lcd η plasma για games, hd movies?

georgios...

New member
28 March 2008
27
Γεια σας. θελω μια τηλεοραση για το δωματιο μου (αποσταση θεασης 2-3 μετρα) αποκλειστικα για games (x-box, ps3) και καμια ταινια (HD η SD). οι plasma εχουν τρελες τιμες φωτεινοτητας και αντιθεσης για την τιμη τους, ειναι ομως λιγο μεγαλες. σε αυτη την αποσταση θα εχω προβλημα με 40+ ιντσες η οχι? να προτιμησω κατι μικροτερο σε lcd? καμια γνωμη?

(υπαρχουν plasma κατω απο 40 ιντσες?)

37" ας πούμε; Εννοοείται πως ναι...
Και όπως θα συμφωνήσουν ΟΛΟΙ σχεδόν που θα απαντήσουν μετά από μένα, αν μπορείς οικονομικά, ΜΗΝ τσιγκουνευτείς το μέγεθος. Αλλά στην περίπτωση του gaming, ίσως να θες να σκεφτείς τις LCD λόγω υψηλότερης ανάλυσης (αν κινηθείς προς 1080). Για HD ταινίες, στις 40" δεν θα δεις μάλλον διαφορά μεταξύ 720 και 1080. Για παιχνίδια δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να ισχύει ότι και παραπάνω.

Αν ΔΕΝ θες να δεις τηλεόραση και μιλάμε για gaming 4+ ώρες, οι περισσότεροι θα σου πουν LCD δαγκωτό (δεν είναι η γνώμη μου, είναι το ρεζουμέ μετά από ψάξιμο στο forum). Είναι όμως και θέμα τσέπης. Το φόβητρο για τις plasma ακούει στο όνομα image retention αλλά η τιμή τους, για την ποιότητα εικόνας και το μέγεθος που προσφέρουν,καλύτερη...

37" ας πούμε; Εννοοείται πως ναι...
Και όπως θα συμφωνήσουν ΟΛΟΙ σχεδόν που θα απαντήσουν μετά από μένα, αν μπορείς οικονομικά, ΜΗΝ τσιγκουνευτείς το μέγεθος. Αλλά στην περίπτωση του gaming, ίσως να θες να σκεφτείς τις LCD λόγω υψηλότερης ανάλυσης (αν κινηθείς προς 1080). Για HD ταινίες, στις 40" δεν θα δεις μάλλον διαφορά μεταξύ 720 και 1080. Για παιχνίδια δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να ισχύει ότι και παραπάνω.

Αν ΔΕΝ θες να δεις τηλεόραση και μιλάμε για gaming 4+ ώρες, οι περισσότεροι θα σου πουν LCD δαγκωτό (δεν είναι η γνώμη μου, είναι το ρεζουμέ μετά από ψάξιμο στο forum). Είναι όμως και θέμα τσέπης. Το φόβητρο για τις plasma ακούει στο όνομα image retention αλλά η τιμή τους, για την ποιότητα εικόνας και το μέγεθος που προσφέρουν,καλύτερη...
συμφωνω απολυτα. Στις ταινιες δεν θα καταλαβεις διαφορα ενώ στα παιχνίδια ναι. Προσωπικα εχω ps3 πάνω σε μια samsung le40f86bd και ειμαι ενθουσιασμένος. Επισης θεωρω ότι για την αποσταση που προανέφερες καλό ειναι να κινηθείς σε κάτι μεταξυ 40 και 42 ιντσών οι οποιες είναι αρκετες.

Για χρηση με HD και κονσολα και για την αποσταση θεασης που μας λες νομιζω οτι θα πρεπει να πας σε μια τηλεοραση 40".

Σε χαμηλη σχετικα τιμη μπορεις να δεις καποια απο τις Samsung 40F86 , Sony 40W3000 , Toshiba 40XF355 oι οποιες θα σε καλυψουν απολυτα με την εικονα τους.

Ευχαριστω για τις γρηρορες απαντησεις. μηπως ειναι υπερβολη 42'' για δωματιο? δε θα εχω προβλημα με τοσες ιντσες? οι plasma εχουν οντως τοσο καθαρη και ζωντανη εικονα οπως λεγεται? (στα χαρτια)

Ευχαριστω για τις γρηρορες απαντησεις. μηπως ειναι υπερβολη 42'' για δωματιο? δε θα εχω προβλημα με τοσες ιντσες? οι plasma εχουν οντως τοσο καθαρη και ζωντανη εικονα οπως λεγεται? (στα χαρτια)

Αν βλεπεις HD οποια τηλεοραση και να αγορασεις θα εχει πολυ καλη εικονα.

Οι πλασμα συνηθως υπερτερουν σε χαμηλης ποιοτητας σηματα (DivX κτλ.) και στα Ελληνικα καναλια που εκπεμπουν χαλια.

Συνονόματε αν κατάλαβα καλά η κύρια χρήση της τηλεόρασης θα είναι το gaming οπότε κοίτα προς LCD μεριά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Από 37'' εώς 42'' θα είσαι ΟΚ νομίζω.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Για κονσόλες και ΗD είναι καλύτερες οι LCD. Κι εγώ PS3 έχω, με την Philips 32PFL9632, και είναι 5 φορές καλύτερα (χωρίς υπερβολές) από μια Samsung Plasma που έχει ο πατέρας μου.
Πάντως να κοιτάξεις η TV που θα πάρεις να έχει Game mode γιατί εγώ παιδεύομαι κάθε φορά να αλλάξω τις ρυθμίσεις στην Philips, γιατι δεν τις αποθηκεύει...:twoguns:

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Για κονσόλες και ΗD είναι καλύτερες οι LCD. Κι εγώ PS3 έχω, με την Philips 32PFL9632, και είναι 5 φορές καλύτερα (χωρίς υπερβολές) από μια Samsung Plasma που έχει ο πατέρας μου.
Πάντως να κοιτάξεις η TV που θα πάρεις να έχει Game mode γιατί εγώ παιδεύομαι κάθε φορά να αλλάξω τις ρυθμίσεις στην Philips, γιατι δεν τις αποθηκεύει...:twoguns:

Δηλαδη? τι εννοεις? εδω και λιγο καιρο παιζω xbox 360 σε 42'' full hd philips στο μαγαζι μου. εχει ετοιμες ρυθμισεις για gaming? μηπως εννοεις τις ''απαλη, φυσικη, πολυμεσα'' ετοιμες ρυθμισεις?

Πάντως το response time των πλάσμα που είναι σχεδόν μηδενικό και το βελτιωμένο μαύρο την καθιστούν επίσης καλή επιλογή για gaming. Βασικά το μόνο που υπερτερούν οι LCD στον τομέα αυτόν και τις συστήνουν όλοι για κονσόλες είναι η δυνατότητά τους για στατικές εικόνες για άπειρες ώρες χωρίς κίνδυνο. Οπότε με ελάχιστη προσοχή μπορείς να κοιτάξεις και προς πλάσμα, ειδικά στις 42 ίντσες οι τιμές είναι απίστευτα καλές.