LCD LG 47LG6000 ή Sony 46W4000

antoine

New member
26 August 2008
7
Καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι για τις παραπάνω τηλεοράσεις. Αρχικά είχα και την 42PX80 στο μυαλό μου αλλά ανέβηκα ίντσες!

Δεν θέλω plasma σε Full HD λόγω κατανάλωσης / θερμότητας / θορύβου από ανεμιστηράκια αν έχει η όποια τηλεόραση.

Η χρήση της θα έχει να κάνει με αναλογικό σήμα από κανάλια, Nova,
PS3, DVD και ταινίες HD που κατεβάζω.

Περισσότερο πάντως από ολα θα παίζει το τηλεοπτικό σήμα για να μην λέω ψέμματα ο καψερός! Ένα 65% περίπου θα έλεγα και το υπόλοιπο σε όλα τα άλλα. Το σκ θα έχει εννοείται κάψιμο βέβαια σε PS3:smash::smash:

Παρακολουθώ πολύ αθλητικά και MotoGP. Αξίζει να κατευθυνθώ προς την LG για τα 100Hz ή να πάω προς τη Sony.

Έχω διαβάσει για την Samsung Α656 αλλά είμαι ήδη στο ανώτατο όριό μου οικονομικά!!!

Επίσης ένας άλλος λόγος που δεν θέλω plasma, είναι ότι έχω ξεχασιάρα γυναίκα και θα παρατάει καννά PS στο κυρίως μενού για καννά τρίωρο, οπότε δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να την πετάξω από το παράθυρο αν δω κάννα burn-in στην τηλεόραση!!

Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν όπως λένε!

ευχαριστώ προκαταβολικά!:ernaehrung004::ernaehrung004:

Μπορεις να διαβασεις review για τα δυο μοντελα εδω...

http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339289958,00.htm
http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339291167,00.htm

Εγω σαν κατοχος της W4000 μπορω να σου πω οτι εχει πολυ καλη εικονα σε τηλεοπτικο σημα και κορυφαια εικονα σε HD. Σε σχεση με την LG υπερτερει σε μαυρο και αντιθεση.

Αν την παρεις συντομα θα προλαβεις και τα 4 χρονια εγγυηση.

Τα 100Hz δεν κάνουν όμως διαφορά;;;

Εκεί κολάω μόνο, γιατί στην ουσία θα βλέπω αρκετά αθλητικά με γρήγορη κίνηση.

To 2o link είναι για τη LG Scarlet 42LG61YD και όχι για την 47LG6000;;;

Last edited:
To 2o link είναι για τη LG Scarlet 42LG61YD και όχι για την 47LG6000;;;

Το ιδιο μοντελο ειναι.

Τα 100 Hz μπορει θεωρητικα να βελτιωνουν την εικονα στην γρηγορη κινηση αλλα πολυ συχνα εχουν και παρενεργειες. Στην Samsung F86 η στην Philips 9632 για παραδειγμα πολλοι κατοχοι τα εβαζαν στo off.

Η W4000 εχει πολυ καλη κινηση ακομη και χωρις αυτα.

καταρχήν να πας να τις δεις και τις δύο και όποια "κάτσει" στο μάτι σου. Ό,τι και να διαβάσεις, αν δε δεις και μόνος σου δεν κάνεις τίποτα. Προσωπικά πιστεύω ότι σε αυτήν την κατηγορία και οι δύο έιναι καλές, με ένα (σαφές) προβάδισμα της Sony λόγω της εγγύησης τεσσάρων χρόνων - αχρείαστη να είναι και μακριά από εμάς, όπως έχω ξαναπεί σε άλλο post....

Συμφωνώ και εγώ με τον συνονόματο (GEOGEOGEO)…...όπως επίσης και με άλλες απόψεις του…που έχει εκφράσει πρόσφατα στο Αγγλικό forum…:grinning-smiley-043
---------------------
22/8/08
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=7585891#post7585891
CHRISGEO: the sony has very good SD however for mostly SD use a plasma is the best option
--------------------------
22/8/08
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=7586682#post7586682
CHRISGEO: for no blurring the only option is plasma
----------------------------
21/8/08
http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7578267&postcount=212
Originally Posted by Eiji: After messing around with my 40V4000 I've come to the conclusion that the motion is not very good

I don't know about the W4000 but with the V4000 the screen blurs / smears when the screen pans in a game like a FPS or a racing game.

I bought this LCD mainly for gaming and the blurring is quite noticeable. A friend of mine has a 32S3000 and it doesn't blur like this.

Am I doing something wrong? Perhaps a setting or two needs to be disabled or tweaked?

CHRISGEO: maybe after a bit of tweak there is some improvement,however what you describe is mostly common on non-100Hz sets.Only plasma's dont have this
-----------------------------------
07/8/08
http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7496475&postcount=3750

Quote:
Originally Posted by Thomo
KDL40W4000 can anyone please comment on the the PQ of SD football on this set? Thanks

CHRISGEO: good to very good depentant on the channel also.still for football a plasma is better and the best but the W4000 does good job on this
--------------------------
03/8/08
http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7477272&postcount=16
CHRISGEO: well all lcd's have blur,and plasma's still have the edge for motion however this doesnt mean the W4000 has bad motion!
------------------------------
24/7/07
http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7423474&postcount=3
CHRISGEO: the best for football is a plasma definitely.
-------------------------------------

Επίσης συμφωνώ και με το Γιάννη, ο οποίος για την 46W4000, έχει άποψη "ιδίοις όμασοι"….οπότε ανάμεσα στις δύο (47LG6000 ή 46W4000)…θα πρότεινα την SONY….

Last edited:
Απάντηση: Re: LCD LG 47LG6000 ή Sony 46W4000

καταρχήν να πας να τις δεις και τις δύο και όποια "κάτσει" στο μάτι σου. Ό,τι και να διαβάσεις, αν δε δεις και μόνος σου δεν κάνεις τίποτα. .

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Το βασικότερο....-bye-

Re: Απάντηση: LCD LG 47LG6000 ή Sony 46W4000

Ωραια ειναι ολα αυτα που λεει ο Geo αλλα ας μην ξεχναμε οτι τα λεει απο 2ο χερι καθως ο ιδιος δεν εχει LCD. Aν ειχε ισως να ελεγε αλλα.

Αλλωστε εχω δει ποδοσφαιρο σε πλασμα και εχω δει θολουρα στο πανινγκ , προφανως λογω της κινησης της καμερας υπαρχει στο αρχικο υλικο.

Παντως ειναι αληθεια οτι μια πλασμα λογω χαμηλης αναλυση 1024x768 θα δειχνει καλυτερα σε τηλεοπτικο σημα.

Συμφωνώ και με αυτό...-bye-

EDIT: Όχι ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία η άποψή μου...αλλά έτσι...συζήτηση να γίνεται...

Παντως ειναι αληθεια οτι μια πλασμα λογω χαμηλης αναλυση 1024x768 θα δειχνει καλυτερα σε τηλεοπτικο σημα.

Αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που γράφεις σε άλλο thread???

"Αυτο μπορει να ηταν αληθεια παλιοτερα αλλα νομιζω οτι δεν ισχυει πια.

Απο προσωπικη εμπειρια 40D3000 ΗD Ready 100 Ηz vs. 46W4000 Full HD 50 Hz η δευτερη δειχνει καλυτερα και στο τηλεοπτικο σημα παροτι ειναι και 6" μεγαλυτερη (και χωρις 100 Hz).

Aν βεβαια μιλαμε για καποια τηλεοραση με scaler της πλακας (Panasonic PZ80/85) τοτε οντως ισχυει".

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD LG 47LG6000 ή Sony 46W4000

Ωραια ειναι ολα αυτα που λεει ο Geo αλλα ας μην ξεχναμε οτι τα λεει απο 2ο χερι καθως ο ιδιος δεν εχει LCD. Aν ειχε ισως να ελεγε αλλα.

Αλλωστε εχω δει ποδοσφαιρο σε πλασμα και εχω δει θολουρα στο πανινγκ , προφανως λογω της κινησης της καμερας υπαρχει στο αρχικο υλικο

Όπως είπα παραπάνω συμφωνώ μαζί σου Γιάννη...

...ο Χρήστος δεν έχει LCD και πιθανόν άμα είχε, να έλεγε άλλα....όμως κάπου έχει δει/διαβάσει/ενημερωθεί για PLASMA και έχει διαμορφώσει κάποια άποψη...

...όπως και συ που έχεις LCD, κάπου έχεις δει/διαβάσει/ενημερωθεί για PLASMA και έχεις διαμορφώσει κάποια άποψη...

...όπως και εγώ που έχω PLASMA, και κάπου έχω δει/διαβάσει/ενημερωθεί για LCD και έχω διαμορφώσει κάποια άποψη...

...όπως κάνει ο καθένας άλλωστε...

...μακάρι να μπορούσαμε να τα έχουμε όλα..τι καλά που θα ήταν...!!!!

Last edited:

Αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που γράφεις σε άλλο thread???

Οι Pioneer Κuro παροτι Full HD ειναι κορυφη σε τηλεοπτικο σημα.

Εξαρταται απο τα ηλεκτρονικα που εχει η τηλεοραση (scaler κτλ).

Γενικα ειναι ομως πολυ πιο ευκολο να γινει upscale το τηλεοπτικο σημα σε 1024x768 απο οτι σε 1920x1080.

Τελος ειναι αληθεια οτι οι plasma εχουν καλυτερη κινηση λογω τεχνολογιας.

Last edited:

Εξαρταται απο τα ηλεκτρονικα που εχει η τηλεοραση (scaler κτλ).

Ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ!!!!

Άρα, δε μπορούμε να λέμε ότι μία πλάσμα 1024*768 έχει καλύτερη απόδοση σε τηλεοτπικό σήμα από μία LCD 1920*1080. Είναι πολύ γενικό, κατά τη γνώμη μου. Αν αναφερόμαστε με συγκεκριμένα μοντέλα, τότε το δέχομαι!!!!

ελατε να δείτε το τηλεοπτικο μου σήμα στο σπίτι μου και μετά πείτε μου για ηλεκτρονικά και άλλα!!!

Δηλαδή εσύ ρε άρχοντα της πόρτας του Πλαισίου τι έχεις;;; :hmmmm2:

Καλά όλα αυτά που λέτε, και εγώ για plasma πήγαινα αλλά αν το μανάρι μου αφήσει ανοιχτή την πλασμαδούρα στο HTPC γιατί έβαλε να ακούσει Σοφία Βέμπω(!!) και ξεχαστεί για καννά δύωρο, ώντας συνεπαρμένη από τους στίχους, θα την κοπανήσω κανονικά και είναι κρίμα.

Δηλαδή αν μείνει καννά κουσούρι (burn-in) από τίποτα τέτοια θα τρελαθώ και θα τη σκοτώσω!!!!

Εκεί κολλάω για τις plasma παρόλο που ξέρω ότι έχουν καλύτερο SD σήμα..!!

Είναι θέμα ζωής και θανάτου!

μήπως γινόμαστε λίγο υπερβολικοί με όλα αυτά??? Στο κάτω - κάτω βάλε ένα screensaver στο HTPC μετά από 2-3 λεπτά, να ακούτε τη Σοφία Βέμπο με 3D ενυδρείο για χαλάρωση. Πάρε την τηλεόραση που σου αρέσει και μην υπολογίζεις τίποτα. Όσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο περισσότερα πιθανά προβλήματα θα βρίσκεις.........