LCD και PC

Dominick1978

New member
9 December 2007
17
Τη βοήθειά σας παρακαλώ.
Διαθέτω μέχρι 1000 ευρώ για αγορά LCD 26 ή 32".

Eκτός από χρήση ως τηλεόραση θέλω να τη συνδέσω μεσω VGA με το laptop μου (VGN-FS215S της Sony με 512ΜΒ RAM και Geforce Go 6200 128 MB Turbocache) κυρίως για κοινή χρήση και θέαση divx/xvid/dvd (αλλά και μερικά παλιά παιχνίδια).

Οι απορίες μου είναι οι εξής :

1)26 ή 32" για τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών (σε τι αναλύσεις πρέπει να δουλεύω για να έχω ικανοποιητική ποιότητα display);

2)50 ή 100Hz (αξίζει να πάω για 100αρα περιμένοντας πτώση τιμών τους επόμενους μήνες ή και με μια καλή 50αρα θα κάνω καλά τη δουλειά μου);

3)Προτάσεις μοντέλων;(από 100Hz 32" είμαι μεταξύ sony d3000 , philips 9632 και panasonic lxd70 αλλά θα πέσει ποτέ άραγε η τιμή τους κάτω από 1000 ευρώ);

4)Παίζει ρόλο η χώρα κατασκευής τελικά (π.χ. άλλη η Sony από Ισπανία και άλλη από Σλοβακία) γιατί βλέπω διαφορές στις τιμές (μεταξύ των επίσημων αντιπροσωπειών)

<<Σημείωση : Η απόσταση θέασης είναι στα 3 μέτρα όσον αφορά την τηλεόραση.>>

Sorry αν σας κούρασα με τις μπερδεμένες μου ερωτήσεις αλλά έχω μπερδευτεί κι εγώ με όσα ακούω και βλέπω.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
:grinning-smiley-043

Καλως ηρθες .
Μετα τις γιορτες θα πεσουν οι τιμες και με λιγο ποιο ανεβασμενο μπατζετ (κανα 250ρι ) θα χτυπας μια 40ρα η 37 χαλαρα .
Οι " καλες 32αρες " αντε να πανε 999 η 949 σε γενικες γραμμες .
Περιμενε κανα 2μηνο το πολυ και δεν θα χασεις .
Τωρα σε καλη τιμη βρισκεις μονο samy M86 & sony W2000 η οποια ομως σε πολλα κομματια αντιμετωπιζει φαινομενα clouding και αυτο ειναι κατι που δεν το θελουμε να τυχει στη δικια μας τιβι . ( στων αλλων δεν μας πειραζει)
Περιμενε λιγο γιατι τωρα που ξεπαραδιαζετε ο κοσμος το Φλεβαρη με τις εκπτωσεις θα βαρανε μυγες τα μαγαζια και ολο και κατι θα παιξει .
Καλες γιορτες

Δεν βλέπω και πολύ συμμετοχή παίδες.Δεν πειράζει όμως.
Καλές γιορτές, Χρόνια πολλά.:ernaehrung004:

Ευχαριστώ πολύ Smoothbore.Θα περιμένω μέχρι Φλεβάρη όπως προτείνεις.

Απάντηση: Re: LCD και PC

Δεν βλέπω και πολύ συμμετοχή παίδες.Δεν πειράζει όμως.
Καλές γιορτές, Χρόνια πολλά.:ernaehrung004:

επισης

μην ξεχνας οτι ειναι Χριστουγεννα σημερα και το μυαλο μας ειναι καπου αλλου,ετσι δεν ειναι?(οικεγειανεια, φαγακι,κρασακι,τηλεοραση ειναι κλειστη σημερα):ernaehrung004:
παντως δεν ειναι καλη εποχη για αγορες γενικως,αρα περιμενε και απο μενα.

Καλή χρονιά παιδιά.Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.

Σας ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις σας.

Επαναφέρω τα αρχικά μου ερωτήματα με την ελπίδα να συλλέξω περαιτέρω απόψεις.

Να είστε καλά.:ernaehrung004:

Καλή χρονιά παιδιά.Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.

Σας ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις σας.

Επαναφέρω τα αρχικά μου ερωτήματα με την ελπίδα να συλλέξω περαιτέρω απόψεις.

Να είστε καλά.:ernaehrung004:
Επισης .
Ισχυει και για σενα οτι για τους υπολοιπους υπομονη λιγες μερες μεχρι να ξεκινησουν οι προσφορες και ο πολεμος των εκπτωσεων που θα ναι και ποιο νωρις φετος .

Επαναφέρω για τελευταία φορά τα αρχικά ερωτήματά μου.Έχει περάσει ένας μήνας και ακόμη δεν έχω αποφασίσει :frusty:.Αυτό που με απασχολεί περισσότερο πλέον είναι η ποιότητα απεικόνισης όταν συνδέω το laptop μου (αναφέρω τα χαρακτηριστικά πιο πάνω) μέσω VGA με την 32" LCD (λόγω περιορισμένου χώρου αποφάσισα τελικά 32").Επειδή δεν βλέπω μάλιστα οι 100αρες (Hz) να πέφτουν κάτω από 1000 ευρώ σύντομα (με εξαίρεση μια regza στο πλαίσιο), ίσως ρίξω το budget προσανατολιζόμενος π.χ. προς μια samy r86.

Απόψεις;Προτάσεις;

Ευχαριστώ.

Είχα και έγω ένα παρόμοιο προβληματισμό γύρω στον Σεπτέμβριο. Χρησιμοποιώ laptop για θέαση divx το οποίο έχω συνδέσει με s-video σε μια CRT. Δυστυχώς τότε το laptop τα έφτυσε και αναγκάστηκα να πάρω καινούργιο με έξοδο HDMI ώστε να μην έχω ιστορίες σε μελλοντική αγορά LCD. Πάντως η Samsung R86 ήταν μέσα στις επιλογές μου. Πρόσεχε λίγο γιατί η σύνδεση με VGA είναι πονεμένη ιστορία και πολλές τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν το 1:1 pixel mapping. Γιατί πρέπει να έχεις το 1:1 pixel mapping; Γιατί μόνο έτσι η τηλεόραση θα δώσει καθαρή εικόνα (δοκίμασε στο laptop που έχει οθόνη lcd να δώσεις χαμηλότερη από αυτή που έχει και θα καταλάβεις τι εννοώ).

Και τέλος εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αγόρασε κάτι πιο μεγάλο, θα το ευχαριστηθείς σίγουρα περισσότερο και όσο για τον χώρο κάπου θα βρεθεί (και εάν υπάρχει σύντροφος στο σπίτι μην ανησυχείς οι παντοφλιές συνηθίζονται :slapface:)

Thanks.Ωραία λοιπόν.Η Samy R86 ξέρει κανείς αν κάνει καλό 1:1 pixel mapping μέσω VGA;Και γενικά ποιά μοντέλα γνωρίζετε με καλό 1:1 pixel mapping (VGA πάντα);

Sorry αν σας κουράζω αλλά το Σαββατοκύριακο μάλλον θα κάνω αγορά.

:grinning-smiley-043

Μπορείς να διαβάσεις αυτό: http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=2453565&postcount=36
ή/και να κατεβάσεις τα μάνουαλ των υποψηφίων αγορών σου ώστε να δεις μέχρι τι ανάλυση ανεβάζουν από VGA.

Τέλος (το καλύτερο) μπορείς να πάρεις το laptop παραμάσχαλα και με ένα vga καλώδιο να δοκιμάζεις οθόνες επί τόπου (κάτι τέτοο μου είχε επιτραπεί στο πλαίσιο στο mall, αλλά δεν νομίζω κανένας σοβαρός έμπορος να στο αρνηθεί).

Last edited:
Τελικά πήρα την Sony 32D3000.Κατέβασα και κάτι 3rd party drivers ώστε να υποστηρίζει η κάρτα και την ανάλυση 1360x768 και όλα ρόδινα.Ούτε stretching ούτε μπάρες πάνω κάτω (ανάλογα βέβαια και με το 16:9).Πολύ καλό σήμα η VGA (υποθέτω βέβαια ότι αν είχα HDMI στο λαπτόπι θα έκανε παπάδες).Μέχρι στιγμής πολύ ικανοποιημένος.Παλεύω βέβαια ακόμη με τις ρυθμίσεις της ΤV και του BSPlayer για να πετύχω το άψογο αλλά όλα καλά όλα ωραία.

Μεγειά! ΠΟΛΥ καλη τηλεόραση... :2thumb22sup:

Για player δοκιμασε και το kmplayer και θα δεις σιγουρα καλυτερη εικονα! :SFGSFGSF:

Μπορείς να γίνεις πιό σαφής? Ποιούς Drivers και από πού? Έχω και εγώ το
ίδιο μοντέλο γιά χρήση και ως PC monitor και μου παρουσιάζει τα προβλήματα
που αναφέρεις.

Τελικά πήρα την Sony 32D3000.Κατέβασα και κάτι 3rd party drivers ώστε να υποστηρίζει η κάρτα και την ανάλυση 1360x768 και όλα ρόδινα.Ούτε stretching ούτε μπάρες πάνω κάτω (ανάλογα βέβαια και με το 16:9).Πολύ καλό σήμα η VGA (υποθέτω βέβαια ότι αν είχα HDMI στο λαπτόπι θα έκανε παπάδες).Μέχρι στιγμής πολύ ικανοποιημένος.Παλεύω βέβαια ακόμη με τις ρυθμίσεις της ΤV και του BSPlayer για να πετύχω το άψογο αλλά όλα καλά όλα ωραία.

Άντε, με γεια να τη χαρείς! Ρώτα για εξτρα ρυθμίσεις, απ'ό,τι βλέπεις, πολλοί θα σε βοηθήσουν!