LCD και τηλεοπτικό σήμα - Πόσο χάλια μπορεί να είναι δηλαδή;

εμένα η w2000 δείχνει μια χαρά τα τηλεοπτικά κανάλια. Σε μια απόσταση από 2 μ + δεν βλέπεις και τις τρελές ατέλειες. Πραγματικά το smart της sony δείχνει κορυφαίο. Δεν παραμορφωνει καθόλου!

Eγω βλεπω στα 16:9 το τηλεοπτικο γιατι μονο τοτε τα κεφάλια εχουν το πραγματικο τους σχημα. Αυτο δηλαδη που μοιαζει με το σχημα του δικου μου.

Απάντηση: Re: LCD και τηλεοπτικό σήμα - Πόσο χάλια μπορεί να είναι δηλαδή;

Eγω βλεπω στα 16:9 το τηλεοπτικο γιατι μονο τοτε τα κεφάλια εχουν το πραγματικο τους σχημα. Αυτο δηλαδη που μοιαζει με το σχημα του δικου μου.

:builder:

:flipout::flipout::flipout:

Σε LCD κανένα πρόβλημα.

Στην περίπτωση σου (θέαση από τα 2.5-3 μέτρα) μπορείς να πάρεις μία LCD στις 40-42'' και να βλέπεις το τηλεοπτικό σήμα με μπάρες ώστε να μικρύνεις την επιφάνεια θέασης (και τα όποια προβλήματα του σήματος) και να βλέπεις και σε σωστές αναλογίες.

Ωραία!

Άρα μπορώ τώρα με την ησυχία μου να μπλέξω με τα HD ready, Full HD, HDMI, panel αυτό, panel εκείνο κι άμα βγάλω καμιά άκρη, τα ξαναλέμε.

Σας ευχαριστώ όλους.

Θα πάω λίγο πίσω!
Το σήμα από εγγραφή, όπως VHS, είναι πολύ χειρότερο από το οποιοδήποτε άλλο αναλογικό κανάλι. Η ανάλυση είναι μικρότερη, κάπου 320 γραμμές από τις 640 τυπικά που έχει το αναλογικό σήμα video.

Aν θες μόνο καλή εικόνα σε αναλογικό σήμα, τότε μόνο CRT θα κερδίζει πάντα! Εκτός από την CRT υπήρξαν και άλλες τεχνολογίες πχ DLP.

Last edited:
Αυτό το περίμενα εδώ που τα λέμε, αλλά είπα μήπως...

Δυστυχώς βαριέμαι πολύ τις διαφημίσεις και συνηθίζω να γράφω το πρόγραμμα που θέλω να δω στο βίντεο για να το δω αργότερα. Το βίντεο που έχω, αναγνωρίζει αυτόματα (τουλάχιστον στα περισσότερα κανάλια) πότε αρχίζουν και τελειώνουν οι διαφημίσεις και τις περνάει στο fast forward χωρίς να κουνήσω ούτε το δαχτυλάκι μου.

Μήπως έχεις απάντηση για το άλλο που ρώτησα; Αν χρησιμοποιήσω DVD recorder με σκληρό δίσκο ή HTTPC για την εγγραφή και στη συνέχεια αναπαραγωγή των προγραμμάτων, αλλάζει κάτι ή πάλι τα ίδια είναι; Έχω δει εγγραφή από DVD recorder σε καλή ποιότητα και ήταν σαφώς ανώτερη από VHS. Αλλά την είδα σε CRT.