LCD ή PLASMA για ηλικιωμένους?

LCD πρεπει να εχει. Νομιζω οτι ενας ηλικιωμενος (πραγματικα ηλικιωμενος οχι κανενας 60αρης), δεν μπορει να καταλαβει την "παραμορφωση", αλλα αντιθετως θα τον ενθουσιασουν τα παστελ χρωματα και η φωτεινοτητα. Δεν νομιζω οτι θελουν "πραγματικα" χρωματα, προτιμουν τα "εντυπωσιακα" που προσφερει αυτη η τεχνολογια.

Συμπέρασμα: για ηλικιωμένους που βλέπουν Νικολούλη και για μωρά που βλέπουν cartoon, ,,,,, LCD!!! :a0210:

Θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες που πήγα με ένα θείο μου να αγοράσει τηλεόραση. Καταρχίν να πω ότι έχει αλλάξει σπίτι και στο καινούριο δεν είχε τύχει να πάω ακόμα. Θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό αργότερα.

Δίνουμε ραντεβού σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών στη Ρόδο. Ερχεται και μου κουβαλάει και μαζί τη θεία! Του είχα πει ότι γυναίκες δεν θέλω σε τέτοια πράγματα!!! :argue: Φυσικά ο ανθρωπάκος δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά (έτσι θα καταλήξουμε κι εμείς ωρέ αδέρφια? :huh2:). Μου είχε πει ότι ο χώρος του είναι σχετικά μικρός και δεν ήθελα μεγάλη τηλεόραση. Λέω εντάξει, οπότε πάμε για μια 32" να είμαστε εντάξει.
Αφολυ βλέπαμε διάφορα μοντέλα, το μάτι μου έπεσε σε μια νέα Toshiba 32AV500, εκπληκτική!!! Ηταν δίπλα σε Philips 32" 9632, Sony 32" S3000, Samsung 32" R86 και κάποιες άλλες και τις έτρωγε για πλάκα, χωρίς να είμαι υπερβολικός. Είναι λέει νέο μοντέλο και είχε έρθει πριν μια εβδομάδα. Αντίθεση: 20000:1!!! Και φαινόταν όντως η διαφορά στο μαύρο που είχε σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τεσπα, να μην τα πολυλογώ, αποφασίζουμε, αφού τους άρεσε κι αυτούς να την πάρουμε. Εδώ να σημειώσω ότι η θεία προηούμενως έλεγε ότι και η 32" θα είναι μεγάλη και να πάρουμε μια πιο μικρή!!! :twoguns: Πως δεν βγήκα έξω από τα ρούχα μου...

Παίρνουμε την τηλεόραση, την βάζουμε στο αυτοκίνητο και την πάμε σπίτι. Μπαίνουμε μέσα και ρωτάω πού την βάζουμε. Μου δείχνει το σημείο και τι να δω?? Απόσταση του καναπέ από το τραπεζάκι της τηλεόρασης στα 3.5-4μ!!!! Αμέσως τους είπα "Αυτή είναι η μικρή απόσταση που μου λέγατε????!!!!". Την βάζουμε, τους ρυθμίζω τα κανάλια και περίμενα τον ξάδερφό μου να έρθει να με πάρει για να φύγουμε ( ο γιος τους). Μπαίνει μέσα ο ξάδερφός μου κι αμέσως λέει: "Μικρή δεν είναι αυτή που πήρατε???" :flipout::flipout::flipout: Οχι λενε αυτοί, καλή είναι. Εγώ δεν μίλησα.

Φεύγουμε με τον ξάδερφο κι επέστρεψα στο γραφείο να συνεχίσω την εργασία. Μετά από κανένα 2ωρο, κτυπάει τηλ ο ξάδερφος και τι μου λέει???
" Ελα Πάνο, ξέρεις...μου τηλ ο πατέρας μου και μου είπε εαν μπορούν να την αλλάξουν και να πάρουν μια πιο μεγάλη, γιατί είχες λέει δίκιο που τους έλεγες να πάρουν μεγαλύτερη..." :HTEHETH63:

Πέθανα στα γέλια, περιττό να σας πω.

Σήμερα το πρωί πήγανε και την αλλάξανε και πήρανε τελικά μια Toshiba 42X3030.

Τελικά το SIZE DOES MATTER μου φαίνεται ότι ισχύει ΚΑΙ για τους ηλικιωμένους!!! :music-smiley-005:

η AV500 δν έχει 20.000 κοντράστ,έχει 8.000 αλλά είναι ολοκαίνουργια ναι

Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA για ηλικιωμένους?

η AV500 δν έχει 20.000 κοντράστ,έχει 8.000 αλλά είναι ολοκαίνουργια ναι

Χρήστο, δεν το έψαξα να σου πω την αλήθεια. Πάντως το κατάστημα στο ταμπελλάκι που είχε μπροστά από την τηλεόραση τόσο έγραφε. Προφανώς θα έκαναν κι αυτοί λάθος στο κατάστημα. Thanks για την επισήμανση :ernaehrung004:

Αν και εκπλησομε ......... δεν εχω λογους να μην πιστεψω τι ειδε ο Panos στην 32AV500 .
Βεβαια αν και αυτο για την 9632 αποτελει θανασιμη προσβολη , i just wonter: η R που εχει και 100ΗΖ και pixel IV πως θα ειναι δηλαδη ?

Nα συμπληρωσω για το μεγεθος , σημερα πηγα Λαρσα στα Media Markt και περαν της αυτοικανοποιησης που ετελεσθει απεναντι σε μια Χ52αρα ..........εχω να πω το εξης που παρατηρησα.
Ολες οι τηλεορασεις φαινοντε στα μαγαζια μεγαλυτερες απο οσο ειναι στο σπιτι !!!
Εβλεπα 40ρες και μπερδευα το size με το 46. Προφανως εχει να κανει με το οτι ειναι ολες μαζι η μια διπλα στην αλλη και εχεις μια αισθηση ( τουλαχιστον εγω ) οτι ειναι τεραστιες .
Στο σπιτι ομως δε θινκς αρ κουαιτ ντιφρεντ .

Last edited:
εχεις απολυτο δικιο.πηρα την 46χ3500 για το σαλονι μου που ειναι απο τα μεγαλα σε μεγεθς και η lcd ηταν τεραστια . στην αρχη ενιωθα αβολλα και προβληματησμενος

Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA για ηλικιωμένους?

Αν και εκπλησομε ......... δεν εχω λογους να μην πιστεψω τι ειδε ο Panos στην 32AV500 .
Βεβαια αν και αυτο για την 9632 αποτελει θανασιμη προσβολη , i just wonter: η R που εχει και 100ΗΖ και pixel IV πως θα ειναι δηλαδη ?

Nα συμπληρωσω για το μεγεθος , σημερα πηγα Λαρσα στα Media Markt και περαν της αυτοικανοποιησης που ετελεσθει απεναντι σε μια Χ52αρα ..........εχω να πω το εξης που παρατηρησα.
Ολες οι τηλεορασεις φαινοντε στα μαγαζια μεγαλυτερες απο οσο ειναι στο σπιτι !!!
Εβλεπα 40ρες και μπερδευα το size με το 46. Προφανως εχει να κανει με το οτι ειναι ολες μαζι η μια διπλα στην αλλη και εχεις μια αισθηση ( τουλαχιστον εγω ) οτι ειναι τεραστιες .
Στο σπιτι ομως δε θινκς αρ κουαιτ ντιφρεντ .

Ακριβώς φίλε smoothbore. Απλά λέω τι είδαν τα ματάκια μου, αυτό δεν λέμε τόσο καιρό? Καλά τα χαρακτηριστικά κι όλα τα υπόλοιπα, αλλά τελικός κριτής του καθενός είναι τα ίδια του τα μάτια. Η συγκεκριμένη 32" Toshiba πραγματικά έπαιζε πολύ ανώτερα από τις υπόλοιπες και με πολύ καλή κίνηση, άσχετα εαν δεν ήταν 100Hz. Αυτό είδαμε όλοι μας (και οι μεγάλοι ανθρώποι το διαπίστωσαν μαζί μου) κι αυτό λέω.

Επίσης, έχεις και στο άλλο θέμα που αναφέρεις απόλυτο δίκιο. Στο κατάστημα χθες, κατά έναν περίεργο λόγο, ολες οι τηλεοράσεις μου φαινόντουσαν λίγο πιο μεγάλες από ότι είναι στην πραγματικότητα. Φυσικά όταν την αγοράσεις και την πας στο σπίτι σου, τότε καταλαβαίνεις τι πραγματικά πήρες...
-bye-

Πάντως απ ότι φαίνεται η toshiba πλέον έχει πολύ καλές τηλεοράσεις στην γκάμα της!

Εεε ανοιξε ενα για τις V και R που απ οτι φαινετε κανουν καλο στα ματια και στην τσεπη .
Iσως να ειναι τα νεα πουλεν των 32" .
Εγω παντος χθες, δεν ειχα την τυχη να δω καμια στα Media:bigcry:

Eπειδη καθε ανθρωπος μη κολλημενος με την τεχνολογια οπως εμεις θα αρχισει να γκρινιαζει βλεποντας τον Χουαν και τη Ντανιελα ξεχειλωμενους για να γεμιζουν το καδρο 16:9, θα σου προτεινα να βρεις μια 29αρα CRT σε στοκ. Και θα βλεπουν μεγαλυτερο ωφελιμο μεγεθος σε 4:3 απ´οτι σε μια 32αρα, και θα τους ειναι πιο οικεια σαν τεχνολογια, και δε θα χρειαζεται να τους εξηγεις εξωγηινες ορολογιες του τυπου burn in και θα σας κοστισει περι το 1/5 της τιμης.

Τελος -flatpanelάκηδες μη βαρατε- θα βλεπουν πολυ καλυτερα το υπαρχον (για τα επομενα 5-10) χρόνια τηλεοπτικό SD σήμα απο οτι με οποιαδήποτε flat τηλεοραση!!

EDIT: Δεν πρόσεξα ότι τελικά καταλήξατε!!!! Παρντόν!!!!

Last edited:
Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις περί μεγέθους. Εμένα ο θείος μου, 64 ετών, εξακολουθεί μετά απο 5 χρόνια να θεωρεί πολύ μικρή απόσταση θέασης τα 2 μέτρα στα οποία έχει ο γιος του την 32".

Εγώ τη δική μου 32" την έχω στα 3,5 μέτρα. Όντως, υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο, αλλά νομίζω πως ό,τι και να έχει ο καθένας, πάλι θα του φαίνεται λίγο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Δεν υπαρχουν διαφορετικες αποψεις ................. γεματες τσεπες για παρουμε μεγαλυτερες δεν υπαρχουν :flipout:

βρε αμα δεν παρεις plasma ασπρη μερα δεν θα δεις:damnyou:
ουτε στην τσεπη ...αλλα και στην εικονα

Re: Απάντηση: LCD ή PLASMA για ηλικιωμένους?

Θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες που πήγα με ένα θείο μου να αγοράσει τηλεόραση. Καταρχίν να πω ότι έχει αλλάξει σπίτι και στο καινούριο δεν είχε τύχει να πάω ακόμα. Θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό αργότερα.

Δίνουμε ραντεβού σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών στη Ρόδο. Ερχεται και μου κουβαλάει και μαζί τη θεία! Του είχα πει ότι γυναίκες δεν θέλω σε τέτοια πράγματα!!! :argue: Φυσικά ο ανθρωπάκος δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά (έτσι θα καταλήξουμε κι εμείς ωρέ αδέρφια? :huh2:). Μου είχε πει ότι ο χώρος του είναι σχετικά μικρός και δεν ήθελα μεγάλη τηλεόραση. Λέω εντάξει, οπότε πάμε για μια 32" να είμαστε εντάξει.
Αφολυ βλέπαμε διάφορα μοντέλα, το μάτι μου έπεσε σε μια νέα Toshiba 32AV500, εκπληκτική!!! Ηταν δίπλα σε Philips 32" 9632, Sony 32" S3000, Samsung 32" R86 και κάποιες άλλες και τις έτρωγε για πλάκα, χωρίς να είμαι υπερβολικός. Είναι λέει νέο μοντέλο και είχε έρθει πριν μια εβδομάδα. Αντίθεση: 20000:1!!! Και φαινόταν όντως η διαφορά στο μαύρο που είχε σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τεσπα, να μην τα πολυλογώ, αποφασίζουμε, αφού τους άρεσε κι αυτούς να την πάρουμε. Εδώ να σημειώσω ότι η θεία προηούμενως έλεγε ότι και η 32" θα είναι μεγάλη και να πάρουμε μια πιο μικρή!!! :twoguns: Πως δεν βγήκα έξω από τα ρούχα μου...

Παίρνουμε την τηλεόραση, την βάζουμε στο αυτοκίνητο και την πάμε σπίτι. Μπαίνουμε μέσα και ρωτάω πού την βάζουμε. Μου δείχνει το σημείο και τι να δω?? Απόσταση του καναπέ από το τραπεζάκι της τηλεόρασης στα 3.5-4μ!!!! Αμέσως τους είπα "Αυτή είναι η μικρή απόσταση που μου λέγατε????!!!!". Την βάζουμε, τους ρυθμίζω τα κανάλια και περίμενα τον ξάδερφό μου να έρθει να με πάρει για να φύγουμε ( ο γιος τους). Μπαίνει μέσα ο ξάδερφός μου κι αμέσως λέει: "Μικρή δεν είναι αυτή που πήρατε???" :flipout::flipout::flipout: Οχι λενε αυτοί, καλή είναι. Εγώ δεν μίλησα.

Φεύγουμε με τον ξάδερφο κι επέστρεψα στο γραφείο να συνεχίσω την εργασία. Μετά από κανένα 2ωρο, κτυπάει τηλ ο ξάδερφος και τι μου λέει???
" Ελα Πάνο, ξέρεις...μου τηλ ο πατέρας μου και μου είπε εαν μπορούν να την αλλάξουν και να πάρουν μια πιο μεγάλη, γιατί είχες λέει δίκιο που τους έλεγες να πάρουν μεγαλύτερη..." :HTEHETH63:

Πέθανα στα γέλια, περιττό να σας πω.

Σήμερα το πρωί πήγανε και την αλλάξανε και πήρανε τελικά μια Toshiba 42X3030.

Τελικά το SIZE DOES MATTER μου φαίνεται ότι ισχύει ΚΑΙ για τους ηλικιωμένους!!! :music-smiley-005:

Στον Χαραλαμπάκη πήγατε και εσείς για τηλεόραση? :D

Και εγώ την 32AV500PG που λες πήρα και όντως έπαιζε καλύτερα απο όλες τις άλλες 32αρες που είχε δίπλα της.
Το μόνο που με προβληματίζει ειναι πως το 20000:1 δεν το έχω δει πουθενά επίσημο. Κάποια eshop την πουλάνε ως 8000:1 και άλλα ως 20000:1.
Δυστυχώς και η τηλεόραση μέσα δεν είχε φυλλάδιο με τα specs της και ετσι δεν ξέρουμε τί παιζει πραγματικά.
Επίσημα για την ευρώπη το μοντέλο της Toshiba με 20000:1 contrast ειναι το 32AV505D. Αυτό όμως πάλι δεν το βρήκα πουθενά Ελλάδα και σκέφτομαι οτι ισως αυτό που εισάγετε ελλάδα να ονομάζεται AV500PG και να είναι το 20000:1 μοντέλο.