LCD μέχρι 23"

macedonas

New member
11 March 2007
21
Φρουτοπία
Από σήμερα μπαίνω στη διαδικασία επιλογής προς αγορά μιας LCD μέχρι 23". Με βάση κάποια άρθρα που έχω διαβάσει, οι Plasma τηλεοράσεις υπερτερούν των LCD, αλλά επειδή η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν θα είναι η "καλή" μου, αποφάσισα να είναι LCD. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ!

Νομίζω φίλε μου η Samsung LE-23R86 που πρότεινε ο Γιάννης είναι η καλύτερη!

Μονο υποψην οτι οι LCD τηλεορασεις Samsung 23-26" και μικροτερες δεν εχουν τα ιδια πανελ με τα μεγαλυτερα μοντελα (το ιδιο ισχυει και για τους περισσοτερους κατασκευαστες). Η τεχνολογια ειναι ειτε PVA ειτε ΤΝ (οπως στα μονιτορ) αντι για S-PVA που εχουν οι 40" Samsung.

συμφωνώ κι εγώ με τους "προλαλήσαντες"....

παιδιά για πείτε κι άλλες γνώμες!!!

Ο νέος φίλος μας μας περιμένει!!!!

Καλωσήρθες φίλε macedona!!!

Last edited:
Η LE23R86BDX είναι ίδια περίπτωση με την LE 23R86BD;

(Άλλαξα την ερώτηση γιατί μετέφρασα την σελίδα με το google)

Last edited:
Απάντηση: Re: LCD μέχρι 23"

Μονο υποψην οτι οι LCD τηλεορασεις Samsung 23-26" και μικροτερες δεν εχουν τα ιδια πανελ με τα μεγαλυτερα μοντελα (το ιδιο ισχυει και για τους περισσοτερους κατασκευαστες). Η τεχνολογια ειναι ειτε PVA ειτε ΤΝ (οπως στα μονιτορ) αντι για S-PVA που εχουν οι 40" Samsung.

Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Κατά δεύτερον, επειδή δε κατέχω κάποιες ορολογίες, δεν πολυ-κατάλαβα αυτά που έγραψες. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Γνωρίζω ότι στις ίντσες που κινούμαι, οι απαιτήσεις δε μπορεί να είναι μεγάλες, γι' αυτό και στο πρώτο μου post έγραψα ότι δεν θα είναι η "καλή" μου τηλεόραση.

Από τιμές γνωρίζεται κάτι;

LCD μέχρι 23"... ή μήπως 29"-32";

Ωραία... ας πούμε για 29"-32"... ποιες είναι οι επιλογές εκεί; σίγουρα υπάρχουν περισσότερα μοντέλα και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος.

Τι παρακολουθείς συνήθως; Εαν βλέπεις αγώνες και F1 τότε ένα μοντέλο με 100hz βοηθάει , εαν όχι τότε η προτίμηση μου είναι 32S2510 Sony ή 32R86 samsung !

Αγώνες θα δω όποτε "κάτσει". Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο πλέον φανατικός τηλεορασάκιας, αλλά θα μ' άρεσε να βλέπω καμιά ταινία και να την ευχαριστιέμαι. Πρόσφατα μου κάνανε δώρο κάποιοι καλοί φίλοι και ένα AppleTV και πιστεύω ότι θα πρέπει να το εκμεταλλευτώ.

LCD μέχρι 23" ή... 32";

Τεχνικές ερωτήσεις:

1. Τί είναι "Αντίθεση επί της οθόνης";
2. Η "Αντίθεση επί της οθόνης" έχει κάποια σχέση με την "Δυναμική αντίθεση";
3. Η τεχνολογία οθόνης "LCD" είναι καλύτερη από αυτή της "Bravia Engine";
4. Τί είναι το "PIP"; είναι αυτό που αναφέρει ως "Picture & Picture";

Από το μέχρι τώρα διάβασμα που έχω ρίξει, έχω καταλήξει σε τέσσερις τηλεοράσεις, δύο κατασκευαστών. Δύο Sony - KDL-32D3000 ή KDL-32V2500 - και δύο Samsung - LE32R86BDX ή LE32S86BD -.
Η βοήθεια τόσο η δική σας, όσο και κάποιων γνωστών, με έκαναν να ξανασκεφτώ το θέμα ίντσες και να καταλήξω στις 32άρες. Τώρα το μόνο που μένει είναι να απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσα, μήπως από 'κει βγει και το τελικό συμπέρασμα...

Ευχαριστώ και πάλι!

Και μερικές ερωτήσεις που ξέχασα να κάνω...

5. Τα παραπάνω nit στην φωτεινότητα παίζουν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο;
6. Το Backlight βοηθά στο να βλέπουμε πιο "ζωντανή" την εικόνα (όπως το λέει και στη διαφήμιση);
7. Η "κατανάλωση στην αναμονή" είναι <1W. Μήπως είναι αρκετούτσικο; υπάρχει κάποια λύση για μικρότερη κατανάλωση, π.χ. κλείσιμο της τηλεόρασης; επηρεάζει αυτό τη σωστή λειτουργία της;

πω..πω θα μας τρελλάνεις στις ερωτήσεις macedona...-bye-

όλα αυτά έχουν απαντηθεί σε διάφορά θέματα...

δεν πρέπει-όμως-να επιλέξεις τηλεόραση βλέποντας μόνο τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά...

τις έχεις δει από κοντά τις υποψήφιες συσκευές???

τις έχεις δει από κοντά τις υποψήφιες συσκευές???

Όχι. :frown:

Πιστεύω να καταφέρω να βρω χρόνο να ψάξω για απαντήσεις μέσω της ιστοσελίδας του av στα ερωτήματά μου, αν μπορείς όμως να βοηθήσεις απαντώντας έστω στις 1, 2, και 3, θα μου ερχόταν πιο εύκολο.

Ευχαριστώ! ;)

παιδιά ας βοηθήσουμε το νέο φίλο μας...

για δώστε λινκς για να διαβάσει...

πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον...

Re: LCD μέχρι 23" ή... 32";

Τεχνικές ερωτήσεις:
1. Τί είναι "Αντίθεση επί της οθόνης";
2. Η "Αντίθεση επί της οθόνης" έχει κάποια σχέση με την "Δυναμική αντίθεση";
3. Η τεχνολογία οθόνης "LCD" είναι καλύτερη από αυτή της "Bravia Engine";
4. Τί είναι το "PIP"; είναι αυτό που αναφέρει ως "Picture & Picture";

(1),(2) http://en.wikipedia.org/wiki/Contrast_ratio

(3) Bravia Engine ονομαζει η Sony τον επεξεργαστη εικονας. Σε αλλους κατασκευαστες θα συναντησεις ονοματα οπως Pixel Plus , DNIe, XD Engine κτλ.

(4) Ναι