LCD ορ DLP projectors?

Balidor

Senior Member
15 January 2010
411
Γαϊδάρι....
Χαίρετε,
είμαι ψιλοφρέσκος στον χώρο και ψάχνω για την αγορά προτζέκτορα.
καθώς θέλω να "βρω τις απαιτήσεις" μου - το τι ψαχνω απο ενα μηχανημα- θα ήθελα να δούμε τα prons και cons των (κυριώτερων?) τεχνολογιών στα προβολικά μέσα ...και μιλάω πάντα για τον μέσο χρήστη/θεατή/καταναλωτή!

(ίσως και να γινόταν poll για το "τι προτιμά ο καθένας")

Ποια είναι τα θετικά/αρνητικά (και για τις 2) για τον οικιακό μας κινηματογράφο, γιατί προσωπικά δεν μπορώ να καταλήξω με βάσει τα λίγα που έχω διαβάσει στο net!

(έψαξα στο φορουμ με μια γρήγορη ματιά αλλά δεν βρήκα παρόμοιο thread)

Για τους Led έχουμε καιρό αλλά έχουν βγει και μερικοί 3LCD...

Εσείς τι θα προτείνατε κάτι σε HD οπωσδήποτε να υποστηρίζει 24p και να κοστίζει στο 1 με 1,5 χιλιάρικο;;;;

Καλησπερα.
Καταρχας για να μπορεσουμε να βοηθησουμε καλο ειναι να μας πεις αν εχεις καποια εμπειρια (προσωπικο γουστο) απο προβολεις και ακομη αν εχεις καποια "ευαισθησια" στους dlp. Κοινως πριν συνεχισουμε πρεπει να μας πεις αν εισαι ευαισθητος στο φαινομενο rainbow της dlp τεχνολογιας.

Όχι δυστυχώς δεν έχω εμπειρία projectors οπότε ούτε και για ευαισθησία...
απ'ότι έχω διαβάσει κι από εδώ στο φόρουμ πρέπει να "δοκιμάσω" για να το διαπιστώσω έτσι;

Φοβαμαι πως ναι. Αν δεν εισαι ευαισθητος στο rainbow effect οι περισσοτεροι εδω μεσα (και εγω μαζι) θα σου προτεινουμε καποιον dlp σε αυτα τα χρηματα. Αλλιως πας για καποιον lcd. Μια καλη ιδεα ειναι να δεις καπου καποιον entry level dlp και αν δεν εχεις προβλημα με rainbow προχωρας.

Καλο ειναι να δεις αλλα πλεον τα μηχανακια εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο που το RE ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να σε ενοχλησει (εκτος αν εχεις καποια ειδικη ευαισθησια).

Παντως, μετα απο καιρο στασιμοτητας στην αγορα, ερχεται νεα φουρνια μηχανακιων, low-mid-high level, κατι που σημανει οτι οι επιλογες, σε καινουργια και μτχ, θα ειναι πλεον πολλες.

Κανε υπομονη λίγους μήνες ακόμα (μέχρι αρχές 2011 χοντρικά) και δεν θα χάσεις.

Η κάθε τεχνολογία, έχει υπέρ και κατά η απόφαση είναι εξαιρετικά και αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός!!

Παντως, μετα απο καιρο στασιμοτητας στην αγορα, ερχεται νεα φουρνια μηχανακιων, low-mid-high level, κατι που σημανει οτι οι επιλογες, σε καινουργια και μτχ, θα ειναι πλεον πολλες.

Νέα μηχανάκια;;;
Να υποθέσω τόσο σε specifications
αλλά και σε extra μπλιμπλίκια όπως "θριντί";;;

Όπως γίνεται και με όλα, θα φθηνήνει η προηγούμενη γενιά :operator: !

Η προηγουμενη γενια πολλες φορες αποσυρεται απο την αγορα. Αλλα παντα υπαρχουν ευκαιριες και στα μεταχειρισμενα με την εμφανιση νεων μοντελων. Και οι προβολεις ειναι απο τα μηχανηματα που δε καταπονουνται απο τη χρηση. Μια αλλαγη λαμπας, αντε ενα κθαρισμα και ειναι καινουργιοι.

Φοβαμαι πως ναι. Αν δεν εισαι ευαισθητος στο rainbow effect οι περισσοτεροι εδω μεσα (και εγω μαζι) θα σου προτεινουμε καποιον dlp σε αυτα τα χρηματα. Αλλιως πας για καποιον lcd. Μια καλη ιδεα ειναι να δεις καπου καποιον entry level dlp και αν δεν εχεις προβλημα με rainbow προχωρας.

Σωστο, αλλα στην περιπτωση οπου ο προβολεας ειναι για "ατομικη" χρηση.

Προσωπικα επελεξα μη dlp, φοβουμενος μηπως το RE ενοχλουσε τους λοιπους της φαμιλιας.

Σωστο, αλλα στην περιπτωση οπου ο προβολεας ειναι για "ατομικη" χρηση.

Σκέψου ότι εγώ τον θέλω για το σαλόνι,
να την αράζω με την παρέα μου και είτε να πορωνόμαστε βλέποντας για 36η φορά τα StarWars ή να καννιβαλίζουμε με χαζοκωμωδίες!

Οπότε οι μηDLP είναι μονόδρομος ετσι;;;

Οι νέας τεχνολογίες τι καλούδιια θα έχουν;;;

μονοδρομος οι μη dlp ηταν για εμενα. Για τον φοβο των Ιουδαιων δλδ (+ του γεγονοτος οτι μου ειχε κλεισει το ματι ενας παλιοντιλα, και ενεδωσα....)

Τα καλουδια των νεων τεχνολογιων, δεν τα ξερω, αλλα φανταζομαι οτι το σιγουρο χαρτι ειναι οι jvc

βαρατεεεεε :flipout::flipout::flipout:

Εσείς τι θα προτείνατε κάτι σε HD οπωσδήποτε να υποστηρίζει 24p και να κοστίζει στο 1 με 1,5 χιλιάρικο;;;;

Τα καλουδια των νεων τεχνολογιων, δεν τα ξερω, αλλα φανταζομαι οτι το σιγουρο χαρτι ειναι οι jvc

Μιλάς για μεταχειρισμένους προηγούμενης γενιάς?

Γιατί για καινούργιους, δεν βγαίνουν τα κουκιά...

Εάν βρω κάποιον μεταχειρισμένο κανένα πρόβλημα...
έχετε κάτι υπ'όψιν;;;

εγώ έλεγα για κάτι τέτοιο:

Epson EMP-TW2000
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=107

Σε τι κατηγορίας μιλάμε, για ένα μηχανάκι να υποστηρίζει HD στα 24p και να πετάει την εικόνα στα 4 μέτρα;
Εκτός από το Rainbow effect ποιες άλλες διαφορές έχουν τεχνολογικά;;;

το σαλόνι -που περιγράφω και στο thraed για HomeTheater - είναι κάπως έτσι:

kBwfEdSl.jpeg

Επειδή δεν έχω ψάξει πολύ υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να εστιάσει καλά κάποιο μηχάνημα;;;

Κακώς αποκλείεις τους DLP φίλε μου. Χρησιμοποιώ DLP βιντεοπροβoλείς από το 1999 και κανείς έως τώρα δεν είδε το rainbow effect !!!!. Ούτε η οικογένεια , ούτε οι φίλοι. Κάνε μια βόλτα στα καταστήματα και δες με τα μάτια σου πώς παίζουν, άσχετα με το τι είδους τεχνολογία χρησιμοποιούν.
Επίσης θα μπορούσες να αγοράσεις κάποιον φθηνό μεταχειρισμένο από το φόρουμ, για αρχή, με 250-400 ευρώ. Πάντως στην κατηγορία τιμής που θες να κινηθείς για καινούργιο πρέπει να πας σε DLP, ειδικά αν θες απόλυτη ευκρίνεια.

Και να συμπληρώσω ότι ενδιάμεσα είχα και έναν LCD (που ήταν μια χαρά). Επειδή θα ακούσεις πολλά για το κακό μαύρο των LCD και το rainbow των DLP, πήγαινε να δεις με τα μάτια σου!!! Θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν καλά και κακά μηχανήματα, ανεξαρτήτως τεχνολογίας και ότι δεν πρέπει να σε απασχολούν καθόλου οι μαρκετινίστικες κόντρες τους, παρά μόνο το αποτέλεσμα.

Φίλε Balidor, αφού συμφωνήσω μέχρι κεραίας με τα λεγόμενα του φίλου artman, να ρωτήσω τι εννοείς λέγοντας ''να εστιάσει''. Αν εννοείς την τοποθέτηση-εγκατάσταση του προβολέα στη θέση που έχεις σημειώσει και τις ίντσες που θα βγάλει από την απόσταση των 4,3 μ., η πλειονότητα των προβολέων θα καλύψει τις ανάγκες σου...

Για πόσες ίντσες μιλάμε??

Βλεπω στο σχημα που εχεις βαλει παραπανω, οτι το μηκος του δωματιο ειναι 4,30

Καπου βλεπω ενα πανι, και αυτο δεν ειναι στην ακρη. Δειχνει να ειναι στα 2,5 περιπου απο τον καναπε.
'Ισχυει κατι τετοιο, ή οχι ??/

Γιατι αν ισχυει τοτε αλλαζουν τα πραγματα