LCD κρεβατοκαμαρας με γκλιτσα

Ribbit

New member
22 November 2008
4
Χαιρετώ, καινούργιος στο forum, διάβασα μερικά πολύ ενδιαφέροντα νήματα και θα ήθελα με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση.

Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό μια τηλεόραση υγρών κρυστάλλων για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας. Κάτι που σημαίνει οτι όσον αφορά τις ίντσες, προσωπικά θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με μία 19αρα - 22αρα. Όντας κάτοχος στο παρελθόν 14αρων ιντσών καθοδικού σωλήνα και παραπλήσιων μεγεθών, δεν κυνηγάω πολυτέλειες σε αυτόν τον τομεα.

Στα χαρακτηριστικά εκτός από ίντσες, 2 πράγματα με νοιάζουν. Nα έχει υποδοχή για ακουστικά και να υποστηρίζει Ελληνικά το teletext του (Ελληνικά στο O.S.D. menu δεν ειναι υποχρεωτικό). Επίσης προαιρετικό θα ήταν και ένας ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης (αναλόγως τιμής και "συνόλου" γενικως).

Ακουστικά δεν έχω προσέξει να λείπουν από κάποιο έστω και "τυχαίο" μοντέλο οπότε πάμε παρακάτω. Το θέμα των ελληνικών χαρακτήρων στο teletext είναι κάτι που με έχει παιδέψει. Δίνεται ελάχιστη σημασία σε αυτό απο μεταπωλητές και αντιπροσώπους με αποτέλεσμα, σε 2 αγορές LCD να επιστρέψω και τις 2 αφού βρεθώ προ εκπλήξεως της -μόνο- λατινικής υποστήριξης χαρακτήρων και των "σίγουρων" γνώσεων του πωλητή που σε έχει διαβεβαιώσει με ελαφρά την καρδία.

Γνωρίζετε να προτείνετε κάποια μοντέλα με αυτά τα απλά χαρακτηριστικά;

(HD interlaced/progressive, HDMI θύρες και τα λοιπά έρχονται σε δεύτερη μοίρα καθώς φαίνεται να είναι συνηθισμένα χαρακτηριστικά πια.)

Το μέγεθος που έχεις επιλέξει είναι πολύ μικρό.
Πες απόσταση θέασης.
Εγώ με 3,5m έχω 46'' στην κρεβατοκάμαρα.
Για το teletext νομίζω ότι όλες οι σοβαρές μάρκες υποστηρίζουν Ελληνικά.

udt71 said:
Το μέγεθος που έχεις επιλέξει είναι πολύ μικρό
Εν μέσω αγοράς/επιστροφής των δυο προηγούμενων LCD είδα οτι οι 19-20 ίντσες μου κάνουν μια χαρα :)

Αναλογικά με το χρόνο και με το πώς θα χρησιμοποιείται η τηλεόραση, το θεωρώ τρομερή σπαταλη να πληρώσω μια "περιουσία" για μεγαλύτερη διαγώνιο. Και γενικώς άποψη μου είναι οτι στον μη-επαγγελματία εχει γίνει "πλύση εγκεφάλου" όσον αφορά τεχνολογία<=>επιδόσεις<=>αξία αγοράς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

Απο F&U, United, Turbo-X κτλ (που βρίσκω εύκολα αυτά που θέλω) με έχουν συμβουλεύσει να μην αγοράσω κάτι και λέω να το ακολουθήσω γιατί, θέλω αυτό που θα αγοράσω να κρατήσει, όπως μια CRT Sony 30κατι ιντσών που έχω εδώ και 18+ χρόνια, για να μην αγοράζω στο χρόνο επάνω άλλη συσκευή. Εμπειρικές γνώμες για τις μάρκες που ανέφερα θα ήταν εξαιρετικά καλοδεχούμενες..

Μία που είναι υπέρ-ενδιαφέρουσα από άποψη τιμής+χαρακτηριστικών ειναι η Samsung Τ200HD αλλά απ'ότι διαβάζω μάλλον δεν υποστηρίζει ούτε αυτή ελληνικό teletext.. Μένει απλώς να την δω σε επίδειξη σε κάποιο κατάστημα και να το διαπιστώσω με τα μάτια μου γιατί μόνο ετσι βγαίνει άκρη.

Σε παραπλήσια τιμή/ίντσες όποιος έχει υπόψη του κάποια LCD που να υποστηρίζει τα "βλάχικα" τα ελληνικά μας ας δώσει μια απάντηση :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

aenaos15 said:
Η T200HD ειναι μονιτορ και οχι καθαρη tv.....

Ο υπολογιστής δεν λείπει απ'το σπίτι για ενδεχόμενη σύνδεση μέσω dvi όμως, δεν έχω αυτό στο μυαλό μου. Τα multifunctional monitors είναι και standalone τηλεοράσεις έτσι δεν είναι; Ή εννοείς ας πούμε οτι είναι άγραφος κανόνας πως δεν βρίσκεις υποστήριξη για ελληνική αλφάβητο σε τέτοιου είδους monitor+tv; Τα αποσιωπητικά έκοψαν το νοημα :) Αν (πολύ πιθανον) μου ξεφεύγει κάποια λεπτομέρεια, καλοδεχούμενη η καθε διευκρίνιση.

Φίλε Ribbit, δεν νομίζω να βρεις πολλούς εδω μέσα που να έχουν εμβαθύνει σε κάτι μικρότερο από 32"... :D

Το μοντελο που αναφερθηκε ειναι μονιτορ που μπορει να δεχθει και τηλεοπτικο σημα με οτι σημαινει αυτο , καλο η κακο.

Απλα να συμπληρωσω οτι αγοραζοντας μια tv 19-20inch ,η οποια θα ειναι 16:9, θα εχεις την αισθηση οτι εχεις αγορασει λιγοτερες ιντσες σε σχεση με μια αντιστοιχη 4:3. (ουσιαστικα προτεινω να ανεβεις λιγο σε ιντσες:26)

επειδη ειχα κι εγω ενα θεμα με τις ιντσες, για το δωματιο του μικρου, αποφασισα να του παρω μια 22αρα και η αληθεια ειναι οτι δεν το μετανιωσα καθολου...η χρηση που κανω ειναι αναπαραγωγη ταινιων και οχι τηλεοπτικο σημα... πηρα λοιπον, την Samsung LE22S81B για αποσταση περιπου 2,5 μετρα... οι εντυπωσεις ειναι πολυ καλες (πηρα και το dvd της philips 5990 που κανει upscale και μπορω να πω οτι η ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη)... μπορεις να την δεις σαν επιλογη

aenaos15 said:
με οτι σημαινει αυτο , καλο η κακο.
Εν μέσω ανακατωσούρας τα καλά και τα κακά προσπαθώ να μάθω αλλά δεν δίνεις και ιδιαίτερη βοήθεια έτσι, σαν να του λες κάποιου πρόσεχε τη λακούβα χωρίς όμως να του δείχνεις που είναι :) Πάντως thanks anyway που λένε και στο χωριό μου! Ευχαριστώ και για τις υπόλοιπες απαντήσεις και τελικά νομίζω οτι βρήκα(?) αυτό που έψαχνα..

LG M2094D Μικρούλα:check Ακουστικά:check Ελληνικά:check Ψηφιακό σήμα:check ΦΘΗΝΗ:check Η επιβεβαίωση σε μαγαζί μένει..

Πάντως, έτσι για την ιστορία ... ... κάντε μια αντιπαράθεση της πληροφόρησης που δίνουν η παραπάνω .uk σελίδα στα "Specifications" με την αντίστοιχη ελληνική στις "Προδιαγραφές". Συμπεράσματα δικά σας.

Φίλε Ribbit, αν την πήρες κάνε τον κόπο να γράψεις εντυπώσεις, γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για 22αρα για την κρεβατοκάμαρα του father...

Την πήρα εγώ (22") για την κρεβατοκάμαρα των δικών μου...Απόσταση θέασης περίπου 3μ...Είναι συνδεδεμένη και σε PC... Από άποψη απόδοσης ως τηλεόρασης είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και σε απλό σήμα και σε nova.

Ως οθόνη υπολογιστή από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα...Την περίμενα αρκετά καλύτερη αλλά κι έτσι πάλι την δουλειά της την κάνει μια χαρά.

Συγκριτικά τουλάχιστον με μία αντίστοιχη Samsung t220Hd αν θυμάμαι καλά, η Samsung μου φάνηκε πολύ καλύτερη αλλά δεν ήθελα να διαθέσω τα παραπάνω χρήματα που κόστιζε.

Επειδή αυτές οι τηλεοράσεις/monitor έχουν ανάλυση 1680*1050 (16:10), και (σχεδόν) πάντα τα monitor έχουν 1:1 pixel aspect ratio, μπορεί να μετρήσει κανείς το ορατό πλαίσιο και να αναφέρει τον λόγο πλευρών που έχει; Αν, όπως υποψιάζομαι, ο λόγος πλευρών είναι 16:10, τι κάνει όταν παίζει 16:9 content; Βάζει μαύρες μπάρες πάνω κάτω για να γεμίσει το 16:10 ή στρετσάρει; Αν στρετσάρει (το πιθανότερο), τότε μιλάμε για μόνιμα λάθος aspect ratio.

Πάντως για κρεβατοκάμαρα δε θα έπαιρνα κάτι κάτω από 26". Στις 26, το 4:3 είναι μόλις 21".

Απάντηση: Re: LCD κρεβατοκαμαρας με γκλιτσα

Την περασμενη Τριτη αγορασα αυτη για το υπνοδωματιο
http://www.skroutz.gr/s/63044/LG-M2794D-PZ-27''.html
και ειμαι πολυ ευχαριστημενος (so far)μιας κι εκτος των αλλων ειναι fullHD.Η αποσταση θεασης ειναι 2,30 μ.

Καλησπέρα φίλε μου, μιας και είμαι στο παρά 5' για την ίδια, μπορείς να πεις εντυπώσεις τώρα που πια θα την έχεις και λίγο καιρό και όσο να'ναι θα έχεις γνωρίσει και τα χούγια της?

(πήγα σήμερα και την είδα, με σήμα 1080 έπαιζε μια χαρά... προφανώς)

Eξαιρετα μενου,ζωντανη κι απροβληματιστη εικονα.Δεν εχω δει υλικο HD αλλα τα DVD που ειδα upscaled 1080p απο το Philips εδειξαν φοβερα.
Πολυ καλη και η τηλεοπτικη εικονα.Δεν το μετανιωσα στιγμη που την πηρα(εκτος του οτι ειναι μικρη-ας οψεται το ετερο ημισυ).-bye-

Είχα 13 ιντσών CRT για χρόνια στην κρεβατοκάμαρα σε απόσταση 2,50 μέτρων. Πήρα 26´ LCD και μετά απο ένα μήνα έχω την αίσθηση ότι είναι μικρότερη απο την 13αρα. Πρόσεχε τι θα πάρεις γιατι θα θέλεις κυάλια για να διαβάζεις τους υπότιτλους

Υπάρχει δεσμευτικός παράγοντας, και είναι το... ύψος. Οι ντουλάπες της κρεβατοκάμαρας έχουν "άνοιγμα" για να μπει τιβί και άλλες συσκευές, με μέγιστο ύψος τα 50.4 εκατοστά, στο πλάτος δεν έχουμε πρόβλημα, είναι μπόλικο. Δεν θέλω να βάλω βραχίωνα για επιτοίχεια τοποθέτηση (με τον οποίο θα γλιτώσω το έξτρα ύψος της βάσης), γιατί αυτός θα πρέπει να έχει και μπράτσο, αλλά και πάλι λόγο αρκετού βάθους μέχρι τον τοίχο δεν θα έρχεται αρκετά μπροστά η Τιβί αλλά θα παραμένει "χωμένη" μέσα στο άνοιγμα. Η συγκεκριμένη 27άρα τιβί της LG είναι μάλλον ότι μεγαλύτερο μπορεί να χωρέσει εκεί. Αν είχε και DVB-T/mpeg4, θα την είχα ήδη πάρει... Ακόμα και ξέροντας ότι η full HD ανάλυση της όχι μόνο περιττή μου είναι, αλλά και κακή επιλογή για χρήση σαν απλή ΤιΒί και mkv 720p που χρησιμοποιώ με τα υπόλοιπα μηχανήματα μου... Μια HD ready θα ήταν μάλλον καλύτερη επιλογή.

Εχετε καμία άλλη πρόταση?