάνεται η δυνατότητα να παρατηρήσεις την ευκρίνεια).
Όλα αυτά φυσικά εφόσον απορρίπτεις την Panasonic Plasma 42PX70 γιατί κανονικά αυτή θα έπρεπε να ήταν η επιλογή σου. Αυτή θα ήταν κι η δική μου κι όχι η 40D3000 που θέλω να πάρω αν δεν είχα το HTPC στο οποίο θα παίζω και games και θα το δουλεύω ενίοτε και σαν PC.
Πάντως burn-in από τηλεοπτικά σηματάκια και τέτοια μην φοβάσαι. Τα κανάλια βάζουν τακτικά διαφημίσεις (ακόμη και στις ειδήσεις) για να σου μείνει burn-in. Απλά καλό θα ήταν να την στρώσεις την οθόνη για 200 ώρες με τα cd που προανέφεραν οι φίλοι συμφορουμίτες για να αποδώσει το max της και να εξαλειφθεί οποιαδήποτε υπόνοια burn-in.

Nikos Kapin

Established Member
20 June 2006
120
Athens
Re: Απάντηση: Lcd ή Plasma έως 1600-2000 ευρώ

Τοτε θα ελεγα οτι εισαι μεταξυ της Sony KDL-40D3000 & Samsung LE40M86BDX. Το μονο πια που εχεις να αποφασισεις ειναι εαν θελεις πανελ FULL HD ή οχι και να διαλεξεις. Βεβαια και οι 2 τηλεορασεις υποστηριζουν 1080p/24.
-bye-

Δεν έχω δει πουθενά να λεει οτι η SAMSUNG υποστηρίζει 24p... Το MEDIA μαλιστα μου είπε πως δεν προβλέπεται firmware! (Ρώτησα για την 46Μ)

( Παρεπιπτώντος και sorry για το off topic στο MEDIA του Φαλήρου έχετε δεί την Panasonic 42PX70? H εικόνα εκεί είναι χάλια..... WHY?)

akren

Supreme Member
8 June 2007
4,266
Ηρακλειο
οτι την ταιζεις.....δειχνει:grandpa:και αυτο ισχυει για ολες τις καλες tv, εκτος και ειναι ελατωματικο κοματι.

υ.γ μην περιμενεις απο μεγαλα μαγαζια να δεις τις δυνατοτητες μιας tv

Last edited:

Nikos Kapin

Established Member
20 June 2006
120
Athens
Σαφώς και έχεις δίκιο... αλλά αυτο που μου κάνει εντύπωση πως στην 50αρα που είναι δίπλα και μοιράζεται προφανός το ίδιο σήμα όλα δείχνουν ΟΚ... η 42 δείχνει πολύ θολή.... επειδή δεν την έχω δει ποτέ "κανονικά" το συμπέρασμα που´βγάζει κάποιος είναι οτι το προβλημα εστιάζεται στο PANEL (αναλυση). Από την άλλη διαβάζοντας τις γνώμες από το forum η tv θα πρέπει να πετάει....
(Παλι sorry για το off topic)

akren

Supreme Member
8 June 2007
4,266
Ηρακλειο
δεν ξερω φιλε μου,τι να σου πω.
μπορει να συμβαινουν πολλα πραγματα π.χ καλωδιο κτλ.

για ποια 50"?

υ.γ αν θελεις ποσταρε στο αναλογο thread να σε βοηθησουν και αλλοι.

GeoGeoGeo

Supreme Member
28 March 2007
3,497
Τεσπά λοιπον.Διαλέγεις
Sony 40D3000
Samsung 40M86

Διαλέγεις και παίρνεις!!!

theodi

New member
29 August 2007
16

Δεν έχω δει πουθενά να λεει οτι η SAMSUNG υποστηρίζει 24p... Το MEDIA μαλιστα μου είπε πως δεν προβλέπεται firmware! (Ρώτησα για την 46Μ)

( Παρεπιπτώντος και sorry για το off topic στο MEDIA του Φαλήρου έχετε δεί την Panasonic 42PX70? H εικόνα εκεί είναι χάλια..... WHY?)
ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ SAMSUNG LE40M86B. EINAI ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Απάντηση: Re: Απάντηση: Lcd ή Plasma έως 1600-2000 ευρώ

Για ριξε μια ματια εδω... και διαβασε τι κανει το Movie+.

-bye-

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

Η Sony KDL-46D3000 είναι άουτς... 2900 ευρώ
Η Sony KDL-40D3000 είναι στα 1600 κατόπιν παραγγελίας
Η Samsung LE40M86BDX είναι στα 2149 ετοιμοπαράδοτη.

Οπότε όντως είμαι μεταξύ Sony & Samsung. Θα κάνω έρευνα αγοράς αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία Please let me know ποιά να διαλέξω

Nikos Kapin

Established Member
20 June 2006
120
Athens
... ευχαριστώ για το hint Μοvie Plus ... τελικά το υποστηρίζει αμεσα ή μέσω κόλπου (trick?)

Last edited:

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Στελιο, ειναι απλο. Σε θεαση DVD & HD και οι 2 πετανε!!! Οποτε πηγαινε εκει και παρε αυτη που παιζει καλυτερα το τηλεοπτικο σημα, αυτο θα εβλεπα εγω.

aka_Lamogio

Senior Member
22 June 2007
594
The Twilight Zone
σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

Η Sony KDL-46D3000 είναι άουτς... 2900 ευρώ
Η Sony KDL-40D3000 είναι στα 1600 κατόπιν παραγγελίας
Η Samsung LE40M86BDX είναι στα 2149 ετοιμοπαράδοτη.

Οπότε όντως είμαι μεταξύ Sony & Samsung. Θα κάνω έρευνα αγοράς αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία Please let me know ποιά να διαλέξω
Τι εννοείς θα κάνεις έρευνα αγοράς; Από Media Markt δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις; Τι νόημα έχει να ψάξεις να δεις τιμές και διαθεσιμότητα από αλλού;
Εφόσον έχεις αποφασίσει σε 40άρα LCD τα πράγματα είναι απλά. Αν την βιάζεσαι παίρνεις την Samsung αν όχι περιμένεις την Sony και γλιτώνεις και 550 ευρώ. Η απόσταση θέασης πόση είναι δεν μας είπες. Επίσης θα παίζεις απ´ευθείας blueray ή HDDVD στα 1080p ή θα κάνεις upscale από απλό DVD; Είναι σημαντικό το αν θα είσαι κοντά στην TV και τι source θα έχεις για την επιλογή σου μεταξύ των δύο σε συνδιασμό με το πόσο βιάζεσαι να την πάρεις στα χέρια σου.
Πίεσε τους για την 46άρα ... Πες τους ότι είναι πολύ ακριβοί ... Εαν δεν γίνει κάτι , η 40D3000 είναι η καλύτερη επιλογή ...

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=956460&ext=skroutz

Ότι και να τους πει φίλε μου δεκάρα δεν θα κόψουν. Τα χρήματα είναι δεσμευμένα σε αυτούς οπότε gg που λένε και οι gamers :p .

Last edited:

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,798
Athens-προς τα βορεια

Επιμένω , 46 D 3000!!!!

-bye- και εγω το ιδιο του εχω προτεινει....για ποιο λογο να παρει την 40αρα απο τη στιγμη που το badget του φτανει και περισσευει για την 46αρα!

τωρα το ειδα!!!! 46d3000 2900??????? μαλον καποιο λαθος θα εχει γινει.(μηπως σου ειπαν 1900?)

Last edited:

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
2300 είναι ο μέσος όρος στην Ελλάδα ... Κοίταξε να πάρεις τα λεφτά σου πίσω ... Εαν ήταν μικρόποσο , θα έλεγα εντάξει , το χρησιμοποιείς αλλη στιγμή ... Αλλά όχι να σου δεσμεύσουν μεγάλα ποσά ... Γρήγορα στον Καταναλωτή ...

aka_Lamogio

Senior Member
22 June 2007
594
The Twilight Zone

2300 είναι ο μέσος όρος στην Ελλάδα ... Κοίταξε να πάρεις τα λεφτά σου πίσω ... Εαν ήταν μικρόποσο , θα έλεγα εντάξει , το χρησιμοποιείς αλλη στιγμή ... Αλλά όχι να σου δεσμεύσουν μεγάλα ποσά ... Γρήγορα στον Καταναλωτή ...
Αν επιλέξει τη 40D3000 δεν χρειάζεται να μπει σε τέτοιες διαδικασίες αφού έχουνε τιμή σε λογικά πλαίσια. Μόνο αν θέλει την Samsung ή την 46άρα Sony αξίζει (κυρίως για την δεύτερη)

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
H πηγή είναι ένα dvd player το οποίο κάνει upscale σε 1080p SD dvd's.

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3.5μέτρα

Το απόγευμα που θα πάω θα ρωτήσω πάλι για την 46άρα. Μπας και ο πωλητής έκανε κάποιο λάθος. Σε περίπτωση που δεν έκανε όμως και δεδομένου ότι με υποχρεώνουν να αγοράσω από εκεί, σκέφτομαι και ψάχνω για ουσιαστικές διαφορές μεταξύ της sony & samsung ώστε να δικαιολογούνται τα 550 ευρώ διαφοράς.