LCD ή PLASMA?

kosyfaki

New member
3 August 2007
47
Ενω ειχα αποφασίσει να παρω την TOSHIBA 37Z3030DG (LCD) οταν πηγα στο μαγαζι για να την παραγγειλω μου ειπε ο πωλητης να μην κανω την βλακεια και παρω LCD αλλα να παρω PLASMA και συγκεκριμενα την PANASONIC 42PX7 που ειναι και φθηνωτερη αλλα και καλητερη. Αυτο γιατι οι σημερινες plasma εχουν 100000 ωρες ζωης και οχι 20000 οπως οι παλιες ενω οι LCD εχουν 80000 ωρες ζωης. Ισχυει κατι τετοιο? Τελικα τι να πάρω? Ποια τεχνολογια ειναι καλητερη και γιατι?

Ενω ειχα αποφασίσει να παρω την TOSHIBA 37Z3030DG (LCD) οταν πηγα στο μαγαζι για να την παραγγειλω μου ειπε ο πωλητης να μην κανω την βλακεια και παρω LCD αλλα να παρω PLASMA και συγκεκριμενα την PANASONIC 42PX7 που ειναι και φθηνωτερη αλλα και καλητερη. Αυτο γιατι οι σημερινες plasma εχουν 100000 ωρες ζωης και οχι 20000 οπως οι παλιες ενω οι LCD εχουν 80000 ωρες ζωης. Ισχυει κατι τετοιο? Τελικα τι να πάρω? Ποια τεχνολογια ειναι καλητερη και γιατι?

Λοιπον κοτσυφακι , κατα πως μας τα λες εγω θα ελεγα ....................πηγαινε στο καταστημα και παρηγγειλε την 37Z3030DG και πες του πωλητη (οτι επειδη δεν εχεις σκοπο να πεθανεις βλεποντας τηλεοραση για 9 συνεχομενα χρονια ) αυτη σου αρεσει αυτη θες .

Η αδερ σαιντ οφ στορυ ειναι η εξης:

Αν σε παιρνει για 42αρα αναλογα με το ποσο μακρια καθεσε και αναλογα το ποσο φαρδεια τσεπη εχεις το σκεπτεσε ξανα κανοντας ενα Ψαξουαρ στις πιθανες υποψηφιες που θα βρεις στο Φορουμ μια και δοξα το θεο εχουμε απ ολα.
Κανε ομως πρωτα ενα γρηγορο επιμορφωτικο σεμιναριο εδω αν αντεχεις http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=986 για να μην επαναλαμβανοντε ξανα και ξανα τα ιδια .

Ενω ειχα αποφασίσει να παρω την TOSHIBA 37Z3030DG (LCD) οταν πηγα στο μαγαζι για να την παραγγειλω μου ειπε ο πωλητης να μην κανω την βλακεια και παρω LCD αλλα να παρω PLASMA

βρεθηκε πωλητης και ειπε τετοιο πραμα:blink:

μην ακους του πωλητες,κοιταξε εδω στο foroum και ολο κατι θα βρεις και στο τελος οποια αρεσει σε σενα

1- Η PX7 οντως σαν εικονα ειναι καλυτερη απο την Toshiba αλλα καλυτερα να παρεις την PX70 γιατι η πρωτη εχει μονο ενα HDMI ενω η δευτερη δυο.

2- LCD και πλασμα εχουν πανω απο 60,000 ωρες ζωης πραγμα που σημαινει 6 χιλιαδες ημερες αν βλεπεις 10 ωρες την ημερα , δηλαδη 16 χρονια τουλαχιστον. Μεχρι τοτε θα εχεις αλλαξει αλλες δυο τρεις τηλεορασεις.

3-Καλυτερη και χειροτερη τεχνολογια δεν υπαρχει. Υπαρχουν καλες και κακες τηλεορασεις και απο τα δυο στρατοπεδα και εξαρταται και απο την χρηση που θελεις να κανεις.

Αυτο μου το ειπαν απο πολυ γνωστο μαγαζι στην στοα Φεξη. Και για αυτο με προβληματισε.

Re: Απάντηση: LCD ή PLASMA?

Ρε παιδια τον μπερδεψατε τον ανθρωπο. Το ερωτημα ειναι αν εχει καλυτερη εικονα η PX7 απο την Toshiba 37Z3030. Σε αυτο δεν απαντησε κανεις (πλην εμου)...

Eγω με αυτα που εχω δει απο την PX70 (στην οποια βασιζεται η PX7) λεω οτι εχει, ασε που ειναι και 5" μεγαλυτερη και το μεγεθος ως γνωστον μετραει.-bye-

Φιλε μου, καλυτερα οπως ειπε κι ο Γιαννης (-bye-) να δεις την 42PX70 η οποια θα σε καλυψει πληρως πιστευω.

Εγω θελω μια τηλεοραση να παιζω ΧΒΟΧ FULL HD και να βλεπω και την τηλεοραση μου οταν χρειαζεται (3 ωρες την ημερα).Αλλα φοβαμαι μηπως η plasma μετα απο καποιες ωρες πεφτει η αποδοση οπως οι παλιοτερες?Τι να κανω?:BDBDG54:

Εγω θελω μια τηλεοραση να παιζω ΧΒΟΧ FULL HD και να βλεπω και την τηλεοραση μου οταν χρειαζεται (3 ωρες την ημερα).Αλλα φοβαμαι μηπως η plasma μετα απο καποιες ωρες πεφτει η αποδοση οπως οι παλιοτερες?Τι να κανω?:BDBDG54:

εαν εισαι hardcore gamer καλυτερα να παρεις LCD για το φοβο του burn-in

Full HD για να παιζεις XBOX δεν σου χρειαζεται καθως το 99% των παιχνιδιων ειναι γραμενα σε 720p. Kαι μια ΗD Ready να παρεις εισαι καλυμενος στο συγκεκριμενο τομεα.