LCD TVs - Υπάρχει ακόμα πρόβλημα στη γρήγορη κίνηση;

hariskar

Established Member
5 July 2006
287
Καβάλα
Πωλητής σε κάποιο κατάστημα μου έδειξε την PHILIPS 42 9732 (δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο) και μου είπε ότι είναι το καλύτερο μοντέλο που κυκλοφορεί. Είπε ότι σχετικά με την κίνηση, είναι η μόνη που πλησιάζει τις LCD. Είπε μάλιστα ότι είναι η μόνη LCD TV στην οποία μπορείς να διαβάσεις την κινούμενη στο κάτω μέρος λεζάντα με τα μικρά γράμματα που υπάρχει στις διαφημίσεις αυτοκινήτων.

Και οι απορίες μου:
Υπάρχει όντως ακόμα πρόβλημα στη γρήγορη κίνηση;
Αν ναι, γιατί αγοράζει ο κόσμος LCD;

Γιατί δεν είναι τόσο ενοχλητικό όσο ακούγεται. Ισως μονό στα πολύ γρήγορα scroolers φαίνεται.

Τα μικρά γραμματάκια μπορείς να τα διαβάσεις σε CRT?

Και οι απορίες μου:
Υπάρχει όντως ακόμα πρόβλημα στη γρήγορη κίνηση;
Αν ναι, γιατί αγοράζει ο κόσμος LCD;

Στις LCD σε αντιθεση με τις CRT και πλασμα τα pixel δεν αναβοσβηνουν. Αυτο εχει το θετικο οτι δεν υπαχει flicker και το αρνητικο οτι στην γρηγορη κινηση χρειαζεται χρονος για να μεταβει ενα pixel απο το ενα χρωμα στο αλλο. Αυτο δημιουργει και το προβλημα.

Στην τελευταια γενια τηλεορασεων LCD το προβλημα εχει μειωθει ενω με τις LCD 100 Ηz (που η εικονα εναλλασεται με διπλασιο ρυθμο) εχει σχεδον λυθει.

Απο εκει και περα επειδη ειπε κατι ενας πωλητης δεν σημαινει οτι εχει απαραιτητα δικιο. Εγω τους εχω πιασει πολλες φορες αδιαβαστους.

Το πρόβλημα υφίσταται ουσιαστικά στην αργή απόκριση των υγρών κρυστάλλων κατα την αλλαγή κατάστασής τους η οποία ,αναλόγως, μπορεί να είναι απο 4ms και να φτάσει τα 30-40ms.

Τα 4 και 8ms που διαφημίζονται ειναι G2G (grey to grey) και ΟΧΙ black 2 white. Στην δεύτερη περίπτωση του latency μπορεί να φτάσει τα 30-40ms.

Μια http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Panasonic_TX32LXD700.htm που ψιλοειδα προσφατα στο τοπικο Saturn (ιδιου ομιλου με το Mediamarkt) σε Promo-DVD της Panasonic ομως με καμποσες γρηγορες κινησεις μου φανηκε πολυ ενταξει και απο αυτη τη πλευρα. Μολις μετα προσπαθησα να δω καποια διαφορα σε μια Plasma TH-42PX730, δεν μπορεσα. Επιφυλακτικα ομως σας το λεω διοτι το μαγαζι ηταν τοσο γεματο ωστε να μη μπορουσα να βαλω καποιον πολιτη n-tv με τη μπαρα ομολογων στο κατω μερος η το χειροτερο αναλογικο σημα που διαθετουν, μαλλον καλωδιακης. Θα επανελθω καποια στιγμη σε ξεχωριστο θεμα για την συγκεκριμενη LCD η οποια στην Ελλαδα νομιζω πως δεν κυκλοφορησε ακομα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Δεν είμαι ειδικός και δεν έχω ασχοληθεί πολύ, όμως μάλλον προτιμάω να περιμένω τουλάχιστον μέχρι να ξεπεραστούν αυτά τα μειονεκτήματα ώστε να αλλάξω την παλιά CRT μου... Έχω την αίσθηση ότι οι LCD είναι ακόμα σε μεταβατικό στάδιο.

Φιλε Χαρη, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για την κινηση πια. Ουτε σε LCD, ποσο περισσοτερο σε plasma. Φυσικα εννοειται οπως λεμε πολλες φορες εμεις ο λαος οτι "οτι πληρωνεις παιρνεις!". Τα καλα μοντελα των γνωστων εταιριων δεν εχουν πια κανενα προβλημα στην κινηση. Εδω περσινα μοντελα και δεν εχουν, ποσο μαλλον τα φετινα, που ειναι και 100Hz.
Εταιριες οπως Sony, Philips, Samsung κ.ά. απο πλευρας LCD και Pioneer, Panasonic απο PLASMA δεν εχουν τετοια προβληματα. Ακομα και στα τηλεοπτικα καναλια, εαν το σημα που λαμβανεις απο την κεραια σου ειναι καλο, τοτε η εικονα που θα βλεπεις θα ειναι αλλης διαστασης. Καλες οι παλιες CRT αλλα η τεχνολογια προχωραει μπροστα και σε συνδυασμο με την αισθητικη οι νεες τηλεορασεις ειναι πια ενα ειδος διακοσμησης των σπιτιων, συν τις αλλοις.
Το θεμα ειναι ποτε ακριβως θελει ο καθενας μας να προβει σε αγορα. Σε καθε εποχη αγορας, οποτε και να γινει αυτη, θα υπαρχουν τα σχετικα προσιτα μοντελα, αλλα θα υπαρχουν και τα πιο ακριβα που θα δινουν το κατι παραπανω. Τωρα εαν αξιζει τελικα να επενδυσεις σε τετοια μοντελα, εξαρταται απο την τσεπη και την τρελα του καθενος μας!!! -bye-

Re: Απάντηση: LCD TVs - Υπάρχει ακόμα πρόβλημα στη γρήγορη κίνηση;

Φιλε Χαρη, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για την κινηση πια. Ουτε σε LCD, ποσο περισσοτερο σε plasma. Φυσικα εννοειται οπως λεμε πολλες φορες εμεις ο λαος οτι "οτι πληρωνεις παιρνεις!". Τα καλα μοντελα των γνωστων εταιριων δεν εχουν πια κανενα προβλημα στην κινηση. Εδω περσινα μοντελα και δεν εχουν, ποσο μαλλον τα φετινα, που ειναι και 100Hz.
Εταιριες οπως Sony, Philips, Samsung κ.ά. απο πλευρας LCD και Pioneer, Panasonic απο PLASMA δεν εχουν τετοια προβληματα. Ακομα και στα τηλεοπτικα καναλια, εαν το σημα που λαμβανεις απο την κεραια σου ειναι καλο, τοτε η εικονα που θα βλεπεις θα ειναι αλλης διαστασης. Καλες οι παλιες CRT αλλα η τεχνολογια προχωραει μπροστα και σε συνδυασμο με την αισθητικη οι νεες τηλεορασεις ειναι πια ενα ειδος διακοσμησης των σπιτιων, συν τις αλλοις.
Το θεμα ειναι ποτε ακριβως θελει ο καθενας μας να προβει σε αγορα. Σε καθε εποχη αγορας, οποτε και να γινει αυτη, θα υπαρχουν τα σχετικα προσιτα μοντελα, αλλα θα υπαρχουν και τα πιο ακριβα που θα δινουν το κατι παραπανω. Τωρα εαν αξιζει τελικα να επενδυσεις σε τετοια μοντελα, εξαρταται απο την τσεπη και την τρελα του καθενος μας!!! -bye-

+1000

Πάρε πλάσμα που δεν έχουν τέτοια προβλήματα..

Γκουχου γκουχου (με επιασε βηχας)...

With skin tones also remaining free of the distracting noise that can afflict plasma screens, there's only one real complaint we can raise about the 50P96HD's pictures: motion can be a little blurry at times. This can be improved by calling in the Movie Plus mode, but this causes its own problem with shimmery, flickery noise around the edges of moving objects.

http://www.tech.co.uk/home-entertainment/tv/tvs-displays/plasma/review/samsung-ps-50p96fd?page=2

Fast moving sequences, such as the Magrethean nuclear missile attack on the Heart of Gold, are delivered with little of the motion blurring that seriously cripples many an LCD TV, looking excitingly smooth.

http://www.tech.co.uk/home-entertainment/tv/tvs-displays/plasma/review/panasonic-th-42px700-whp

Γκουχου γκουχου (με επιασε βηχας)...

With skin tones also remaining free of the distracting noise that can afflict plasma screens, there's only one real complaint we can raise about the 50P96HD's pictures: motion can be a little blurry at times. This can be improved by calling in the Movie Plus mode, but this causes its own problem with shimmery, flickery noise around the edges of moving objects.

http://www.tech.co.uk/home-entertainment/tv/tvs-displays/plasma/review/samsung-ps-50p96fd?page=2

Fast moving sequences, such as the Magrethean nuclear missile attack on the Heart of Gold, are delivered with little of the motion blurring that seriously cripples many an LCD TV, looking excitingly smooth.

http://www.tech.co.uk/home-entertainment/tv/tvs-displays/plasma/review/panasonic-th-42px700-whp

Oταν λέω plasma εννοώ Pioneer ή Panasonic... :firstprize::firstprize:

Οι υπόλοιπες είναι για καυσόξυλα στο τζάκι φίλε Γιάννη ....

Αν σε έπιασε βήχας να σου συστήσω ένα καλό σιροπάκι που ξέρω :flipout::flipout: