LCD ή PLASMA για τηλεοπτικο σημα?

Σωφρον

Supreme Member
3 March 2008
4,981
Κορωπί
Επειδη ηρθε το πληρωμα του χρονου να αντικαταστησω την CRTτου σαλονιου μου λεω να παρω μια LCDή PLASMA αποκλειστικα για τηλεοπτικο σημα γιατι παιζει και προτζεκτορας στο σπιτι (για ταινιες) σε δικο του χωρο κλπ-κλπ.
Σκεπτομαι για 37 μεχρι 42 ιντσες και θεαση περιπου 4 μετρα και πανω.
Παιδια θελω προτασεις .
Ευχαριστω

Επειδή έτυχε να κάνω την ίδια ερωτηση πριν απο 1 μήνα περίπου η απάντηση που πήρα ήταν:
1) 50 ίντσες να προτιμήσω 42 είναι λίγες....
2) LG 50PG6000
3) Αν τελικά πάρεις 42 42PX80 (Tην έχω εδώ και 2 ώρες) LG 42PG6000.

Αλλά περίμενε να απαντήσουν και οι γνώστες.

4 μετρα και πανω για 42 μονο ιντσες??Κι εγω το ιδιο ελεγα και πηρα την 4αρα kuro και τωρα βλεπω απ το 1.50-2 μετρα το πολυ. Οποτε για τα μετρα σου ή ψαχνεις για 50-60ιντες ή φερνεις τον καναπε πιο κοντα[πολυ πιο κοντα]. Για τηλεοπτικο σημα, αλητικα και ταινιες σε εικονα μια plasma θα σε καλυψει..πες μας τα χρηματα που διαθετεις να σου προτινουμε μοντελα.

Για λεφτα παιζω μεχρι 1000 ευρωπουλα.
Για την αποσταση που λετε εχω καποιες ενστασεις αλλα δεν ειναι του παροντος

φιλε karakatsanisg ειμαι υπερευχαριστημενος μεχρι και το τελευταιο cents και πραγματικα δε συγκρινεται με px80 ουτε μ αλλες εκτος τις καινουργιες pioneer lx.
Σωφρον, στις 42 εγω θα σου προτινω την panasonic th-42px80 με πολυ καλο μαυρο, αριστα χρωματα και 100hz. πιστευω ειναι μονοδρομος..

Προσοχη τα green phosphor trails στις πανασονικ. Να τις δεις απο κοντα να παιζουν πριν αγορασεις! Μην ακους κανεναν. Δες τες μονος σου και αποφασισε με τα ματια σου.

Στα 4 μετρα η λυση ειναι μονοδρομος, συγκρκριμενα καποια 50αρα πλασμα οπως η 50PG6000 που μπορεις να την βρεις γυρω στα 1,200.

Βεβαια και αυτη θα σου πεσει μικρη αλλα μετα ξεφευγουμε στο οικονομικο για κατι παραπανω.

Με το άθλιο σήμα των ελληνικών καναλιών, μάλλον (οριακά) πολλές θα σου φανούν οι 50".... Σίγουρα θα πρέπει να δώσεις κάποια χρήματα και στα υπόλοιπα (κεραία + καλώδια) αν προχωρήσεις σε μία τέτοια αγορά. Και σίγουρα θα πρέπει να πας να δεις ο ίδιος "50άρες" από τη συγκεκριμένη απόσταση προκειμένου να δεις αν αυτό που έχεις μπροστά σου σε καλύπτει -bye-

Last edited:
Αφού σε ενδιαφέρουν μόνο τα τηλεοπτικά και η απόσταση είναι μεγάλη, καλύτερα πήγαινε για μία φτηνή plasma στις 47" ή 50", εφόσον δεν θες να ξεφύγεις από το budget σου. Πάντως και 42"άρα να πάρεις για TV καλή θα είναι.

Παιδια ευχαριστω για τις προτασεις σας αλλα νομιζω οτι πανω απο 42" ειναι υπερβολη για θεαση τηλεοπτικου σηματος , αλλωστε για ταινιες - F1 – ποδοσφαιρο εχω τον προτζεκτορα

Μηπως να παει δαγκωτο στην Panasonic που τις κατεχουν τις plasma περισσοτερο?
Αυτή η Samsung 42A457 ,τι καταναλωση είναι αυτή ρε παιδι μου ,μα καλα 380W .

Καλησπέρα παιδιά.

Επειδή βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια περίπου θέση, σκέφτηκα να μην ανοίξω καινούριο θέμα αλλά να ρωτήσω εδώ. Ψάχνω κι εγώ για μια τηλεόραση σχεδόν αποκλειστικά για τηλεοπτικό σήμα, με απόσταση 3,5 - 4 μέτρα, αλλά δίνω λιγότερα (700 +/- 50 ευρώ). Δε με απασχολεί σύνδεση με κονσόλα, home theatre ή άλλα παρεμφερή. Προσανατολιζόμουν σε κάποια 42ιντση Samsung και κοιτάζω κυρίως LCD.

Ανοιχτός σε σκέψεις και προτάσεις, και σας ευχαριστώ,

Re: Απάντηση: LCD ή PLASMA για τηλεοπτικο σημα?

Μηπως να παει δαγκωτο στην Panasonic που τις κατεχουν τις plasma περισσοτερο?
Αυτή η Samsung 42A457 ,τι καταναλωση είναι αυτή ρε παιδι μου ,μα καλα 380W .

Κι εγώ την Panasonic θα προτιμούσα, αν και η LG έχει πιο όμορφο σχεδιασμό. Οι πραγματικές καταναλώσεις για 42άρες HDReady πλάσμα είναι γύρω στα 200W.

Καλησπέρα παιδιά.

Επειδή βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια περίπου θέση, σκέφτηκα να μην ανοίξω καινούριο θέμα αλλά να ρωτήσω εδώ. Ψάχνω κι εγώ για μια τηλεόραση σχεδόν αποκλειστικά για τηλεοπτικό σήμα, με απόσταση 3,5 - 4 μέτρα, αλλά δίνω λιγότερα (700 +/- 50 ευρώ). Δε με απασχολεί σύνδεση με κονσόλα, home theatre ή άλλα παρεμφερή. Προσανατολιζόμουν σε κάποια 42ιντση Samsung και κοιτάζω κυρίως LCD.

Ρίξε μια ματιά και στην Panasonic 42PX8E.

Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA για τηλεοπτικο σημα?

Ψάχνω κι εγώ για μια τηλεόραση

1. σχεδόν αποκλειστικά για τηλεοπτικό σήμα,

2.με απόσταση 3,5 - 4 μέτρα,

3.αλλά δίνω λιγότερα (700 +/- 50 ευρώ).

4.Δε με απασχολεί σύνδεση με κονσόλα, home theatre ή άλλα παρεμφερή.

Φίλε Titus, Θα ξεκινήσω από το 3. ...

3.Zόρικα τα πράγματα...τι να κάνουμε δεν παλεύετε το άτιμο..

1. Λόγω του ανωτέρω 3....plasma

2. Minimum 46"....αλλά λόγω του ανωτέρω 3.....42"

4.Λόγω του ανωτέρω 3 (και όχι μόνο)....plasma

Αφού είσαι ανοιχτός σε προτάσεις...

42PX80...799 .... http://www.shop21.gr/product/product.hel.asp?pfid=26297&prid=26902

42PG6000...775 ... http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?16599

Τα παραπάνω είναι αποκλειστικά προσωπικές μου εκτιμήσεις και δεν χρειάζεται να συμφωνήσει κανείς...ο επόμενος παρακαλώ...-bye-

EDIT: 42PX8...από 739 .... http://www.skroutz.gr/s/42026/Panasonic-TH-42PX8E-42".html (με 60 διαφορά από την ΡΧ80)

Last edited:
εγω εξαιτιας του 1 θα προτεινω crt

αφου λεει οτι θελει μια τηλεοραση,αποκλειστικα για τηλεοπτικο και κατω απο 700 παρε μια καλη crt και καθαρισες

τι τα θελεις τα παραπανω? 720 η 1080,συστηματα εικονας,design,κτλ

γιαυτα που ζητας αυτο να παρεις

αν ομως κρυφοκοιτας και αλλου τοτε σκεψουτο 2 φορες,πηγαινε καμια βολτα σε φιλο σου που εχει και μετα θα κρινεις μονος σου.

το να παρεις με κλειστα ματια την Χ την Ψ γιατι στην προτειναμε εμεις σε καποιο φορουμ ειναι λαθος..θα το μετανιωσεις

Oι CRT ομως βγαινουν μονο σε μικρα μεγεθη , εως 32" το πολυ και ειναι και σαν μπαουλα.

Νομιζω οτι μια 42PX8 (που ειναι και φθηνη) θα ειναι οτι πρεπει για το φιλο.